- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #5.441
günaydın güzel annelerrr:)
mutlu sağlıklı günler,hayırlı cumalar olsun hepimize...
haftanın son iş günü çok mutluyuum bugünnnn:))
Günaydın herkese,
Günaydın rachel_
Sağlıklı hamilelikler ,inşallah herkes için herşey yolundadır.
Kızlar çok sık yazamıyorum çalıştığımdan dolayı ama genelde okumaya ve takip etmeye çalışıyorum.
Bugün 8+5 günlük olduk. Pazartesi kontrolüm vardı şimdilik herşey yolunda çok şükür. Şimdi bebişimi tekrar görmek için 1 ay bekleyecekmişimÇok uzun geldi bana bu süre
Kızlar gebeliğin bu haftalarında sizden de tahlil istendi mi? Benden bir dünya tahlil istedi doktorum. Bunların içinde TSH'ım 0,466 çıktı. (0,49-4.67 arası normal değerler)
Doktorum testi başka bir yerde tekrarlamamı istedi. TSH'ın yanısıra T3-T4 serbest yaptırmamı istedi. Bu tahlil sonuçlarım ise söyle çıktı.
TSH:0,78 (0,27-4,2 arası)
T3(S):3,00 (2,0-4,4 arası)
T4(S):1,3 (0,93-1,6 arası)
Sizce bu değerler normal midir? Sizler yaptırdı iseniz sizin sonuçlar ne çıktı merak ediyorum. Paylaşırsanız çok sevinirim.
Kendinize bebişlere çok iyi bakın.
Bu arada aşermekten bahsetmişken benim canım hiç tatlı birşey çekmiyor. Önceden çok çay içerdim özellikle sabah kahvaltısında 4-5 bardak (büyük hemde) garanti idi ama şimdi 1 bardak bile içemiyorum. Gerçi belki iyi oldu ama.
Birde hiç süt içemiyorum kızlar mideme dokunuyorBebişlerin kemik gelişimi ne zaman başlıyor bu aralar içmem mi gerekir?
sorma canım bende ilk defa duymuştum başıma geldiğinde... bebek büyüdükce rahim ağzı açılıyor, rahim boyu kısalıyor ve bebek durmuyor durdurabilmek için rahim ağzı dikiliyor bu işleme serklaj deniyor. bundan önceki kaybettiğim bebeğimde başıma geldi 20.haftada 6cm açılmış rahim ağzım acil serklaj yapıldı enfeksiyonumda vardı 22.haftada kanamam oldu hiç suyum kalmamış dikişler alındı ve normal doğumla tahliye yapıldı. böyle birşey yaşadığım için şimdi önlem amaçlı dikilecek. benim öncekinde çok geç farkedildi sizlerde doktorunuza rahim uzunluğunuzu ölçtürün..
geçmiş olsun canım allah bu bebişini sana bağışlasın inşallah...bilgilendirdiğin için teşekkürler..Allah bebeklerimizi korusun sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin...
Günaydın herkese,
Günaydın rachel_
Kızlar çok sık yazamıyorum çalıştığımdan dolayı ama genelde okumaya ve takip etmeye çalışıyorum.
Bugün 8+5 günlük olduk. Pazartesi kontrolüm vardı şimdilik herşey yolunda çok şükür. Şimdi bebişimi tekrar görmek için 1 ay bekleyecekmişimÇok uzun geldi bana bu süre
Kızlar gebeliğin bu haftalarında sizden de tahlil istendi mi? Benden bir dünya tahlil istedi doktorum. Bunların içinde TSH'ım 0,466 çıktı. (0,49-4.67 arası normal değerler)
Doktorum testi başka bir yerde tekrarlamamı istedi. TSH'ın yanısıra T3-T4 serbest yaptırmamı istedi. Bu tahlil sonuçlarım ise söyle çıktı.
Sizce bu değerler normal midir? Sizler yaptırdı iseniz sizin sonuçlar ne çıktı merak ediyorum. Paylaşırsanız çok sevinirim.
Bu arada aşermekten bahsetmişken benim canım hiç tatlı birşey çekmiyor. Önceden çok çay içerdim özellikle sabah kahvaltısında 4-5 bardak (büyük hemde) garanti idi ama şimdi 1 bardak bile içemiyorum. Gerçi belki iyi oldu ama.
Birde hiç süt içemiyorum kızlar mideme dokunuyorBebişlerin kemik gelişimi ne zaman başlıyor bu aralar içmem mi gerekir?
Günaydın herkese,
Günaydın rachel_
günaydın güzel annelerrr:)
mutlu sağlıklı günler,hayırlı cumalar olsun hepimize...
haftanın son iş günü çok mutluyuum bugünnnn:))
canim napicaksin isinin ehli hangisiyse ona gidilmeli bence bebislerimiz icin bu durumdayiz sonucta benim drum da erkekti bu zaman kadar hep simdi buldugum ikinci drum bayan zaten artik hepinize karindan bakilir sadece dogum sirasinda gorur dr.cati muayenesinde orana bakmiyor eliyle muayene edior hic gormuyor yanivalla bende çok çekiniyorum ama dr ii olsunda onlar için sıradan birşey napalım katlanıcaz bir iki defa açmaya :)
canim benimde adet gude olmutu adet olucam gibi sancimisti ama gecti sukur.bence de sikma sen canini oyuzdendir.ama enfekiyon olayini ihmal etme SIK SIK kontrol ettir ben bir onceki hamileligimi enfeksion yuzunden erken dogum yaptim ve kaybettim onemli bir konu yanislm arkadaşlar..2 günden beri kasıklarımda adet sancısına benzer bir ağrı vargece uyuyamadım..geçen hafta gittik dr a,idrar yollarında enfeksiyon çıktı..bu ağrı yapar mı,bilgininz var mı acaba? korkuyorum bişey olursa diye..siz yaşadınız mı böyle bir ağrı?birde bugün adet günümdü benim..
hemen hemen ayni seyleri soylemisler canim.insallah sikintilarimiz biterde hamileligimizin tadini cikaririrz ve normal bir surec gecirip saglikla zamaninda kucaklariz bebislerimizicanım ben 2 defa kanamam oldu ikisindede doktorum yemekle tuvalet hariç kesinlikle kalmayacaksın dedi birde tabi ki ilişki yasak diyorlar hatta 2. kanamamda dr ilişkiden sonramı oldu diye sordu:26: ben kanamam oldugunda bacaklarımı yüksege kaldırıp yattım bu bi nebze geçiriyo kanamayı yani ben martın 20den beridir yatıyorum doktorum ancak yavaş yavaş kendini yormadan gezin dedi tabi çarşı pazar degil evde ancak çok sıkılırsan eşin seni dışarı çıkarsın bi çay bahçesinde oturursun dedi insaflı doktorum birde evde oturdugun yerden salata yemek bulaçık bunları yapabilirsin dedi yani senin anlayacagın çok az hareket et dedi.
canim bence de zorunlu degil sanirim mesela burda hic yapmiyorlar asiyi ben onceki hamileligimde sormustum kk dan okuyunca yok asi falan demislerdiTETANOZ aşısını vurdurmak zorunda değilsiniz kızlar. Ama vurdursanız daha iyi olur. hem anne açısından hem de bebek de bağışıklık kazanmış oluyor. Ben oğlumda vurdurmamıştım mesela.
ohh guzel haberlerle gelener olunca icim aciliyor benimde gozunuz aydin insallah hep boyle sorunsuz gecer serklajdada rahat bir donem gecirirsin benim daha ne olacagim kesinlesmedi gelismeri musat oldukca yazarsan cok memnun olurummerhaba kızlar çok sık yazamıyorum düşük riskim olduğu için sürekli yatıyorum dün kontrolümüz vardı her şey yolunda şimdilik bebişim büyümüş çok tatlıydı elleri ayakları hiç durmuyor hep hareket halinde:124: haftaya cuma 2li test yapılacak 2mayıs pazarteside serklaj yapılacak günü belli olunca korkmaya başladım çok az kaldı atlatsak bi rahatlıycam biraz inşallah bu defa herşey yolunda gider
gunaydinnnnnnGünaydın herkesee...
arkadaşlar hayırlı cumalar hepinizin duları kabul olsun inşallah...
ben sessiz takipçilerdendim şimdi 8+1 haftalık hamileyim kasım 21-30 arası dedi doktor hepimize Rabbim yardım etsin herkes kolay kolay hamilelik geçirsin doğumunu yapsın sağlıklı sağlıklı bebekleri olsun inşallahhhh benim müthiş iştahım açıldı hiç üzmüyo bebeğim saolsun ne mide bulantısı ne baş dönmesi normal hayatıma devam ediyorum bu belirtiler sonradan da ortaya çıkabilirmi acaba ?
sen başına gelen br dert içinde Allah diyorsan,o sana kendisini zikrettirmek için bu derdi vermiştir gaye seni kendisiyle meşgul etmektirkorkma Allah de zikre ve duaya devam et hiçbir duakarşılıksız kalmazne kadar uzun sürsede gece biter kriz geçer acı diner ve zorluk son bulur başımıza gelen her dertte ALLAH diyebilmek duasıyla hayırlı cumalar.....
Günaydın herkese,
Günaydın rachel_
ALLAH razi olsun gülo senin de mutlulugun hayirlisi ile daim olur ins
selamun aleykum cici anneleeeeer
cumaniz mubarek daulariniz kabul ola insaALLAHbirbirimize cok dua edelim ins
nasilsiniz bugün canlar
salam canim cox sagol sen necesen? bugun coxx stressli gun oldu menim ucun. bebisim de sinirlendi. is meni cox yorur.bu arada deyim ki istahim ecayib acilib, o qeder yeyirem ki... nam nam nam yene de mutle olmaga calisiram
aşı yaptırmak zorunlu değil eskiye nazaran çok steril sartlarda doğum yapıldığı için pek cok dr önermiyor ama hiç birşeyin garantisi yok yaptırmak daha doğru gibi geliyor bana tetanoz ölümcül olabilir çünküben de bu konuyu kesinlikle doktoruma danısacagım..saglık ocağı aşılarını falan da danısacagım belki iyi diyecek belki kötü artık hayırlısı ..
bu arada cok sessizsiniz kızlar bugun.. altta cok kişi okuyor ama kimse yazmıyorr
hiç bişe canını sıkmasın kimse bebeğinden daha önemli değil,yazık stres yapma annesiiii bebek sinirli olur bak yoksa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?