2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Kızlar bence bebeği sallamıcam, emzik vermicem gibi kesin kurallar koymayın, çünkü kaç kişi gördüysem, bunları asla ama asla yapmam diyen, bebekleri uyumayınca, sürekli ağlayınca hem salladılar hem de emzik verdiler. Denersiniz, baş edebiliyorsanız yapmazsınız ama bence sallanabilen bir yatak alın ki eğer bebeğiniz uyumazsa ve sallamak zorunda kalırsanız sallarsınız, ihtiyaç duymazsanız zaten sallamazsınız. Ama çok kişi tanıyorum, inatla sallanmayan yatak alıp bebeği uyumayınca ikinci bir yatak alıp sallanan yatakta bebeklerini salladılar. O yüzden bence yatak alırken iyi araştırın ve her ihtimali göz önünde bulundurun. Kitaplarda yazdığı gibi olmuyor hiçbir şey. Doktorasını yapmış, yıllarını kitap okuyarak araştırma yaparak geçirmiş bir arkadaşım, asla sallamam, öyle yapmam böyle yapmam dedi ve bebeği doğduğunda anneannelerimizin, babannelerimizin yöntemlerini uygulamaya başladı. Mecbur kaldı bebeği çok huysuzdu. O yüzden ihtimalleri ihmal etmeyin derim.

Ayyy bende korkmaya başladım bana hep erkek olcak gibi geliyordu belirtilerimde erkek diyordu çin takvimi gibi fasa fiso şeylerde erkekti ama doktor kesinlikle kız dedi...eğer 5. ayda erkek derse şoklardan şok beğenirim kendime :)

mahşallah oğluşuna evt cnm çok ihmail etme bukadar

günaydın anneler bugün 3lü testim var belki cinsiyetini de söyler doktor.

inşallah cnm 3 lü testin de güzel çıkar allahın izniyle bende yaptırcakdım 2 li test güzel çıkınca 3lü ye gerek duymadı doktorum inşallah sağlıklıdırlar bebişlerimiz

ben bebeğin mobilyası için 7. ayı beklicem.. odayı bosaltmam ancak o zamanı bulur sanırım...

tesekkur ederim fatmacigim elimden geldigi kadar stres yapmayacagim insallah.

bende ayirdim verdim olmayanalri gecen hafta cok kilo aldim zaten zayiflayinca yenilerini aliriz insallah.

bu ayimizi atlatalim bende alacagim yavruma birseyler birde kesin olarak cinsiyetini ogrensem cok guzel olacak.

haftasonu kendimede kocaman :82:sutyenler:92: aldim hamile suteyenleri mothercareden dunya varmis kurtuldum goguslerimi sIkan o dar sutyenlerden.

slm kızlar nasılsınız ??? sanırım ben hasta oluyorum sürekli hapşuruyorum ve boğazım ağrıyor umarım uzun sürmez.. bu arada üçlü tarama testim negatif çıktı çok şükür herşey yolunda.. darısı diğer bekleyenlerin başına olsun inşallah :)

ay kayınvalidemde eşime hamileyken tursu kavanozu kucagımda gezerdim diyor.. o zaten halk inanısı..

Rabbim herkese kız evladıda erkek evladıda tattırsın..herkesin gönlüne göre versin inşallah..

Princess of Rain canım geçmiş olsun. Durumunu daha önce kaçırdım sanırım, yeni okudum, tam olarak da bilmiyorum ama bende de kist var. Sende neden MR filan çekildi? Benim hamile kalmadan önce kistim vardı. Doktor doğum kontrol hapı verdi. Ama gitmedi kistim. Soğan suyu içtim yine gitmedi. Hala duruyordu. Doktorumu değiştirdim. Korunmama gerek olmadığını bu kistle hamile kalabileceğimi söyledi ama neye dayanarak söyledi bilmiyorum. Bir test, araştırma yapılmadı sadece USG ile bakıldı. Şimdi de hala duruyor sanırım, hamile kalınca kistimi unuttum ben. Doktoruma da sormadım. Sen neden araştırdın? Ağrı mı yapıyordu? Ya da başka komplikasyonlar mı gelişti? Ben de doktoruma sorsam mı acaba? Kisti çok önemsemedim ben. İnşallah sorunsuz bir şekilde hamileliğini tamamlarsın canım, Rabbim bebeklerimize de bize de sağlık versin. İnşallah sorunsuz bir şekilde kucağımıza alırız miniklerimizi. Moralini yüksek tut. Doktorların bahsettiği her ihtimal gerçekleşseydi şuana kadar birçok kadın ne hamile kalabilirdi, ne de çocuk doğurabilirdi. İhtimalleri önemseyelim ama her ihtimal gerçekleşecek diye bir kaide yok. İnşallah hepimiz sağlıkla doğururuz bebişlerimizi. Dua ile canım.

benim bebek 27 subatta oldu biliyorum .. çin takviminde normalde 27 subat erkek görünüyor.. ama bide gec döllenme olayı var.. marta denk gelmişse kız.. ki bence gelmiştir marta .. ay kafam karıstı.. cumartesi kesinleşir sanırım artık..

ayy böyle şeyler okuyunca içim bir hoş oluyo heycan geliyo sanki ben aldım canım arkadaşım minik bebeğin sağlıkla giyer inşallah yesin teyzesi onun yarım kollu badisini

ben sallamam derken dizimde ya da battaniyeyle 2 kişi sallıyorya .. o şekilde sallamam.. yatagında sallarım tabi..

bence bebek dogdugunda en onemli sey kundagina sarmak bebegi ama cok sIkI sarmadan kundaginda sicakligi hissedince karnida tok,altida temiz olursa,gazi felanda olmazsa bebek huzur icinde uyuyor.eskiler hep kundaga sararmis babaannem oyle derdi biz bebeklerimizi kundaga sarardik bir agzina sormukmu diyorlar:26: ondan yapardik diyor.aciktimi, alti pis oldumu bakardik bebege diyor yoksa o kadar isin gucun arasinda tarlada,toprakta nasil bas edecektik diyor.

ah,ah canim babaannem ne zorluklar cekmis eskiler bizde simdi herseye naz ediyoruz yahu

bende emzik,sallanan sepet onlardan alacagim her ihtimale karsi

yuppiyy bir sağlıklı testin sonuna daha geldik ne güzel canım hoş geldin ben iyiyim çok şükür bugün daha bir başka pozitifim cnm benim inşallah uzun sürmez nane limon zararlı diye duydum ama 1 bardakdan fazlası bir bardak iç kendine gelirsin inşallah

Bir doktordan duydum, bebeği hafif bir şekilde sararsan, kendini güvende hissediyormuş. Elleri ve ayakları boşlukta olduğunda çırpınmaya başladığında korkuya kapılıyormuş. Büyüklerimiz bizi boşuna sarmamışlar kundağa, kesinlikle onların yöntemlerine kulak vermek gerekiyor. Ağlayan bir bebeği doktor bir kumaşa sardı, hafif yan çevirdi. Bir eliyle bebeğin başını tuttu, diğeriyle kalçasını, bebek dışa dönük ve yan yatıyor doktorun kucağında. Sonra hafif salladı ve pışşş pışş diye sesler çıkardı. Çığlık çığlığa ağlayan bebek o kadar sakinleşti ki sustu, rahatladı, keyfi yerine geldi. Bu yöntem bence eskilerin yöntemi, bebeği kundağa sarıp hafifçe pışpışlamak...

tesekkur ederim canim benim sagolasin.

benim kistim yoktu daha once bu hamilelikte olustu sanirsam ve ben her doktora gittigimde sadece bebege ve miyomlarima bakildi.2,5 aylikken hafif kanamam olmustu ve vaginal ultrasonla bakilinca kistim oldugunu ogrendim kistim normal bulunmadi icinde sivi vardi ki bu sivida galiba pek normal sayilmiyormus kistlerde eger kistin ici bossa iyi huylu diyorlar,doluysa ozaman hemen kisti aliyorlar tatlim.simdi hep kotrol altinda tutulucam surekli kiste bakilacak buyume yada dagilma olacakmi diye insallah korktugum basima gelmez.saglikli birsekilde dogumumu yapar ve kistimdende omur boyu kurtulurum.sende ihmal etme lutfen bazi kistler dogumda yada hamilelik esnasinda kaybolurmus.sen yinede doktoruna soyle yumurtaliklarini kontrol etsin,sunuda belirtmeden gecemeyecegim yumurtaliktaki kistler hamilelikte gobek ultrasonundan gorunmuyor illaki vaginal ultrason gerektiriyor.

BEN DE OĞLUMA PARK YATAK ALMIŞTIM. ÇOK RAHAT ETTİM BEN AYARLANABİLİYOR YATAK İLK AYLARDA ÜSTTE DURDU. yARAMAZLIK YAPIP DA DÜŞÜNCE AŞAĞIYA ALDIM. AMA MİNDERİ ÇOK İNCE GELDİ BANA AŞAĞI İNDİRİNCE. YATAK YAPTIRDIK BEŞİĞE GÖRE . ARTIK ODASINI AYIRACAĞIZ KARDEŞİ OLUNCA PARK YATAK KARDEŞİNİN OLACAK EEE ABİ OLUYOR. BİR KAÇ AYA KADAR TAYİNİMİZ OLACAK İL DIŞINA ÇIKACAĞIZ. ORADAKİ EVİN DURUMUNA GÖRE YATAK DOLAP ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ. ŞİMDİLİK ŞİFONYERDEYDİ KIYAFETLERİ. AMA ONUN ODASINI AYIRMAK ÇOK DOKUNACAK BANA. SANKİ ONU DIŞLAMIŞIM GİBİ GELİYOR. KIZIM OLMADAN AYIRAYIM DİYORUM. O ZAMAN DAHA ÇOK SUÇLULUK HİSSEDERİM MECBUREN GİBİ OLACAK.BENCE KENDİ EVİNİZSE YA DA UZUN YILLAR AYNI EVDE KALACAKSANIZ HEM BEŞİK HEM DE ÇOCUK ODASI ALIN. YATAK ODASINDA OLMASI LAZIM İLK AYLARDA EN AZ 1 YAŞINA KADAR BEŞİK İYİ OLUR.

bebek bir anda dunyaya alisamadigi icin elleri kollari rahatca hareket ettigi icin o guvenszilik oluyor kundak burada devreye giriyor iste,bebegi kundaga sarinca kendini hala anne karninda sanip guvende hissetmesi,babaannemden ogrenecegim cok sey var benim artik hergun ararim onutukiyeden annemdende iki tane kundak istedim unisex olsun dedim.burada kundak felan yok hafif ince battaniye turlu seyler var ama kundagin yerini tutmaz ben kundakliyacagim yavrumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…