2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

ohhhh ne güzel git baakalım karadeniz havası al çok güzelmiş seninn köyyy karadenizde güzel olmayan yer varmı acaba manzara harika amaaaa alışkın olmayan insan sanmıyorum ki uzun bir zaman geçirsin ben akdenizli olarak manzaraya hayran kalmıştım ama sürekli yağmur sis oluca 1 hafta sonra hadi gidelim dedim nede olsa akdenizliyiz

yaaa ne demezsin nasıl bir enerjim vardı anlatsam üzülürsün dün uyumayınca sündüm iftarın son 2 saati geçmek bilmedi alperen de aksine enerji yüklüydü ben pek gündüz uyuyamıyorum eee bir de ablamlar yarın evlerine gidecek diye sadrazam lokumu yaptım yoruldum çok yorulunca uykuya da dalamıyorum uykum da yeni geldi kociş de nete düşmemiş sizden de ses yok ben uyur size iyi geceler birazdan damlarsınız sayfaları doldurursunuz arık

edibe imrendim maşallah ne güzel yazmış anlatmışsın benim dişler felaket içler acısı eşım kaç kere dedi yaptıralım benim korkum malum bu gidişle sana yaptırabilirim benim alt ön dişlerim sallanıyor hafiften ama sağlamlar sallandığı içn diğerlerinde de yamukluk var üsttede yamuk var çene yapımı da galiba etkiledi gibi tanışınca bakarsın adam olur dersen düşünürüz artık.

Aman yarabbi ne yaptın sen edibe oku oku bitmedi ileriki sayfaları merakımdan bazılarını hızlıca okudum boş zamanımda düzgünce okuyacağım. Okurken kime ne cevap vereceğimi unuttum valla.
Edibecim gerçekten evde olduğun zamanlardan hatırladığım kadarıyla sen sıkıntıya gelemiyorsun yardımcı işi sana şart ücret işini de çocuk baktıranlara sormak lazım benim henüz öyle bir ihtiyacım olmadı. Benim de ömrüm dişçilerde geçti desem yalan olmaz 8 yaşında Alsancakta Osman Şahinoğluna gitmeye başladım ilk2-3 sene damaklık kullandım damak yapım dar olduğu için sonra tedavi bitti ortaokul son sınıfta üst yan dişlerden biri geriye kayma yaptı hadi lisede bir daha bu sefer braketlerden takıldı 2-3 yıl da öyle gitti düzenli olarak diş fırçalamama rağmen dişlerim sanırım biraz sorunlu en az 6-7 dolgum var ve o tedavilerin üstüne dişlerimin biri çekildi ağzımda bir boşluk. Diş çekimine dolguya da çocukluktan beri gittim güvendiğim bir dişçimiz var ona giderim hala beni iyi tanıdığı için nazımı çeker sağolsun ama yaşlandı biraz Allah muhtaç etmesin inşallah da bir daha sorun yaşarsam sana gelirim artık nasıl olsa aynı şehirdeyiz :)
Tuğbacım yarım yamalak da olsa kılmaya çalışıyorum namazlarımı Allah kabul ederse inşallah
Himmel oğlunun uykulanırının düzene girmesine sevindim canım Ramazanın da üçte biri bitti bile az kaldı rahat ederiz 11 ay :)
Kemece umarım tariften memnun kalırsın
charamaggus umarım en kısa sürede sorun çözülür belediyeye söyleseniz kesin çözüm olabilir bence de
devkule sana da tekrar geçmiş olsun bence bir doktora gitsen iyi edersin ilaç falan kurtulursun hemen
nuyanuya bence sen de bir doktora git ne olur ne olmaz zaten 6 ay dolunca gitmemiz gerekiyordu kadın doğumcuya ben hala gitmedim önümüzdeki ay gideyim ben de bari Bu arada oh Karadeniz ne güzeldir kim bilir gitmeyi çok istiyorum ben de sadece Zonguldağa gittim o da batı karadeniz asıl orta karadenizi görmek lazım
asu az önce gördüm sessiz sedasız gidivermişsin. yolculuk nasıl geçti?

Son düzenleme:
oyyyyyyyyyyyyyy kemece noldu sanaa, niye dertlendin sen böyle arkadaşım.. senin canını ne sıktı bu kadar da depresyondayım diyosun bakayım.. hiiç heveslenme ben senin depresyona girmene izin vermiyorum, hemeeen uzaklaş o kavşaktan, tüh yol da bilmiyomuşsun çok iyi ama ben sana doğru yolu tarif edeceğim..

tatlım kızın kaç yaşındaydı şuan hatırlayamıyorum ama en azından oğlun sana muhtaç, sen mutlu olacaksın ona iyi bakacaksın ki oda mutlu olsun, iyi olsun..
canım kafana bişileri takıp üzülmek, yıpranmak, strese girmek hatta hatta depresyonlara kadar vardırmak işi hiç doğru değil.. hayat bu, böyle tüketmen çok yanlış.. Allah hepimize dertler, sıkıntılar veriyor.. ama sabırlı olmak lazım, şükretmek lazım, hayırsız dediğimizin içindeki hayırı aramamız lazım.. hayırında şerrinde ondan geldiğini unutmamak lazım.. bizi tabi tuttuğu sınavları atlatabilmek için sabırlı olmak şart.. böyle depresyonun adını anmak bile, bu durumu kabullenmene ve içindeki sıkıntının çığ gibi büyümesine sebep olacaktır..
nolur kendini bırakma, güçlü olmak istemiyorsan ya da öyle hissetmiyorsan öyle davranmaya çalışma, bırak kendini otur ağla bağır çağır yürü, ne bileyim seni n rahatlatacaksa onu yap, ama sonrasında tamam bu kadar yeter de, ayaklarının üstüne bas ve kendin için en sevdiğin şeyi yap.. sadece kendin için, eşin yada çocuklar için değil.. çünkü sen kendini mutlu edemezsen kimseyi mutlu edemezsin canım.. kendini mutlu et, şımart.. iliklerine kadar huzuru hissedince yuvana, eşine ve evlatlarına dön, onlara sıkıca sarıl ve şükret.. o zaman varlıkları sana nasıl da iyi gelecek tahmin bile edemezsin..

geriyi bakıp, amalarla, keşkelerle yaşamayı bırak, elinde olanlarla yetin, olmayanları dile, olanlara şükret.. ama hiçbir şeyi sorun haline getirme kafanda.. kısmet de, inşallah de, yaradana sığın.. en güzel şifa onda..

nolurr güzel şeyler düşün, evlatlarının gözünün içine bak.. o yetecektir zateeeeenn, değil mii?

Günaydınlar sağol kemece Allah yardım ediyo tutuyoruz biraz zor oluyo ama napalım çalışsam daha rahattım inan ben istanbuldayken çocuklar gerdiğinde eşim kapıdan ben bacadan alışveriş merkezlerine yakınım hızlı hızlı yürüyodum sinirimi atarcasına sonrada eitimle buluşup kahve içip mağazalara bakıyodum iyi geliyodu

Velhasıl bikaç saat çocuksuz takıl inan iyi geliyo iki saat yedimi uydumu diye düşünme farklı ortamlara gir mesela eşim sürpriz yaptı bayram bitimi 3 günlüğüne fethiyeye gidicez başbaşa şimdiden heycan sardı ve şimdiden iyi geldi bu sene evlilik yıldönümümüzüde kutlayamamıştık aaa bu arada çok neşeliyim derenim alkuş yapıyo çok tatlı minicik elleriyle hemde direk alkış yap dediğimde yapıyo çap çap

Kemece canım ya dün epey safya vardı öyle hızlıca okudum geçtim senin yazını doğru düzgün okuyamamışım arkadaşlar yorum yapınca farkettim. Seni çok iyi anlıyorum canım bir ay öncesine kadar ben de bunalıma girmiş gibiydim her şeyi kafama takıyordum sütüm yok, oğlan yemiyor, bir an benden ayrılmıyor diye üzülüyordum herkesin her dediğine neredeyse alınıyordum Allaha çok şükür şimdi hiçbirini takmıyorum ve o depresif hallerimden eser kalmadı. Bırak herşey olduğu kadar olsun canın istemiyorsa kimse darılmasın diye de yemeğe alma yıpratma kendini bu ramazan da böyle olsun. Sen iki çocuklu çalışan kadınsın anlayış gösterirler. Ben ailemin yanına gittim 2 hafta acayip iyi geldi sen de öyle birşeyler yapabilsen keşke. Arkadaşların dediği gibi kendine vakit ayırabilsen kendin için birşeylepabilsen sana çok iyi gelecektir eminim. Ve herzaman her sıkıntını bizimle paylaş canım içine atma konuştukça rahatlarsın. Hatta sıkıldığın zamanlarda konuşmaya ihtiyaç duyarsan numaranı özelden at ararım seni konuşuruz belki bir nebze olsun faydam olur.

şuan ayaklarım yere basmıyor mutluluktan, sizinle de paylaşayım istedim.. çook yakın bir arkadaşım, yaklaşık 8 yıldır evlilerdi, şimdi de bebiş geliyooooooooooooo..... çığlık atacaktım duyunca içime attım, oğlanı uyandırmayayım diye, şuan sevinçten ne yapacağımı şaşırdım.. iftardan sonra gitseydik süper olacaktı ama oğluş uyudu, bidaha da uyanmaz.. yarına kadar nasıl sabredecem gidip arkadaşıma kocamaaan bir sarılmamak için bilemiyorum..
neyse öpüldünüz, hayırlı iftarlar..

Tubacığım, adaşım nuya, sevdalinka ve nazobülo çok teşekkür ederim destekleriniz içiniyi ki varsınız hepiniz. Karmakarışık duygularla yazdım o satırları yazmayı da pek beceremiyorum galiba. Eşimin tayini çıktı, 15 gün sonra gidiyor bir kaç yıl ayrı yaşamak zorunda kalacağız, allah hayırlısıyla bu süreci atlatmak nasip etsin, çocuklarla tek başıma burda ne yaparım kaygısı çok yoğun bu aralar, bir de oğlum çok hareketli ve huysuz (tabi bir o kadar da tatlı)kızım ilgi bekliyor çok, ayrıca üzüldü baya, bir de misafir arayan eden derken baya bunaldım bu aralar, geçecek inşallah hep böyle olmayacağım. Bu hafta sonu bir planımız var bakalım, izin alabilirsem bir kaç günlüğüne kaçacağız Ankaradan

Tuğbacım gözünüz aydın canım, Allah kucağına almayı da nasip etsin inşallah..

Hayırlısı olsun canım, tabiki kolay bir durum değil ama hiç üzülme şimdiden Allah yardım eder inşallah, eşin çocukların sağ olsun da gelip geçverir seneler..

canım çok teşekkürler ne güzel ifade ediyorsun tuba kendini yazıyla. Aynen dediğin gibi, iyi ki çocuklarımız var gözlerindeki pırıltı yetiyor zaten, allah hepimizin çocuklarına sağlık sıhhat versin gerisi boş valla. Kızım 9 yaşında canım çok tatlıdır aslında, ben ona küçük anne diyorum, yaş farkının olması da benim için çok avantaj oldu aslında, ama çocuk işte o da ayrı ilgi, aktivite bekliyor bir de daha önce çok yoğun bir şekilde onunla ilgilenirken şimdi bölündüm tabi. Geçen bir yazı okudum Sabiha Paktuna nın, abla yada abiler kardeşleri 6 aylık olduktan sonra daha yoğun kıskançlık hissederlermiş, küçük hareketlenip sürekli ilgi çekeceği için büyükler daha çok kıskanırmış, ama geçici bir süreymiş, sabırlı olmak gerekiyor.

depresyon konusunda geçmişte çok sınav verdim, allaha çok şükür bir kez bile anti depresan kullanmadım, o kadar ciddi ilaç kullanacak kadar da bir süreç yaşamam inşallah. Her zaman herşey güllük gülistanlık bizim için olmuyor, allahın izniyle bunu da atlatırım. Keşkeler konusunda ise çoktan sonu olmayan keşkeleri çöpe attım, anladın sen

tubacığım bu ne sevinç, hayırlı arkadaş allah tamamına erdirsin arkadaşının mutluluğunu. Bir de ben senin oğlana hamile olduğunu öğrendiğinde ne tepki verdiğini çok merak ettim, herhalde kocaman bir çığlık atmışsındır

Hayırlısı olsun canım, tabiki kolay bir durum değil ama hiç üzülme şimdiden Allah yardım eder inşallah, eşin çocukların sağ olsun da gelip geçverir seneler..

canım sağol, inşallah sağ salim gidip gelir, allahta yardım eder çocuklarla burda

kemece eşinin tayini hayırlı olsun anladığım kadarıyla aile götürülemicek bir yere gidiyor sizin düzeninizi de bozmak istemiyor en doğru kararı verdiğinize eminim allah sabır versin allah yardımcınız olsun. Doğu görevini bitirip şükür yavrumuz olacak beraber büyüteceğiz derken olmadı benim eşimde 6 aylığına yurt dışına gitti çok şükür 4 ayı geçti ve dört gözle bekliyorum gelmesini alaşehir de tek başıma zorluk çekerim diye ablamlar annemler kayınvalidemler geziniyorum çok şükür herkes rahat ettirmeye çalışıyor ama ben evimi eşimi kendi düzenimi özledim. Çocuklar senin tesellin, kızın babasını çok özleyecek biraz zorlanacak ufaklık desen babayı tam öğreneceği zaman yanınızda olmayacak belki 3 ayda zar zor gelecek sana 2 kat iş düşecek bunları düşününce moralin bozulmakta haklısın. Rabbim gönlüne göre versin yardımcın olsun bu süreç sana ve çocuklara çok kolay çok hızlı anlamıcağın şekilde geçsin. Allahın izniyle 2 yıl geçtiğinde bizden gözü aydıları duyacaksın eşinin yokluğunda bizlerle derdini sıkıntını paylaşacaksın yani biz kasım anneleri hep burdayız tanışamamış olsakta arkadaşız hepimiz.

Tuğba seni biraz anlayabiliyorum arkadaşın kadar sevindiğine eminim. Ben siirtte iken 3 yıl önce Tekirdağ'da özel hast. ebe olan arkadaşıma tercihlerde siirti de yazmasını söylemiştim ve tayini siirte çıkmıştı eşi ara sıra geliyordu hamile kalmıştı eşi de tekirdağdaydı tayini çıkmamıştı arkadaşım biraz şaşırdı panikledi eşim yanımda değil zor olacak derken diyarbakıra ambulansla hasta götürdü geldiği gece düşük yaptı sonra eşinin de tayini çıktı bu kez hemen hamile kalamadı biraz tedavili bir süreçte geçirdi yıprandı 6 ay önce hamile kaldı bana söyledikten 2 gün sonra yine düşük yaptı. ker iki hamileliğinde bende çok sevinmiştim ilk düşüğünde başında ben durdum onun o acısını beraber yaşamıştım ama ark. vicdan azabı ve kaybettiği bebeğinin acısını çekiyordu ben sadece arkadaşımın arada giren sancılardan çektiği acıya üzülüyordum. gerçektende o zaman o çektiği acıyı anlamam imkansızmış insan anneliği tadınca anlıyor, kaybetme korkusu kadar kötü bir his yok bence.Aynı arkadaşım çok şükür şimdi 2 aylık hamile ve tek sıkıntısı bulantı kusma allahın izniyle bu bebeği kucağımıza almayı rabbim kısmet edecek gerçi aramıza yol girdi ben kucaklayamasamda annesi kucaklasın yeter bana . Arkadaşım tatilde mersine gelmişti oğlumla tanıştı sevdi inşallah bir tatilde bana denk gelir bende kucaklarım bebişi. insanın yanında değerli arkadaşları olunca onlar kadar seviniyor. Rabbim isteyen herkese yaşatsın bu tarifsiz annelk duygusunu şükürler olsun biz kasım anneleri yaşadık bu duyguyu rabbim yavrularımızı hayırlı uzun ömür versin

Canim ayni durum bizde 2-3 gündür atesimiz var,asiri terliyor ve kusuyor,sürekli kucak istiyor ve düzgün uyuyamiyor ilac verince geciyor ertesi gün yine cikiyor bugün doktora götürdüm doktorumuz izinliymis bugün yarin gidecem tekrar.

Bencede canim cocuksuz bi ortamda bi kac saat gecir rahatlarsin.Ben Tr´ye gidip döndükten sonra acayip moral depolayip g
elmistim,tavsiye ederim tebdil-i mekanda ferahlik vardir.
Kesinlikle canim acayip ilgi bekliyorlar,seninki büyükmüs,benimki daha 4 yasini eylülün sonunda dolduracak,bazen bebek gibi davranmak istiyor,oglana ne yapsam aynini banada yap diyor,sabir sabir ya sabir.

Hmmmm kizlar bu arada benimle konusmak isteyen olursa özelden sabit hat(ev telefonu numarasini) gönderirse arayabiliyorum,konusuruz

Günaydın rica ederiz kemece dertleşmek bilgi paylaşmak için burdayız senin sınavında böyleymiş arkadaşım sayılı gün çabuk geçer hem kızın daha çok arkadaş yoldaş destek olur sana ona bunun bu süreç olduğunu anlatırsın şimdiden Allah kavuştursun zamana bırak ne olcak ne biticek zamanla görüceksin şimdiden düşünüp dertlenip canını sıkma Allah kararlıyo herşeyi biz boşuna endişeleniyoruz hem bişey sölimi yeterki ölüm olmasın gerisi kolay ben çok yakın zamanda çok yakın bi arkadaşımı kaybettim 29 yaşında 3yıllık evliydi hala içim yanıyo duadan başka bişey yapamıyorum aileside keşke hayatta olsaysı başka başka dertlerle uğraşsaydı diyo biraz karışık oldu galiba umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi emireamede arkadaşına hayırlı olsun Allah kucağında göstersin

gunaydın kızlar bayadır gıremıyordum cocuk ıs kosusturma ıcınde ınsallh hepınız ıyısınızdır gerı donup olkuyamadım bırazdan goz atarım bıraz cunku baya kaynatmısınız cok gerı kalmısım
bebıslerı hasta olanlar var heralde acıl sıfalar dılıyorum hepsını koklaya koklaya opuyorum
bızde dıs sıkıntılarımız var alttan yenı ıkı tanesı kendını gosterdı ama cılesı bıtmedı hala mızmızıs bogazımız enfeksıyon kapmıs bundan dolayı agzımız cok kokuyor ılac kullanıyorum ınsallh en kısa zamnda gecer ..daha emekleme konusma gıbı bı cabamız yok bıraz yembelız heralde ama emeklemeden yuruyecek gıbı gelıyor elınden tutunca yurumeyı daha cok sevıyor ınsallh ..bızden bukadar sımdılık
bakalım gerılerı bı okuyayım sızler neler yapmısınız..

kızlar bugün çok şaşırıcı bir olay yaşadım genelde ben çok şansızdırım hiç hediye ödül çıkmazdı. oğlumla birlikte şansımda döndü galiba. ersağ temizlik ürünlerini kullanıyordum hatta kendim üyeyim bebek şampuanı ve evimin hemen hemen her türlü temizliğinde kullanıyorum arkadaşlarımdan isteyen olunca onlara da getirtiyorum daha öncede bitkisel 2 ürün daha kullanmıştım ama onlardan çok memnun kalmamıştım ve içinde fosfat varmış çok üzüldüm. 3 gün önce ersağ ın üst direktörü ile yüz yüze görüştüm eşi de yanındaydı benim mezun olduğum okulun müdür yardımcısı çıktı hayırdır dedim siz bu işle ilgilenecek kişi olamazsınız dedim evet öyleydi dedi tarsus da eşim bir başladı dedi ürünler çok beğenildi benim tepemdeki dökülen saç tekrar çıktı ve maaşımın 1.5 katı para çekmeye başlayınca ilgimide çekmeye başladı destek olmaya yardım etmeye başladım dedi. bu ayki ürünlerde dikkat et altın çıkabilir ramazan hediyesi diye benim de görüşme yapmadan önce vermiş olduğum şipariş vardı bende bana çıkmaz demiştim. ama çıktıııı. tabiki öyle çk bir altın değil 1 gr. lık ama benim için önemli olan bana çıkmış olması. ürünler gerçekten çok güzel tavsiye ederim. ilgilenmek isteyen olursa daha geniş bilgi verip üye yapabilirim.

dişiniz hayırlı olsun bizimde bu hafta çıktı ama huysuzluğumuz arttı mız mızzzz mızırtı oldu çıktı gezmeye gelince mızıklık yok ama

dişiniz hayırlı olsun bizimde bu hafta çıktı ama huysuzluğumuz arttı mız mızzzz mızırtı oldu çıktı gezmeye gelince mızıklık yok ama

aynen cnm mızmızlık cok fazla arttı ama acayıp kapıcı bızinkıde dedesı sagolsun bı snye evde oturtmuo devamlı gezme modundayız o alısmasında kım alıssın:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…