- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #6.561
:) gerçekden yılın yorumu olmuş:) ay hiç güleceğim yokdu... Allah ım hamişsen bebeğini kuacağına almmayı nasip etsin senin ve senin gibi tüm anne adaylarının tabi benim gibi daha yeni anne adaylarınında:) ya dün doktum ilk muayeneyi altdan yaptı açıkçası korktum dedim doktor hangi kadın doğum dr dedi dedi bende anneler
im dedi dedim:) yok birşey olmaz dedi.... mecburen yaptırdım ama hala içimede bir korku var... haftaya bir daha gideceğim daha çok küçük kese... 5 haftalıkmışım.... teşekkürler cevap yazdığın için...
aklına kötü bişey getirme, senin tedirginliğin bebişe yansıyo unutma, o büyüdü artık herşeyi hissediyo... annesi sen sağlıklı sağlıklı alacaksın bebişini kucağına... hep bu düşünce gelsin aklına.. doktora yalnız gitme ama.. arkadaşın yada annen felan da gelsin bence..
olumlu düşün,bazen biz kendimizle çok haşırneşir olduğumuz için normal hamilelik sıkıntılarını bile tedirgin edici buluyoruz,ben doktora birsürü şey soruyorum endişelendiğim, hepsine normal diyor, hatta gülüyor, bide sanırım 4 sene isteyip olmayınca ilk çocuk olunca 30undan sonra, ben biraz bu yüzden pimpirikliyim,rahat olmak da gerekiyor aslında.annemler ve kayinvalidem baska sehirde yasiyolar, kardeslerim var onlar da okuldalar sinavlara calisiyolar. aslinda hastanem isime yakin bi yer taksi cagircam yalniz gidicem esime bir sey soylemeyi dusunmuyorum umarim iyi olur her sey . dua ediyorum,,,bu benim ilk hamileliyim bende yaratdigi duygu bambaska bir sey, ustelik esimle aramizda kan uyusmazligi var benim kan grupum negativ bu yuzden zaten endiseliyim, cunki 1-ci cocuk normal olur ama sonrasinda iyneler falan gerekiyomus. allahim sen koru tum bebekleri lutfen.
annemler ve kayinvalidem baska sehirde yasiyolar, kardeslerim var onlar da okuldalar sinavlara calisiyolar. aslinda hastanem isime yakin bi yer taksi cagircam yalniz gidicem esime bir sey soylemeyi dusunmuyorum umarim iyi olur her sey . dua ediyorum,,,bu benim ilk hamileliyim bende yaratdigi duygu bambaska bir sey, ustelik esimle aramizda kan uyusmazligi var benim kan grupum negativ bu yuzden zaten endiseliyim, cunki 1-ci cocuk normal olur ama sonrasinda iyneler falan gerekiyomus. allahim sen koru tum bebekleri lutfen.
günaydınn
arkadaşlar göğüs uçlarınızda kararma oldumu sizin ve göğüsleriniz çok büyüdümü acıyormu
bişey olmaz canım yaa sen kalbini ferah tut... ilk gebelikte herşey daha bambaşka oluyo.. insan herşeyi ne kadar da dikkate alıyo.. ben hatırlıyodum da bebişe anı defteri tutmuştum hergün yazıyodum belirtileri.. her hafta bi doktora gidiyodum belki göremediği bişey olur diye.. hiçbir şeyi atlamak istemiyodum.. seni anlıyorum.. bi arkadaşına rica et onunla git bence, yalnız gitme, ben hiç yalnız gitmiyorum doktora mesela.. hamileyken çok duygusal oluyo çünkü insan.. yanında biri olsun ki güç versin sana.. bebişin de bişey yoktur korkma canım.. Allah korusun bi kanaman, ne biliyim değişik bir his yok demi sadece akıntın var.. o da önemli değil bence içini rahat tut.. böbreklerinle alakalı olabilir.. hadi doktora git de sonra yaz buraya merak ettim :26:
canım maşallahhhhkızlar dün ultrasonum vardı 2li test için, herşey çok güzel çıktı, darısı hepinize, bebeğim gülümsüyo r sanki, öyle hareketlikii :))
güzelim Allah sabır versin ama sakın moralini bozma daha yapılabilecek bir sürü test var insallah hayırlı ve saglıklı bir bebegin olacak insallaaahMerhaba kasım anneleri. Bizim ikili test sonucumuz pek iyi çıkmadı maalesef, 1/216 risk çıktı. Ultrasonda ense kalınlığı gayet iyi ama kandaki değerler kötü. O da riski baya artırıyor. Tabi sadece tarama testi bunlar, tanı koymuyor ama insanın elinde değil, moralim yerle bir oldu. Doktorlar kesin bir şeyi göstermez, sadece ileri tetkik gerekir diyor. Yani 16.haftaya kadar bekleyip, dörtlü test ve detaylı ultrason ve hatta amniyosentez gerekebilir. Bu psikolojiyle 4 hafta nasıl beklenir ve bu stresle nasıl başa çıkılır bir fikrim yok. Ve Allah korusun orda kötü bir sonuç alma ihtimalini düşünmek bile istemiyorum. Bunca yıl bekledikten sonra gelen bebeğim, ihtimali bile allak bullak etti beni. Allahım kimseyi böyle bir karar durumunda bile bırakmasın inşallah.Sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Rabbim inşallah hepimize. Sizlerin ikili sonuçlarınız iyi çıkar umarım.
canım ben de gittim bacagıma ve koltuk altıma yaptırdım o bolgemi de kısalttım napiim cok tırstım..agdamı yaptırdım geldım cok rahatladım valla :)
canım aynı soruyu doktoruma sordugumda bana " Afrika daki kadınları dusun, onlar cok mu yiyorlar sanki "dedi.." sakin kendini uzme yada yemeye zorlama, her sey yoluna girecek" demisti.. insallah tez zamanda gececek sekerimkızlar ben 12 haftalik oldum ama bulanti ve kusmalarim hic azalmadi hatta artti..Sadece sabahlari oluyordu simdi aksamlari da oluyor..bisey de yiyemiyorum dogru duzgun ve hala su icemiyorum..ise gelmek iskence oluyor.. heryerim agriyor ve halsizlik var..bebegimi besleyemiyorum diye uzuluyorum cunku cok istahsizim. kendimi de zorlayamıyorum..ne olcak benim bu halim gecer mi dersiniz?
canım aynı soruyu doktoruma sordugumda bana " Afrika daki kadınları dusun, onlar cok mu yiyorlar sanki "dedi.." sakin kendini uzme yada yemeye zorlama, her sey yoluna girecek" demisti.. insallah tez zamanda gececek sekerim
insallah canım saol sabretmeye devam..bisey daha sorcam..Sizin de karnınız biraz sisip sertlestimi taş gibi oldu benimki yaww...
Herkese günaydınlar :)))
benimde bulantı ve kusmalrım devam ediyo12 haftadan sonra azalır dedi doktor inşaallah bakalım
napalım arkadaşım sabır edicez biraz daha.....
kızlar benimde size sorum var ; kasıklarımda ve karnımda ara sıra sızı batma oluyo normal mi sizce ?
hemen tedirgin oluyorum ben bişey olur diye
Herkese günaydınlar :)))
benimde bulantı ve kusmalrım devam ediyo12 haftadan sonra azalır dedi doktor inşaallah bakalım
napalım arkadaşım sabır edicez biraz daha.....
kızlar benimde size sorum var ; kasıklarımda ve karnımda ara sıra sızı batma oluyo normal mi sizce ?
hemen tedirgin oluyorum ben bişey olur diye
cnm benim görümcem şuan 32 haftalık 37 ken alcaklarmış yada 36 netten araştırdık biraz1 gün fazla dursa bide faydası varmış bebişe ama değişen bişey yokmuş cnm benim takma kafana 36 haftasına kadar zatene ideal kilosuna yetişiyo yumurcağın anne karnında durmasına gerek yokmuş kız erkenden bebişine kavuşmak istemiyon mu gerçi anlıyorum seni cnm hakkında hayırlısı olsun ama içini ferah tut cnm
daha önceki testlerde 52 milyon vermiştim burda uygun sanırım sen o testler için kocaelitıpta 120 demiştin galiba sonra devlete gidip yaptırmıştın yanlış hatırlamıyorsam 30 muayene 55 test 85 cebe koyalım bu hafta giderken o zamaninşallah karşılaşırız birgün
bi arkadaşla konuştum dün arkadaşı funda doğanla cankatan da doğum yapmış herşeyinden çok memnun kalmış içim rahatladı biraz :) bende senin gibi sezeryan olacak sanırım panik atak rahatsızlığım var benim şimdi ilaçta kullanamıyorum panik atak hastalığı olanları direk sezeryana alıyorlarmış hayırlısı olsun artık hepimiz için
sağol cnm .. ne zamandır yoktum yeni okumaya fırsatım oldu şu an bebiş 13+4 haftalık ikili testimiz temiz çıktı düşük tehdidi vardı o da kalktı ortadan rabbim herkeze sağlıklı sıhatli hamilelik geçirmeyi ve sağlıklı bebişleri kucağımıza almayı nasip etsin inşallahh:80:
kime gittin canım
MErhaba arkadaşlar bende kasımda bebeğimi kucağıma alıcam kısmetse.Çok merak ediyorum karnım büyümeye başladı.Hareketlerinide bian önce hissetmek istiyorum.Hadi bakalım herkes için hayırlısı.Şimdiden cinsiyeti belli olan varmı??
aramiza hoşgeldin cnm rabbin hayirli uğurlu etsin inşallah....
Çok teşekkürler bu site bana çok iyi geldi herkes aklımdaki soruları soruyor ve herkes bildiklerini paylaşıor.çok saolun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?