- 15 Aralık 2009
- 3.964
- 61
- 163
- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #8.261
onaylamam mı şekerimçoğunluk 13.haftadaymış zatennn
ay cuma günü belli olcak mı seninn bebişinin cinsiyetiiii
ben de yoğun ısrara dayanarak mustela çatlak kremini aldım.her kullanan faydasını görmüş şuana kadar kullanıpta memnun kalmayan kimseye rastlamadım
yaklaşık 1 ay oldu kullanıyorum.arada bir de annemin aktarda aldığı yağı sürüyorum
Hamileliği sırasında su çiçeği geçiren bir kişi ile temas eden kadında zaman kaybetmeden bağışıklık olup olmadığı incelenmelidir. Bunun için basit bir kan testi yeterlidir. Üreme çğındaki kadınların neredeyse %90'ından fazlasının bağışık olduğu düşünüldüğünde bu incelemenin rutin gebelik incelemeleri arasında yer almaması normaldir. Kişinin su çiçeği geçirdiğini ya da aşı olduğunu bilmesi bağışık olduğu anlamına gelir. Böyle bir durumda dakanda inceleme yapmaya gerek yoktur
senin için araştırdım:)
Kızlar neden usg'den önce çikolata yiyorsunuz? Ben haftaya salı için 4 boyutlu randevusu aldım bakalım hareketli küçük sıpamı görcez Allah nasip ederse.
Kızlar neden usg'den önce çikolata yiyorsunuz? Ben haftaya salı için 4 boyutlu randevusu aldım bakalım hareketli küçük sıpamı görcez Allah nasip ederse.
elevit genelde b vitaminlerinin toplamı diyebilirz.ferro sanol ve ya ferrum fort kan yada diğer adıyla demir ilaçlarıelevit folik asitti sanirim dimi ferro ne icin celosum?
Ayyy çok mutlu oldum şimdi :) :) ama 2-3 gün önce hissetttim oda bir kere umarım en kısa zamanda hissederim tekrar. aynen tarif ettiğin gibi oldu. Sanki gondola binmişim de aşağı iner gibi olmuştu. Çok güzel anlatmışsın.Senin 2. hamileliğin sanırım tecrübelisin :):)
aslında serracım kızımda banada 12 .haftada baslatmıstı izmirdeki doktorum ve belli bir aya kadar eleviti doğuma kadarda ferrum u kullandım.ama burdaki doktor 16. haftaya kadar bişey vermedimrb.celen ben 12 hatada başladım elevite kırıp öyle içebiliyorum.kan ilacınıda şurup istedim.ismi maltofer.kan ilaçlarına genelde 3.aydan sonra başlanıyor ama bulantın varsa o yüzden ertelemiş olabilir.
kızlar benden size tavsiye kan ilacını ferplex alın.hem demir hem folik asit içeren kucuk tüplerde sıvı bir takviye.mide bulantısız kullanılıocanım 3 aya girdim ben folik asiti bıraktırdı elevit verdi kan ilacı vermedi doktora gidince sorcam çünkü burada bazı arkadaşlara verilmiş
doğru.elevit tok karna.ama mide cok asırı bulanıosa kahvaltı arasıda alınabilir.fakat ferroyu sabah yataktan kalkmadan alıp 1 saat daha yatmak en doğrusu.hem mide bulandırmaz.hemde kahvaltıda alıcagınız peynir süt vs gibi kalsiyum içeren besinler emilimini azaltmaz.bu cok öneml,i
niye sezeryan, şimdiden niye ona alıştırıyosun ki?
aama seninki 4 aylık oldu artık, bizde 4 ay derler. 7 ay oluncada büyük şeyleri alırız odası bebek arabası vs gibi.
ben gittiğimde 12 küsürdeydim foliki bıraktırdı elevit ve ferroyu doğuma kadar içeceksin dedi. bence başla gitsin.
ben kahvaltıdan hemen sonra içiyorum. folic içinde öyle yemekle beraber diyorlardı. ferro aç karna, elevit tok.
niye 15 de?
prospektüsünde tok karna yazıyo ama eczacı üstüne basa basa bu aç karna dedi. netten de araştırdım aç karna emilimi daha çabukmuş.
hmm ozaman banada bu yuzden vermedi.bende adamın işi gücü yok habire bana kan testi yaptırıo.meğer bi hikmeti varmısBen 3 hafta önce gittiğimde kan tahlili yaptılar. doktora folik asidi bıraktım artık demir veya vitamin başlayım mı diye sordum "hayır çok iyi değerlerin dışardan bişey vermemize gerek yok" dedi. geçen hafta ayrı ayrı iki doktora daha gittimikiside "değerlerin çok iyi 20. haftadan önce demir vermiycez vitamine belki hiç başlamayabiliriz bile" dediler.
İlk doğumumda kansızlık ileri boyuttaydı ama doğru beslendiğim için kan sayımım çok iyi çıktı ve kimyasal almadan 20. haftaya kadar gidebilecem.
Doktor vermeden bişey kullanmayın derim. Her ilaç en nihayetinde kimyasaldır.
Sabah yumurtanın yanında süt ve çay tüketmeyin taze meyve suyu veya domates biber yiyin.
hmmm benm menüüüüü3. aya kadar midem bulandı ama ben o yumurtayı haşladım ve yedim portakal suyunu içtim. Hatta iki ay sabah aç karnına bulantım olduğunda portakal suyu içtim. Kahvaltıdan önce bütün pencereleri açıyordum kahvaltıdan sonra direkt salona gidip uzanıyordum midemdekiler otursun diye konuşmuyordum bile. Kahvaltı dışında hiç birşey yiyemiyordum sadece patates haşlama ve meyve o kadar.
Akşam yatmadan önce yağsız veya yarım yağlı süt içiyorum tadı su gibi oluyor yağ oladığı için zaten kalsiyum için içiyoruz yağı için değil.
Kabızlık mide bulantısı yapar ben egeli olduğum için zeytinyağına alışkınım sabahları domatese döküp ekmek banıyorum. kokusu ve ağırlığı için azıcık limon sıkılabilir.
Süt ara öğündür besinlerle birlikte alındığında içindeki demiri nötürler(keser) Kahvaltıda içme derim.
kıyamam sana beeennnn
offf canım z.yağlı domates çekti ama z.yağım yooookk
başka topictede birisi karabiberli patetes haşlaması demiş, ben acıktım galiba
canım banada annem ellerini bir yere sürme diyor ama senin dediğin gibi değil zeytini yıka yıkadıktan sonra ellerini sabunla eğer zeytini yıkadıktan sonra bir yerini ellersen olurmuş elini sabunlarsan olmaz..mesela erik yerken bir yerini elledin orada çıkar elini yıkarsan çıkmaz.
normal doğumda kanama riiskimiz cok fazla olacagı ve müdahale sansı daha zor olacagı için doktorlar genelde epidural sezaryeni tavsiye ediyo.zaten kan sulandırıcı kullanıosa muhtemelen kıymetli bi bebektir.en iyisi kesip cıkartmak riske atmamak diyorlarbende iğne oluyorum.sulandırıcı iğne kullananlar sezaryen mi oluyor?
evremyas istersen bi tanesini beslenme arasında al.diğerinida 45 dk sonra falan[selamün aleyküm bende elevit kullanıyorum ben özele gıtmıstım doktor verdı sabaları tok karnına demişti folbiolde kullanıyorum ıkısınıde sabah ust uste ıcıyorum miğdem kötü oluyo acaba ıkısını bı ıctıgım ıçın mı böle oluyo
Olsun sen yinede tedbirli ol doktora sor. Gebelikte tevekkül en sonradan gelir. Evham değil bak bu için rahat olsun sadece doktorunu ara ve bi tahlil yaptır. Virüs değişime uğrayan bir organizmadır.
kızlar biraz önce bebeğimle konuşuyordum o gün gelse bi kokunu içime çeksem canım kızım diye..birden göbek deliğimin altında değişik bişeyler hissettim bu bir rastlantı olamaz değilmii??
ayy ne güzell :) Rastlantı değildir bencede. Hissetmiştir duymuştur annesinin sesini belkide...
valla bencede duydu annesini ağlama krizine girdim direk mutluluktan darısı herkesin başına...
ben daha bir kere hissettim sabırsızlıkla bekliyorumm oğluşumunn Hareketlerinii.. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?