- 10 Haziran 2009
- 1.494
- 72
- 358
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
-
- #48.381
Evet ya kediden tiksiniyorum ben de pazar günü eşimin arkadaşının evine gittik sacda böyle ıspanaklı börek falan yaptıladim yr yedik daha sonra mutfağa bi girdimki kedi börekleri yağladıkları tereyağı kasesini yalıyor hamile hamile zorla o tepsiyi ben kaldırdım yerden ki daha fazla dokunmasın yiyeceklere ya bi de bahçeli ev kedi bi dışarı çıkıyo o patilerle içeri geliyo rahat rahat mutfaktan nasipleniyo iğrendim ama yemiştim bir ere eve geldim eşime söyledim bende bilseydim yemezdim diyorBenimde eşimin babası kütahyalı geçen sene babaannesi hasta diye 2 günlüğüne gitmiştik bir gün halasında bir gün babaannesinde kaldık babaannesinin evinde kedi vardı ben gidince dışarı çıkardılar korkuyorum diye bir de çok tiksiniyorum .. Hiç birşey yiyememiştim gizli gizli bisküvilerle idare ettim off çok da mıymıntıyım inşallah tekrar gitmek nasip olmaz
beşigımız geldı şimdı çok guzellll bayıldım hıç yanndan ayrılasım yok
kütahyada okudum halkını az çok tanıyorum artık komşularımız falanda vardı ordan biliyorum..oralı arkadaşlarımda vardı üni de..aynen dediğin gibiler..hep gelinden iş beklerler,bir yere gidecekken illa gelinde gelecek süs gibi yanında..nereye gezmeye giderse gitsin.kendine misafir gelecekse gelin temizler evi ikram yapar hizmet eder.ama sözde kayınvalideye misafirliğe geliyorlar..çok uyuz bir durum yaaa..
bide eltileri hep aynı giydirirlerdi biz gülmekten yerlere yatardık yaa
ayakkabı etek bluz başörtü hepsi aynı.bide öyle stüdyoda resim çektirirlerdi 2 gelin el ele
Canım hayırlı olsun, sağlıkla uyusun içinde meleğin inşallahbiz de kurduk geçen hafta üzerini örttüm tozlanmasın diye, örtülü olmasa benim de başından ayrılasım gelmiyo da, şimdi böyle görmezden gelmeye çalışıyorum
Canım benim ilk doğumum normaldi tabi alttan dikiş vardı ve yanımda kimse kalmadı tek başıma herşeyimi yaptım yani şöyle yatıp nazlanarak lohusalığımın tadını yaşayamadım.Tabi her doğum bir olmaz canım ama ben iş başa düştü diye çabuk toparlanmıştım.
Benimde eşimin babası kütahyalı geçen sene babaannesi hasta diye 2 günlüğüne gitmiştik bir gün halasında bir gün babaannesinde kaldık babaannesinin evinde kedi vardı ben gidince dışarı çıkardılar korkuyorum diye bir de çok tiksiniyorum .. Hiç birşey yiyememiştim gizli gizli bisküvilerle idare ettim off çok da mıymıntıyım inşallah tekrar gitmek nasip olmaz
tünaydın hanımlar nasılsınızz??
kısslar sizde düzensiz sancılar başladı mı bende bir haftadır oluyor böyle adet sancısı gibi ama geçici ola belli çünkü dinlenince geçiyor,
bide ikinci kez anne olacaklara sormak istiyorum doğum dikişleri iyileşmeler falan doğumdan kaç gün sonra toparlanabiliriz, ben 40ım çıkana kadar annemlerde kalmayı düşünüyordum eşim geçen gün dramatik bi konuşma yaptı sen olmadıktan sonra ben bebeği 40 gün görmedikten sonra nasıl olacak dedi az değil 40 gün o en fazla 10 gün izinle yanımda kalabilir sonra işe başlıycak,
bide geçen bi arkadaşımla konuştum öğretmen arkadaşım annesinde doğum yapmış 40- 50 gün annesinde kalmış ama eve geldikten sonraeşi bebeğin sesine tahammül edemiyormuş tabi başta bebeği görmediği onun sesine alışmadığı için, şu anda bebek annesiyle yatıyor eşi de rahatsız olduğu için başka bir odada yatıyormuş bunu duyunca eşime hak verdim onun ilk günden bütün sıkıntılarını birlikte yaşayalım dedim ama yanlız zorlanırız diye de korkuyorum 15 gün annemde kalsak yeter mi acaba ben ve bebek için
hayırlı olsun canım ayrlamazsın ben kurdum bile eşimde oğlum nerde hani kurdun erkenden özendiriyorsun diyor
sağol canım sııznkıde hayrlı olsun.benım eşimde akşm gelınce oyle der kesın
hoşgeldınz ıyız sız nasılsınz
Kesin
Kız valla benim kayınvalidenin annesinin de evinde kedi vardı onlar köyde oturuyorlar gitmiştik biz de tirit yapmışlardı tiriti de ilk defa orda gördüm ve tiksindim çünkü bir ara mutfağa gittiğimizde kedi tiriti kemiriyordu ığğğğğğğ çok tiksindim ve hiçbir şey yemedim eşim de titizdir o da yemedi köyde lokanta falan da yok aç kalmıştık..Ama kayınvalidem şehirde oturuyor oraya gittik mi aç kalmıyoruz çok şükür.
ay bana tirit deme ıyyyyy
kütahyada okudum halkını az çok tanıyorum artık komşularımız falanda vardı ordan biliyorum..oralı arkadaşlarımda vardı üni de..aynen dediğin gibiler..hep gelinden iş beklerler,bir yere gidecekken illa gelinde gelecek süs gibi yanında..nereye gezmeye giderse gitsin.kendine misafir gelecekse gelin temizler evi ikram yapar hizmet eder.ama sözde kayınvalideye misafirliğe geliyorlar..çok uyuz bir durum yaaa..
bide eltileri hep aynı giydirirlerdi biz gülmekten yerlere yatardık yaa
ayakkabı etek bluz başörtü hepsi aynı.bide öyle stüdyoda resim çektirirlerdi 2 gelin el ele
Canım çok güzel özetledin
sağol canım bende ortucem dıyodum ama ortemem bu gıdışle
kısslar sizde düzensiz sancılar başladı mı bende bir haftadır oluyor böyle adet sancısı gibi ama geçici ola belli çünkü dinlenince geçiyor,
bide ikinci kez anne olacaklara sormak istiyorum doğum dikişleri iyileşmeler falan doğumdan kaç gün sonra toparlanabiliriz, ben 40ım çıkana kadar annemlerde kalmayı düşünüyordum eşim geçen gün dramatik bi konuşma yaptı sen olmadıktan sonra ben bebeği 40 gün görmedikten sonra nasıl olacak dedi az değil 40 gün o en fazla 10 gün izinle yanımda kalabilir sonra işe başlıycak,
bide geçen bi arkadaşımla konuştum öğretmen arkadaşım annesinde doğum yapmış 40- 50 gün annesinde kalmış ama eve geldikten sonraeşi bebeğin sesine tahammül edemiyormuş tabi başta bebeği görmediği onun sesine alışmadığı için, şu anda bebek annesiyle yatıyor eşi de rahatsız olduğu için başka bir odada yatıyormuş bunu duyunca eşime hak verdim onun ilk günden bütün sıkıntılarını birlikte yaşayalım dedim ama yanlız zorlanırız diye de korkuyorum 15 gün annemde kalsak yeter mi acaba ben ve bebek için
günaydın kızalr bende cumadan beri izindeyim artık şükür tam vaktinde izne ayrılmışım baya ağırşlatım cunku birdenbire
göbeğim iyice düşmeye başladı bu perşembe doğum netleşecek
birde kzıalr bulantım başladı sabahları özellikle. iştahımda azaldı sürekli uyku bastırıyordün 11 de kalktık kızımla . ebe bir arkadaşım olur normal bulantılar doğum çok yakllaştı ondan dedi
Evet ya kediden tiksiniyorum ben de pazar günü eşimin arkadaşının evine gittik sacda böyle ıspanaklı börek falan yaptıladim yr yedik daha sonra mutfağa bi girdimki kedi börekleri yağladıkları tereyağı kasesini yalıyor hamile hamile zorla o tepsiyi ben kaldırdım yerden ki daha fazla dokunmasın yiyeceklere ya bi de bahçeli ev kedi bi dışarı çıkıyo o patilerle içeri geliyo rahat rahat mutfaktan nasipleniyo iğrendim ama yemiştim bir ere eve geldim eşime söyledim bende bilseydim yemezdim diyor
hayırlı olsun canım güle güle kullanmayı nasip etsin ,allahım inşallah
benim kocacım da sürekli gelip gidip bu beşiğin üstünü ört diyo adam artık takıntı yaptı ama benim içimden gelmiyo çok hoşuma gidiyo onu görmek
canım günlerimiz nerdeyese aynı benimde bu 1-2 gündür sabah bulantılarım olutyo neden caba
sizin tirit nasıl oluyo ya biz Ankaralıların da ünlüdür tiriti de merak ettim
canım buralı değilimde eşimin görevi nedeniye burdayız burda yufkayı rulo yapıyorlar sonra onu kesiyorlar yuvarlak yuvarlak tepsiye dizip kızartıyorlar sonr üstüne ya kaz eti ya da tavuk eti haşlyıp didiyorlar üstünede o haşlamanın suyuna sarmısak katıp döküyorlar hamur vıcık vıcık oluyor eşimde bende beğenmedik hiç tabi damak tadı herkesin alışkanlığı farklı malum.
kız valla benim kayınvalidenin annesinin de evinde kedi vardı onlar köyde oturuyorlar gitmiştik biz de tirit yapmışlardı tiriti de ilk defa orda gördüm ve tiksindim çünkü bir ara mutfağa gittiğimizde kedi tiriti kemiriyordu ığğğğğğğ çok tiksindim ve hiçbir şey yemedim eşim de titizdir o da yemedi köyde lokanta falan da yok aç kalmıştık..ama kayınvalidem şehirde oturuyor oraya gittik mi aç kalmıyoruz çok şükür.
[ı]kütahyada okudum halkını az çok tanıyorum artık komşularımız falanda vardı ordan biliyorum..oralı arkadaşlarımda vardı üni de..aynen dediğin gibiler..hep gelinden iş beklerler,bir yere gidecekken illa gelinde gelecek süs gibi yanında..nereye gezmeye giderse gitsin.kendine misafir gelecekse gelin temizler evi ikram yapar hizmet eder.ama sözde kayınvalideye misafirliğe geliyorlar..çok uyuz bir durum yaaa..
Bide eltileri hep aynı giydirirlerdi biz gülmekten yerlere yatardık yaa
Ayakkabı etek bluz başörtü hepsi aynı.bide öyle stüdyoda resim çektirirlerdi 2 gelin el ele[/ı]
canım buralı değilimde eşimin görevi nedeniye burdayız burda yufkayı rulo yapıyorlar sonra onu kesiyorlar yuvarlak yuvarlak tepsiye dizip kızartıyorlar sonr üstüne ya kaz eti ya da tavuk eti haşlyıp didiyorlar üstünede o haşlamanın suyuna sarmısak katıp döküyorlar hamur vıcık vıcık oluyor eşimde bende beğenmedik hiç tabi damak tadı herkesin alışkanlığı farklı malum.
merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım bu konuyuda yeni gördüm iyide oldu sıkıntılarımız ortak gibi buda beni rahatlattı biraz olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?