• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bizimde Ferro Sanol demir ilacımız dr.muz bebeği rahatsız ediyorsa değiştirelim dedi bugün iş çıkışı gideceğim değiştirecek bakalım? Biz kavanozda elmalı-havuçluyu çok seviyor oğlum marka tabiki milupa :34:arkadaşımın eniştesi aptamil satış temsilcisi anlattıklarına göre pazardan aldığımız sebze ve meyvelerden daha sağlıklı kavanozdaki ürünler organik tarımda yetişiyormuş. Çok sık vermiyorum ama arada veriyorum ben kendim hazırlamayı daha çok seviyorum.

:42:

merhaba kızlar biz demir ferrum kullanıyoruz ama çok dokundu bebeğime veremiyorum korkuyorum haftaya vericem tekrar. İlenia pekmezi ne kadar vericez günde?

içme sularını kaynatma dedi doktorumuz. hayat su veya erikli suyu al öylece ver dedi..

ben sağlıklı olduklarını düşünmüyorum canm ama marka olarak milupa organik ve hipp tavsiye ediliyor. hero babye falan bakma bile..

aa öle mi ben bilmiyordum bak bunu iyi oldu sölediğin kaynat soğut bisürü uğraşıyodum...
hero baby nin ii olmadığını bende duydum...

simgesel canm ben ferro sanol veriyorum

kızlar kavanoz maması kullanan var mı?sizce sağlıklımı?bu konuda bilgi sahibiolan varmı?:56:
ben kullanma taraftarı değilim..Büyüyünce hazır gıdalardan uzak tutamıycam..Şimdi elimden geldiğince uzak tutuyorum..Kendim hazırlıyorum mamalarımızı....
Arkadaşlar demir ilacı hangi markayı veriyorsunuz ??
ferro sanol kullanıyoruz canım..

kızlar bugün oğlum 5 kez kaka yaptı... normalde 1 kez yapıyo... ek gıdaya geçmedik, anne sütü alıyo sadece... elma suyu versem iyi olur mu

Son düzenleme:
kızlar daha kışa girmeden 2 kere grip oldum.şuan hafif oldum ama kızımda aynı benle hapşurup duruyo bebeğimmm:((.Emzirme hamilelik yorgunluk derken bünyem çok zayıf düştü galiba..Benki hastalık nedir bilmezdim..dsoğal olarak ne yapabilirim koruyucu olarak..Mandalina portakal diyarındayız hergün sıkıp yiyorum ama yetmiyo galiba..

günaydın canım ne güzel dr çok ilgili demekki.çoğu dr klasik herkese söylediği şeyi tekrarlayıp geçiyor.bizim dr öyleydi ben değiştirdim daha sonra. ben zeytinyağını diğer yağlardan daha faydalı diye biliyordum.ve çorbalarına ekliyorum hep.eti nasıl veriyorsun.pütürlü olmuyormu?

selam mukeyyif,doktorumuz cok iyi sagolsun.tavsiye ile sectik. kizimin asilarini bile yaparken bu dr amca kötü kizim sana igne yapiyor dedigim de ,sence anlamiyormu, dogruyu anlatmalisiniz inanir dedi bana.cok sasirdim.sende iyi ki degistirmissin.iyi bir dr bence anneyi rahatlatan güven verendir.zeytin yagi faydali diye verdim zaten bende.ama asit olayi bilirsin zeytin yaglarinin asit seviyeleri var.o acidan söyledi dr. et e gelince taze kuzu eti kasaba söylüyoruz minicik kemikli hatta ilikli onu hasliyorum suyuna da havuc ya da baska bir sebze ekliyorum ,daha sonra eti kemiginden ayiriyorum hepsini blendar dan geciriyorum yagi ve tuzu da ekledikmi tamam.hic pütürlü olmuyor pürüzsüz bisey oluyor.kizim bayiliyor ,yarin da balik var sirada.eger et vericek olursan aklinda olsun, kasaplara bebek icin aliyorum dediginde onlar iyi kismini veriyor cunku bazi kemik suda dagiliyor minik minik,etin lezzetli ve yumusak yerinden veriyorlar bebis olunca.

simgesel canm ben ferro sanol veriyorum

kızlar kavanoz maması kullanan var mı?sizce sağlıklımı?bu konuda bilgi sahibiolan varmı?:56:
Ben disari gidecegim zaman yanima aliyorum kavanoz mamasi canim.Bu konuda cok dikkatli olmak gerek.Ben ilk kizim dogmadan once bir programda seyrettim belgesel gibi biseydi bu kavanoz mamalarinin imalatini gosteriyordu ki tarladan pisme asamasina kavanozlanma asamasina kadar hersey hijyenik kitabina uygun evde mumkun degil bizim buharda o sekilde vitaminini kacirmadan yapmamiz ama dersenki sen hep veriyormusun hayirrrrr sadece mecbur kaldikca cunkiii o kavanoz mamalarina alisinca ev yemeyini sevdiremiyorsun tecrubeyle sabit benim en buyuk sipa 16 yasinda simdi hala agzina sebze atmaz ki 2 yasina kadar hep kavanoz mamasi yedi.Sagliklimi dersen saglikli masallah hormonluda benim kiz 1.80 olmus boyu keratanin.Konserve gibi kavanozdaya iciniz rahat olsun ayni eskiden ananelerimizin annelerimizin yaptigi gibi konserve yapiliyor ters cevrilerek sicak sicak.Beslenme uzmanimizda alabilirsin faydali ama evdede yaptiklarindan verki damak tadi gelissin dedi bende oyle yapiyorum

merhaba kızlar biz demir ferrum kullanıyoruz ama çok dokundu bebeğime veremiyorum korkuyorum haftaya vericem tekrar. İlenia pekmezi ne kadar vericez günde?
tatlim ara ögun olarak vermeni tavsiye ederim cunki tok tutuyor HARNUP pekmezi sabah kahvaltidan 2 saat sonra plastik mama kasigiyla 1 kasik veriyorum hemen ardindan meyve puresi yediriyorum cunki pekmez Cvitaminiyle emilimi daha hizli oluyor.1 HAFTADA 1CM BOY ATMIS 200 GR kilo almis kizlar kilo almasini pek istemiyorum gerci cok degil telaslanma dedi kadin ama 1cm superrr yani bagisikligida destekliyor en basta muthis kalsiyum var
kızlar daha kışa girmeden 2 kere grip oldum.şuan hafif oldum ama kızımda aynı benle hapşurup duruyo bebeğimmm:((.Emzirme hamilelik yorgunluk derken bünyem çok zayıf düştü galiba..Benki hastalık nedir bilmezdim..dsoğal olarak ne yapabilirim koruyucu olarak..Mandalina portakal diyarındayız hergün sıkıp yiyorum ama yetmiyo galiba..

Canim gecmis olsun azramizdami hapsuruyoo kiyamam ben ona.Dilekcim ben yeni ogrendim daha denemedim bir arkadas oda 4 aylik bir bebege sahip gecenlerde hasta olmus cok iyi geldi dedi taze zencefili sarimsakla bir kaynatmis soguduktan sonra hafif ilikken bal attim icdim dedi iki gune biseyi kalmamis hatta bugun anneme verdim tarifi cok hastalanmis anacigim.Ben denemedim ama yeni duydum o arkadasimda emziriyor bebisini sutumude cogaltti dedi.Sarimsak kokulu kokulumu dolandin kiz ortada dedigimde yok dedi zencefil bastiriyor sarimsak kokusunu hic belli bile olmuyormus dene istersen.Bagisikligi destekleyen ikinci seyde harnup pekmezi.Ay aktar gibi konustum dimiii:34::34:

selam mukeyyif,doktorumuz cok iyi sagolsun.tavsiye ile sectik. kizimin asilarini bile yaparken bu dr amca kötü kizim sana igne yapiyor dedigim de ,sence anlamiyormu, dogruyu anlatmalisiniz inanir dedi bana.cok sasirdim.sende iyi ki degistirmissin.iyi bir dr bence anneyi rahatlatan güven verendir.zeytin yagi faydali diye verdim zaten bende.ama asit olayi bilirsin zeytin yaglarinin asit seviyeleri var.o acidan söyledi dr. et e gelince taze kuzu eti kasaba söylüyoruz minicik kemikli hatta ilikli onu hasliyorum suyuna da havuc ya da baska bir sebze ekliyorum ,daha sonra eti kemiginden ayiriyorum hepsini blendar dan geciriyorum yagi ve tuzu da ekledikmi tamam.hic pütürlü olmuyor pürüzsüz bisey oluyor.kizim bayiliyor ,yarin da balik var sirada.eger et vericek olursan aklinda olsun, kasaplara bebek icin aliyorum dediginde onlar iyi kismini veriyor cunku bazi kemik suda dagiliyor minik minik,etin lezzetli ve yumusak yerinden veriyorlar bebis olunca.

canm teşekkür ederim çok güzel açıklamışsın.
kavanoz maması evt kendi yaptığımız gibi olmaz ama mesela yola giderken falan kullanmak daha doğru olacak galiba.yani arada sırada
değişiklik olması açısından herkese ii geceler

Canim gecmis olsun azramizdami hapsuruyoo kiyamam ben ona.Dilekcim ben yeni ogrendim daha denemedim bir arkadas oda 4 aylik bir bebege sahip gecenlerde hasta olmus cok iyi geldi dedi taze zencefili sarimsakla bir kaynatmis soguduktan sonra hafif ilikken bal attim icdim dedi iki gune biseyi kalmamis hatta bugun anneme verdim tarifi cok hastalanmis anacigim.Ben denemedim ama yeni duydum o arkadasimda emziriyor bebisini sutumude cogaltti dedi.Sarimsak kokulu kokulumu dolandin kiz ortada dedigimde yok dedi zencefil bastiriyor sarimsak kokusunu hic belli bile olmuyormus dene istersen.Bagisikligi destekleyen ikinci seyde harnup pekmezi.Ay aktar gibi konustum dimiii:34::34:
:)) sağol canım benim..Sarımsak ve zencefili ayrı düşünmüştüm ama bir arada olmasıda daha mantıklı..Hatta hergün 1 sarımsakmı yutsam dedi..Ama aromatik şeyler sütün tadını etkiliyomuş...Bu tarifi taze değilde toz zencefille sarımsak balı karıştırıp deneyeyim evde o var şimdi..:))
Bu saatte çok ayakta olmazdım..Uykuya daldım aklıma geldi yoğurt mayalamadım kızıma ..şimdi sütün ılınmasını bekliyorum..Annelik iştee mesai hiç bitmiyo :))

Günaydın Arkadaşlar. elif dün dr. gideceğimi yazmıştım biz sağlık ocağının verdiği ferro sanol demir damlasını kullanıyorduk ama bebeğime hiç yaramadı devamlı karın ağrısı huzursuzluk yaptı dr. dün ferrum hausman diye bi damla yazdı günde 4 damla bunu kullanmamı söyledi bugün başlayacağım bakalım inşallah şikayetimiz olmaz artık. Dr.pekmez verebilrimiyim diye sordum şimdi verme 6.aydan sonra 1-2 damla verebilirsin dedi üzüm pekmezi ile başla keçiboynuzu (harnup) pekmezi ağır gelir dedi. zaten hassas bi bebek herkese demir ilacı dokunmuyor bize dokunuyor. siz ek gıdalara geçtinizmi neler veriyorsun? Biz gaz sancısından dolayı tam geçemedik sadece meyva sularından veriyorum ayrıca aptamil sütlü-pirinçli mamasını veriyorum ..

:)) sağol canım benim..Sarımsak ve zencefili ayrı düşünmüştüm ama bir arada olmasıda daha mantıklı..Hatta hergün 1 sarımsakmı yutsam dedi..Ama aromatik şeyler sütün tadını etkiliyomuş...Bu tarifi taze değilde toz zencefille sarımsak balı karıştırıp deneyeyim evde o var şimdi..:))
Bu saatte çok ayakta olmazdım..Uykuya daldım aklıma geldi yoğurt mayalamadım kızıma ..şimdi sütün ılınmasını bekliyorum..Annelik iştee mesai hiç bitmiyo :))

Dilek geçmiş olsun geçen hafta bende geçirdim gripi ilaç kullanmadım bitkisel çaylarla (nane-ıhlamur-kekik-tarçın ve limon hepsini karıştırıp kaynattım) 2 günde atlattım şükür. Canım yoğurdu nasıl yapıyorsun süt ve mayada kullanılan yoğurdu hangi marka kullanıyorsun??? Ben ilk defa yapacağım için sizlerden bilgi edineyim dedim:kkk:

günaydın kızlar..
dün geceden beri oğlum hiç susmadan baba dior :52::52::52::52: baabaa abbbb baaababa baba! :23:

Zaten bebekler ilk önce baba ve dede diyebiliyorlarmış söylemek daha kolay ya anne daha zor geliyor galiba ay canım ya ne güzel bi duygu büyüyorlar artık Allah acılarını göstermesin:nazar:

Dilek geçmiş olsun geçen hafta bende geçirdim gripi ilaç kullanmadım bitkisel çaylarla (nane-ıhlamur-kekik-tarçın ve limon hepsini karıştırıp kaynattım) 2 günde atlattım şükür. Canım yoğurdu nasıl yapıyorsun süt ve mayada kullanılan yoğurdu hangi marka kullanıyorsun??? Ben ilk defa yapacağım için sizlerden bilgi edineyim dedim:kkk:[/QUOT

günaydın canım

demir damlası benimkini de çok kusturuyor doktora söyliycem cuma günü bakalım değiştiricekmi. yoğurdu haftasonu yaptım çok güzel tuttu yarım lt sek günlük sütü ısıttım sonra cam küçük kaplara boşattım ılınınca birer tatlı kaşığı maya kattım kapattım 5, 6 saat kadardı baktım tutmuş dolaba koydum hiç sulu olmamış ilk defa böyle tutturdum. maya annnemin evde yaptığı yoğurttandı.

günaydın kızlar..
dün geceden beri oğlum hiç susmadan baba dior :52::52::52::52: baabaa abbbb baaababa baba! :23:
yerim onun dillerini...azrada dudaklarını içeri alarak söylüyo çok tatlı oluyo...
Dilek geçmiş olsun geçen hafta bende geçirdim gripi ilaç kullanmadım bitkisel çaylarla (nane-ıhlamur-kekik-tarçın ve limon hepsini karıştırıp kaynattım) 2 günde atlattım şükür. Canım yoğurdu nasıl yapıyorsun süt ve mayada kullanılan yoğurdu hangi marka kullanıyorsun??? Ben ilk defa yapacağım için sizlerden bilgi edineyim dedim:kkk:
sağol canım..bitki çaylarına devam..geçen sene hamileyiz diye dikkatliydik şimdidie bebek ve emzirmeden dolayı :))
Yoğurt işinde ilk başlar 3 kere başarısız oldum :))Nevra ve zehra sağolsun onlardan edindiğim bilgiyle sıcaklığını arttırdım oldu..
Bebek yoğurdu mayası tutmadı bende..Burda gökova yoğurt var yöresel yani onu 1 çay kaşığı mayalık kullandım.:Sek günlük sütle mayalıyorum..Zaten artık kendi mayamızı devam ettiriyorum..Çok tatlı yoğurt oluyo kızım severek yiyo..İnşallah senin bebekte severek yer..

GÜnaydın kızlar.. bebeğim uyurken battaniyesini koklayarak uyuyor. ben bundan hiç hoşnut değilim ama durum böyle. sizde de böyle bir şey var mı?
ya ayrıca ben ek gıdaya çok geç kaldım galiba geçmekte. bu 2. haftamız. kendi doktorumuz geçme dedi diye bekledim ama pişmanım...çocuk doktoru bir arkadaşım da yoğurt bu ay verme dedi, bekliyorum ama iyi mi yuapıyorum emin değilim.

Son düzenleme:
GÜnaydın kızlar.. bebeğim uyurken battaniyesini koklayarak uyuyor. ben bundan hiç hoşnut değilim ama durum böyle. sizde de böyle bir şey var mı?
ya ayrıca ben ek gıdaya çok geç kaldım galiba geçmekte. bu 2. haftamız. kendi doktorumuz geçme dedi diye bekledim ama pişmanım...çocuk doktoru bir arkadaşım da yoğurt bu ay verme dedi, bekliyorum ama iyi mi yuapıyorum emin değilim.

benimkinide bir battaniy merakı sardı bu sıralar battaniyeyi tutuyor kokluyo ağzına sokuyor öle dalıyor uykuya..

Back
X