2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
ben yaşadım
ya bakıom da Allah ne verdiyse gelmiş başıma
kıyamam kendimeee :)

c.tesi diyetisyene gittim ilk 15 hafta kendi kendime kilo almadıgım için tebrik etti beni.. bende kendimi.. 73 kilo hamile kaldım ve 71 kiloyum..kabızlık sorunum var dedim .. sabahları kalkınca 1-2 bardak ılık su ve kayısı ye 2 tane dedi.. bugün basladım.. sorun görünmüyor.. bide normal ekmek yerine çavdar ekmeği yememi önderdi.. lifli ve besin değeri yuksek oldugu için..

isterseniz size diyet listemi yazabilirim.. şekerden yoksun ama napalım.. hedefimiz hamileliğimi 7 kilo fazla ile kapatmak.. inşallah..

ben yaşadım
ya bakıom da Allah ne verdiyse gelmiş başıma
kıyamam kendimeee :)

Bizim bir yakınımızın 3-4 yaşındaki kızı da ağlarken "kıyamam ben kendimeeee" diye ağlıyordu. O aklıma geldi. :)) Bütün sıkıntıları tek tek yaşayacağız, böyle anne olunuyor demek ki. :)

Ben de diyetisyene gitmeyi planlıyordum ama henüz bir adım atmadım. Gitsem bile dediklerine uyabilecek miyim bilmiyorum. 10 kiloyla kapatsam şükür edeceğim. 68.5 ile hamile kaldım. 71.5 oldum bile.

CANIM seni çok iyi anlıyorum.bende kontrole gittiğimde bebeğiminn kalbinin durduğunu anladık.3ay sonra tekrar hamile kaldım çok şükür.darısı başına.tabiki unutulmuyor ama işte teselli oluyor

SLM Herkese,,

yoğun bi haftasonu geçirdik misafirlerimiz vardı sağolsun anneannemiz çokk çokk yardımcı oldu o olmasa başamazdık Allah annelerimizi bize bağışlasın..

Minişime kuzenleri önlükler patik ayakkabı ve bady ler almış böylelikle ilk cicilerimiz olmuş oldu bizimde..

Bu arada biz geceleri 3 kere lavaboya kalkıyoruz uykum çok bölünüyoo sizlerde durumlar nasıl ??

kızlar sölemeden yapamayacağım aklınızı karıştırmak kesinlikle istemem ama tanıdığım iki AYAZ var ikiside çok yaramaz ve çok hasta oluyor ayrıca CEMRE ismininde ailelere iyi gelmediğini duydum genede karar sizin hepsi aynı olmaz tabilide ama sadece paylaşmak istedimm..

Bizim ismimizde Çağan şimdilik ama heran değişebilir söylediklerim beğenmiyo ve bende etkileniyorum ister istemez..

fatmacım ilk 3 ayda 5 kg aldım sen hiç almamışsın ne gzl ..diyetini bizimlede paylaşş ltf..

canım çok geçmiş olsun allah ım sana büyük sabırlar versin üzme kendini desemde yüreğine laf geçiremiyceksin biliyorum kendine çok dikkat et hayırlısıyla yeniden sağlıklı bebekler nasip eder rabbim sana inşallah seni çook öpüyorum

Kızlarr hepinize gunaydınnnn Allah bebislerimizi nazarlardan korusun bol saglık sıhhat versinnn

hatırlarsınız gecen hafta mustela kremi ile ilgili bir mevzu olmustu paraben iceriyor diye..

ben gecen hafta eczanemizde.com sitesinden (yasak mı vermek bilmiyorum adresi) 3 al 2 ode kampanyasından mustela stretch mark double action catlak onleyici krem aldım.. haberiniz olsun 3 al 2 ode kampanyası var..

kremlerim cuma gunu elime ulastı ve ustunde ilk dikkatimi ceken "paraben free " yazmasıydı.. yani arkadaslar gonul rahatlıgı ile kullanabilirsiniz diyorum..

kokusu ve kıvamı da cok iyi hemen cilt emiyor yaglı kalmıyor..hemen ustune giyiniyorum.. sabah aksam surmeyi planlıyorum
sırasıyla goguslerime uclarına dokunmadan, göbişime, belime ve kalcalarıma suruyorum..
ilk kez ilac dısında hamileligimle ilgili bir sey yapmak beni rahatlattı bakım olarak

bu arada 3 lu test sonucu iyi cıkmayan arkadasım insallah diger sonucların iyi cıkar canım.. ama her zaman sonuc dogru olmuyormus galiba yaptırmayan bir suru insan da varmis , umarım doktorların seni iyi yonlendirir tatlımm.. Allah sifa versin

canım selam bende 71 200 le hamile kaldım 69 a düştüm şimdide 71 falanım banada listeni yazar mısın en azından bir fikrim olsun. kabızlık problemi bende de var canım ya karnım bir şişiyor anlatamamm..

fatmacım ilk 3 ayda 5 kg aldım sen hiç almamışsın ne gzl ..diyetini bizimlede paylaşş ltf..

canım ben zaten cok kilolu oldugum için almadım sanırım.. e dikkat etttim tabi.. zayıf olanlar kilolulara göre daha cok kilo alıyorlar.. istisnalar hariç tabi..

canım selam bende 71 200 le hamile kaldım 69 a düştüm şimdide 71 falanım banada listeni yazar mısın en azından bir fikrim olsun. kabızlık problemi bende de var canım ya karnım bir şişiyor anlatamamm..

Diyetim..

Kalkınca : 1-2 bardak ılık su+2 adt kayısı

Sabah: 1 adet sandwic (çavdar ekmeği) veya 2 ince dilim ekmek
2 kibrit kutusu peynir veya 1 yumurta+1 kibrit kutusu peynir
domates salatalık
Ara: saat 10:00 gibi 1 porsiyon meyve +2 tam ceviz veya 5-6 fındık
Öğle: 4 köfte veya tavuk veya 7-8 yemek kasığı baklagil yemeği veya balık veya kıymalı sebze
yemeği veya et yemeği
domates salatalık
1 kase çorba
1 ince dilim ekmek
İkindi: saat 15:00 1 porsiyon meyve
İkindi: saat 16:30 2 galeta veya 2 ince dilim ekmek veya 5-6 grisini +2 kk b.peynir
Aksam: 6-7 yk sebze yemeği
4 yk yoğurt
salata +1 dilim ekmek
Gece: 1 porsiyon meyve

bol bol su..

Günaydın kızlarrr
Hepinize güzel bir hafta diliyorum Rabbim bebeklerimizide bizide muhafaza etsin korusun inşaallah

biz bgn bebişimde ev oturmasına gidicez inşallah kazasız belasız gider geliriz

bir arkadaş kabızlık sorunundan bahsetmiş evet bendede var son 1 haftadır özellikle bende 2 kuru kayısı ve 1 bardak su içiyorum aç karnına bu sabah etkisini gösterdi işe yarıyor kızlar bilginize :))

ben bebişimize patik almıştım geçen gün dünde babası dayanamadı bi tane çıtçıtlı badi aldı , dua ede ede aldık Rabbim giydirmek nasip eder inşaallah

hepinizi öpüyorum .....

Ben o diyet listesine uyabileceğime inansam bugün diyetisyene gidicem ama hiç güvenmiyorum kendime. İnşallah çok kilo almam ya Napıcam bilmiyorum.

Kabızlık şikayetim henüz yok ama olursa kesin kayısı olayını denerim, eskiden işe yaradığını görmüştüm bir de erik marmelatı var. O da çok işe yarıyor.

Alışveriş konusunda o kadar hevesliyim ki eşim müsade etmiyor ama. Doktor %80 kız dedi, belki erkek olabilir diye aldırmıyor. İsim düşünüyorum, ya erkek olursa diyor. Ay benim hevesimi kursağımda bırakıyor. Ona kalsa beklicez aylarca. Tabi ki Allah giydirmek nasip etsin sağlıkla sıhhatle inşallah. Bir iki bişey alıp nefsimi köreltsem ne olur? Kayınvalideme kalsa yatak odasını falan da almamalıymışız. Doğduktan sonra eve gelmeliymiş bebeğin yatağı. Ben bebek doğunca nasıl yatak alabilirim ki? Onu yıkayacaksın, düzenleyeceksin, odasını düzenliceksin, doğduktan sonra lohusa lohusa onunla mı uğraşıcam? Ay kafayı yedirtecekler bana.

fatmakoca teşekkür ederim canım. bende elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum tabi sağlıklı şeyler yiyerek bebeğimi tehlikeye atmak istemem sonuçta. listen güzelmiş. yoğurt ve süt yok listede onu akşam mı sabah mı tüketmek daha yararlı acaba? ben bir arkadaşımdan gece içmek daha iyiymiş sütü diye duymuştum. direkt bebek alırmış diye duymuştum ama doğruluğunu bilmiyorum tabii... hani belki doktorun söylemiştir diye sorayım dedim canım.

Canım valla hep öyle söylüyrlar yok uğursuzlukmuş bebek doğmadan birşeyler almak falan. Allah giydirmek sağlıkla büyütmek nasip etsin hepimize. Ama dediğin gibi 5-6 ayda alınmalı bence sonuçta sıcakta ve kocaman göbekle mağaza mağaza gezmek dolaşmak ne kadar yorucu olur. sonuçta bu hayattta hiçbirşeyin garantisi yok ne bileyim yaa Allahım güzel yazılar yazmış olsun hepimiz için inşallahh...

ınsallahh canımm bnm... bebeklerımızn orumlulugu bızm ustumuzde ama gunaha gırermıyım vs. cok derın dusunme tatlım... bak Allaha duyuln ask anlmı onemlı bızm ıcın bız farsca konusmuyorzkı nıye o ısmın sorumlulugunu alalımm arkadasm.. nıyet onemlıı bade ısmı ck hosss.. buRADA bnm kayınpedermde alaycının tekıdr ne dersek kafa buluooo bıktk artk esımle duymamazlıga gelıyorz da nereye kdr..

kızlarrr benim 2 haziranda doktor randevum var ama zaman geçmiyor yaa bir an önce bebeğimi görmek istiyorum. yaaa zaman geçsin hemen ve herşeyin yolunda olduğunu göreyimmmm...

bnde cınsıyetını ogrenmye gtcem dıe gecen hafta boleydmgecmedı gunlerr ... hayrlısyla ınsallhh.. oyaalanck bıseyler bul..

5 parmagın 5 i bır degıll... ınanamadm okuduklarıma.. Rabbım komsuna acısınn.. bnce onun psıkolojısı bozukk umarımmm duzelır ve bbeklerıne alışırrr arkadasm,sen elınden gelenı yapmışsın ne mutlu sana

kızlar bu arada Ayse Öner'i duydunuz mu bilmiyorum..
ucretsiz doguma hazırlık seminerleri verir hastanelerde ve kendisi yerinde de kurs verir..baya bir unlu de gitmistir kursuna.. web sitesinden gorebilirsiniz...

acıkcası ben para vermek istemiyorum o yuzden ucrestiz seminerlerini takip edecegim.. kısmetse ilkine de katılacagım.. 11 haziran'da ozel avcılar hastanesi'nde kızlar kaydımı da yaptırdım.. ucretsiz ve 4-5 saat suruyor bilginize..

asagıdan gorebilirsinizz...

Allah baska dert korku vermesin benim simdilik en buyuk korkum olan bebege banyo yaptırmayı da uygulamalı gosteriyorlarrmıss

Sakın doğum sonrasına bırakma 7 ay bitince hemen çık al istesen daha sonra da alabilirsin ama çok ağırlaşmadan alman senin için iyi olur lohusa hiç gezemezsin
benim ikizlerim var
bu kısmetse üçüncü olacak
7 ayı geçelim hayırlısıyla
ben de alıcam bakma sen büyükler her şeyi eskisi gibi banıyorlar
her şey Allah tan Allah kısmet nasip ettiyse hayırlısıyla gelir bebeklerimiz
bana da hep alma dediler
sonra bir şey olursa çocuğa üzülürsün dediler ondan ben de hak verdim
7 . ayı beklemiştim ama 7 aylıktan sonra aldım Allah kısmet etti çok şükür sağlıklı iki evladım var
Allah ın izniyle bu evladım da sağlıkla gelir inşallah

ilgimdisi isim konusunda dün biraz rahatladım. Tasavvufla ilgilenen bir arkadaşıma sordum. O da bana birisinden örnek verdi. Efendimiz (sav) soyu Hz. Fatıma'dan devam ediyor biliyorsunuz, torunları Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin'den. Onların torunları şuan Türkiye'de yaşıyor, belki biliyorsunuzdur. Efendimizin (sav) soyundan gelen torunlarına Seyyid denir. İşte şuan Almanya'da yaşayan Seyyid Muhammed Saki Erol'dan örnek verdi arkadaşım. Saki şarap sunan demek normalde. Ama tasavvuftaki anlamı ilahî aşk yolunda ilerlemesi için yol gösteren kişi sanırım. Güzel bir anlamı var. Bade de öyle. Şarap demek ama tasavvufta Allah'a duyulan aşk. Ve Saki de Bade de tasavvufta kıymetli isimlermiş. Eğer kıymetli isim olmasa Saki'yi Peygamber Efendimizin sav. torununa verirler mi? Ben o yüzden Bade isminde ısrarcıyım. Tabi sağlıkla, hayırlısıyla dünyaya gelsin de Prensesim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…