- Konu Sahibi efsun_zeren
-
benimde öğleden sonra pek vaktim olmuyor genelde evde olmadım bu hafta falan filann
uykusuzluktan gözüm kapanıyor
ZEYTİNİM BECERİKLİSİN MAŞALLAH GEÇENDE ZEBRA KEK DEDİN kalktım bende yaptım...kızıma bebe bisküvisi dedin kalktım yaptım kuru oldu gerçekten sertti ben yedim..
şu pideninde tarifini ver hayatım yapalım..bende bikaç sefer kendim hamur yoğurup sucuklu yumurtalı yapıyordum ama hamuru çok kuru oluyordu..poşete koyuyadum yumuşasın diye o kadar kuru..yımışaksa süle..
canım ben çorumdayım aynı şehirdeysek yardımcı olurum
şerifecim,çok geçmiş olsun..iyi akşamlar kızlar bizi merak etmişsiniz.leptop bozuldu ondan gelemedim buraya..şimdi annemlerinkini aldık ordan yazıyorumm...oğlum baya bi hasta oldu yarım saatlik kar eğlencesi pahalıya mal oldu malesef...şimdi iyi elhamdülillah dru çok beğendim koruyucu bi tedavi başlıyacak ama ben bi dr tavsiyesi daha aldım önce ona da gidicem bi ondan sonra bakıcam...iyi dilekleriniz için teşekkürler hepinizee
zülal de dün ateşlendi. allah beterinden saklasın bi biri biri oluyor bu sıralar o kadar dikkat etmeme rağmen ama gene diyorum allah büyüklerinden korusun bütün herkesle beraber..dün sabah kalktı ateşi var biraz baktım 38.2 fitil koydum bi ikindine kadar çıkmadı saat 4 gibi uyuyordu bi daha ölçtüm 38.7 enfeksiyon aldığındada böyle olmuştu ani yükselmeler yaşamıştık benbi panik aldım hemen gittim. muayne etti dr bişey görünmüyor ama geçen sefer de böyle olmuştu dedi hemen tahlile yolladı acil olarak tahlil alamadı hemşireler 2 yerden denediler olmadı çocuk mosmor kaldı bende sinirlendim yaptırmıyacağım dedim aldım çocuğu,drun yanına geldim yapamadılar idrardan bakın dedim oda idrardan anlayamayız mecbur alıcaz ben geliyorum siz gidin dedi neyse 3. denemedim sonunda alabildiler ama ben ağlıyorum o ağlıyor o kadar zor oldu hala stresi gitmedi üstümdenelhamdülillah bişey çıkmadı. grip geçiriyor dedi geldik.ben diştende şüpheleniyorum bakalım görcez...
bizden haberler böyle....sizin bebişler iyilerdir inş..hiç hasta olmasalar keşke ama malesef oluyorlarr...
clipsoyu bende almak istiyorum 4.5 litre olanından almayı düşünüyorum,küçük mü olur acaba diye görmeden de almak istemiyorum..evden çok çıkamadığım için gidip bakamadım büyüklüğüne..sen kaç litre olandan aldın ve ne kadara aldın?günaydın arkadaşlar hasta bebişlerimize geçmiş olsun allah sifalarını versin inşallah benim kızımda hırıltılı bir şekilde öksürüyor moralim çok bozuk tekrar götüreceğim doktora bugün onun dışında havalar çok soğuk bimdeki oyun halısından bahsetmişsiniz almadım ama eşime söyledim bakacak kaldıysa alacak ben hafta sonu tefalin clipso control düdüklü tenceresini aldım önce pişman oldum bu kadar parayı boşunamı verdim die ama beni utandırdı harika bişey helede buharda pişirme olayı kızım için müthiş hele çalışan kadınlar için harika neysee artık yaz gelsin istiyorum kızımla geziyim istiyorum
sende kaç litre olanından var şerifecim?geçmiş olsun cnm bende kullanıyorum tefal clipso çok memnunum mutfağımda bir çok tefal ürünüm var hepsinden memnunum çok iyi bi marka gerçekten..bizimkide balığı seviyo efsuncum tavukla daha arası pek iyi değil..bende biran önce yaz gelsin istiyorumm çok sıkıldım evde oturmaktan
teşekkür ederim geçmiş olsun dileklerin için..şükür ki geçti :)ben de bişey öğretemedim oğluma
sadece dikkatli bir şekilde izliyor, ben de yapayım diye uğraşmıyor hiç
iki gündür eliyle gel gel yapıyor ama kendi istediği zaman; biz gel gel deyince yapmıyor sıpa:)
bebekler bir anda öğreniveriyorlar herşeyi, hiç canını sıkma o yüzden
her bebeğin gelişimi de farklı oluyor zaten
kimi çabuk konuşur, kimi çabuk yürür, kimi kolay öğrenir, vs...
bu konularda çok da fazla kıyaslamamak lazım kanımca.
geçmiş olsun limoncum
nedir bu bebişlerin kakalrından çektiğimiz
kimi yapamaz kimi çok yapar
geçen akşam eşim diyor; bebeği kaka yaptı diye bu kadar sevinen başka aile var mıdır acaba?
geçmiş olsun canım,uyumayan çocuk çok zor oluyor...günaydın hanımlarr
gece 4 e kadar zülal ayağımdaydı uyumadı bi türlü...uykusuzluktan beynim dönüyor şuan...boğazımda şişmiş:2:kolumu kaldırcak halim yok bugün
oyy maşallah,hadi devamıda gelir inşallah...günaydın hanımlar
herkes iyidir umarım
bizim ilaçlar işe yarıyor galiba
oğlum iki gündür kendiliğinden kaka yapıyor
umarım hep böyle devam eder
kayınvalidem geldi bize, birkaç ay kalacak burda
çocukları oyalıyor biraz
ben de işimi gücümü daha rahat yapıyorum
canım,bu aylarda bilinçli demesi imkansız..ancak 1 yaşından sonra bilinçli söyleyebilir..uzmanların görüşü bu yöndemaşallah kızına ne kadar hareketlenmiş
bizimki de anna diyo sanki bikaç gündür
ama ben bilinçli söylediğinden emin olamıyorum hala bilinçli söylediğinden
canım,maşallah süphanallah..bebeğinin boyu 80 cm mi?fizik tedavi uzmanımız çınarın boyunu çok uzun buluyor şuan 70 cm,demek ki sizinkini görse şok geçirir..çınar için büyüdüğünde boyunun 1.90 olacağını düşünüyor,sizinki 1.90'ı fazlasıyla geçer ozaman..basketbola yönlendirirsin çok uzun boylu olursa..belki ünlü bir basketbolcu olur belli mi olur...kaç aylıksınız bu arada?efsun biz halıyı bulamadık ama a 101 deki telfonu almıştık oda öğretıci
halı bidahaki sefer inş.
titaniacanım benımkine alışmak imkansız
dün kıymalı patates yapmış pilav var
yemeğin suyuna pilav katıp yoğurtla yedircekmişim vermedim emzirdim
ama vermedim diye vay efendım bu çocuk aç tek sütle doyarmı
vahh vahh tüh tüh
ben ona herşeyı yediriyorum büün sebzeleri yiyo sorun yok ama bu yemek salçalı nası vereyim diyorum
yok kendi bildiği doğru 8 kilo 80 cm oğlum hala diyo şimdiye 2 katı olcaktı
vahh vahh tüh dedikçe deli oluyorum
kardeşşide ordaydı bna esra erolun oğlunu söyluyo tosun gibiymiş
eşime dediki sen uzunsun bu kısa şimdiye 70 cm olması laızmdı
eşimde kızdı 80 cm kafanıza estiği gibi konuşup örnek vermeyın die
gereken herşeyi yaptır canım,ileride keşke dememiş olursun...günaydın hanımlar
benim kaynanamda yarın geliyor hadi hayırlısı..
duru şurupsuz kaka yapamaz oldu bu seferde ona canım sıkılıyor..dün hemşire bi arkadaşımı aradım çölyak hastalığı ve alarji testlerini yaptırmamı söyledi..
olmazsa ankaraya götürücem yol yakınken tedavi edilsin bu bağırsaklarında ne varsa..
basit bi ek gıda sonrası kabızlık değil bu..
maşallah maşallahbizde kızımla dışarı çıktık bugün hava esiyodu biraz inş üşümemiştir.
diyetisyene gittim 1 kilo vermişim yağdn gitmiş ama 400gr ödem varmış 100 gr kasım artmış 9 kaloride metobolizmam hızlanmış bugün itibarı ile 82.6 olmuşum.mutluyum anlıyacağınız
sonrada avmye gittik az dolaştık bişeyler alıp geldik ayakkabı baktım ama bulamadım
dinleniyoruz şimdissz
herşeyi eşlere söylememek en iyisi sanırım..çocuk bu,düşe kalka büyüyecek...iyi akşamlar hanımlar
konuşamadık bayağıdır nete giremiyorum annemle babam gelecek demiştim ya geldilerçok mutluyum annem sayesinde sabahları uyuyorum daha 20 gün burdalar ozamana kadar yokum yani. inşallah sizlerde bebişlerinizde iyidir.benimki geri geri gitmeyi öğrenmüş bu sahab düştü koltuktan çok üzüldüm ve korktum eşim telefonda dünya kadar azarladı beni sinir oldum onada sanki o hiç düşmemiş bebekken. hepimizdüşe kalka büyüdük allah allah . ama bebeğim ağlamadı bile poposunun üzerine düştü sonra kafası halıya çarptı
neyse tatlı anneler hepinizi öpüyorum
düdüklüde sebzelerle haşlıyorum,sonra eti 2 yemek kaşığı sebzelerin suyundan alıp robotta parçalıyorum,ayrı yerde çatalla ezdiğim sebzelere ekliyorum..ii geceler :))ben gece girebiliyorum kimse olmuyor ama okuyorum yazdıklafrınızı.
demir ilacı vermiyorum kaç gundur kabız yapıyo ya sağlık ocağından verilen başka kullanan varmı aranızda bide öksürük olan bebişler için kaloriferin üzerinde pekmekzi ılık tutun arada verin bide gögsüne sürekli ılık bez koyun çok iyi geliyo birde nane limon ve elma karışımınında arada içirin bizimkisi geçti ins bidahada gelmez ama zor tabi grip le geliyo çünkü hava almaktan vazgecemeyeceğimize göre grip olmamamk ta elde değil.
eti nasıl yediriyosunuz ben çorbasını pişirmededn önce suyun içine önce eti atıp haşlıyorum sonra diğer malzemelerle karıştırıp blendarda cekiyorum ama acaba tek başına et yedirmek dahamı iyi olur biyerde demir ilacı vermek yerine demirli beslememnin et yedirmenin daha iyi olduğunu okumuştum
değirmen gibi süzgeç nasıl birşey merak ettim,nette varsa resim eklermisin canım?oohhhh ne güzel keyfini çıkart annenin...
geçmiş olsun kuzuna cnm
bende kıyma olarak ekliyorum çorbasına sonra değirmen gibi bi süzgeçim var ondan geçiriyorum yediriyorum
biz 2 ayı aşkın zamandır 4 numara kullanıyoruz...iyi geceler..
benim kızım 8kilo 8.aya girdik bezde 4+ a geçtiniz mi ben 4kullanıyorum bez bitince geçeyim diyorum sizde durum nasıl
oyy maşallahMerhaba arkadaşlar dün kızımı götürdüm doktora şükürki burun tıkanıklığındanmış kızım 10 kilo bi ara hastalandığında 9 kiloya düşmüştü dr çok çok iyi kilosu kimseye deme dediBende sadece size diyorum Bizim ela komikti doktorun kulağından çekti sırtını dinlediği şeyi ver kızım diyo dr ııı ıııı diyo okadar çok sevdiki drumuz elayı ben seni eve götürüyüm diyo mammaaa diyo draa dr sırtını açıyo ağzını açıyo bakıyo ela hiççç bi görseniz Doktorumuz güldü bu cin gibi hiçbişeyi yok dedi sonra güldü kaybol şimdi hadi bakalım dedi bu soğukta bi daha gelme dedi ela nasıl gülüyoo eve geldik ela uyudu saat 7 de kıyamadım uyandırmadım ela 2,30 bi uyandı cin gibi oyun istiyo bi babası bi ben kafayı yedik sallamaktan cadı uyumadı babaya aşık zaten şebeklik yapıp durdu sabah işe zor geldiim çok uykusuzum babamız dün ali babanın çiftliği oyun halısını almış ama daha vermedim bu arada wewelin yoğurt makinasını almıştım netten dün geldi gece mayaladım yoğurt abahta dolaba koydum tutmuştu ama tatmadım yarın yorumlarımı yazarım kendim elde mayalayıp tutturamayanlardanım neyse bizden bu kadar
biz bakliyatlara geçmedik daha..8.ayın bitmesini bekliyorumgünaydıııııııııııııııııııııııııııııııııııın
nasılsınız hanımlar bebişler nasıl
biz iyiyiz çok şükür gece uyanmalarımız dışında tabisi
bugun yeşil mercimekli kıymalı çorba var menüde sizde ne var
buraya yazsak ya hergun çorbaları
hem kolaylık olur hem fikir alırız
çorbaları bende senin gibi yapıyorum..bir tek balıklı denemedik,eşime somon yada dil balığı getirtip deneyeceğimGÜNAYDIN HANIMLAR
benimde kayınvalide akşama otobüse binecek yarın sabah burda..hiç çekingen değildir kendisi çokda lafçıdır ve bende takıyorum işin kötüsü..zaten 1 sene küs kalmıştık hiç konuşmuyorduk doğuman sonra konuşmaya başladık..oğlunu çok kıskanır sağolsun kumam gibidir...
mercimek ben henüz vermiyorum gaz yapıyor diye 8. aydan önce verilmese iyi olur diye okumuştum..ben tarhana bile veremedim öğün olrak cesaret edemiyorum kabız olur diye..yayla çorbasınada yeni başladım zaten..genelde sebze çorbası yapıyorum ama sebzeleri değiştiriyorum sürekli..içinede bi gün kıyma bi gün tavuk bi gün balık katıyorum ..
bugünde kıymalı sebze çorbası var..
sabah kahvaltıda yumurta yedi kızım nerdeyse yarımdı alarji yapmıcak sanırım kızıma yumurta şu ana kadar artırarak verdim bişey olmadı..
sabah süt içmeden uyandı uyanıncada içmiyo zaten bende 7.30 da kalktım kahvaltı hazırladım yedi sonra geri uyuduk 10 a kadar..acıkmış ama nasıl bağırıyo meğer acıkmış..armutt suyu yaptım içti de susutu..sabah süt içmeyince kahvaltı tutmadı demekki..yoksa ben ara öğünü zar zor yedirirdim..
bizde durumlar böyle yarın yada öbür gün cerrahiye götürcez duruyu..giremeyebilirim sık sık..
afiyet bal şeker olsun,yarasın kuzuya..slm hanımlar nasılsınız bebişlerde iyidir inş
oğlum pırasayı çok sevdi dün akşam halası( pırasa soğan bikaç yaprak ıspanak pazı) çorba yapmış tuzunu koymadan ayırdık 1 kase sulu şeyleri veremiyodum istemiyodu akşam çorbayı çok güzel içti bu sabahta ben
yarım sap pırasa
1 patates
yarım havuç
evde yapma domates salçası
1.5 tatlı kaşığı pirinç
1 diş sarmısak (sarmısağı pişince içinden almak için koydum unutup onuda blendırdan geçirdim sarmısak kokusu yoktu)
hepsini 1.5 su bardağı suyla haşladım blendırdan geçirdim 1 kase kadar çıktı oğlum çok güzel yedi maşallah
gece uykusu bizim hiç belli olmuyo 2 gün önce akşam 9da uyudu 12 yakın uyandı saat 1de tekrar uyudu gecede fazla uyanmadı ertesi gece hem geç uyudu hem çok fazla uyandı
hoşgeldinslm kızlar bende temmuz annesiyim hemde ikiz aranıza yeni katıldım kızlardan vakit bulup bitürlü yazmak için fırsatım olmadı
pırasa neden???aman diyelim 1 yaşından önce mamalara tuz koymayın vücuttan atılamadığı için ilerde kalp damar rahatsızlıklarına neden oluyormuş. O nedenle ben tuzlu şeyleri tattırmıyorum bile. Salçada da çok fazla tuz var ben yazdan hazırladığım kavanoz domatesleri kullanıyorum. Bide pırasa, patlıcan ,çilek ve bakla 1 yaşından önce verilmeyen sebzelerden özellikle bakla çok tehlikeli.
Burada okudum hemen gidip çiftlik halısını aldım hoşuna gitti. Yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
offf offfff tarifine bakayım belki bende denerim..2 çocukla pide filan yapıyorsun ya,seni ayakta alkışlıyorum...akşama yemeğe oktay ustadan ıspanaklı bi pide tarifi yapmıştım bakalım nasıl olcakk güzel görünüyor
kızımda gece cok terliyo kızlar ya ne yapcamı sasırdım bi penye bide pazen ince battani,ye seriyorum üstüne onla bile terliyo sırt ustu yatıyo ve yan yatmayı istemiyo ondanmı acaba sizinkiler gece yan yatıp kendileri dönebiliomu sizmi değişitiryosunuz
offffff sıkıldım
efsun sen kaçta çıkıyosun işten ben 4de çıkıyorum şimdi patron çıktı yarım saat bekle misafir gelicek dedi gıcık oldum
Evet canım çorumdayım, daha önce mesajlaşmıştık seninle ama bayağı oldu hatırlamaman normal.
günaydın
yine yine yine kötü bi gece geçirdik bu dişten değil gazı var bu sefer
allahım bebekken bukadar gaz sorunumuz yoktu bizim ya
dün yediği kahvaltı
tavuklu şehriye kii onuda da sevmemiş yememiş sıpa
muzlu az cevizli pekmezlı ara öğün birde bnı emdi
gaz yapcak ne var şimdi bunlarda
ayrıca su yerine rezene içiriyorum ki rahatlasın uyusun dıye
yok anacım fayda etmedi
bütün gece ağladı calpol verdim 2 saat sustu sonra uyanıyo beraber yattık sürekli kıpırdıyo yorganı tekmeliyo ağlıyo
ayyy allahım yaa doktor bişeyi yok diyo önemli
gaz var dedi nurse harveys verdi bi işe yarama dı ama
öfffffföfff:2:
canım,maşallah süphanallah..bebeğinin boyu 80 cm mi?fizik tedavi uzmanımız çınarın boyunu çok uzun buluyor şuan 70 cm,demek ki sizinkini görse şok geçirir..çınar için büyüdüğünde boyunun 1.90 olacağını düşünüyor,sizinki 1.90'ı fazlasıyla geçer ozaman..basketbola yönlendirirsin çok uzun boylu olursa..belki ünlü bir basketbolcu olur belli mi olur...kaç aylıksınız bu arada?
kayınvalideni de çok takma diyemiyorum..bende olsam takardım..
cevabını bir şekilde ver ki her zaman konuşamasın..güzellikle konuş diyeceğim ama diyaloğunuz nasıl bilemiyorum
ahhh canım çok zor biliriim gazdan çok çektiik nurse hiçbir halta yaramıyoor ben çareyi metsilde bulduumm 4 tllik ilaç kızımıda benide kurtardı yada biogia die bi ilaç varr çok çok iyi bi dne istersen
slm hanımlar nasılsınız bebişler nasıl hasta olanlar iyileşmiştir inş egemen dün gece huysuzdu 2 tane diş baya beyazlamış patlatıcak gibi yakında
egemen sabah güldürdü beni yerde boş fanta şişesini gördü istedi verdim elinden aldım napıcak diye ağlama numarası yapıyo veriyim verdim güldü aldım yine aynısını yaptı büyüdükçe çok şeker oluyolar sıpalar allah eksikliklerini göstermesin inş
amin canım
oğluşun adı egemen mii
bizde eymen koymasaydık egemen düşünmüştük
bizimki benle kavga etmeye başladı nası bağırıyo sinirli sinirli sanki ben onu uyutmuyorum şebek
GÜNAYDINNNNN......
biz bugün iyi uyuduk maşallah gece 12.30 da uyudu 4.30 da emmeye kalktı Allahtan bizimki gece emmeye kalkıyo sadece uyanmıyo
saat başı uyandığımız zamanlarda oluyo o zamanlarda da pek uykusuzluk çekmiyorum kalktıktan sonra hemen uykuya dalabiliyorum çünkü.
bizim kahvaltı muhallebi meyvelerle aramız iyide şu sebzeleri sevdiremedim bi türlü sizin bi öneriniz varmı???
sıpalar artık herşeyi anlamaya başladılar yaptıkları bişeyin hoşunuza gidip gitmediğini anlıyolar kerem keyfi yerinde olduğu zamanlarda sesini inceltip çığlık atıyo
arada bi durup bakıyo bize gülüyosak devam ediyo bakmıyosak bi öksürüyo baktırıyo kendine
evlerin neşeleri bunlar yaaaaaiyi ki varlarr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?