- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #44.901
Tuğba, umarım Emir daha iyidir canım..Allah başka sıkıntısını göstermesin
Beyhan, sende unuttun bizi..Ekim annelerine takılır oldunPek boş kaldı burası bu aralar...
unuturmuyum kız buranın yerı baska ama burda herkes ıse baslayınca ses cıkmaz oldu nezamn gırsem kımse yok ama devamlı takıpteyım..ben formda heryere takılıom bu aralar sıkıntıdan ...
dogum gunlerı yaklasıo bız dogum gunu hazırlıklarındayız ekım annelerı olarak
Allahım allahım moralim nasıl bozuk. oturdum ağladım bi güzel. bakıcıya sinir olmaya başladım iki gündür. zatennn bebişimi bırakıp gidiyorum diye mahsunum bide o üstüne tuz biber oldu. daha ortada çocuk yokken doğur doğur biz bakarız diyen annemle kayınvalidem se şimdi arayıp sormuyolar bile. takmıyorum ikiside annemizdir diyorum ama sık sık patlıyo işte biyerde.insan aklının köşesine yazıyo bunları bir bir. offffffffffff Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin. lafa gelince herkes torununu çok seviyo olur. offffffffff
Gerçekten zor bir durum..Hele ki iki anneden de yardım alamamak gerçekten çok üzücü..Ben çalışmadığım halde çoğu zaman "annem olmasa ne yapardım" diyorum..Yardım almak gerekiyor bazen..
Peki bakıcıya niye sinir olmaya başladın? Canını sıkan hareketler mi yaptı?
kızlar merhaba :119:
heyo kimse olmuyo artık buralarda konu da birikmiyo, ee öretmen anneler de işe başladı artık buralar iice boşlanır, usha ve karaca da bi yerden sonra pes ederse naparız
cantuba, canım inşallah emir daha iyidir, dünkü mesajında silinmiş alamadık havadisleri, kendinize iyi bakın
usha canım sıkma canını ya, sorun her neyse allah onunla baş edecek güç kuvvet versin sanaama untma paylaşmak güzeldir, ben de senin gibi kolay kolay duygularımı başkasına açıp, rahatlayamıyorum ama bir iki dostuna anlatmak iyi geliyor yoksa ben de güzin abla gibiyim herkes gelir güvenir de uzun uzun anlatır, dinlerim elimden geldiğimce de yardımcı olurum ama konu kendim olunca çok ketumum malesef. Forum dan bir kaç arkadaş ile özelden bazen sorunlarımızı paylaşıyoruz, telefonlaşıyoruz, inan o kadar iyi geliyor ki, kimseyle paylaşamadıklarını onlar dinliyor destek oluyor. sen de ne zaman istersen paylaş biz burdayız
gamze, asu, edibe sizler nerdesiniz, inşallah herşey yolundadır
nuyanuya adaşım kendini bunaltma, ben de bakıcı konusunda baya sıkıntılı şeyler yaşadım ama hala aynı bakıcıdayım napıyım anne den kayınvalideden hayır yok bir yerde muhtacım başka birine, ha şunu öğrendim evde hasta yattığım zaman, kadın hiç bir mecburiyeti yokken elinden geleni yaptı bana da baktı allah razı olsun, demek ki beklentilerin ne kadar düşük olursa o kadar mutlu oluyorsun dedim kendi kendime. Temel prensipler koydum, geri kalan teferruatıda koyuverdim gitti, temel şeyler dışında çok şey beklemiyorum, inan şimdi daha mutluyuz bakıcıyla, sen de çok kurma kafanda bence konuş ara sıra ayar çek, tamam muhtacız da yeri gelir eyvallahım da olmaz ı hatırlatmak lazım, allah kolaylık versin sana, seni çok iyi anlıyorum
karaca napıyosun, karahan nın iştahı nasıl düzeldi mi
serap okudum yazdıklarını ya allah kolaylık versin sana da son dakika yolda kalmak nasıldır o kadar çok yaşadım ki çok iyi biliyorum, annelik öyle bir şeyki çocukların için her an tetikte çözüm üretmek zorunda kalıyoruz, ben hep B planı cebimde geziyorum o olmazsa bu olur diye
denis canım kızın daha iyidir inşallah ne yapın edin buluşun ya istanbul grubu inanın çok iyigeliyor insana
nehirada kızın umarım iyileşmiştir hiç haber yok senden bişiler yaz
senemgy dişiniz geç çıkmış güç çıkmasın hayırlı olsun
diğer annler sizleri de öptüm
canım daha başlayalı bir hafta oldu. bugün ben eve gelir gelmez ben pazartesi yokum doktora gitcem dedi. oysa pazartesi günü benim zümre toplantım var ilde. eşimi aradım böyle böyle sen izin al diye onun da toplantısı varmış. öğleden sonra gitsen doktora olmazmı dedim yok olmaz diyo. göğsünden kitle aldırmıştı doktor çağırmış ultrasonla tekrar büyüme varmı bakmak için. yani bunun için öğleden sonra yada bi gün sonrada gidebilir değilmi. ben de iyi o zaman git dedim. napimm bu da 1 olsun .çok mu karışık yazdım yaaaa
kemece canım inan hiç bir beklentim yok.zaten yarım gün bakıyo kızıma ama nerdeyse tam gün parası veriyorum. üstelik hiçbir iş yapmasını istemiyorum. hatta bi kaç kere çocuk uyurken ütü falan yapmış saf ben yorma kendini çocuk uyuyunca çay demle dinlen falan dedim. ayy ne safım işte ilk haftadan çıkardım tepeme böyle oldu.ha bide tutmuş toplantım var deyince yan komşuya bıraksan olmazmı dedi çocuğu. ben buraya taşınalı daha 2 ay oldu ve yan komşuylada dün tanıştım üstelik. nutkum tutuldu vallaaaa
Kemece, canım, hakikaten bu aralar çok durgun burası..Umarım hep böyle olmaz
Karahan'ı bugün sağlık ocağına götürdüm..Yaklaşık bir ayda sadece 100 gram almış..Gerçi ebe bu sıcakta bunun bile iyi olduğunu söyledi..Çok hareketli bir çocuk Karahan..Yediğide durmuyor yani..
Sabah 6'da kalktı..Tüm gün yarım saat uyudu sadece..Gece uykusuna yatalı da 15 dakika kadar oldu..Hep ayakta olmak istiyor, bir yerlere tırmanmaya çalışıyor..Hiç olmadı benim üzerime tırmanıyor
Kerem nasıl? kilo aldı mı? O da Karahan gibi hareketliydi öyle değil mi? İşimiz zor..
Fırsat buldukça yaz canım..Daha da sessizleşmesin burası..
canım bizde de durumlar aynı ben diş çıkarmaya bağlıyorum, günde 6-7 kere kaka yapıyor, gece bile uykudan uyanıp yapıyor8. diş geliyor nerdeyse ağzı ushanın kızı gibi oldu teyzesi hepsi geliyor 13,14 aylıkken hepsi tamamlanmış olur diyor, ama bizim iştahsızlık ve hareket durumu da çok olunca yandık biz,beklentim yok artık
Kemece, canım, hakikaten bu aralar çok durgun burası..Umarım hep böyle olmaz
Karahan'ı bugün sağlık ocağına götürdüm..Yaklaşık bir ayda sadece 100 gram almış..Gerçi ebe bu sıcakta bunun bile iyi olduğunu söyledi..Çok hareketli bir çocuk Karahan..Yediğide durmuyor yani..
Sabah 6'da kalktı..Tüm gün yarım saat uyudu sadece..Gece uykusuna yatalı da 15 dakika kadar oldu..Hep ayakta olmak istiyor, bir yerlere tırmanmaya çalışıyor..Hiç olmadı benim üzerime tırmanıyor
Kerem nasıl? kilo aldı mı? O da Karahan gibi hareketliydi öyle değil mi? İşimiz zor..
Fırsat buldukça yaz canım..Daha da sessizleşmesin burası..
anneler çalışmaya başlamış anlaşılan forum pek tenha.ne durumdasınız kızlar,bebişler nasıl.bizim oğlan tam serbest yürüyo kızlar.tek elini tutmaya çalışıyorum beraber yürüyelim düşmesin diye.elimi itiyo tek başına yürüyecekmiş sıpa.yürümeyi öğrendi ya artık,durduramıyorum onu.o yürüyo ben arkasından evin içinde dolaşıp duruyoruz.çok mutlu oluyo ama.odalarda bağıra çağıra yürüyo.sonra gelip bana sarılıp omuzumu ısırmaya çalışıyo.ahhhh ölürüm ben ona ölürümm.
bu gece öok huysuzdu ama.9dan 3e kadar her yarım saatte bir kalktı resmen.sabahta biraz ateşimiz vardı.sonra kendi kendine düştü.uyuyo şimdilik bakalım bu gece nasıl olacak.
tuğba canım emir kuzu iyileşmiştir umarım.
bakıcıya muhtaç anneler.o kadar iyi anlıyorum ki sizi.ama inanın bana.kaynanaya bırakacağınıza bakıcıya bırakı şartlarınızı,kurallarınızı daha güzel kurarsınız.ben sırf kaynanama bırakmamak için ücretsiz izne ayrıldım.bakıcı şansım da pek yok.o yüzden kuzuma ben bakıyorumm şimdilik.bakalım seneye ne olacak.ama eğer şansızın varsa anne+bakıcı olabilirse çok daha süper olur dişye düşünüyorumhem anne ben yorulurum bakamam diyecek şansı olmaz hem de bakıcıya güvenmiş olursunuz.annenizi öyle ikna edin..bakıcının başında dursun yeter.bakıcı da siz yokken başıboş kalıpta sizin istemediğiniz şeyler yapmaya yeltenmez..
karaca kiloya gelince.benim oğlan sadece ek besinle besleniyo biliyosun.o yüzden hiçbir öğünü atlamamaya çalışıyorum.ama bu aralar peek iştahı yok.kilo almamış görünüyo.hatta boy uzadıkça o kilo azalmış gibi görünüyo.ben alıştım çünkü çok hareketli bi çocuk kilo alımı çok az oluyo.ama milletin yorumları deli ediyo.dün bi tanıdıkla karşılaştım.10 aylık diyince şaşırd.ayy hiç büyümemiş 4aylık gibi duruyo dedi.baktım kuzuma tamam zayıf ama 4 aylık gibi de durmuyo.sonra benim moralim bozuluyo.uyku yok,iştah yok,hareket çokk ee kilo yokk normal olarakk.aman sağlıklı olsun daa diyorum sonra kendimi avutmak için
başla bakalım sende tutarsa bizde gaza geliriz belki benim kız ağlıo tek die üzülüodum hepsi böyleymiş en azından aglamısnlar yaSelamlar olsun bütün güzel annelereBenim minnoş kızımın alttan iki dişi ağıııır ağır, süzüle süzüle geliyo. Maşallah hiç anlamadık buraya kadar, bundan sonra da eziyet etmezler inşallah prensesime. Yalnız bu aralar arkamdan ağlama olayları başladı, çok üzülüyorum. İşe giderken el sallayarak uğurlayan çocuk, şimdi evde "anne" lafını duyunca ağlamaya başlıyormuş kapıya gidip gidip. Çalışan anne olmanın asıl zorluğu şimdi başlıyor sanırım. Duygusal yükü çok ağır. Annem bakıyor hala kızıma ama yine de içime sinmiyor. Allah kolaylık versin bu konuda herkese.Yalnız bi yerde okudum, anne-baba tüm gün evde olmayıp akşam geldiğinde bebekte tazelenme duygusu oluşur diyordu. Bir de anne güdüp geri gelince güven duygusu gelişirmiş. Artık böyle teselli oluyorum. Öğle araları ben gidiyorum gerçi emzirmeye hala ama... Zor işte ya, ne bileyim. Çok özlüyorum. Graip ama zaman geçip büyüdükçe daha çok özlemeye başladım. Artık daha çok şey paylaşıyoruz, daha çok anlıyor o da. Ondan herhalde. Dediğim gibi, Allah kolaylık versin hepimize.
Ayyyy bu aralar her fal bakan erkek bebek var diyori Hiç de fikrimizde yok, kızım emiyor daha. Resmen insanın aklına sokuyorlar ya Ama böyle bir durum olursa hepten bırakırım işi gücü, anneliğe veririm kendimi. Evimin kadını, çocuklarımın anası olurum ooooh mis Bahaneye mi bakıyorum ne. İki çocuklular bi gaza getirse, seneye başlarım ben denemelere.
Allahım allahım moralim nasıl bozuk. oturdum ağladım bi güzel. bakıcıya sinir olmaya başladım iki gündür. zatennn bebişimi bırakıp gidiyorum diye mahsunum bide o üstüne tuz biber oldu. daha ortada çocuk yokken doğur doğur biz bakarız diyen annemle kayınvalidem se şimdi arayıp sormuyolar bile. takmıyorum ikiside annemizdir diyorum ama sık sık patlıyo işte biyerde.insan aklının köşesine yazıyo bunları bir bir. offffffffffff Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin. lafa gelince herkes torununu çok seviyo olur. offffffffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?