2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
kızlar benim net gidiyo çıkmak zorunda kalıyom buarada bebişimiz 16 +6 olmuş 163.4 gram 15.0 cm yazıyo bu neyse yanlış sölemediysem buarada doktor excipial diye bir krem verdi reçetesinde zorunlu olmadıkça kullanmayın yazıyo yine iş bitkisellere düştü doğru aktarcıya

Sagol canim hosbuldum normalde takip ediyorum bu topigi sevdimde hayirlisi olsun evlatlamiz 1 tane 2 tane farketmez saglikli olmalari önemli canim insallah sihhatle dogururuz

ayyy maşallah rabbim sağlıklı sıhhatli kucağına almaya nasip etsin ikizlerini bende belki ikizdir diye düşünüyordum hep ama tek kızım olacak inşşş

ALLAH bagislasin yavrunu ne güzel hemen göstermis kendini prenses

12 haftadan sonra kendini göstermeye başlayan mide yanmalarının sebebi:
hamilelik hormonları özellikle progesteron hormonun artması ve bu artışın mide ve sindirim sistemi kaslarını gevşetmesidir. Bu gevşeme sonucunda mide kapakçıkları gevşemeye başlar ve asit emek borusuna kaçmaya başlar. Muz yemek soda içmek iyi gelir (bende işe yarıyor) Reflü sıkıntısı olanlarda bu yanmalar çok daha şiddetli olur. Doktora danışıldığında mide yanması için ilaç verilebiliyor.

İlerki dönemde ise kızlar artık biraz bilimsel olalım (hem teknoloji hem hurafe yanyana pek güzel durmuyor ) saçla ilgisi kesinlikle yok. Bebek büyür 6. ayda yattığınız yerde yanar 8. ayda oturarak uyumak zorunda kalırsınız. Tek sebebi bebeğin ve plesantanın büyüyüp tüm iç organları sıkıştırması ve zaten gevşek kaslı olan midenin içindeki asidin sıkıştırılma sonucunda yemek borusuna hatta ağıza (maalesef evet çok iyi hatırlıyorum) gelmesidir.
Süt içmek sürekli mideyi dolu tutmak iyi gelir biraz hafifletir. O gün gelince nasılsa bir çoğunuzdan önce bende olacak bu yanmalar o zaman yediklerimin hangisi iyi gelir yazarım. Daha 2-3 ay varr

benim doktorumda çok fazla konuşmuyor ve soru sormadan açıklama yapmıyor seninki gibi.. hatta ultrasonda da az gösteriyor fakat bu iyi birşey çünkü ultrason bebekler için zararlı yurtdışında gebelik boyunca 3 kez filan ultrasona giriliyor zararlı olduğu için.... nedense benim doktor bana güven veriyor fazla konuşup kafamı kurcalamıyor ve kendinden çok emin bir bakıyor ultrasonda yeterli geliyor demekki diyorum... benim doktorumda söylemedi cinsiyetini bilerek ve istiyerek yanılma payımız çok oluyor bu haftalarda riske girmeyelim dedi bende hiiç üstelemedim nedense aşırı bir merakımda yok cinsiyet konusunda hayırlı evlat olsun eli ayağı düzgün olsun bana yeter..belki de ilk bebiş olduğu için çok önemsemiyorumdur cinsiyeti..:) ama başkalarınınkini merak ediyorum..

17 haftalık ben yazayım :)
salatalık, havuç, su hafifletsede
bir talcid'e paha biçilemez :)

kızlar ben haziran annesi olucam inşşş topiğiinize baktımda,zaman ne çabuk geçmiş dedim.inanın son bir aya kadar çabuk geçiyor ama son bir ay,geçmiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

kızlar 20 lik dişim çıkmıyo çok ağrıyo bu gece hiç uyutmadı ilk defa diş ağrısı çektim birazdan acile gitcem bakalım ne yapcam inşallah yanlış bişey yapmaz dua edin

kızlar ben haziran annesi olucam inşşş topiğiinize baktımda,zaman ne çabuk geçmiş dedim.inanın son bir aya kadar çabuk geçiyor ama son bir ay,geçmiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

oy az kalmış. Allh kolaylık versin. bir avazda kurtarsın. Hayırlısıyla kucağına almayı nasip eylesin Amin.

kızlar hepinize günaydın :))

umarım iyidir herkes nasıl gidiyor , ben,m elhamdüllillah iyi gidiyor, mide bulantılarım yok denecek kadar azaldı ve istiframda bitti çok şükür...

ay ne güzel bizde bu günleri görürüz inşallah.. Rabbim sağlıklı doğumlar nasip etsin :))

merhaba arkadaşlar.. salıdan beri giremedim.. salı günü ailem geldi ( ben ailemden çoook uzaltayım 10 saat filan) 3 aydır görüşmemiştik.. çoook güzel zaman geçirdik tabii, gezdik tozduk.. beraber kahvaltılar yemekler derkeeennn rüye bitti bu sabah.. bugün yola çıktılar çok üzgünüm maalesef.. annemler buradayken birde görümcemle sıkıntı yaşadık, o biraz tadımı kaçırdı ama olsun yinede çok güzeldi..

teyzesi kuzuma ciciler getirmiş, ilk kıyafetleri teyzesinden geldi sağolsun. bebişim, hamileliğim iyi bu arada, bi sıkıntımız yok çok şükür, bi kaç gün çok fazla gaz sıkıntısı yaşadım ama şimdi iyiym.. çok erik yemiştim o ara, erik gaz yaparmı ki..
annaneside birsürü bişiler örmüş ama getimiş, doğuma yakın verecekmiş hepsini merak et biraz dedi:)):):

arkadaşlar ikili testten sonra üçlü testte istedi mi doktorlarınız ?

canım ben ikili testin sonucunu göstermedim henüz.. ama bir sonraki randevu tarihini 17. - 18. haftalarda verdi.. heralde 3 lü için böyle bi tarih verdi? genelde 3 lüyüde yapıyolar dimi

merhabalar herkese nasılsınız herkes iyidir umarım biz buggün 15+1 olduk teyzeleri inş. sağlıkla büyüyoruzdur hepimiz haftaya perşembe gidicez doktorumuza bakalım bizim bebişin cinsiyeti neymişöğrenebilecek miyiz aslında ben öyle çok da merak etmiyorum. Hayırlısı neyse o olsun benim merakım hep sağlığından yana ayrıca bugün ben de milupaya üye oldum bakalım benim hediyem ne zaman gelecek ne yollayacaklar acaba hepiniz kendinize ve bebişlere ii bakın görüşürüz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…