2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

ben clipsonun 4,5 lt kullanıyorum büyük tencere kadar boyutu ağır zaten 6 lt dahada ağırdır eminim kapağı çok ağır allahtn kolay yıkanıyo ben 282 tl ye aldım canım
boyutu büyük tencere kadarsa işimi görür,peki yanında buharda pişirme aparatıda verdiler mi?yoksa onu ayrı mı aldın?
bizim çok fazla gaz sorunumuz olmadığı için damla öneremiycem ama damlaların bağırsak tembelliği yaptığını duymuştum..bizim doktorumuzda geçici çözüm diye önermemişti..
kullanan arkadaşlar varsa öneride bulunurlar mutlaka,inşallah damlaya gerek kalmadan sorununuz çözülür..

yolun uzun olması önemli değil canım,önemli olan başarıya emin adımlarla ilerliyor olmak:)
çınar,dünden beri çok huysuz ve yemeklerini yemiyor,dün çıldırma noktasına geldim..akşama kadar aç aç dolandı,sürekli mızmızdı..
şuana kadar çınarı yemek konusunda hiç zorlamadım,dün biraz zorlamak istedim ama nafileydi...bu sabahta kahvaltısını çok az yaptı,bakalım öğlen çorbasından yiyecek mi?
pratik tarifleri paylaşmaya devam et :) bende detaylı yemeklerle uğraşamıyorum artık..
yemeğin tadına baktım sarmısağın ne kokusu ne tadı vardı yedirdikten sonra egemen buram buram sarmısak kokuyodu
koksun birşey olmaz,sarımsağı biraz büyük mü koydun acaba?
babaya çekmiş senin oğlan demek ki,doktorumuz çınarın boyunun bana çekeceğini düşünüyor..baba da uzun aslında benden 3 cm filan ama ben Türk standartlarının üzerideymişim oyüzden boyu size çekicek dedi..gerçi amca ve dayının boylarıda 1.85'in üzerinde...erkekde kısa boyu sevmiyorum,erkek dediğin şöyle boylu poslu olmalı :)
kayınvalide konusunda Allah sabır versin ozaman canım..bu kayınvalideler neden böyle olurlar anlayamadım, onların soyadını taşıyorsun aileden biri olmuşsun artık..kızı gibi sevse ne var sanki...
hoşgeldin aramıza,
aileye yakın olmak çok iyi bence..annen hasta filan değilse çocuğuna bakabilecek en güvenilir kişi,bakıcıya insan bir yere kadar güvenebiliyor ama ailene sonsuz güvenebilirsin..
hoşgeldin naciye..aramıza almakda nedemek,buraya yazan herkeze kapımız açık:)
oğlumun ayrı bir odası var ama şuan bizimle yatak odasında park yatağında uyuyor..1 yaşına kadar odasını ayırmayı düşünmüyorum..tabi düzeltilmiş 1 yaşına kadar çünkü çınar 1,5 ay sonra yaşına girmiş olucak..

demir damalasını kendi doktorumuzdan hariç bir doktora daha gitmiştik 3-4 ay önce bize santafer diye bir demir damlası önermişti,aldım ve 1 kez kullandım..çocuğun ağzını boyadı resmen hiç hoşuma gitmedi,hemen bıraktım....ferro sanol kullanmaya devam ediyorum..içlerinde en iyiside ferro zaten,tadı kötü ama mecbur kullanıcak:)
3 gün çok değil,doktorumuz bize 3 gün yapmazsa müdahale etme demişti,7.güne kadar beklememi söyledi ama ben 5.günde müdahale ediyordum...
oğluna geçmiş olsun canım,kışı hastalanmadan atlatmak çok zor oluyor..Allah başka hastalık vermesin..
gözün aydın şerifecim,çınarda karnı toksa uzun uyur..
biz 10 gün ishal olduk..ama doktorumuz günde 6 defayı geçmiyorsa ishal olarak kabul etmiyor,bizim 4-5 defa sulu kakamız oluyordu..
çınarda da ne halsizlik vardı,ne ateş nede kusma..oyüzden bende dişe yoruyorum,çıksada kurtulsak artık
ben weewellin yoğurt makinasını kullanıyorum..resmen hayatım kurtuldu :) kendimede onda mayalıyorum,tuttu mu tutmadı mı endişesinden kurtuldum şükürler olsun..
oğlum suyu en fazla 50 cc içer
nazar değmiştir kesin...nazara çok inanıyorum
ilk zamanlar bizde eşimle çocuk yüzünden çok tartışırdık ama küs kalmayız eşim hemen barışır...çocuk kussa bile benden bilirdi:)
desitin kullan bence,bizde unibaby ve bübchen var ama bitsin hemen desitin alıcam,arkadaşım 2 defa sürdüm hemen geçirdi demişti

tekrar ben geldiim
hametan alıyorum canım teşekkür ederim şöför getirecek bebantenle karıştırıp sürünce dahada etkili oluyomuş

buharda pişirme aparatıda dahil çok işime yarıyor kızıma karnıbaharı brokoliyi 4 5 dakkada pişiriyor

bübshen ek giıdaya başlamadan önce iyi geliodu ama şimdi hiç işe yaramıyor malesef hametamı denicem geçmezse desitin alıcam eczacımızda desitin yokmuş depolardada netten buldum bakalım

Ben mustela kullaniyorum cok memnunum

canım benim kızım atopik dermetit doktorlar kremler veriyolar ama hepsi kortizonlu kullanmak istemiyorum bendee şimdi sırayla denicem bakalım mustelayı duymuştum ama yaşadığım şehir çok büyük değil netten alıyorum herşeyii

Weewell yogurt yapma makinasi kullanan arkadaslar okudugum kadar memnunmussunuz nasil yapiyosunuz yine sutun sicakligini kendinizmi ayarliyosunuz cunku onu ayarladiktan sonra ztn tutuyorda o zmn bosa olur almak kullanan arkadaslar cevaplarsa sevinirim

hoşgeldin aramıza,
aileye yakın olmak çok iyi bence..annen hasta filan değilse çocuğuna bakabilecek en güvenilir kişi,bakıcıya insan bir yere kadar güvenebiliyor ama ailene sonsuz güvenebilirsi

daha var göreve başlamama eylülde kavuşacağım öğrencilerime ama şimdiden bakıcı stresi üzerimde. kime nasıl emanet ederim oğlumu ama başka çarem yok.ben de çok isterdim annemlerden birine yakın olmayı hangisi olursa fark etmez kayınvalidem çok iyidir sağolsun. sürekli bakmasalar arada bıraksam bile yeterdi bana. çok zor yanlız olmak.

kızlar ela ya anason çayı verdim rahatlasın diye galiba fazla verdim 3 saattir uyuyor korktum valla uyandırıyorum uyanıyor tekrar uyuyor şaşırdım gündüz hiç bukadar uyumazdı

kızlar ela ya anason çayı verdim rahatlasın diye galiba fazla verdim 3 saattir uyuyor korktum valla uyandırıyorum uyanıyor tekrar uyuyor şaşırdım gündüz hiç bukadar uyumazdı

bide çocuklar uyusa niye uyudu , uyumasa neden uyumadı
anason yerine rezene veriyorum bnde ama benım sıpa uyumıcaksa 150 cc. rezenede içse uyumuyo

walla canım soğuk yapanlarda var ama ben biraz ılıtıp yapıyorum tutuyoo çok güzel oluyo yoğurduu walla kurtulduum

allah sabır versin canım zor gerçekteen en yakının bile olsa bi acaban oluyo kaldıki başkası ama helal süt emmiş birini bulursan korkmaa

GEÇMİş olsun canım yavruşuna

evet ya benimkide ishal oldu su vermek gerek bol bol ama benim kız içmiyo biberona alıştıramdım benim becereiksizliğim oldu kaşıkla zar zor veriyorum bardakla içirmeye çalıştı annem içiyo ama nerdeyse heps,i dökülüyo

slm aynı tarifi bende denedim tutmadı nerde hata yaptığımı bilmiyorum ama sadece konserve kavanozunda mayalayıp petek üstüne koyarsam tutuyo tencerede bile denedim tutmadı

mayası önemli ben bayadır mayalıyorum cok az tutmadığı oldu elinizi hafif yakcak gibi olcak ısısı hazır yoğurttan maya tutmuyo bide acık sut alıp kaynatmanızı öneririm

sağol canım komşum buluruz iyi birini merak etme diyor kısmet bakalım inşallah sorun yaşamayız bu konuda.

inş bulursun canım ama en iyisi yakınlar cunku ben kızıma bazen kendim bile dayanamyırum bakıcı olayını bence düşünüyorum versem döver heralde huysuz çünkü bende izindeyim bakalım Allah kerim inş annem gelirde bakar seninkilerin dönüşümlü bakma durumu yokmu genelde öyle yapıyolar uzakta olunca benim eltim sağolsun benden görüp hemen bebek yaptı kayınvalidem ona bakıcak aynı şehirdeler çünkü

canım her ikisinin de durumu müsait değil malesef.kendi annemler yılda üç ayrı yerde kalıyorlar ayrıca babam burda çatlar sıkıntıdan bir hafta zor duruyor. kayınvalidem kayınpederi bırakamaz adam çalışıyor. herkesin kendine göre düzeni var gelin benim çocuğa bakın diyemem ki.mecbur bakıcı bulacağız. gerçi eren çok sakin bir bebek yavrum kendi kendine oyalanır üzmez hiç. maşallah diyeyim kuzuma. senin annen gelebilir inşallah gözün arkada kalmaz.

daha bizdiş çıkarmadık bilmiyorum hiç
zaten o 1 saatin acısı çıkmak zorunda yoksa olmaz neyse allah beterinden saklasın
cnm ben anne usulü yapıyorum çokda güzel oluyor...

zülalin çok suyla arası yok 50 cc falan zor içiyor vermesem hiç istemiyor
artık yaz gelsiin
bencedeeeeeeeeee
saol cnm inş başarabilirimm
siz isteyin ben paylaşırım büyük bi zevkle

bende mi versem akşam 1 saat uyudu gene zombi oldu zülal

slm kızlar

kızım tarhana çorbasını sevmiyor canım benimde..geçen yedirdim kustu..bu akşam yine denicem ama az vercem..annemin yaptığı tarhanayı suyla pişiriyorum o kadar salça falan katmıyorum..
kızım bugün şurupsuz kaka yaptı..titania gibi kaka yapmayınca o gün moralim bozuk oluyo..bugün bayram bize..
kayınvalidem burda hala haftaya gidecek..
zeytin zülal uyuyormu geceleri artık..
bizimkide 8 9 gibi uyuyor 12 de uyanıyor 1 2 ye kadar uyumuyor..

kızlar internetten tarhana çorbası tarifi aldım yaptım güzel olmadı sizde varmı tarif
tarhana dediğin yaylamı yoksa canım tarhana toz olarak alınan ve suyun içinde eritilip pişirilen benim bildiğim yayla ise yoğurtu yumurta ve unla yapılıyo omu dediği

bneimkide hiç sevmedi canım ya dun yaptım gerci sağlık ocağından verilen kağıtta tarhanayı 9. ayda verin diyo belkide erkendir ama benim anlamadığım yoğurt verin diyo bu ayda neden tarhana vermeyin diyo komsum vermişti acısız ve baharatta yok tek nane onuda hastalanınca zaten içiriyorum limonla.benimkide oyle canım ya yapamazsa halimzi harap . corbalarına lif olsun diye ince bulgur katıyormusun 1-2 kaşık kadar işe yarıyo galiba . bide bal kabağı yedir ben bugun bulamadım gerci soğuk almış galiba bulursan mutlaka yedir ezmesini süper bişi.
uyku duzenleme işi gercekten zor benimkide bazen duzenli ama sen ozaman 9.30 da uyut bi dene ileri al bide 5 ten sonra uyutma bakalaım

dunden beri pek giren olmamış babalar evde galiba yazan yok:) bizde bugun gezdik ama cıkmasam belki daha az yorulurdum zaten sadece alışveriş merkezine gidebiliyoruz evden 2 haftadır cıkmamıştık hastalık yuzunden iyi oldu ama eve gelip yemek ortalıüın toplanması kızla oynama işleri ve yemek yedirip püskürtme 5 kez uzerini değiştirmeyuzunden pestilim çıktı su an eşim sağolsun yardım eder ama anne olmak bu galiba yorulmayacaksın uyumayacaksın ve heryere yetişmeye çalışacaksın neyse yavrucukarımızın yokluğunu göstermesin rabbimiz ben uğraşayım

Son düzenleme:

akşam 5 ten sonra uyumazsa 12 gibi uyuyor ve gece 4 sefer falan kalkıyor eğer uyursa sabaha kadar ayaktayız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…