2011 Nisan Anneleri

evet canım bence haklısın hep kendi annelerimiz yıpranıyo dediğin gibi kaynanalarda biraz taşın altına ellerini koysunlar sadece torunum diye sevmeyle olmuyo ah ah ben ne yapcam bilmiyorum annem çalışıyo 4tane kız kardeşim çalışıyo sadece 1tane ablam var inş oda gelir yanıma yoksa başka kimse yok benle ilgilenecek aslında sezeryan olmasam iki günde kalkarım ayağa ama sezeryan olucam onun için kara kara düşünüyorum.

canm çok haklsın katlyrm sana bu dönmede desttek olmayacaklarda ne zamn destek olacaklar

annen izin alamazmı canım? Kayınvaliden gelicek mi peki?

annen izin alamazmı canım? Kayınvaliden gelicek mi peki?

canım annem mevlüt hocası benim hergün gitmesi gerekiyo kayınvalidem burda doğumumdan hemne sonra köye gidicek yani kışın burdalar nisan gibi falan köye gidiyolar aman gitsin benim kaynanamdan bana pek fayda olmaz bacaklarından rahatsız olmaması daha iyi benim için.

Dün kızlar bebek görmeye gittim...Dayımın oğlu oldu...Daha 8. ayını doldurmadan doğmuş...İlk bebekleri sezeryandı onların...Sezeryan dikişlerini çok aşağıdan atmışlar ozaman...2. hamile kaldı 2. bebeğinide hep aşağıda taşımış ve bebek zamanla dikişleri içten yırtmaya başlamış ve rahmede zarar vermeye...Dr. bebeği alalım demiş...Baştan kız istememiş ama dr. ya bebekten yada rahminden olacaksın demiş...Hem tıp çok ilerledi bebek yaşar demiş...Neyse almışlar bebeği ve yoğun bakım küvezine koymuşlar 14 gün kalmış...Ciğerlerindeki sıvıyı atamamış bebek ondan...Annede bebekte şuan çok sağlıklı ama dün öyle anlatınca korktum yinede...Rabbim yaardımcımız olsun kızlar...

günaydın kızlarrr bende doğum için bursaya gidicem kocaeliden,bizimde düğün zamanı çok tartışma olmuştu kaynanamlarla,şimdi burda doğursam annem gelse kaynanam rahat edemez,kaynanam önce gelse annem rahat edemez,eşimle bende hep diken üstünde oturmaktansa en iyisi ben gidim bursaya dedim doğuma kadar annem ve kaynanamda kalırım,doğumdan sonra da kaynanamda kalırım,mevlüdümüde yapıp gelırım,annem ugrasmasın,kaynanam çeksin kahrımı,gercı 3 günde kovar kesın beni,ikimizde pek anlasamıyoruz ama mecbur katlanıcam artık napimmm valla sallamıyorum artık ne demişler napmışlar umrumda değil,kaynanam beni bi kere aramadı o kadar hastanelik oldum,şimdide bebeğim hasta ama umrunda değil kadının,bursaya gıttımızdede dalga gecer gıbı konusuyo bebek hakkında :2: gidim başına 1-2 ay kalayım rahatını bozayımda aklı başına gelsın

Canım sen ne yapcan o zaman. Kayınvaliden rahatsız olsada gitmemesi lazım. Kendi kızı olsa bırakıp gider mi acaba?

Günaydın dicem ama saat 1 olmuş yahu :) Tatilimizin son günü tadını çıkarayım diyorum ben de.

Aaa o da olmaz yani artık.İlgi bekliyolarsa ve laf ettilerse haklısın canım yani sen hamilesin sonuçta.Ama üzme kendini, bebeişin de üzülmesin.

Ay ben dereotu ve maydonozdan nefret ediyorum.Biliyorum çook faydalılar ve yememekle hata yapıyorum ama yanıma bile yaklaştıramıyorum, kokularını sevmiyorum, midem bulanıyor.İnşallah bebeğime alıştırabilirim bana benzemesin bu konuda.Babası hiçbir şeyi seçmez,ona benzesin.

Ohh bebiş alışverişleri bitti,şimdi kızlar kendilerine çanta ayakkabı derdine düştüler :) Kolay gelsin şekerler

Aslında benim kayınvalidem de geldiği zaman bana yardımcı olacağını hiç sanmıyorum,çünkü bacakları rahatsız, fizik tedavi falan görüyor, çok ayakta kalamıyor.Yine olan anneme olacak, aslında onun da çok ayakta kalmaması lazım ama yine de gelmezlerse torunlarını umursamadıklarını düşünücem.O yüzden en azından 1-2 gün gelsinler istiyorum bakalım.Gerçi o kadar millet de eve nasıl sığacak bilmiyorum ayrı konu Neyse herşeyin hayırlısı bakalım artık....

Canım sen ne yapcan o zaman. Kayınvaliden rahatsız olsada gitmemesi lazım. Kendi kızı olsa bırakıp gider mi acaba?

yok canım kendi kızı 4 ay önce doğum yaptı 40çıkana kadar biraz gitti o orda kaldı sonra kızı geldi yanında kaldı tabiki kızlarıyla gelinlerini aynı tutmuyolar ama bende istemiyorum yanımda kalmasını zaten ablam var o gelir yanıma mecbur başka yolu yok ablamın evi yakın gündüz yanımda kalır gece eşim var zaten idare ederiz artık kaynanamın olmasındansa olmaması benim için daha iyi anlıycağınız.

ben dereotunuda maydonazuda çok seviyorum ve bol bol tükettim hamileliğm boyunca halada dereotunu soframdan eksik etmem bol bol turp havuz roka bunlar limonlarıp bol bol yedim yemeyede devam ediyorum faydasınıda gördüm bebişim 10 gün ileride gidiyo doktorumda hep der sen neyle besleniyosun diye sizlerede tavsiyem sevmesenizde bebişler için yiyin birde her gün mutlaka birtane nar yiyin derim ben.

Ah canımm yemeyi ne kadar isterdim bilsen.Yararları saymakla bitmez elbette.Ama midem almıyor.Kokusuna bile dayanamıyorum,afedersin çıkaracak gibi oluyorum.Yoksa bebişim için neler yapmam.Ama valla yiyebilen bence de mutlaka yesin.Çok faydasını görecekler eminim.

slm kızlar geççmişe bakıyordm,baktım herkes dertli..benimde oğlşumun doğum günü bugün 2 yaşımıza girdik :) daha doğrsu akşam 4,20de gircek :) ay dün gibi ya 2009 nerde 2011 nerde,ne çabuk geçiyor zaman,daha dün oğlmu nasıl doğurcam diye panikliyordum şimdi büyüdüde 2.ye panikliyorum
ama şimdi kızdırdılar beni eşimle oğlum,doğum günü diye dışarı çıkıp dolaşalım dedim,kahvaltıyı 1den sonra ettik eşim yayılıp duruyord,demin yine dedim çıkmıyormyuz? dediki ağırlık çöktü nerdeyse uyuyacağım..oğlmda ttturdu üst kata çıkcam diye,görümcemin oğluyla oynamak istiyor,aldılar başlarını gittiler uyuzlar..

valla haklısınız anam,bence tavınızı koyun eşlere gelmesinler,nedir bu daha 2 ay onları mı çekeceksiniz? hamile fln demezler kendi eviniz olunca mecbur kalkıp hizmet etmek zorunda kalıyor insan.. hemde evet ne kadar ayrım yapmıyoruz deseler hayatta inanmam..bak benim görümcem benden 36 gün önce doğum yapmıştı ben oğlumu doğurdugmda yani 40larımız karıştı..görümcem üstkatta kayannamda kaldı doğumdan sonra..kendi kızı olunca kaynanam kızı uyusun diye bebeği alıp bize geliyordu..ben yeni yatmış olayım ,mahsus kalkmıyordum çıkmıyordum odadan,annem diyordu az önce yattı çok uykusz,illa gelip kapıyı vurup,uyuyormusun diye uyandırıyordu..yani yusam bile kapıyı vurup soryorsun ,uyandırmış olyorsun demi? daha neler neler.? yeminle anlatsam dudağınız uçuklar..Allah bilsin ama,bu sefer akıllandım ,kimseye yıpratmıcam kendimi,lafımı söylicem,zaten iki çocuk uyuyamıyorm kimse rahatsız etmesin dicem..herkes haddini bilsin,acemilik cahillik kalmadı çok şükür

ohh kankiş,biride sevabına bizi çağırsa bruncha

ilk defa duydm cnm ama olabilir valla..

ayy çok şükür artık iyiymiş,Rabbim böyle sıkıntı vermesin,valla insanın psikolojisi altüst oluyor hemen,benim ilk bebekte sarılık oldu 1 hafta yattık hastanede de harap olduk,,kaldı ki bu daha zor..rabbim tez zamanda şifa versin..

valla bravo kız sana,rahatlıgına hayran kaldım..ne güzelde diyor gidip rahatını bozayım diye Allah şu azmi banada verse

aynen bende o azim nerde ben anca oturur ağlarım.bende ilk kızımda bir odanın içinde kalmıştım annem gelmişti yazık babamı bırakıp kaynanam da var bide dev sobalı yatacak yer derdi var kaynanam oğluyla benm yatağımda yatmıştı hemde yanımızda ki bina da diğer oğluyla görümcem oturuyo altlı üstlü ama nerdee...şimdi yine bizde ama çocuğa bakıyo 5 aydır bizde kalıyo.bu hafta 32.haftamı doldurup çıkıcam izne inşalh.ah ahh...millet neler yaptırıyo biz ne eşlere ne kayınvalidelere laf söyleyemiyoz.

aslında rahat değilim ama rahatmışım gibi davranıcam,en büyük tepki tepkisizlikdir,o beni çıldırtıp eşimi üstüme salmaya çalışıcak bende gıkımı çıkartmıycam,yicem içcem,bişi dökülürse dökülsün,misafir gelirse kalksın baksın,umrumda değil valla yan gelip yatıcam doğurana kadar ,oram ağrıo buram ağrıyo dicem işte yapmıycam ohhh misss ,giderken laptopumuda alırım yanıma değmeyin keyfime hehhee gelin kaynana toprağından gelirmiş yaa bende onun gibi fenayım o yüzden hiç sevmez beni kaynanam,hep der zaten kaç tane gelin aldım,kaç tane gelin gördüm ama senin gibisini görmedim der kocamı sevmesem daha neler yaparım da işte kocam üzülüyo ona kıyamıyorum

kıuzlar bişey sorcam ayakaları şişmeye başlayan varmı?geçen akşam oturmaya gittik tek ayağımı koltuktan sarkıtmıştım eve bi geldim davul olmuş,o geceden beri ayağım sürekli şişiyor belki öncesinde şişiyorduda ben farketmiyordum ayağım bi numara büyümüş gibi oluyor,ama sadece sağ ayağım,tuzlu ılık su yapıp içine koyuyorum,buz koyuyorum ama sabaha iniyor gün içinde biraz ayakta kalsam hemen şişiyor ayrıca bide ağrı yapıyor,gece ağrıdan zor uyudum,ayakta biraz bile kalsam zonklama yapıyor

canm bende yok ama tuz ödem yapyr derler egr tuketyrsan çok azalt braz istersen

Kızlar dün akşam bi soru sormuştum ama gözden kaçtı herhalde.Bileniniz varsa cevaplayabilir mi??

Slm kızlar, nasılsınız biz bugün biraz alışveriş yaptık kızıma.Ama biberon alamadım.Nuk un cam biberonlarından alayım dedim ama kauçuk mu iyi yoksa silikon mu bilemedim.Bi de 250ml olanları mı yoksa 125ml olanlarını mı alacağız????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…