2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
slm canlar uzun süredir giremiyorum bayram sonra deniz tatili derken işe başladık anca foruma giriyorum..umarım hepiniz iyisinizdir, tabiki tatlı mı tatlı prensesler ile yakışıklı prenslerimizde.. biz iyiyiz çok şükür bu ay babaannemiz geldi sıra onda biz de ay ay bir anneanne bir babaanne gitçek inş.. oğluşum da iyi dört dişi de çıktı. çıkmadı çıkmadı bir ayda 4ledi. bi ara versin azcık..emekleme çalışmalrımız devam sürünerek odaları gezmeye başladı, sanırım kaldıramıcak poposunu:) neyse her şeyin zamanı var ne de olsa... sık sık girmeye çalışacam artık. iş hayatım kesintisiz başladı izinler bitince... öptm hepinizi..

Canım benim ya,evet çok tatlılar.O "İşte annem!" der gibi bakış var ya...Ah ah,ısırmalık bu sıpalar.Bir de komik bir şey söyleyeyim.Bizim bir kaplumbağamız bir de balığımız var evde.Bilgehan bayılıyor ikisine de.Annen nerde baban nerdeden önce onları öğrendi kuzum.Balığımız bir köşede kağlumbağa diğerinde.(Kaplumbağa zor bir sözcük olduğu için şimdilik ikisine de balık diyoruz.)Balıklarımız nerde kızım,deyince bir o köşeye bir diğerine bakış atıyor,onlar yüzdükçe alkış yapıp kahkalar atıyor.Bir de kuş sevdası başladı.Balkona çıkıp çıkıp uçuşan kumruları,güvercinleri alkışlıyoruz.

Yengecin halinden yengeçten başka kimse anlamaz sevgili arkadasım..ne guzel bı mesleğin var senin..

hayirli uğurlu olsun incileriniz

Ayyy cok tatlı..resmi de halleri de..sipam benim..

Öyle seviyorum ki çizmeyi,boyamayı çoğu zaman öğrencilerime resim yaptırırken canım çekiyor "Bana da kağıt verin." deyip oturuyorum yanlarına.Zil çalıyor,çocuklar teneffüse çıkıyor ben hala onların sıralarında elimde boyalar...

Yengeç arkadaşlarım bende bir yengecim...Kocişbile zorlanıyor beni anlamakta bazen ağlarken kahkahaya boğulabiliyorum bana şaşıp kalıyor ben 22 temmuz siz?

17 temmuz

Eşim aslan,siz düşünün halimi.O ormanların kralı sanıyor kendini,kükrüyor;ben gece yarısı kalkıp uyuyan kızımı izlerken içli içli ağlıyorum duygularım içime sığmadığı için...

Kopyayı bile çizmek marifet valla,tebrik ederim.Şu forumda bile çöp adam dahi çizemeyen (aslında çizemediğini zanneden)kaç insan vardır kim bilir?

Hayırlı olsun dişleriniz.Her çocuk bir başka işte.Benim kız yürüyor neredeyse ama hala tek dişi yok.

slm kızlar işe başladım ilk gün yani dün kızım içinde benim icinde cok zor oldu annem geldi zor günlerimizi atlatalım die o bakıo simdi persembe gidecek...ipek hanım dün ben gidince uykusu gelip uyuyamaynca süürekli ağlamış hic bişey istememiş tok bırakmıstım zaten annemi ayakta bekltmiş kadın yazık baya üzülmüş 2 saat zor sabrettiler bende iizin alıp erken cıktım taksiye atlayıp geldm bi baktım sokakta geziolar ama ipek hala aglıo annem elinden geleni yapmıs ama cok yormus bi anda annemede alışamadıgından sanırım cok zorlandı dün gün boyu bi dk kucagımdan inmek istemedi bi uyudu 3 saat garibim ağlama yorgunlugu sanırım... neyseki bugün erken kaldırdım biraz kahvaltı yapar gibi oldu emzirdim uyutup cıktım 2 saat uyumus uyanıncada annemle balkonda falan oturmuslar aglamamıs bugün baya sakindi...beni görünce bi sevinişi var anlatamam Rabbime şükür zor oluo aama alışıo en azından bugünde dünkü gibi olsaydı ne yapardım bilmem şimdi uuyudu persembede halasında olacak onlarda ağlamas alışır die düşünüorum...şimdi annemle su böreği yapacagz biraz ev işi yapayım ..sizi seviorum...işe başlayacak anneler korkmayn hersey halloluyo bi şekilde sabır gerekio ama yapcak bişey yok

Son düzenleme:

valla canım çalışan anne olarak seni en iyi anlayanlardan biri de benim. oğlum da evde kalıyor ama çok şükür şimdilik babaanne ve anneanne bakacak o yüzden biraz daha rahatım. ilk başladığım günler mem diye ağlıyormuş benimki. şimdi alıştı biraz ama bugun öğle gittiğimde sevgisinden özleminden ısırdı durdu beni... canımı acaip yakıo ama insan evlat olunca sesini çıkaramıyor valla..can acısına gülüyorsun artık. ama bırakacağın kişi 2-3 gün önceden gelsin bence biz öle yapıyoruz. ilk gün çünkü en olsam bile ağlıyor.. onun kucağında durmak istemiyor ağlayıp duruyor ama 2.gündaha rahat tabii. o yüzden senin yanında kim olursa olsun beraber zaman geçirsin. çok farklı dünyaları var ve en güvendikleri anne kucağı. her şeye bizimle alıştırmak daha doğru diye düşünüyorum. allah hepimize kolaylık versin...

ben kuzumdan ayrıldıgımda ıse basladıgımda 2 aylıktı ama allahtan haftada 2 gun 3 gun ne gıttım ıse 6 aydan sonra tam mesaıye basladım ama ben dogum yaptıktan sonra hep annemde kaldım sıksık ordaydık ıse basladıgım zaman oyuzden pek sıkıntı yasamadım hıc aglamdı benı aramadı cunku annemlere alısık dogdu dogalı onlarla bırlıkte sadece son zamanlarda artık aklı ermeye basladı işe gıderken arkamızdan masumlasıyor , bakıyor cok zoruma gıdıyor ıcım burkuluyor onu oyle gorunce ama bızınkı tam bır dedecı onu gorunce gozu hıc bısey gormuo resmen dedesıne tapıo anne baba dınlemıo babam ıse goderken arkasından aglamaya baslamıs 2 gundur benıde gotur dıye arabaya yapısıyormus kuzum benım yaa allahtan babam ılerde emeklıye ayrılır onunla olunca zorluk cıkarmıo benım ıcm bıraz daha rahat edıyor yoksa benım arkamdan aglasa ıcım dayanmaz benım bazen bozuluyorum dedesıne bukadar tapmasını ama bır yandan bolesı daha ıyı dıom ben calısmak zorundayım ama babam ılerde ısı bırakır onunla takılırı oyalanır

kızlarr yine ben geldim.uzun zaman olmuş yine.koca yıllık izin aldı.biz de tatil yapalım dedik. yazın son günleri de olsa denize gittik geldik.oğluşla tatil nasıl olcak dedik.ona da iyi geldi.deniz oğlan denizle tanıştı.çokk sevdik çok.ama biraz daha tuzsuz olsa ya bu su.her çırpındıkça gözüne tuzlu su kaçtıı.ilk gün zorla çıkardım denizden.nerdeyse simidinin üstünde uyuyacaktı.

gece uykularımız gitmeden önce çok fenaydı.en az 5defa kalkıyodu.tatilde 1 hafta boyunca 1 sefer kalktı sadece.suda iyice yoruluyodu heralde.ama döndük ya midyatımıza başladık tekrardan sık sık uyanmalara.uykusuz çocukk çok zorrrr.....

oğlummm felaket bi çocuk olduuu.hareket hareket harekett....2hafta önce yürümeye başladı.tam serbest olarak değil.korkuyo henüz.düşeceğini sanıp kendisini yavaşça yere bırakıyo.ama şöyle söylüyeyeim 1buçuk metrelik mesafeyi yürüdü.artık zapt edemiyorumm.yaramazlıklar başladı.buzdolabını babası meyve alırken açık bırakmış.yusuf deniz de gitmiş keetçap almış oynuyo.nasıl olmuşsa kapağını da açmışş.aman allahım mutfağa bi gittim ki üstü başı yüzü gözü kıpkırmızı.korktum baştaa kan mı diye ama yüzünde sırıtan bi ifade var.sonradan farkettim ketçabı.bi yandan oynuyo bi yandan ketçabı yalıyooo.allahımm sonra onu bennn yaladımmmm

geçmişi okuyamadım henüz.umarım iyisinizidir.kuzular da iyidirr inşallahh.öpüldünüzzzzzz

işe başlayan anneler allah yardımcınız olsun.ben cesaret edemedim.ücretsiz izin düşünüyodum.geçen dönemi raporla hallettik mecburen.bu dönem de bakayım dedim ya ücretsiz izin ya da bırakabilirsem bırakayımm.hayır bırakamadım.perşembeden itibaren başlattık.bıraksaydım babaaneye bırakacaktım.bu seferde akıl ve ruh sağlığımla oynayacaktım.en iyisi kuzum 1 sene daha benimle..
özlemişim ama.bu 2gün gitmek zorundaydım seminere.perşembe başlattık diye ücretsiz izni.köyde öğretmenlik yaptığım için.koca bıraktı.orda bekledik.geri döndük.oğluşu da götürdüm.rahat oldu.yarın da gidecez artıkk.bu senenin eğitim öğretim yılı bizim için yarın bitecek.

yeni okul yapıldı geçen sene.çocuklar bu sene oraya geçecek.okul nedir sonunda anlyacaklar.eski okul ahırdan farkı yoktu.çok ciddi söylüyorum hiç abartmıyorum 1950lerden kalma bi okuldu.2sınıftan oluşuyodu.lojmanını da dersliğe çevirmeiler.4sınıf vardı.dışarda bi kaç tuvalet o kadar.sınıfların kapsı kapanmaz,kapansa açılmaz.kışın yağmur yağdığında çocukların üstüne damlamaya başlar.bi çivi çaksak duvar olduğu gibi yerde.öğretmnler tuvaletinden bahsetmişmiydim.bi tane delik.tuvaletin kapısı da kapanmaz.erkek öğretmnler camiye giderdi tuvalet için.ama bayanlar tutmalıydı çişleri.ya da en yakın bi öğrencinin evine.ona da sen gidemiyosun.hergün hergün gidemezsin ya.sabah 7den öğlen 3e kadar tutmak zorundasın.gün boyunca fazla su içmemeye çalışırsın ki seni daha fazla zorlamasın.eve zar zor kendini atıp üstünü başını çıkaramdan tuvalete yetişemedn banyoda kaç kez çişimi yaptığımı bilirimmm.

okul köyün ortasında.yani herhangi bir duvarla çevreden ayrılmış değil.öyle oluca köy ahalisi,inek sürüleri,koyun sürüleri okulun içinden geçer.tavuklar zaten her daim senin bahçendedir.müdür yetkiliğide bana bırakmışlar.müfettiş gelir.bu okulun bahçesi niye bu kadar kirli der.haklı tüm pislikler orda.ama yapabileceğim hiç bişey yok.ineklere de prima bağlıyamam kii.inekten korkan ben en son eğilip ineğin memesinden süt içecek hale gelmiştimm.

tüm bunlara seve seve katlandım.ama müdür yetkiliği 2 sene bana bıraktılar.evraklarla uğraşmak,her gün milli eğitime uğramakkavga etmedn ordan ayrıldığımı hatırlamıyorumm.

çocuklarsa 2dil 1bavulu izlemişseniz ne demek istediğimi anlarsınız.kürtçe bilen çocuklara a-b-c öğretmeden türkçe öğretmeye çalışmak..zordu ama eğlenceliydi.bişey söylersin,onlar başka bişey anlarlar, yanlış öğrenmesinler diye beden diliyle anlatmakkk.ama gün geçtikçe onların gelişimlerini izleyip gururlanmak,aralarından çıkan zeka küplü çocukların elinden tutmaya çalışmak ayrı bi zevk,ayrı bi heyecan.
1.sınıfa giden çocuğa 2yaşındaki .ççocuğu emanet ederler.ve o çocuğu 1hafta boyuınca okula göndermezler kardeşine baksın diye.aileye git anlat durumu anlamaz.erkek çocuk kıymetli ya buralarda yorulmasın diye onun ödevini ablasına yaptıran babaanneyle tanıştım.çocukların ne şartlar altında okula geldiklerini gördüm.okuldan çıkıp eşeği otllatmaya götüren 3.sınıf öğrencisi,eşeğin semerinden çıkan akreple öldüğüne şahit oldum.zor bazı çocuklar için hayat çokk zorrr.

Kızlar merhaba,
Sizleri ara ara bölük pörçük yattığım yerden okudum, ayrı kalamıyorum sizden ya. Hastalığım boyunca beni arayan soran merak eden herkese çok teşekkürler

iyiym çok şükür umarım bir daha böyle bir şey başıma gelmez, fizik tedv gidiyrum şimdi

aman diyim kızlar benim gibi çocuklarıma gelecek bana gelsin onlar iyi olsunda tek demeyin, anne hasta olunca tüm e v hasta oluyormuş, çocuklar perişan. Bebeklerinize olduğu gibi kendinize de çok iyi bakın. Valla perişan olduk biz geçen hafta, sürekli yatak istirahati verilince su içmeyi ve yemek yemeyi baya azalttım, malum kalkıp lavaboya gitmek bi işkenceydi, bir de başkasının yardımı ile gitmek gerekiyordu. Bu sefer de sütüm baya azaldı, o meme almayan oğlum geceleri yapıştı bana emicem diye, en az 10 kere kalktık geceleri allah kızımdan ve kardeşimden razı olsun onlar kucağıma verdiler yada tuttularda öyle emzirdim, çok şükür şimdi sütüm daha iyi. İyi ki oğlum çok tombul deyilmiş diye şükrettim. Perşembe günü raporum bitiyor işe başlıyacağım, yürümek, oturmak, uyurken yan dönmek, yardımsız kendi işini görmek ne büyük nimet, inanın ağlanacak halime güldüm yoksa insan çaresizken çok rahat deprs. bile girer, neyse canınızı sıkmayayım hepsi geride kaldı

kendinize iyi bakın ilk bebeğim, yaşım daha genç diye düşünmeyin ani ve dengesiz iş yapmayın, kendinize çok yüklenmeyin

kendi yada bebeği hasta olan varsa çok geçmiş olsun, işe başlayan çalışan anneeler kolay gelsin hepinize

sprey canım inşallah korktuğun gibi bir sonuç çıkmaz, allah çocuklarımızı bize bağışlasın

ne düşündüm biliyor musunuz bir musibet bin nasihattan iyidir hesabı, ne kadar basit şey varsa hayatımızda çok güzel aslında nefes almak, yürümek, gülen gözlerle bakan çocuklarımızın yüzündeki bi tebessüm, çok da önemsemek lazım hayatı ne veriyorsa razı olarak, hep çok hesaplı çok detaylı planladığımız bu hayatlarımız hiç beklemediğimiz anlarda hiç bilmediğimiz bir yola sürükleyebilir bizi, hele ki sağlığımız en büyük servetimiz

hadi bir de şiir yollayayım size

Basit yasayacaksin. Basit
Mesela susayinca su içecek kadar
basit..
Dört çikacak, ikiyle ikiyi çarptiginda.
Tek dügmesi olacak elindeki cihazin;
Tek bir dügme, tek bir cümle gibi...
Sevince lafi dolandirmadan söyledigin
"seni seviyorum" gibi.
Basit bir öpücük yetecek sana...
Basit, sicak bir öpücük;
ve o öpücükle dolacak tüm günlerin,
tüm düslerin.
O öpücük için yapacaksin hayatinin kavgasini,
Öpücük için yiyeceksin hayatinin
dayagini.
Kabak çekirdegi verecek sana
rakamlarin veremedigi mutlulugu.
El yazisiyla yazilmis egri bügrü bir
mektup olacak
en degerli kagidin-hep yaninda
tasidigin, atmaya kiyamadigin.
Iki harekette giyiniverecek,
iki harekette soyunuvereceksin.
Kisacik olacak uyanman,
ve yola çikman arasinda geçen süre;
Kisacik olacak sicacik kollara dolanman
ve
Kendin bile anlayabileceksin
yazdiklarini;
bakislarin bile anlatabilecek kendini.
Beklentilerin de basit olacak:
Kaf Dagi'nin önünde bekleyecek
mutluluklar.
Bir islikta bulabileceksin en uzun
dostluk romanini;
ya da bir damla gözyasi yasatacak sana
en ucuz romanini;
Pankreasinin sagligina dua edeceksin
kapatirken gözlerini.
Zafer isareti yapacaksin tuvaletten
çikarken.
Bir kasarli tost olacak aradigin
nasil oturacagini
bilemedigin sofrada,
parmaklarin en kiymetli çatalin.
Yine, ayni parmaklar çözecek en
karmasik denklemleri.
Iskenderi'in kilici duracak avukat
rehberinin yaninda.
Bir filarmoni orkestrasi veremeyecek
sana
kontrplak bir gitarda dogru basilmis
bir fa diyezin mutlulugunu
Makyaji ilk "a"sina kadar bilmen
yetecek.
temizlik kokacak en pahali parfümün.
"Bilmiyorum" diyebileceksin
bilmediginde ve
çok normal olacak "bilemeyesin".
Tek dereden su getirmen yetecek,
bir "istemiyorum" diyebilmeye,
Ne durdugu farketmeyecek abanin
altinda.
Saatin, sadece saati gösterecek,
Telefonunu sadece telefon etmek için
kullanacaksin,
Küçük bir not defteri olacak "bilgini"
en hizli "sayan"
Basit yasayacaksin, basit.
Sanki yasamin bir gün sona erecekmis
gibi
basit...Çay simit ve peynirle

N.H.RAN

hepinizi seviyorum canım arkadaşlarım, sizleri ve mis kokan kuzucuklarınızı çok çok öpüyorum

yaklaşık 1 saat önce eve dönebildik.. tüm gece acildeydik.. Emir' in ateşi 40 a çıktı, ne evde biz düşürebildik, ne de acilde doktorlar.. 5;30 gibi döndük eve, şimdi uyumadan ateş nöbetine devam etmem gerekiyor.. ama nasıl duracam bilemiyorum, tüm günün yorgunluğu, bi de üstüne gece bu stres, çok hırpaladı beni çook.. ilk defa hasta oldu Emir böyle, ne yapacağımı bilemedim.. geçi eşim,sandığımdan daha soğuk kanlı davrandın diyor ama, bilmiyor ki bi ara acilde stresten resmen başım döndü, midem bulandı, ya ortalık yere çıkaracaktım ya da bayılacaktım.. Allaha çok şükür gayet usturuplu bir şekilde atlattım, yoksa millet oğlanı bırakıp benimle uğraşacaktı yani..

bizim bıdık bi garip hasta oluyo ya, ateş 40 yanıyo, el sürülmüyo, hala oyun derdinde, millete gülücük atma peşinde,, o çene zaten hiç durmuyo, sürekli laf yetiştiriyo herkese.. acilde hemşireler bağırıyo mesela, bizimki de onlara bağırıyo, ne bağırıyosun diye, çook komikti.. ya diyom ya ne yapacağımı şaşırdım diye, üzülsem mii, korksam mıı aman havale falan geçirmesin diye, yoksa şebek hallerini sevsem mi, bilemedim..

ama şunu anladım, herşey dışarıdan göründüğü gibi yaşanmıyormuş... ben daha önce böle acillerde kucaklarında bebeciklerle sabahlayan aileleri görünce çook üzülürdüm, onlar adına ben telaş yapardım, ay bu bebek nasıl anlatcak derdini, yazık kim bilir nesi var falan diye.. ne bilim birsürüü şey düşünürdüm, gözüm hep onlarda olurdu, aman bişi olmasın diye.. şimdi benim oğlumun, canımın başına böyle birşey geldi, ama ben gayet soğuk kanlı olabildim çoğunlukla.. tabi üzüldüm, korktum ama o eskiden olduğu gibi değildi sanki..

neysee, geldi ve geçtii inşallah.. bütün gece uyumamanın verdiği yorgunluk ile şuan mışıl mışıl uyuyor gözümün önünde.. ben daha uyuyamam, ateş için kontrole devam.. artık bu gün böle biter, inşallah ateşi bir daha yükselmesin de.. hasta olan tüm bebeklerle birlikte benimkini de acil şifa diye dua ettim hep.. İnşallah tez zamanda herkes iyileşiir..

kemececim inan hergün aklımdasın ama telefonu elime aldığımda hep saat çok geç oluyodu, bu saattede aranmazki yarın ararım diyip bırakıyom, ertesi gün aynı şey.. işte bir hafta bu şekilde geçti.. neyseki buraya yazmışsın iyi olduğunu, inşallah sende iyileşirsin en kısa zamanda canım.. arayacam ama halaa, bi sesini duyayım..

herkese, kucak dolusu sevgiler.. hele de Emir'den alev alev sıcacıık sevgiler öpücükleer..

günaydın canlarım tuğba çok geçmiş olsun canım ah bu anelik yüreyin köz gibi yansada dimdik ayakta kalmak zorundasın. kemece canım tekrar geçmiş olsun canım ya bide yanlızsın valla ben bel ağrısından çok korkarım gerçi neren ağrısa aynıda aman allahım anneler iyi olsunki yavrulara bakabilsin. Gamzecim okula başlamışsın allah hayırlı etsin canım ipek kuzuda inşallah bidaha ağlamaz öyle canım benim ya çok üzüldüm ilk gün ağlamasına off çalışsa insan yavrusundan ayrı kalıyo çalışmasan geçinmek zor eksik bitmiyo ya bazan diyomda bizim anelerimiz çalışmamış ama bi şeyimiz tamsa bişeylerimiz eksik olmuş hep şimdikilerinde herşeyleri var ama anne eksik kalıyo ne bileyim ite hayat bu . yazıcam daha yazılarım silinmesin

hayırlı olsun canım aynen bizde böyleyiz 4 gündür yemekte yemiyor bide üstüne kum döküyo habire=

edibe canım vazgeçmedim de uzklara gelemem ondan dedim hani söyledimya altını 3 satte 1 yıkıyorum yoksa neden vazgeçeyim aksaray demişsin orda historya avm var orasıda olabilir forum sana istanbul uymazsa sana ? Devkule canım tarhana sormuşsun vede yapmışsın bende yapptım ama hepsini çiğden koydum çok lezzetli oldu canım işine yaramaz artık ama bilgin olsun

hayırlı olsun canım aynen bizde böyleyiz 4 gündür yemekte yemiyor bide üstüne kum döküyo habire=

Tuğba, canım ya, çok geçmiş olsun..Umarım gece tekrar ateşi çıkmamıştır Emir'in..Klima yüzünden hastalandı demiştin pazar günü..Demek ki terini fena üşütmüş..Hiç kıyamam ben ona..Karahan'ın da ateşi çok yükselmişti bir gece..Neler hissettiğini anlayabiliyorum

Denis, Size de çok geçmiş olsun canım..İnşallah kısa zamanda iştahı açılır minik meleğin..

Gamzeciğim, bugüne kadar İpek'le hep beraber olduğunuz için alışması zaman alır tabi ama alışır..Yine de kolay değil..Bütün çalışan annelere Allah kolaylık versin..

ilkim_aras, oğlun kasım bebekleri içinde ilk yürüyen bebek oldu sanırım..Maşallah Benim oğlumda çok hareketli, kıpır kıpır..
Ayakta duruyor, sıralıyor, ellerinden tutarsak adım da atıyor ama henüz yürümedi..

Kemece
, şimdi daha iyi olmana sevindim..Allah başka dert, sıkıntı göstermesin..Sağlıktan kıymetli ne olabilir ki..

Bu arada Usha'yı bende merak etmiş, hatta sormuştum ama Usha foruma girdiği vakit başka topiklerde takılıyor..Unuttu bizi

bak sen usaya demek terk etmiş buraları değirmendere benim çocuklarınki çilek mobilya çok sağlammlar kırılmıyolar ama gösterişsizler bence hoşuna hangisi gidiyosa onu alın zaten biraz büyüyüncede sıkılıyo çocuklar eskisin diyoz eskimiyoda

Merhaba arkadaşlar bende 17 kasım annesiyim... Aranıza biraz geç katıldım... Bebeklerimiz büyüyor acaba hangi peyniri kullanıyoruz onu sorabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…