- Konu Sahibi efsun_zeren
-
- #1.001
boyutu büyük tencere kadarsa işimi görür,peki yanında buharda pişirme aparatıda verdiler mi?yoksa onu ayrı mı aldın?ben clipsonun 4,5 lt kullanıyorum büyük tencere kadar boyutu ağır zaten 6 lt dahada ağırdır eminim kapağı çok ağır allahtn kolay yıkanıyo ben 282 tl ye aldım canım
bizim çok fazla gaz sorunumuz olmadığı için damla öneremiycem ama damlaların bağırsak tembelliği yaptığını duymuştum..bizim doktorumuzda geçici çözüm diye önermemişti..günaydın
yine yine yine kötü bi gece geçirdik bu dişten değil gazı var bu sefer
allahım bebekken bukadar gaz sorunumuz yoktu bizim ya
dün yediği kahvaltı
tavuklu şehriye kii onuda da sevmemiş yememiş sıpa
muzlu az cevizli pekmezlı ara öğün birde bnı emdi
gaz yapcak ne var şimdi bunlarda
ayrıca su yerine rezene içiriyorum ki rahatlasın uyusun dıye
yok anacım fayda etmedi
bütün gece ağladı calpol verdim 2 saat sustu sonra uyanıyo beraber yattık sürekli kıpırdıyo yorganı tekmeliyo ağlıyo
ayyy allahım yaa doktor bişeyi yok diyo önemli
gaz var dedi nurse harveys verdi bi işe yarama dı ama
öfffffföfff:2:
kullanan arkadaşlar varsa öneride bulunurlar mutlaka,inşallah damlaya gerek kalmadan sorununuz çözülür..
günaydın kızlarr
yasemincim[/COLOR ]en büyük 2. destekcimsin82 olmuşum cnm daha yolum uzun ama başarıcam cnm...kan aldırmak demesin kimse bana inanır mısın damarlarım çekiliyorr ben o kadar ürktüm artık.. çınar nasıl iyi mi?cnm ben öle çok zor el oyalayan şeyler yapmam sıkıntıya gelememde pek pratik ve lezzetli şeyler yapmayı seviyorum pratik olduğu içinde burada paylaşıyorumm...
yolun uzun olması önemli değil canım,önemli olan başarıya emin adımlarla ilerliyor olmak:)
çınar,dünden beri çok huysuz ve yemeklerini yemiyor,dün çıldırma noktasına geldim..akşama kadar aç aç dolandı,sürekli mızmızdı..
şuana kadar çınarı yemek konusunda hiç zorlamadım,dün biraz zorlamak istedim ama nafileydi...bu sabahta kahvaltısını çok az yaptı,bakalım öğlen çorbasından yiyecek mi?
pratik tarifleri paylaşmaya devam et :) bende detaylı yemeklerle uğraşamıyorum artık..
koksun birşey olmaz,sarımsağı biraz büyük mü koydun acaba?yemeğin tadına baktım sarmısağın ne kokusu ne tadı vardı yedirdikten sonra egemen buram buram sarmısak kokuyodu
babaya çekmiş senin oğlan demek ki,doktorumuz çınarın boyunun bana çekeceğini düşünüyor..baba da uzun aslında benden 3 cm filan ama ben Türk standartlarının üzerideymişim oyüzden boyu size çekicek dedi..gerçi amca ve dayının boylarıda 1.85'in üzerinde...erkekde kısa boyu sevmiyorum,erkek dediğin şöyle boylu poslu olmalı :)16 temmuz doğumluyuz biz limoncum
babası da uzun gençken lakabı leylekmişfutbol basket takımlarında oynamış o yuzden çok meraklı zaten spora oğlunuda hemen yönlendircek spora yüzmeyle başlıcaz inşallah ilk
zaten bütün çocuklar spora yönlendirilmeli hem kötü alışkanlıkları olmaz hemde sağlıklı olurlar inş. yani
kayınvalıde konusuna gelince kadın dik kafalı hep kendi dediği olsun ister ve en iyi kendi bilir 5 çocuk büyütmüştür ve mukemmeldir kimseyı beğenmez gelinleri hiç beğenmez ne söylesek tersini söyler
kayınvalide konusunda Allah sabır versin ozaman canım..bu kayınvalideler neden böyle olurlar anlayamadım, onların soyadını taşıyorsun aileden biri olmuşsun artık..kızı gibi sevse ne var sanki...
hoşgeldin aramıza,merhaba hanımlar ben aranıza yeni katıldım. dünyalar tatlısı bir oğlum var bütün günümü ona ayırıyorum.ücretli iznimden sonra 9 ay ücretli izin aldım en azından yaşını doldursun öyle vermek istedim bakıcıya. annelerim bulunduğum şehirde değil iyi mi kötü mü bilmiyorum uzak olmak.
bu arada gaz sorunu olan arkadaşlara sab-simplex adlı ilacı tavsiye edebilirim biz çok rahat ettik. 5 damla veriyorum 10-15 dakikada etkisini gösteriyor ama siz yine de doktorunuza danışın derim.
aileye yakın olmak çok iyi bence..annen hasta filan değilse çocuğuna bakabilecek en güvenilir kişi,bakıcıya insan bir yere kadar güvenebiliyor ama ailene sonsuz güvenebilirsin..
hoşgeldin naciye..aramıza almakda nedemek,buraya yazan herkeze kapımız açık:)Merhaba arkadaslar benimde 20 temmuz dogumlu bir oglum var masallah cok tatli ama cok hareketli bir cocuk cok zorlaniyorum bakarken insallah buyuyunce duzelir daha beter olursa ben yanarim hamileligimde 18 kilo almistim sagolsun verdirdi 3 kilom kaldi buarada bizimde 2 disiniz cikti bayagi oluyo cikali erken cikardi cok guzel sohbet ediyosunuz benide alin araniza tabi bizim canavar musade ederse bende sohbet etmk isterim sizlerle
oğlumun ayrı bir odası var ama şuan bizimle yatak odasında park yatağında uyuyor..1 yaşına kadar odasını ayırmayı düşünmüyorum..tabi düzeltilmiş 1 yaşına kadar çünkü çınar 1,5 ay sonra yaşına girmiş olucak..ii geceler kızlar kız uyandı uyancak hemenceceik okudum yazdıkarınızı bebişler doğmadan burası nasıl ilerlerdi okumaya yetişemzdim şimdi gunumuzu dolduruyolar belli oldubenim kzıımda cok hareketli kilo aldırmaıyorum o yzuden ekmek içi yediriyorum hatta bol bol ama yok inş yurumeye başladıklarında zayıflıyolar aslında cabam o gunler için ama nafile gece terlemesinden belkide formunu koruyo onun yerine ben terlesem o kadar kilolarımdanda kurtulurdum süper olurdu
kakasını yapamayanlar için balkabağını öneririm komşum az bi şekerle yapmıştı tatlı 2 gundur veriyorum muthiş yaptırıyoiçine zeytinin bebe bisküvisindende rendeliyorum tadıda süper ama balkabağı bulamıyorum soğuklR VURDU GALİBA
bebişleri nerde yatırıyosunuz kızlar ben beraber uyuma agfletinde bulundum vazgeciremiyorum ne yapcamı bilmiyom ben olmayınca uyumuyo bide sağlık ocağından verilen demir haricinde demir ilacı öneren doktor oldumu size yani tadı daha güzel bişi varmı bunun tadı berbat neyle verirsem vereyim aldıramıyorunm
demir damalasını kendi doktorumuzdan hariç bir doktora daha gitmiştik 3-4 ay önce bize santafer diye bir demir damlası önermişti,aldım ve 1 kez kullandım..çocuğun ağzını boyadı resmen hiç hoşuma gitmedi,hemen bıraktım....ferro sanol kullanmaya devam ediyorum..içlerinde en iyiside ferro zaten,tadı kötü ama mecbur kullanıcak:)
3 gün çok değil,doktorumuz bize 3 gün yapmazsa müdahale etme demişti,7.güne kadar beklememi söyledi ama ben 5.günde müdahale ediyordum...günaydın hanımlar
herkesler iyidir umarım
ben yine sıfır moralle başladım güne
enesin kakası düzene girdi derken 2 gündür (bugün 3. gün) kaka yapmıyor yine
ilaçları düzeni kullanıyoruz, yediğine içtiğine dikkat ediyorum anlamadım niye böyle oluyor
abimiz hasta ateşli, dün annemde kalmıştı gece ateşlenmiş.
enesin uyanmasını bekiyorum oraya gideceğim şimdi
belki doktora da götürürüm
oğluna geçmiş olsun canım,kışı hastalanmadan atlatmak çok zor oluyor..Allah başka hastalık vermesin..
gözün aydın şerifecim,çınarda karnı toksa uzun uyur..bem beyaz bi istanbul sabahından günaydın herkese
çok güzel buralar cnm çocuklar gibi koşup oynamak istiyorr
zülalin sorunu çözdüm kızlar ne olursa olsun akşam 5 ten sonra uyumayacakk öyle olursa gece 4 defa falan kalkıyor karnı doyunca uyuyor en güzeli bu
biz 10 gün ishal olduk..ama doktorumuz günde 6 defayı geçmiyorsa ishal olarak kabul etmiyor,bizim 4-5 defa sulu kakamız oluyordu..arkadaşlar bebişleriniz diş çıkartırken ishal sorununuz oldu mu? üç hafta önce 4 gün süren ishalimiz oldu ama sadece sıvı kaka sorunu vardı halsizlik huysuzluk vs. yoktu. bi hafta sonrasında ilk dişini gördüm. dünden beri yine başladık sıvı kakaya yine diş mi bilemedim görünürde hiç birşey de yok. oglumun sıkıntısı da yok hiç mızmızlık yapmaz yavrum.
çınarda da ne halsizlik vardı,ne ateş nede kusma..oyüzden bende dişe yoruyorum,çıksada kurtulsak artık
ben weewellin yoğurt makinasını kullanıyorum..resmen hayatım kurtuldu :) kendimede onda mayalıyorum,tuttu mu tutmadı mı endişesinden kurtuldum şükürler olsun..burdan bi tarifle yoğurt mayaladım
tencereye kavanozları oturtup 1 parmak kalcak kadar su koyup kısık ateşde ısıtıyosun kaynamaya başlıca zaman kapıcan altını yazıodu her seferde tutuyomuş
ama bnm tutmadı
acaba bidaha ısıtsam olurmu olmazmı
birde bebekleriniz nekadar su içiyo 150cc. içiyo biizmki çok mu azmı bilmiyorum
oğlum suyu en fazla 50 cc içer
nazar değmiştir kesin...nazara çok inanıyorumherkese günaydııınnnnnnnnn
dün akşam misafirim vardı 10 30 da gittiler kızımıda bunalttılar biraz elayı uyuttum ela bi uyandı bir saat durmadan ağladı anlayamadım diş jeli sürdüm salladım yok dua okudum gelenlerin nazarı çok değiyo ne zama gelseler ela hep böle oluyo bende yorgunluktan sinirliydiim kollarım koptu elayı sallayıp sakinleştireceğim diyee sonra babası aldı daha çok ağladı ondaa eşimlede tartıştıık oooff ne gündüüü neyseki geçtii hiç aklıma gelmezdi çocuk için tartışacağımız
ilk zamanlar bizde eşimle çocuk yüzünden çok tartışırdık ama küs kalmayız eşim hemen barışır...çocuk kussa bile benden bilirdi:)
desitin kullan bence,bizde unibaby ve bübchen var ama bitsin hemen desitin alıcam,arkadaşım 2 defa sürdüm hemen geçirdi demiştiyaa arkadaşlar kızımın idrarı çok asitli sürekli bebanten sürmeme ve bezini değiştirmeme rağmen pişik oluyor hangi pişik kremlerini kullanıyosunuz desitin mi alsam mustelamı çok kafam karışık :44: