2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Canım hastane için burun aspiratörü yerine eczaneden serum fizyolojik alsan, daha iyi olduğunu söylüyo kullananlar.
Onların bebekler için olanı varmış minik minik, 10lu 20li kutularda. Ben öyle aldım.
Tabi aspiratörü ayrıca kaynatmak gerekli sanırım daha sonra da olsa kullanırız.

Ben de ne sorcam size ; şu ateşölçerler bebekler için kulaktan olması mı gerekiyor ? Yani o bildiğimiz kol altına yerleştirilenler bebeklerde kullanılmıyo mu ?

önce serum fizyolojik damlatın sonra aspiratörle çekin diyodu kitapta.
benimki kol altı niçin kullanılmasın kki?

kızlar renkli ultrasona ben girmedim ya giren var mı aranızda..doktorda hiç teklif etmedi yavrumu 3d li göremedim:53:

ben detaylıya girdiğimde 4d yi açtı ama yüzünü sıkıca kapamıştı kerata. yarım dk lık falan bi video verdiler. bi türlü açmadı yüzünü. bende bi daha çektirmedim. süpriz olsun. zaen baya pahalı.

ben detaylıya girdiğimde 4d yi açtı ama yüzünü sıkıca kapamıştı kerata. yarım dk lık falan bi video verdiler. bi türlü açmadı yüzünü. bende bi daha çektirmedim. süpriz olsun. zaen baya pahalı.

ya ben dicektim görebilir miyiz die ama doktora o kadar soru soruyorum ki adamın benı kovmasından korktum:53: bizede bi kere suratını gösterdi bende masa üstü yaptım bakıp bakıp şaşırıyorum..benım mi bu diye:)

kız lohusa olan benım benım ıdare edılmem lazım,
goruyonmu *oklu sansımı:52:

eve gelene kotu davranılmaz bızde fatoşum,
yanı surat vs asmam zaten aıleden oyle gordum ama ıste arayıp sorma" anne nasılsın vs "
ya da gel gezelım suraya gıdelım buraya gıdelım,
ya da al sana hedıye..
ya da gıtme bıraz daha kal
durumları bıttı tabı :47:

kendısı mesafeyı anlar ama ıspat edıp sıkayet edecek bısey yapmam :82::82:
çok pisluğum :27:

oy kıyamam sana..

lohusasın tabi sen nazını yap.. ben olası durumdan bahsettim sana.. erkek milleti işte anası yaslı .. acıları bir.. taraf tutulacak durum olmasın diye gari..

mesafe konusunda haklısın tabii. yasanılanı sen bilirsin.. o da yüzsüz değilya niye gelinim soguk diye cemkirmez heral..

sana da maşallah :nazar:
en büyük korkularımdan biri eve karnı boş, kucağı boş dönmek.
Allahım sen koru ezan vakti yalvarıyorum sana.

canım mozilladan girsenize. bende hiç sorun olmuyor

agzını ayrı ac yavru..

öyle seyler düşünmüyoruz konusmuyoruz.. Allaha emanet..

yaw 1-2 gun girmedim olanlar olmusss!!!
inanamiyorum canım cicili 'nin bebegi gelmis.. Allah nazarlardan saklasin canım , anali babali buyutsun :nazar: muhtemelen bu yazimi gormeyeceksin face te de yokum ama olsun ben yine de yazmadan edemedim..

simdi iyice heyecan basti bana kızlar sizi bilmiyorum ama tırsar gibi oldum acıkcası..:52::52::52::52:

bu arada kızlar ben kızımın devamlı hareketlenmeleri diye gordugum seyin kasılma olabilme ihtimalini sevmedim .. hakikaten boyle bir sey olabilir mi nolur korkutmayın beni...:18::18::18: dr. randevum da haftaya OFFFF

korkma korkma ben daha bugün sordum.. bebek hareketliyse sorun yok dedi.. hareket yok kasılma varsa sorun var.. ama bizimkiler popolarını bi sağa bi sola attıklarından.. kasıldık sandık .. ama değilmiş.. normalmiş.. akıntıda normalmiş.. herseyimiz normall..relax..

kızlar elija marka emzirme atleti alanınız var mı? limango da indirimde baya dusmus fiyatlar da gogus kısmı nasıl onu soracaktım.. memnun musunuz?

ben anne bebekten almıstım.. ama haftasonu nbb ninkini aldım cok daha kaliteli.. emzirme atleti 15tl alt kısmında destek olsun diye lastiği vardı yarım atlet giymişsinde üstüne tekrar atlet giymişsin gibi yani..elijada yok .. dümdüz atlet sadece.. sütyeni de 16 tl.. normalde desteği yok altta ama yanlarında var.. maalesef penye buda.. cok baktım penye olmayanı bulamadım.. dün teyzem pierre cardininki penye değil dedi ama daha görmedim bilemiyorum...

Canım hastane için burun aspiratörü yerine eczaneden serum fizyolojik alsan, daha iyi olduğunu söylüyo kullananlar.
Onların bebekler için olanı varmış minik minik, 10lu 20li kutularda. Ben öyle aldım.

Ben de ne sorcam size ; şu ateşölçerler bebekler için kulaktan olması mı gerekiyor ? Yani o bildiğimiz kol altına yerleştirilenler bebeklerde kullanılmıyo mu ?

kızılötesi alından ölçer aldı babası.. daha iyiymiş arastırdı bayagı.. ben ısrarla kulaktan ölçerin daha ii oldugunu okudugumu söyledim ama oda alından ölçeri.. uzaktan ölçüyor...

yok ciddiyim:)gercekten cok sanslı oldugumu hissediyorum..kadıncagız bız huzurlu mutlu olalım diye napcagını sasırıyor..nasıl sevmem ki..sizdede olsa öyle kaynana sizde seversiniz yanı benden kaynaklanmıyor:)yemegımı yapar temizliğime yardım eder..dertleşir benımle ben agladıgımda o da aglar..sabahları bana ekmek kızartır:)allaha hep şükrediyorum bu yüzden:)

maşallah Allah bozmasın diorum, benimki, ekmek die beni kızartır :27:

İki farklı yurdum gelini yorumsuz yayınlıyorum...

hakkaten zıtlığın bu kadar yanii :))

kızlarrr geçen sormuştum cvp gelmedi..

buhar mak. alan, almayı düşünen araştıran var mı?

tavsiye edilen bi marka model fln ??

ben almadım, alsam mı almasam mı bilemedim de :44:

kizlar 4 gündür pas yiyomusum haberim yokmus!! tedirgin oldum simdide. :18:
4 gündür ictigim maden suyunun tadinda bi degisiklik oldugunu anladim ama daha yeni fark ettim.
bugünde cam sisenin kapagini acip direk kafaya diktigimde sisenin agzina bi baktim sirf pas..
tetanoz asisi yapilmisti ama simdi tekrar yapmam gereklimiki acaba? :26:

aaaa, dikkat edelim bari, bende hep şişeden içerim.. kalbini çürütme hemen derim ben :34:

kesecek yalan mı:27:

off keske bole cok zengın olsaydım da dogum organızatorlerı falan olsaydı onlarla calıssaydım:27:

amelıyathanede sevdıgım muzıkler calınsaydı dogum esnasında,
cıkarırlarken benı kafamdan konfeti atsalardı,
evet başardın işte bu dıye :27::27:
dogumda esım de yanımda olsaydı hep bana ıyıkı senınle evlenmısım deseydı :86:

hepsı gerceklesebılır de sankı bu sonuncusu cok ütopik oldu :37:

ayy çok güldüm gerçekten, yada son replikte kaynanan gelse ve iyiki benim gelinimsin dese :52::52:

size bi dedikodu vereyim.
çağla şıkel 4 aylık hamileymiş. bu da erkekmiş. daha hiç kilo almamış diyor ki 15 cmlik bi bebek için kilo almaya gerek var mı ? :55:
karnı da dümdüz. bunu da normal doğurmak istiyorum diyor, emre de diyo ki yapıyo valla :)
bi öncekinde 6.5 kg almış sadece. şu an 1.5 yaşındaymış, 5 tane yapabilirim imkanım olursa diyor :)
kadın asla rejim yapmıyormuş, herşeyi yiyorum çok iştahlıyım diyor.
metabolizmasını çok kıskandım, çocukların da bakıcıları olur, bu şartlarda bende yaparım 5 tane nolcak :20:

bende izledim sabah, maşallahı var hatunun, kuzeyde çok tatlı bu da ööle olur kesin, sağlıklı olsunda ..

ben braun un kulaktan olanını aldım..

ya sizin 3 boyutlu, 4 boyutlu dediğiniz bebeğin şu şekilde göründüğü ultrason mu, başka bişeymi?

Eklentiler

• $Ýçerik.webp
    $Ýçerik.webp
    2,4 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
ya ben dicektim görebilir miyiz die ama doktora o kadar soru soruyorum ki adamın benı kovmasından korktum:53: bizede bi kere suratını gösterdi bende masa üstü yaptım bakıp bakıp şaşırıyorum..benım mi bu diye:)
sıkıyosa kovsun. bence sor. hem bazı dr lar ek ücret istemeden açıyorlarmış. elinde varsa tabi.

ya sizin 3 boyutlu, 4 boyutlu dediğiniz bebeğin şu şekilde göründüğü ultrason mu, başka bişeymi?

Eki Görüntüle 270665

yep!

ay Luna .. şimdi baktım da ben.. baska modelelri var atletin sütyenlisi var mesela...minimizer sütyende var.. çeşitleri cokmus.. onları alabilirsin..benim aldıgım atlet sade atletti yani..

slm kızlaaaaar biz doktordan geldik oğluşumla 2900 olmuş bebişimm:53: 32+1de 2 kiloydu. 900gr almış önde gidiyo bide doktor 38 haftalık gibi görünüyo dedi bana. normal doğum olmaz artık dedi buna sevinmedim desem yalan olur :)) bende dedim doğum ne zaman olur dedi fazla bekliyceğede benzemiyo başı aşağda epey dedi.nst verdi bi tane doğum ağrısı çıkmış dedi. ben hiç bişey hissetmiyorum aslında ağrı falan yok yani:44: çoğalırsa gel yine dedi.ay tırstım valla.2 hafta sonraya randevu verdi son tahlilleri yapalım sezeryana gün verelim dedi. kasımın ilk haftası gelcek oğluş bayramı bizimle geçircekmiş :64: :64::64:

korkma korkma ben daha bugün sordum.. bebek hareketliyse sorun yok dedi.. hareket yok kasılma varsa sorun var.. ama bizimkiler popolarını bi sağa bi sola attıklarından.. kasıldık sandık .. ama değilmiş.. normalmiş.. akıntıda normalmiş.. herseyimiz normall..relax..

ben anne bebekten almıstım.. ama haftasonu nbb ninkini aldım cok daha kaliteli.. emzirme atleti 15tl alt kısmında destek olsun diye lastiği vardı yarım atlet giymişsinde üstüne tekrar atlet giymişsin gibi yani..elijada yok .. dümdüz atlet sadece.. sütyeni de 16 tl.. normalde desteği yok altta ama yanlarında var.. maalesef penye buda.. cok baktım penye olmayanı bulamadım.. dün teyzem pierre cardininki penye değil dedi ama daha görmedim bilemiyorum...

sagol canım cevabın icin.. yani benim acımdan bunların kasılma olma ihtimali yok boyle kasılma mı olur dirsek hareketi balık hareketi gibi.. tamam sertlesme benim de oluyor arada ama ben resmen icimden de bebegimin oynadıgını cok iyi hissedebiliyorum...icimi ferahlattın.. beni artık haftaya sokar herhalde nst ye diye dusunuyorum dr., 35 olacagim kismetse..

verdigin bilgiler icin cok tesekkurler tatlım ben de resimlerden elijada olmadigini anlamıstım zaten o delikli yarım atlet kısmının yani sadece askıları acılıyor demek..
cunku soyle bir durum var ben yaz kıs o tarz ince askılı atletler kullanıyorum belim kapansın diye muhakkak icime giyecegim dogumdan sonra da pratik olması acısından destekli olanlarından almam gerekiyor.. is yerima yakın nbb satan bi yer var bi ara bakiim.

bu arada ben dun mothercare den normal sutyen gibi olan emzireme sutyeni aldım penye olmayan buldum yani baya destekli gibi dısarı cıktıgımda giyebilecegim.. fiyatı yuksek 44 lira ama lazımdı aldım..hatta ikinci si 50% de kampanya varmıs.. bi bak istersen...

bu arada tebrik ederim baya bir yuku hafifletmissin tatlım işlerini halletmissin :71::71::64::64:

Serum fizyolojik ne oluyor ki?:26: Ben onu ilk kez duyuyorum. İyi birşeyse alırım tabi. :9: Ben kulaktan ölçer aldım Braun'un, kutusunda duruyor. Açmadım henüz. Ama iyidir herhalde 1 saniyede ölçüyormuş.

Kızlar size bir soru;

Eğer sezeryan olmamız gerekirse doktorun verdiği bir tarihte mi sezeryan olmak daha iyidir? Yoksa sancıları bekleyip, bebeğin normal gelmesini bekleyip o vakit sezeryana mı girmek daha iyidir? :26:

hmm benim doktorda bundan var zaten, her kontrlde görüyoz renkli renkli, ama artık yüzü görünmüyo zaten, kafayı iyice sokmuş, bide arkası dönüktü son kontrolde.. ondan öncekinde de eliyle kapattı zibidik..

slm kızlaaaaar biz doktordan geldik oğluşumla 2900 olmuş bebişimm:53: 32+1de 2 kiloydu. 900gr almış önde gidiyo bide doktor 38 haftalık gibi görünüyo dedi bana. normal doğum olmaz artık dedi buna sevinmedim desem yalan olur :)) bende dedim doğum ne zaman olur dedi fazla bekliyceğede benzemiyo başı aşağda epey dedi.nst verdi bi tane doğum ağrısı çıkmış dedi. ben hiç bişey hissetmiyorum aslında ağrı falan yok yani:44: çoğalırsa gel yine dedi.ay tırstım valla.2 hafta sonraya randevu verdi son tahlilleri yapalım sezeryana gün verelim dedi. kasımın ilk haftası gelcek oğluş bayramı bizimle geçircekmiş :64: :64::64:

Maşallah barekallah. hadi hayırlısı. az kaldı iyice doğuma:16:

Oy maşallah, tosuncuk kocaman olmuş demek ki, Allah nazarlardan korusun. Sağlıkla gelsin. Benim kızım da 32+0da 2 kg'dı, haftaya randevumuz var, bakalım 34+1'de kaç olacak... 2500gr olur mu ki diyorum ama bilemem tabi, değişebiliyor haftalık aldığı gr'lar. Sağlıklı olsunlar da... :16:

Back
X