2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
fatmacım hoşgeldin uzun zamandır yoktun:) eşine geçmiş olsun.cinsiyette belli olmuş gözünaydınn sare gelioo :)aman bunlar pek bi tembel benmkide yatıyodu ölece kız mı ki acep:)

selam canım eşin için geçmiş olsun. Allah tez zamanda şifasını versin. senin de gözün aydın. sevindim bebişine. özlettin kız kendini. o kadar uzun kaybolma özletiyon kendini

güzel şeyler ama keşke kaynak gösterselermiş

ay evet hepimize geçmiş olsun. ben int. yuba ile konuşuyordum o sırada. ahanda deprem oluyo dedim. bayaa sallandık. Allah a emanet yaşıyoruz.

Bayanlar yemenize nasıl dikkat ediyorsunuz?
15+2 yim şuan dr.da tartıldım 2,5 kg.almışım normal dedi dr.yememe gayet sağlıklı dikkat ediyroum herşeyden hatta farklı besinlerden de yemeye gayret gösteriyorum.ama arada saat 3 - 4 gıbi kek ya da tatlı atıştırmalaar canım çekiyor.yemediğim zamanda tansiyonum düşüyor.ihtiyaç duyduğumn için yiyorum.acaba bebeğime zararı olur mu diye geçmeden olmuyor aklımdan açıkcası:44::44::44:
kokrkuyorum da kilo almaktan çünkü ben kilo aldığımda biraz armut tipli olduğum için alt kısmıma yarıyor

Son düzenleme:
3.AYDA ANNE KARNINDAKİ BEBEK:
Bebeğinizin yüzü daha çok insana benzemeye başlar. Eğik olan baş dikleşmiştir.

- Embriyodan fetusa dönüştüğü bu periyotta organlar ve dokular hemen hemen şekillenmiş ve yaşamsal organlar tamamen gelişmiştir. Bu ayın sonunda organlar çalışmaya başlar.

- Böbrekler çalışmaya başlamıştır, idrar kesesi bir torba şeklinde oluşmuş ve idrarını yapabilmektedir.

- Daha fazla detaylar görünmeye başlar. Gözler tam şeklini almış, dudakları , 20 adet diş tohumu , tırnakları, şeftali tüyü gibi saçları belirmeye başlamıştır. Parmakları ayrılmaya, bazı kemikleri sertleşmeye başlar.

- Yutmaya ve tekme atmaya başlar.

- Kız veya erkek olduğunu gösterecek dış cinsel organları gelişmeye başlar.

- Kalp atışları stetoskop ile duyulabilir.

- Boyu bu ay 2 katına çıkarak yaklaşık 6 cm, 15 g ağırlığındadır...

4.AYDA ANNE KARNINDAKİ BEBEK:
Bebeğinizin saçı, kaşları, kirpikleri, el ve ayak parmak tırnakları, parmak izi şekillenir. Ses tellerine sahiptir, tad duyusu gelişmeye ve başparmağını emmeye başlar.

- Kulakları, kolları, elleri, parmakları, bacakları, ayak ve tırnakları tamamen şekillenmiştir.

- Işığa duyarlılık ve solunum öncüsü olarak hıçkırık başlamıştır.

- Bebeğin gözleri yanlara değil, artık öne bakmaya başlar.

- Kalp dakikada 120-160 civarında atar.

- Kan direkt göbek kordonundan bebeğe gider.

- Bebeğinizin böbrekleri çalışmaya başlamıştır, amniyotik sıvının dolaşımını yapar, bebek soluk alma ve verme hareketleriyle amniyon sıvısını içine çeker.

- Bebeğin tüm organları oluşmuştur.

- Bebeğinizi saran sıvı 1 bardak civarındadır.

- Bebeğinizin iskeletinin çoğunluğu hala lastiğe benzer kıkırdak yapısındadır ama sertleşerek kemikleşmeye başlar.

- Bebeğinizin gelişim hızı, boy ve kilosu hızla artmaya başlar.

- Bebeğiniz 12-14 cm boyunda, yaklaşık 250 g ağırlığında, bir avokado büyüklüğündedir.

Son düzenleme:
Kizlar bu siteden bazi arkadaslarim var onlarinda kendi gruplari var hamilelik aylarina gore arkadaslaiklari cok farkli face den falan gorusuyorlar biraz daha samimiler boyle birbirlerbinin dogum haberlerini falan veriyorlar iletisimde olmak icin cok iyi yani.
Velhasil demek istedigim facebook hesabi olan ve gorusmek isteyen olursa benimle ben cok mutlu olurum. eger gorusmeyeni dusunen olursa bana ozelden mesaj atsin lutfen birbirimizi ekleyelim daha yakinen tanisalim.

kizlar bunu dun yazmistim sagolsun cvp gelmeye basladi bazi arkadaslardan ben yenileyeyim dedim gormeyeynler icin.

arkadaşlar hamilelikle birlikte ishal sorunu yaşayan varmı

kabızlık var canım bende.. bide eşimde gecirdiği için biliyorum bu aralar salgın vamıs.. bağırsak enfeksiyonu ateşli ishal seklinde.. doktoruna danıs bence.. tahlil isteyebilir. yediğin içtiğinden de olabilr tabi.. panik yapma ama dra mutlaka sormalısın.

kızlarr merebaaa doktordan geliyorummm dün akşam eve gittim bir baktımki kahverengi akıntım varrr sonra küçük siyah kan pıhtısı gibi bişey geldi korktumm akıntım biraz var halenn devam ediyor kendi doktorum yoktu başka bir doktor baktı bebek iyi dedi halen cinsiyet konusunda bişey söylemedi bebek iyiymişş çok şükürr benim kese biraz altta sanırımm öle dedi öyle işte

sizce sorun olurmuu :18::18:

kızlarr böyle sorun yaşayan veya duyan varmı yardımcı olursanız sevinirimm.

selam kubicim sen hala öğrenemedeinmi cinsiyeti? ne zaman öğreneceksin bakim? ben bile merak ediyorum. canım bir de kızımızın adını BİLGE koymaya karar verdik. listeye eklersen sevinirim cnm

kızlarr böyle sorun yaşayan veya duyan varmı yardımcı olursanız sevinirimm.

canım bebiş iyi demiş dr iyidir merak etme sadece dinlen böyle birşey yaşayan bir arkadaşım var şuan 4 aylık hamile ve ilk 5.haftadan itibaren kanaması hiç durmadan devam ediyor onunda plesentadan kaynaklı bi kanama olduğunu söyledi dr ama maşallah bebeği gayet sağlıklı sadece bol bol su iç ve dinlen umarım kısa zamanda geçer lekelenmelerin bu arada arkadaşımın kanaması leke değil bildiğin adet kanaması gibi oluyor hergün ama gayet iyi bazen böyle kanama olabilir stres yapma bebişini üzme olurmu ve kuzenimde hep kanaması oldu suanda 2 aylık oğlu kucağında Allah hepimizin bütün hamilelerimizin sağlıklı birşekilde bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin

kızlar ben geldim biraz geç aldım randevuyu çok sağlıklı dedi doktor hanım bu sefer başka doktora gittim tercih üzerine çok iyiydi :94:sağolsun buarada bebişimiz kız dedi ama % 10 bacaklarını sıkıca kapatmış çok edepli dedi doktor hanım malesef göstermedi yine bu sefer doktorun suçu yok bacağı açık olmadığından kız diyorum biraz kıza benziyo dedi ama sakın hazırlık yapmayın bir dahaki aya süpriz erkek diyebilirim dedi eşim bile farketti bacaklarını sıkıyo göstermim diye eşşek sıpası ne olcak

selam kubicim sen hala öğrenemedeinmi cinsiyeti? ne zaman öğreneceksin bakim? ben bile merak ediyorum. canım bir de kızımızın adını BİLGE koymaya karar verdik. listeye eklersen sevinirim cnm

tmm cnm ekliyorum sana kesin dedimi doktorun bide bacakları açıkmıydı ya benim sıpa kime çekti acaba bende annemin karnında edepsizmişim açmışım bacaklarımı

tmm cnm ekliyorum sana kesin dedimi doktorun bide bacakları açıkmıydı ya benim sıpa kime çekti acaba bende annemin karnında edepsizmişim açmışım bacaklarımı

%100 canım bizimki bacaklarını dikti havaya ben bişey anlamadım ama doktor kesin kız dedi.

canım benim cevabın için çokk teşekür ederim rahatlattın beni biraz allahım tüm isteyenlere sağlıklı bebeişler versinn

arkadaşlar %100 oğlum oluyo.mutlu oldum...benim edpsiz göstermedi göstermedi bi açtı.bidaha kapamadı.çok hareketliydi maşallah şeker yiyip gittim.ayy sevindim valla görünce oğluşumu..

mrb canım.. ben güven hastanesi sedat cömert bey e gidiyorum ve doktorumdan çok memnunum... çok rahat bir doktor ve kendinden çok emin bu yönü bana güven veriyor... sen nereye gidiyorsun ???
mrb cnm ben fatih üniversitesi deniz hanım a gidiyorum.bende memnunum ama çok açıklama yapmıyo soru sormadan kendi konuşmuyo.bide uzun süreli bebişimi göstermiyo.iraz da makinesi eski göstermiyo bebişi net olarak. bakalım şimdilik devam ediyorum ama ileride değiştirebilirim.cinsiyetini 16.17.haftada söylycek.biraz geç gii geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…