- Konu Sahibi bebegim_01
-
- #1.601
amin canım sen hangi doktora gitmeye karar verdin? ben akademiye gidiyorum
kızlar doktora gitti bugün ama keseye bakmadı neden ya. 5+2 yim bakması gerekmezmiydi daha erken dedi gönderdi tahliller verdi sadece acaba erken mi daha? onbeşgün sonra gel dedi
Hangi hastane bu ve doktor kim canım?
aa neden öyle yapmışki çok saçma ben 4 haftada vajinal usgyle gördüm keseyi uydurmuş resmen 5+3 tede kasıktan baktı başından savmış devlet hastanesimiydi yoksa?
bursada şevket yılmaz hast.devlet yani canım çok üzüldümya hiç ilgilenmedi mustafa bey var işte.hiç konuşmadı tahlilleri hemşire verdi gönderdiler beni okadar
canım bende hamile oldğumu 5+1de öğrendim doktorum 1haft sonra gel göremeyiz demişti 6+2de gittim sadece keseyi görebildik 2hafta sonrada pıt pıtlar için gideceğimm
SAT : 20 Şubat 2011
Tahmini Doğum : 27 Kasım 2011
Hadi hayırlısı arkadaşlar..
evet devlet hastanesi canım başlarından savdılar işte neyse haftaya giderim artık
Hamilelikte Edilmesi Gereken Dualar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
HAMİLELİĞİN 3.AYI:
•PERŞENBE VE CUMA GÜNLERİ ALİ İMRAN SÜRESİNİ OKU. SONRA 140 SALÂVAT GETİR.
•NAMAZLARDAN SONRA ELİNİ KARNININ ÜZERİNE KOY VE SALÂVAT GETİR. HER HAFTA BUĞDAY, ET VE SÜT AL.
•SABAHLARI BİRAZ BAL YE. HERGÜN AÇ KARNINA 1 ADET ELMAYA AYETELKÜRSÜYÜ OKU VE YE
9 AY BOYUNCA DEVAMLI YAPABİLECEĞİN GENEL TAVSİYELER
1-HEP ABDESTLİ OLMAYA ÇALIŞ. ÖZELLİKLE YEMEK YERKEN.
2-BÜTÜN GÜNAHLARDAN KORUNMAYA BAK.
3-ELİNDEN GELDİĞİNCE MÜSTEHAP OLAN ŞEYLERİ YAPMAYA ÇALIŞ.
4-GECELERİ AYNAYA BAKMA.
5-SİNİRLENME. HUZURLU VE SAKİN OL.
6-KURAN DİNLEMEYE VE OKUMAYA ÇALIŞ.
7-NAMAZLARDAN SONRA 34 ALLAHUEKBER,33 ELHAMDULİLLAH VE 33 DEFA SUBHANALLAH DE.
8-SULU VE SAĞLAM BİR NARA 40 DEFA YASİN SÜRESİNİ OKU. BİR ANDA OKUMAYABİLİRSİN.
MESELA KAÇ GÜNDE 1 HAFTADA OKU. HATTA EŞİN DE OKUYABİLİR. SONRA O NARI YE. RİVAYETLERDE 40 GÜN VE 40 KEZ YAPILAN AMELLER FAZİLETLİDİR. UNUTMA 9 AY BOYUNCA YAPACAKSIN BUNLARI.
9–1 ELMAYA 40 DEFA YUSUF SÜRESİNİ OKU.
10-EN AZ 40 GECE KILABİLİRSEN GECE NAMAZI KIL.
11–40 CUMA GÜNÜ CUMA GUSLÜ AL. CUMA NAMAZI OKUMADAN HER CUMA CUMA GUSLÜ YA DA İŞE GİTMEDEN SABAH HEMEN AL GUSLÜ NİYET EDERKEN DE CUMA GUSLÜNE NİYET ET. BUNU 40 CUMA BOYUNCA YAP. GENEL OLARAK HAMİLELİLİK DÖNEMİ 40 HAFTA. VE HADİSLER DE DİYOR Kİ:40 CUMA GUSLÜ ALAN KABİR AZABINDAN KURTULUR.
12-HAMİLELİK BOYUNCA 1 KERE DE OLSA KURAN HATİM ET.
13-HERGÜN SABAH NAMAZINDAN SONRA 50 DEFA İHLÂS SÜRESİNİ OKU.
14-HERGÜN SABAH NAMAZINDAN SONRA 50 DEFA KADİR SÜRESİNİ OKU.
15-HERGÜN 140 DEFA SALÂVAT GETİR.
16-NAMAZLARDAN SONRA 70 DEFA ESTAĞFİRULLAHE VE ETUBE İLEYH DE VE TÖVBE ET.
17– 40GÜN BOYUNCA AÇ KARNINA KURU ÜZÜM YE. HERGÜN 21 ADET KURU ÜZÜM VE HER KURU
ÜZÜM YERKEN BESMELE ÇEK. YANİ 21 KURU ÜZÜME 21 BESMELE.
18-BEBEK HAREKET ETTİĞİ HER AN ELİNİ KARNININ ÜZERİNE KOY VE SALÂVAT GETİR VE İHLÂS SÜRESİNİ OKU.
19-ALLAHI ÇOK DÜŞÜN.
20-İNSANLARA YARDIM ET.
21-MÜMİN İNSANLARIN YÜZÜNE BAK.
22-GIYBETTEN VE YALANDAN UZAK DUR.
23-NAMAZINI VAKTİNDE KIL.
24-DEVAMLI ALLAH ALLAH DİYE ZİKİRDE BULUN.
25-EĞER EVLADININ SABIRLI OLMASINI İSTİYORSAN ELİNİ KARNININ ÜZERÜNE KOY VE ASR SÜRESİNİ OKU.
26-EVLADINA HAYIRLI BİR İSİM KOY VE DAHA KARNINDAYKEN ELİNİ KARNININ ÜZERİNE KOY VE İSMİYLE ONA HİTAP ET. UNUTMA ÇOCUĞUN ANNE BABA ÜZERİNDEKİ HAKKI ANNE VE BABANIN ONA HAYIRLI BİR İSİM VERMELERİDİR.
27-ENBİYA SÜRESİNİ OKUMAK EVLADIN SALİH BİR EVLAT OLMASINA YARDIM EDER.
28-EĞER ANNE VE BABANIN ÇOCUKLA ÇOK İYİ BİR İLİŞKİSİ, BAĞI, DİYOLAĞU OLMASINI İSTİYORSAN ÇOCUK DOĞMADAN ANNE VE BABA EVLATLARIYLA KONUŞMALILAR VE ÇOCUK DOĞDUKTAN SONRA BU SESLERE AŞİNA OLACAKTIR.
29-HAMİLELİK ESNASINDA DÜZENLİ BESLENME VE TEMİZLİĞE ÇOK ÖNEM VERİLMELİYİDİR. İDİR.
bursada şevket yılmaz hast.devlet yani canım çok üzüldümya hiç ilgilenmedi mustafa bey var işte.hiç konuşmadı tahlilleri hemşire verdi gönderdiler beni okadar
eve yeni geldim bende solugumu burada aldim.
yeni annisler gelmisler hosgelmisler Rabbim hepimizin yavrularini saglikli bir sekilde dunyaya getirsin insallah.
doktor bizede iliskiyi yasakladi 9 ay hemde kardesiz yani kocisleama bir daha doktora gittigimizde yine soracagiz bakalim ne doyecek doktor.gerci benim canim hic istemiyor ya istek yok bende hamile kaldigimdan beri zaten doktor izin verse bile olmaz ya korkudan hicbirsey anlamiyor insan.
ya kizlar ben size birsey soracagim keseyi gormek ve kalp sesini duymak icin vaginal ultrasonlami bakiliyor yoksa normal gobis ultrasonumu beni aydinlatirsaniz sevinirim
nasıl doktorlar anlamıyorum gerçekten insan bi umutla gidiyo bütün umutlarını kırıyolar insanın boşver hiç üzme kendini 1 hafta daha bekle ama bence doktoru değiştir.
eve yeni geldim bende solugumu burada aldim.
yeni annisler gelmisler hosgelmisler Rabbim hepimizin yavrularini saglikli bir sekilde dunyaya getirsin insallah.
doktor bizede iliskiyi yasakladi 9 ay hemde kardesiz yani kocisleama bir daha doktora gittigimizde yine soracagiz bakalim ne doyecek doktor.gerci benim canim hic istemiyor ya istek yok bende hamile kaldigimdan beri zaten doktor izin verse bile olmaz ya korkudan hicbirsey anlamiyor insan.
ya kizlar ben size birsey soracagim keseyi gormek ve kalp sesini duymak icin vaginal ultrasonlami bakiliyor yoksa normal gobis ultrasonumu beni aydinlatirsaniz sevinirim
aslında tatlım bir kere özele gidebilsen çok iyi ve farklı olabilir durum...Hem canın da sıkılmaz fazla
özel olmasada sigortayada bakan özel hastanelerin dr.lerine gidebilirsin bence benim gideceğim doktorda özel hastanede ve uygun fiyatları olmassa öle yap canım bak bakalım bebeşin nasıl sıkma canını ama
Şevket yılmaz hiç bakmıyorki zaten hastane başlı başına bir kabus hangi dr olursa olsun özele gidemiyorsan hiç olmazsa zübeyde hanıma git istersen.
kızlar yinede nar yemeyin bence ilk 3 ay çünkü kaı sulandırıyor allah korusun bebişlere bişe olmasın sonra
ayrıca çikolata kahve demli çaydanda bi süre uzak durmak lazım doktorum dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?