2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar pidenin tadına baktım dayanamadım dilimide yaktımm güzel olmuş ama....
sevdim bu tarifi bakalım başka yemeden nasıl dayanacağım

Son düzenleme:
ZEYTİNİM BECERİKLİSİN MAŞALLAH GEÇENDE ZEBRA KEK DEDİN kalktım bende yaptım...kızıma bebe bisküvisi dedin kalktım yaptım kuru oldu gerçekten sertti ben yedim..
şu pideninde tarifini ver hayatım yapalım..bende bikaç sefer kendim hamur yoğurup sucuklu yumurtalı yapıyordum ama hamuru çok kuru oluyordu..poşete koyuyadum yumuşasın diye o kadar kuru..yımışaksa süle..

benimde öğleden sonra pek vaktim olmuyor genelde evde olmadım bu hafta falan filann

uykusuzluktan gözüm kapanıyor

canım aynı dertten bende muzdaribim gece uykuları çok bölük pörçük bide ben kolayıma geldi emzirip yanımda uyutmak beraber yatmaya alıştırdım şimdide ben olmadan uyumuyo anlıyo hemen yatak odasındaydık ama hastalanınca daha sıcak oluyo diye oturma odasına gectik bu seferde yer yatağı yapıyoprum ona bende knepede uyumaya çalışıyorum ama uyutmuyo 5t0 kez uyanıyo ıı ıı diyo beni istiyo resmen ya iniyorum yanına yada yanma alıyorum bu seferde darlıktan dönemyiorum sıkısık uyumaya çalşıyoz bide üzt komsunhunda oturma odası sağolsun dun gece 2 ye kadar tv sesinden uyuyamadım kız yetmiyomuş gibi
Allah kolaylık versin cumlemize gunduz çok uyursa gece uyumaz diyolar ama benimki gunduz zaten uzunda uyumuyo neyse bakalım Allah yokluklarını göstermesin de cekerim uykusuzluğu

canım burda görüp bebe bisküvisini bende yaptım zaten bisküvi kuru olur onu sabah kahvaltısında sutle vermek için süper buldum surekli yapcam çunku bebe bizküvilerinde ve her hazır urunde oldugu ngibi katkı maddesi var bari bundan kaçınayım kendim içinde ne olduğunu bilirim kabak tatlısına bilem kattım rendeliyorum en ince yerinde süper oluyo

kızımda gece cok terliyo kızlar ya ne yapcamı sasırdım bi penye bide pazen ince battani,ye seriyorum üstüne onla bile terliyo sırt ustu yatıyo ve yan yatmayı istemiyo ondanmı acaba sizinkiler gece yan yatıp kendileri dönebiliomu sizmi değişitiryosunuz

şerifecim,çok geçmiş olsun..
biraz sıkıntı çekmişsiniz ama şükür birşey çıkmamış..
ekim ayında çınar idrar yolu enfeksiyonundan 13 gün hastanede yatmıştı,her 2-3 günde bir damar yolu açıyorlardı ve çoğunda da ilk seferde açamıyorlardı,çınar nasıl ağlıyordu yavrum,o bir yandan ağlıyor ben diğer yandan hıçkıra hıçkıra ağlıyordum..1 gün hemşirenin biri ağlamama dayanamadı,kızında gözleri doldu,damar yolu açamıycam sizi ağlarken görünce kötü oldum,çınarıda çok seviyorum kıyamıyorum..doktorunu çağırıcam o açsın dedi..sonra ki günlerde beni odaya almadılar hiç,annesi çok ağlıyorsun girme istersen diyorlardı..göz görmeyince katlanıyordum artık..((
o damar yolu nasıl zordur bilirim..
clipsoyu bende almak istiyorum 4.5 litre olanından almayı düşünüyorum,küçük mü olur acaba diye görmeden de almak istemiyorum..evden çok çıkamadığım için gidip bakamadım büyüklüğüne..sen kaç litre olandan aldın ve ne kadara aldın?
güle güle kullanın..
sende kaç litre olanından var şerifecim?
bende 6 litre bir tane var birde 4.5 litre olsun istiyorum..çınarın çorbalarını düdüklüde pişiriyorum daha pratik oluyor..
teşekkür ederim geçmiş olsun dileklerin için..şükür ki geçti :)
çınar,yoğun bakımdayken başlamıştı kabızlık sorunumuz eve gelincede devam etti..5-6 gün yapmadığı oluyordu,hemen fitille müdahale ediyordum rahatlasın diye..kakasını kendiliğinden yaptığı günlerde eşimle bir havai fişek patlatmadığımız kalırdı,oyüzden sizi çok iyi anlıyorum..
günaydın hanımlarr

gece 4 e kadar zülal ayağımdaydı uyumadı bi türlü...uykusuzluktan beynim dönüyor şuan...boğazımda şişmiş:2:kolumu kaldırcak halim yok bugün
geçmiş olsun canım,uyumayan çocuk çok zor oluyor...
oyy maşallah,hadi devamıda gelir inşallah...
maşallah kızına ne kadar hareketlenmiş
bizimki de anna diyo sanki bikaç gündür
ama ben bilinçli söylediğinden emin olamıyorum hala bilinçli söylediğinden
canım,bu aylarda bilinçli demesi imkansız..ancak 1 yaşından sonra bilinçli söyleyebilir..uzmanların görüşü bu yönde
şuan taklit ediyorlar..
canım,maşallah süphanallah..bebeğinin boyu 80 cm mi?fizik tedavi uzmanımız çınarın boyunu çok uzun buluyor şuan 70 cm,demek ki sizinkini görse şok geçirir..çınar için büyüdüğünde boyunun 1.90 olacağını düşünüyor,sizinki 1.90'ı fazlasıyla geçer ozaman..basketbola yönlendirirsin çok uzun boylu olursa..belki ünlü bir basketbolcu olur belli mi olur...kaç aylıksınız bu arada?

kayınvalideni de çok takma diyemiyorum..bende olsam takardım..
cevabını bir şekilde ver ki her zaman konuşamasın..güzellikle konuş diyeceğim ama diyaloğunuz nasıl bilemiyorum

gereken herşeyi yaptır canım,ileride keşke dememiş olursun...
maşallah maşallah
hedef kaçtı?
herşeyi eşlere söylememek en iyisi sanırım..çocuk bu,düşe kalka büyüyecek...
geçmiş olsun...
düdüklüde sebzelerle haşlıyorum,sonra eti 2 yemek kaşığı sebzelerin suyundan alıp robotta parçalıyorum,ayrı yerde çatalla ezdiğim sebzelere ekliyorum..
ben pütürlü alıştırdım,blendır kullanmıyorum..arkadaşımın doktoru bu aylarda pütürlü alıştırmazsan ileride çok zorluk çekersin herşeyi blendıra vurmak zorunda kalırsın demiş..şükür ki çınar pütürlüyü reddetmedi,yoksa ne yapardım...
alıştırmakla mı alakalı,çocuğun yapısıyla mı bilemedim..
oohhhh ne güzel keyfini çıkart annenin...

geçmiş olsun kuzuna cnm

bende kıyma olarak ekliyorum çorbasına sonra değirmen gibi bi süzgeçim var ondan geçiriyorum yediriyorum
değirmen gibi süzgeç nasıl birşey merak ettim,nette varsa resim eklermisin canım?
iyi geceler..
benim kızım 8kilo 8.aya girdik bezde 4+ a geçtiniz mi ben 4kullanıyorum bez bitince geçeyim diyorum sizde durum nasıl
biz 2 ayı aşkın zamandır 4 numara kullanıyoruz...
oyy maşallah kilosuna efsuncum..nazar duası oku..kız çocuklarına bayılıyorum bıcır bıcır oluyorlar :)
weewellin yoğurt makinası bende de var çok menunum..sütü ısıtmadan yapabiliyorsun,taş gibi oluyor..
güle güle kullan..

biz bakliyatlara geçmedik daha..8.ayın bitmesini bekliyorum

çorbaları bende senin gibi yapıyorum..bir tek balıklı denemedik,eşime somon yada dil balığı getirtip deneyeceğim

afiyet bal şeker olsun,yarasın kuzuya..
sarımsağı neden alıcaksın ki,unutmakla iyi yapmışsın bence..doğal antibiyotik
slm kızlar bende temmuz annesiyim hemde ikiz aranıza yeni katıldım kızlardan vakit bulup bitürlü yazmak için fırsatım olmadı
hoşgeldin
biz tek çocukla vakit bulamıyoruz sen iki taneyle nasıl bulucaksın...
kolaylıklar diliyorum
pırasa neden???
doktorlar pırasayı öneriyor,o da doğal antibiyotik..bebeklerin dişeri kaşındığında bile önerilir,antiseptik özelliğide var diye biliyorum
diğerlerine katılıyorum ama onlar verilmemeli
akşama yemeğe oktay ustadan ıspanaklı bi pide tarifi yapmıştım bakalım nasıl olcakk güzel görünüyor
offf offfff tarifine bakayım belki bende denerim..2 çocukla pide filan yapıyorsun ya,seni ayakta alkışlıyorum...

yatmadan önce sırtına bez koy,gece emzirmeye kalktığında alırsın..yada terlemeyi önleyen yatağına serilen örtülerden filan al..var mı böyle birşey bilmiyorum ama:)
bizim ki hep sırt üstü yatıyor,yan filan yatıramam döner filan Allah korusun..

Evet canım çorumdayım, daha önce mesajlaşmıştık seninle ama bayağı oldu hatırlamaman normal.

aa hatırladım canım hamileyken görüşmüştük özelden ben senin profiline baktım istanbul yazıyodu

canım benim elayı götürmediğim doktor kalmadı en son ilgili bi adam buldum muzaffer sivri pek kimse sevmez ama sen kime gidiyosun

ben clipsonun 4,5 lt kullanıyorum büyük tencere kadar boyutu ağır zaten 6 lt dahada ağırdır eminim kapağı çok ağır allahtn kolay yıkanıyo ben 282 tl ye aldım canım

günaydın
yine yine yine kötü bi gece geçirdik bu dişten değil gazı var bu sefer
allahım bebekken bukadar gaz sorunumuz yoktu bizim ya

dün yediği kahvaltı
tavuklu şehriye kii onuda da sevmemiş yememiş sıpa
muzlu az cevizli pekmezlı ara öğün birde bnı emdi
gaz yapcak ne var şimdi bunlarda
ayrıca su yerine rezene içiriyorum ki rahatlasın uyusun dıye
yok anacım fayda etmedi
bütün gece ağladı calpol verdim 2 saat sustu sonra uyanıyo beraber yattık sürekli kıpırdıyo yorganı tekmeliyo ağlıyo
ayyy allahım yaa doktor bişeyi yok diyo önemli
gaz var dedi nurse harveys verdi bi işe yarama dı ama
öfffffföfff:2:

ahhh canım çok zor biliriim gazdan çok çektiik nurse hiçbir halta yaramıyoor ben çareyi metsilde bulduumm 4 tllik ilaç kızımıda benide kurtardı yada biogia die bi ilaç varr çok çok iyi bi dne istersen

günaydın kızlarr

dünkü uyutmama çabalarım bu gece biraz sonuç verdi akşam 12 ye çeyrek kala uyudu yarım saat sonra uyandı emzirdim yatırdım 1 i geçiyordu yattığında 3e kadar uyudu bi daha kalktı3 buçuğa doğru uyudu 2 sefer daha uyandı sonra 6dan 8 e kadar uyudu bu bile bana yetti bunada şkrr..en azından 2 saat falan deliksiz uyuduk

sarı papatyam ununu çok koyduysan katı olmuştur kıvam normal kurabiye gibi olcak cnm suda bekleyince yumuşuyor zaten ama benim kız sevmedi ben kek kıvamı bişeyler hazırlıyacağım ama daha nasıl yapacağımı oturtamadım kafamda ayrlıyım ekliyeceğim buraya tariff.
kek çok güzel oldumuştu ama demi pidede yumuşacık oldu aslında yemekten çok çay saatleri için uygun bi tarif gibi geldi bana
linki Oktay Usta Ispanaklı Pide Börek Tarifi | Oktay Usta Yemek Tarifleri Resmi Web Sitesi
bu ben tere yağı yerine yarım bardak sıvı yağ koydum kalorisi düşük olsun diye gayet lezzetli oldu hemde yumuşak ama eşim gerçek pide istiyorr onu araştırıyorum şimdi

yasemincim[/COLOR ]en büyük 2. destekcimsin 82 olmuşum cnm daha yolum uzun ama başarıcam cnm...kan aldırmak demesin kimse bana inanır mısın damarlarım çekiliyorr ben o kadar ürktüm artık.. çınar nasıl iyi mi?cnm ben öle çok zor el oyalayan şeyler yapmam sıkıntıya gelememde pekpratik ve lezzetli şeyler yapmayı seviyorum pratik olduğu içinde burada paylaşıyorumm...

mirabellecim evet tarif bencede güzel oldu hem dediğin gibi bunu bari içimiz rahat yedirelim ne var şüphesi olmasın içimizde...bebişi mıncıkla benim için

slm hanımlar nasılsınız bebişler nasıl hasta olanlar iyileşmiştir inş egemen dün gece huysuzdu 2 tane diş baya beyazlamış patlatıcak gibi yakında

afiyet bal şeker olsun,yarasın kuzuya..
sarımsağı neden alıcaksın ki,unutmakla iyi yapmışsın bence..doğal antibiyotik

yemeğin tadına baktım sarmısağın ne kokusu ne tadı vardı yedirdikten sonra egemen buram buram sarmısak kokuyodu

16 temmuz doğumluyuz biz limoncum
babası da uzun gençken lakabı leylekmiş futbol basket takımlarında oynamış o yuzden çok meraklı zaten spora oğlunuda hemen yönlendircek spora yüzmeyle başlıcaz inşallah ilk
zaten bütün çocuklar spora yönlendirilmeli hem kötü alışkanlıkları olmaz hemde sağlıklı olurlar inş. yani

kayınvalıde konusuna gelince kadın dik kafalı hep kendi dediği olsun ister ve en iyi kendi bilir 5 çocuk büyütmüştür ve mukemmeldir kimseyı beğenmez gelinleri hiç beğenmez ne söylesek tersini söyler

ahhh canım çok zor biliriim gazdan çok çektiik nurse hiçbir halta yaramıyoor ben çareyi metsilde bulduumm 4 tllik ilaç kızımıda benide kurtardı yada biogia die bi ilaç varr çok çok iyi bi dne istersen

metsil nası bişe ayrıntılı yazda öğlende giderken eve alayım arkadaş da sapsımplex önerdi oda 30 lira falan yaramıcaksa boşuna para vermım diyorum nurse harveyıde çok metettiler rahatlatıp uyutuyomuş ama bizimki tınlamadı bile onu
ayrıca yemeklerine muskat cevizi rendeliyorum
rezene çayı içiyo bu nası bi gaz anlamadım gitti

slm hanımlar nasılsınız bebişler nasıl hasta olanlar iyileşmiştir inş egemen dün gece huysuzdu 2 tane diş baya beyazlamış patlatıcak gibi yakında

ahh bu dişler sessiz sedasız gelseler olmaz mıııııııı

bizim sıpa dün ki çorbayı yememiş tavuğumu sevmedi acaba
bugun bal kabaklı çorba yapcaz

zeytin pide tarifine bakcam şimdi ama inş. mayalı değildir ben mayalı şeyleri tutturamıyorum nedense piştikten sonra puf puf olsun istiyorum olmuyo

egemen sabah güldürdü beni yerde boş fanta şişesini gördü istedi verdim elinden aldım napıcak diye ağlama numarası yapıyo veriyim verdim güldü aldım yine aynısını yaptı büyüdükçe çok şeker oluyolar sıpalar allah eksikliklerini göstermesin inş

amin canım
oğluşun adı egemen mii
bizde eymen koymasaydık egemen düşünmüştük

bizimki benle kavga etmeye başladı nası bağırıyo sinirli sinirli sanki ben onu uyutmuyorum şebek

GÜNAYDINNNNN......
biz bugün iyi uyuduk maşallah gece 12.30 da uyudu 4.30 da emmeye kalktı Allahtan bizimki gece emmeye kalkıyo sadece uyanmıyo
saat başı uyandığımız zamanlarda oluyo o zamanlarda da pek uykusuzluk çekmiyorum kalktıktan sonra hemen uykuya dalabiliyorum çünkü.
bizim kahvaltı muhallebi meyvelerle aramız iyide şu sebzeleri sevdiremedim bi türlü sizin bi öneriniz varmı???
sıpalar artık herşeyi anlamaya başladılar yaptıkları bişeyin hoşunuza gidip gitmediğini anlıyolar kerem keyfi yerinde olduğu zamanlarda sesini inceltip çığlık atıyo
arada bi durup bakıyo bize gülüyosak devam ediyo bakmıyosak bi öksürüyo baktırıyo kendine
evlerin neşeleri bunlar yaaaaaiyi ki varlarr

amin canım
oğluşun adı egemen mii
bizde eymen koymasaydık egemen düşünmüştük

bizimki benle kavga etmeye başladı nası bağırıyo sinirli sinirli sanki ben onu uyutmuyorum şebek

evet cnm egemen biz gökhan burak egemen 3 isism düşündük egemende karar kıldıkbizimkide öyle özellikle bugün esnemeye başladı yürütçten aldım kucağımda çığlık atar gibi barıyo

maşallah oğluşuna nazar değmesin egemende çoğu zaman emmek için kalkıyo saat başı uyanmış bile olsa çok ağlamadan emzirirsem emerken uyuyo yatırıyorum beşiğine sebze bizide pek belli olmuyo meyveli yoğurt veya muhallebi bişey yerse ağzımız urnumuz batmadan yiyoruz sebzede çoğu zaman ağzımız bulaşık bi şekilde yiyoruz geçenlerde pıresa verdim çok güzel yedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…