- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #7.301
denizcim teşekkür ederim eklemişsin cinsiyeti hemencik:)
ne diyim bilemedim şimdiklava:
denizcim teşekkür ederim eklemişsin cinsiyeti hemencik:)
benim doktorum 3 lü yerine 4 lü test yaptırdı üçlü yapmadık yani dörtlü daha kapsamlıymışSelam kızlar şubat 2011 anne adayıyım bende sizlere birşey sormak istiyorum.3'lü testlerinizi yaptırdınız mı ve dr.size bununla ilgili ne söyledi,yaptırma konusunu size mi bıraktı yoksa yaptırmamız gerekiyor dedi mi?
arkadaşlar benim gözüm şu tarz beşiklerde CADIARZU ama düşünüyorum hala
bakın bakalım ekleyebildim mi
Selam kızlar şubat 2011 anne adayıyım bende sizlere birşey sormak istiyorum.3'lü testlerinizi yaptırdınız mı ve dr.size bununla ilgili ne söyledi,yaptırma konusunu size mi bıraktı yoksa yaptırmamız gerekiyor dedi mi?
Selam kızlar şubat 2011 anne adayıyım bende sizlere birşey sormak istiyorum.3'lü testlerinizi yaptırdınız mı ve dr.size bununla ilgili ne söyledi,yaptırma konusunu size mi bıraktı yoksa yaptırmamız gerekiyor dedi mi?
benim doktorum 3 lü yerine 4 lü test yaptırdı üçlü yapmadık yani dörtlü daha kapsamlıymış
ay bende bayılıyorum bunlara yatak odama oturma odasına rahatlıkla taşınabilir diye
ben geldım kızlar.herkese merhaba..
canım bu besıkler çok guzelde..4 aya kadar yatabılıyor...
vallahı 4 aydada ne kadar çok yatar kımbılır..
çok uykucu olursa ıcınde durur..ama gazlı bebek olunca habıre kucakta sırt sıvazlamak gerek...zamanda çabuk geçıyor..4 ay goz açmıs kapamıs gıbı..
bu besıklerde en za 250-350 den baslıyor bıldıgım kadarıyal kuşum.. akannehir akannehir
canım ya ben 4lu tetsı senden duydum..oda ne kıne..
Dörtlü test nedir?
Dörttlü test anne adayından kalınan kan örneğinde dört değişik maddenin düzeylerinin saptanması temeline dayanır. Bu maddelerin düzeyleri, annenin beklenen doğum tarihindeki yaşı, sigara kullanımı, kilosu ve boyu gibi değişkenler de gözönüne alınarak bilgisayar programları tarafından işlenir ve sonuçta bir risk belirlenir.
Dörtlü teste incelenen maddeler şunlardır:
beta-hCG
Alfa-feto protein (AFP)
Estriol (E3)
Dimerik inhibin-A (DIA)
Human chorionic gonadotropin (hCG) gebeliğin temel hormonudur. Hamileliğin erken dönemlerinde yükselmeye başlar 14-16. haftalar arasında en yüksek değerine ulaştıktan sonra yavaş yavaş azalır
Alfa feto protein bebeğin karaciğerinden salgılanan bir protiendir. Bebekten amniyon sıvısına oradan da anne adayını kanına geçer. Gebeliğin seyri sırasında anne adayının kanındaki düzeyi yavaş ama düzenli bir artış gösterir.
Estriol ise yine bebeğe ait bir doku olan plasentadan salgılanan bir çeşit östrojen hormonudur.
Bu maddelerin hepsi üçlü testte incelenen maddelerdir.
Dörtlü testte ise bunlara dimerik inhibin-A adı verilen bir madde daha eklenmiştir.
evet aynen artık 2li ve 4lü var..4lü daha kapsamlıymış sözde..ama birçok doktor 2li ve 3lü istiyor..kimisi 3lüye geerek görmüyor..her doktorun takibi farklı doktorumuza güvenemmemiz lazım aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?