2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar şubat 2011 anne adayıyım bende sizlere birşey sormak istiyorum.3'lü testlerinizi yaptırdınız mı ve dr.size bununla ilgili ne söyledi,yaptırma konusunu size mi bıraktı yoksa yaptırmamız gerekiyor dedi mi?

arkadaşlar benim gözüm şu tarz beşiklerde CADIARZU ama düşünüyorum hala

bakın bakalım ekleyebildim mi

Eklentiler

• $GURGEN-BESIK-UYKU-SETLI-CIBINLIKLI-TOPTAN-FIYAT__29142141_3.webp
    2,6 KB · Görüntüleme: 34
aslında herkes park yatak al diyor .tamam park yatak pek kulalanışlı.ama bu beşiklerde pek hevesim var ama ilk 4 ay felan yatabiliyorlar buna. sonra napcam sürekli taşınan biriyim hem.amaaaan olsun allah kısmet eder de hamileliğimi tammalarsam son ay alcam bu beşiklerden koycam yatakodama hem fazla yer de kaplamaz miniminnacık.4 aydan sonra da uucuz bir park yatak alırım allah izin verirse
siz ne dersiniz beğendiniz mi :)

benim doktorum 3 lü yerine 4 lü test yaptırdı üçlü yapmadık yani dörtlü daha kapsamlıymış

ay bende bayılıyorum bunlara yatak odama oturma odasına rahatlıkla taşınabilir diye

ben geldım kızlar.herkese merhaba..
canım bu besıkler çok guzelde..4 aya kadar yatabılıyor...
vallahı 4 aydada ne kadar çok yatar kımbılır..
çok uykucu olursa ıcınde durur..ama gazlı bebek olunca habıre kucakta sırt sıvazlamak gerek...zamanda çabuk geçıyor..4 ay goz açmıs kapamıs gıbı..
bu besıklerde en za 250-350 den baslıyor bıldıgım kadarıyal kuşum.. akannehir akannehir

cnm öncelikle hg ve hayırlı olsun bebişin.doktorum ense kalınlığı normal olduğu için 2li test istemedi benden direk 3lü test yaptırdım.bazı doktorlar 2li test normal çıktığı takdirde 3lü teste gerek duymuyorlar

çağlayançiçek valla her doktorun tarzı farklı.benim doktorum 2li ve 4lüyü istedi mesela...
yaptırdım ben

hg canımcım.a.s.

bu beşikler benimde çok hoşuma gidiyor.çok estetik duruyor.hatta bunların kendiliğinden sallanıp ninnili olanlarıda var diye biliyorum ben.
bende park yatak alıcam ama dediğin gibi ilk bikaç ay iiçin böyle mini bişey alabilirim Allah izin verirse :Saruboceq:

canım ya ben 4lu tetsı senden duydum..oda ne kıne..

Dörtlü test nedir?
Dörttlü test anne adayından kalınan kan örneğinde dört değişik maddenin düzeylerinin saptanması temeline dayanır. Bu maddelerin düzeyleri, annenin beklenen doğum tarihindeki yaşı, sigara kullanımı, kilosu ve boyu gibi değişkenler de gözönüne alınarak bilgisayar programları tarafından işlenir ve sonuçta bir risk belirlenir.

Dörtlü teste incelenen maddeler şunlardır:

beta-hCG
Alfa-feto protein (AFP)
Estriol (E3)
Dimerik inhibin-A (DIA)
Human chorionic gonadotropin (hCG) gebeliğin temel hormonudur. Hamileliğin erken dönemlerinde yükselmeye başlar 14-16. haftalar arasında en yüksek değerine ulaştıktan sonra yavaş yavaş azalır

Alfa feto protein bebeğin karaciğerinden salgılanan bir protiendir. Bebekten amniyon sıvısına oradan da anne adayını kanına geçer. Gebeliğin seyri sırasında anne adayının kanındaki düzeyi yavaş ama düzenli bir artış gösterir.

Estriol ise yine bebeğe ait bir doku olan plasentadan salgılanan bir çeşit östrojen hormonudur.

Bu maddelerin hepsi üçlü testte incelenen maddelerdir.

Dörtlü testte ise bunlara dimerik inhibin-A adı verilen bir madde daha eklenmiştir.

evet aynen artık 2li ve 4lü var..4lü daha kapsamlıymış sözde..ama birçok doktor 2li ve 3lü istiyor..kimisi 3lüye geerek görmüyor..her doktorun takibi farklı doktorumuza güvenemmemiz lazım aslında

Teşekkür ederim kızlar cevaplarınız için 2'li testim normal çıktı ense kalınlığıda siz bizden önde gittiğiniz için sizlere danışmak istedim.allahım hayırlısıyla bebişlerinizi kucaklarınıza almayı nasip etsin inş.

tamam kuşum..
anladım..
bu kaçıncı haftada yapılıyor..ikiliden sonra uçluye gerek yok dedı doktor..
bırde bunu soram barı doktoruma..

evet aynen artık 2li ve 4lü var..4lü daha kapsamlıymış sözde..ama birçok doktor 2li ve 3lü istiyor..kimisi 3lüye geerek görmüyor..her doktorun takibi farklı doktorumuza güvenemmemiz lazım aslında

vallah ben doktoruma çohh guvenıyorum..ne derse olur dıyorum..guven duyuncaya kadar 3 doktor degıstırdım zattı...daha degıstırmem herhal..akannehir akannehir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…