• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419

Doktorunuz size bu haftalarda "şeker yükleme" ya da "şeker tarama testi" şeklinde bir test yapılmasını önerebilir. Hiçbir belirti vermeden de gelişebilen gestasyonel diyabet (gebelikte görülen şeker hastalığı, "gebelik şekeri") 24-28. gebelik haftaları arasında yapılan iki farklı testle araştırılır.

kağan kocatepe

ohhhhh beee :37::37::37:

24- 28. haftalar arası yapılıyo da 28. haftaya bırakırsan hadi diyelim 50grlık yüklemeni yaptırdın yüksek çıktı bi kaç gün sonra 100 grmlık istiyo 28. haftayı geçirme derim... zamanın varken bir an önce hallediver=) bak ben günlerdir sürünüyorum:D:D

Kızlar bugün doktor geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu için fitil verdi ve ben nasıl kullancam diye kara kara düşünüyorum:14:

bnmde akıntım için vermişti doktor ii geliyo ihmal etme kullan... ece yatmadan önce alıyosun sonra direk yatağa uzanıyosun 1 haftada etkisini görürsün... geçmiş olsun

doktor arayışın hangi yakada canım...

geçmiş olsun...

avrupa yakası bahçelievler tarafları bide o var yani neymiş uzak olmıcakmış beş dk hastanede olucakmışız bişey olursa yoksa ablam fatih medicelde çalışıyor bende daha önce orda çalıştım tanıyorum doktorları mesela esra hanım var çok şekerdir kendisi olmadı son doğum anında sancı falan olursa götürtcem kendimi ona :)

kızlar geçmişi okuyamadım ama su artışı mevzu dönmüş benim büyük kızımda olmuştu 7 aydan sonra bi su artışı sözkonusuydu ve tekrar detaylı falan çekildei yok sebebi bulunumadı sebebi olmadığı için müdahelde edemiyolar dolasıyla büyük risk erken doğum bebeğin suda boğulması gibi ama bu fazla su içmeyle alakalı değil vücut yapabiliyomuş ve kızım 25 gün erken doğdu fazla sudan dolayı kalp atışları zayıfladı sancıyla gittim zaten ama açılma olmayınca apar topar sezaryene girdim
bunda da doktor 11 kasım diye konuştuk ama ben ekim ortası herşeyimi bitirmek istiyorum inşallah büyük kızımda sadece çantam ve bebeğin kıyafetleri hazırdı ne odası tamdı ne ev hazırlanmıştı

bnmki idrar yolu diildi amme onun gibi illet bişidi mantar daha sonrasında vajinit. 3güne geçiyor en fazla bir hafta ama benm sürekli tekrarlıyordu.

Ayy çok zor bir şey ya.Bendeki de kaşıntılı,Kötü koku yok yanma yok ama kaşıntısı çok ,bakalım bu sabah aldım ilaçları başlıycam yarın sabaha Allah'ın izniyle,antibiyotikte bana mısın demedi,inşallah bu tedaviye cevap verir.Ha bu arada ben doktorun kızcaını bildiğimden soramadım.Burada sorayım sana ve sizlere denize girmemek mi gerekir şimdi,bu tedavi sürerkene ne diyosunuz?

avrupa yakası bahçelievler tarafları bide o var yani neymiş uzak olmıcakmış beş dk hastanede olucakmışız bişey olursa yoksa ablam fatih medicelde çalışıyor bende daha önce orda çalıştım tanıyorum doktorları mesela esra hanım var çok şekerdir kendisi olmadı son doğum anında sancı falan olursa götürtcem kendimi ona :)

uzakmışsın bayağı canım. yakın olması önemli bende evime yakın hastaneye gidiyorum. fatmanın gittiğine gitmeyi düşünüyorduk eşimle sonra uzak bişi olsa hemen yetişemeyiz diye yakında nereyi bulduysak oraya gidiyoruz..

eşim çok kıskanç o yüzden erkek doktor istemiyor :96: renkli doppler için iyi çeken kadın arıyorum bakalım cuma gidicem hem dopler için hemde muayeneye hoş onada geç kalmadıysam bakıcaz artık kısmetimize ne cıkıcak
o zaman nisa hastanesi asiye uzunu öneririm. ayrıntılıyı reyhan hn yapıyor. asiye hanım çok iyi gerçekten ama hastane politikası olarak doğuma babası alınmıyor. eğer senin için önemli değilse orayı tavsiye ederim sana.

Kız sen İstanbulun neresindensin :)) Ben ve Helen Bahçelievler Medicana Düzgün korkmaza gidiyoruz başından beri..Çok memnunuz her kontrolde ayrıntılı gibi bakar kendisi ve hiç strese sokmayan bi doktor..
kızz sen sordun mu babası doğuma alınacak mı diye?

tansiyonum iyi cok sukur artik sismemde normal sanirsam.:26:

sen yine terlik giyiyorsun benim ayaklar terlige bile sigmiyor bacim.:59:babetle idare ediyoruz iste sisince oturdugum yerde biraz cikartip dinleniyoum.

evet o setlerden tatlim.
keske yeni dogan cok almasaydin sen hastane 2 yeni dogan takim 1 tanede 0-3 takim koy cantana.benimde 0-3 aylik az 3lu paketlerde oluyor tulum ve badiler onlardan alacagim bende.

kizlar benimde acaip tuvaletim geliyor ya kalkip gitmesem karnima agri yapiyor.:59:

sen badileri uzun kollu mu aldın. benimkiler kolsuz çıtçıtlı. 6 tane 0-3 aldım yeter mi ki?

esra hnm çok şekerdir ama ayşegül hanımı da tek geçerim ailemizin doğumcusu. Ben bir kere gidebildim mesafeden dolayı devam edemedim maltepeden fatihe zor oluyordu

Son düzenleme:
24- 28. haftalar arası yapılıyo da 28. haftaya bırakırsan hadi diyelim 50grlık yüklemeni yaptırdın yüksek çıktı bi kaç gün sonra 100 grmlık istiyo 28. haftayı geçirme derim... zamanın varken bir an önce hallediver=) bak ben günlerdir sürünüyorum:D:D

bnmde akıntım için vermişti doktor ii geliyo ihmal etme kullan... ece yatmadan önce alıyosun sonra direk yatağa uzanıyosun 1 haftada etkisini görürsün... geçmiş olsun

o zaman 27+5 ve 27+6 da gideyim :37:
direk niye 100lük yapmıyorlar peki?

bende bahçelievlerdeyim. dediğim hastane yenibosnada. 10 dk da falan gidiyoruz. tam kocana göreymiş yani :)

kızlar ilçe meb den bir belge alarak onu bağlı olduğunuz sgk müdürlüğüne götürüp emekli sandığı aktivasyonunuzu yaptırıyorsunuz. çok basit bi işlem. ancak geçiş olduktan 1 ay sonrasına kadar emekli sandığından ve sskdan faydalanamıyorsunuz. emekli sandığında 1 ayı doldurmanız gerekiyor.
,
o zaman bir an önce geçmek lazım:18:teşekkür ederim bilgilendirdiğin için

kızlar ilçe meb den bir belge alarak onu bağlı olduğunuz sgk müdürlüğüne götürüp emekli sandığı aktivasyonunuzu yaptırıyorsunuz. çok basit bi işlem. ancak geçiş olduktan 1 ay sonrasına kadar emekli sandığından ve sskdan faydalanamıyorsunuz. emekli sandığında 1 ayı doldurmanız gerekiyor.

Teşekkürler bilgi için.O zaman yine o işi eylülde ancak halledicez.Ben şuan çalıştığım yerde değilim .Neyse aç değiliz açıkta değiliz yararlanmaya devam ssk'dan:))

kızlar ya süt pompasına karar veren yada alan varmııııııııı

medelayı öneriyorlar ama bi yerde bana milkway alabilirsin demişlerdi .. fiyatı daha uygunmus ve cok iyiymiş..

bence erken almak için..

bide bakalım sütümüz gelecekmi.. bebiş sütü beğenecekmi..

erken henüz elacım yani bence..

kızlar ya süt pompasına karar veren yada alan varmııııııııı

bende alacaktım dedilerki belki sütün olmaz emziremezsin az olur o yüzden kararsız kaldım az değil çünkü fiyatları bende medela ii diye duydum çalıştığım için eğer bi sorun çıkmazsa işe döneceğim zaman almayı düşünüyorm ben..

ateşölçer aldınızmı?

Back
X