2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bebişler büyüdükçe süt damarları da genişlermiş
o yüzden göğüsler ilk zamanlar ki gibi şiş olmazmış ve süt akmazmış diye okumuştum bi yerde
benim de sütüm akmıyor artık ve emmediği zaman göğüslerim sızlamıyor

çok geçmiş olsun canım ya
hem gaz sancısı hem burun tıkanıklığı çok yormuştur kuzuyu
neyse ki neşesi yerindeymiş

aaahhh o uykusuz geceler....

yavrum benim yaaa
ne zaman geçecek kuzuların bu sıkıntısı
ne zormuş bu kabızlık illeti

kayınvalidemlerde de dişi ilk gören atlet kilot alırmış
annemler de porselen alırlarmış, dişleri porselen gibi sağlam olsun diye
emirin ilk dişini ben görmüştüm, o zaman istanbulda oturuyoduk, kimsemiz yoktu yakınlarda
enesin ilk dişi kime nasip olacak bakalım

iyi geceler herkese

bugün canımı sıkan bir olay oldu hanımlar
ev sahibi geldi kapıya nisanın 10 una kadar evi boşaltmamızı istiyor
kızı evlenecek, onu oturtacaklar
aslında ekim de filan söylemişti martta evi boşaltın diye
geçen ay nişanı bozdu bunlar, bizde rahatlamıştık taşınmaktan kurtulduk diye
şimdi barışmışlar, ev düzmeye başlamışlar
onlar adına sevindim ama ne yalan söyleyim kendi adımıza üzüldüm
ev bulması bi dert, taşınması ayrı bir dert

herkesde olduğuna göre normal demek ki bu süt olayları

porselen daha mantıklı gibi ben de porselen alıyım bari ilk çıktığında

sizin adınıza üzüldüm cnm bu hava da ev bulsan bile hava buz elinde 2 çocuk allah yardımcın olsun

günaydın hanımlar

bnde anneme sordum oda ilk gören hediye alır dedi
buğday falan işte kaynatılırmış kolay çıksın dıye

titania herşeyde hayır vardır inş. daha güzelini bulursunuz canım

günaydın hanımlar
teyzeleri benim oğluşum hasta. gece ateşimiz çıktı gündüzden babasına calpol aldırmıştım ne olur ne olmaz diye iyiki aldırmışım
uykuya dalıyor kuzum rahat nefes alamadığından uyanıyor
burnunu sildirmek istemiyor her defasında ağlıyor
küçücük daha anne kuzusu bilmiyor ki

geçmiş olsun canım
inşallah aterşi çıkmaz burun akıntısı geçer eymende ilk günler sildirmedi hiç burnunu elletmedi ağzına kadar akıyo öyle yumuaşka peçeteyle dokunuyodum silmeden hafif hafif
sonrasında sildirdi ama
aksın bırak sümüsü bilem güzel onların

ah o taşınmalar ne zordur bilirim. geçen yıl doğuma bir ay varken taşınmıştık kocaman karnımla canım çıkmıştı.
canım sen şimdiden yavaş yavaş kolilemeye başla fırsat buldukça kullnmadıklarını kaldır
inşallah gönlünüze göre biryer bulursunuz havalar biraz düzelseydi ama sizin orayı bilmiyorum da burda kar yağıyor içime fenalık geldi.
iki çocukla allah yardımcın olsun
çağır annenleri veya kayınvalidenleri tek başına herşeyi yapmaya çalışma.

ben de zorlamıyorum zaten
sümüsü bilem güzel teyzesi sen ne diyon
ağzına kadar geliyor artık öyle siliyorum

dişler dişler dişler ...çok zor çıkarıyoruz biz. yaşına kadar normal şartlarda 8 tane olması gerekirmiş. başarabileceklermi bu minikler bunları ya.

efsuuuuuuuuuuuuun neden gelmiyooooooo:44:

canım bende giriyorum okuyorum ama işin yoğunluğundan bi cevaplayamıyorum

geçmişe yarın bakıp cevap vericem

benim miniğim artık emeklemeyi ilerletti şimdi nasıl yürürüm derdinde her tuttuğu yerden ayağa kalkmaya çalışıyo hani bebekler misafir getirir derleryaa totosunu iyice kaldırııp bacakalrının arasından bakıyooo bide elleriyle o pozisyonda geri geri gidip kütt diye oturuyoo sonrada alkış yapıyo kendinee bunlar çok fenalar şimdi çıkma vaktim geldi iş yeri temposu bitti şimdi ev temposu başlayacak yemek temizlik elaaaa
Yarın bol bo l görüşürüz inşallahhh hepinizi öpüyorumm

kızlar duru gece 12 saat aç yatıyor biberon almıyor çok çok üzülüyorum..kaşıklada sütümü istemiyor çorba veriyorum kusuyor..yani gece su içmek istiyor kendi tercihi böyle hanımın..dra sordum gece sütten kesince su veririz ki uyanmaın diye dedi ama benimki bunun için çok küçükmüş napcam dedim bekle geçer dedi..

acil yardım...hamur yoğurdum mayalı...ne yapsam ki...pizza mı,haşhaşlı peksimetmi,gözlememi yoksa içli olarak kızartsammı?canımda kızartma istiyor ha ama duru uyanık yağ kokusu içinde kalırız mutfakta beraber pencereyide açamam o varken yanımda hava soğuk zaten..

ben de her gün okuyorum mutlaka ama cevap vermeye fırsatım olmuyo çok..

bizde değişik bir durum yok bu aralar, milupa gece çayı birazcık işe yaradı biraz uzadı gece uykuları daha az kalkıyo,
süt durumu aynı gündüzleri da sağarak verdiğim için baya farkediyorum ben azaldığını, ama zaten eve götürdüklerimi bile çok fazla almıyo
çoğu biberonda kalıp dökülüyo... gece uyanınca biraz emip uyuyo o kadar.. günde 500 ml yi kesinlikle bulmuyodur aldığı süt.. biberonda bile 60 - 80 arası alıp ittiriyo biberonu.. yetiyodur umarım aldığı kadarı..

mayalı hamurdan olsun da ne olursa olsun diyorum :) ama pizza daha pratik geldi bana bi an..

salıncak kullanıyor musunuz arkadaşlar? ben de bu ara heveslendim ama hem çok yer kaplamayan bişii istiyorum hem de sağlam olsun istiyorum ... kullandığınız modeller neler? memnun musunuz ?

Son düzenleme:
geçmiş olsun cnm

zülalde hiç hoşlanmaz burnunun silinmesinden
Efsuuuuuuuuuuuuun neden gelmiyooooooo:44:
efsun da gelmedi limonda nerde bu kızlar yaa
dişler dişler dişler ...çok zor çıkarıyoruz biz. yaşına kadar normal şartlarda 8 tane olması gerekirmiş. başarabileceklermi bu minikler bunları ya.
valla ben 1 e razıyım 8den hiç umudum yok
hg cnm merak ettik seni

kolay gelsin işlerine
ela bebeğe maşallah cnm bizim kide ellerini tutup yürütünce çok mutlu oluyor
cnm inş geçici bi dönemdir ama ağlamıyorsa acıkmıyordur belki

ay mayalı hamur deyince cnm çiğ börek istedi ondan yap ama kızartma kokmaya razı ol

süt konusunda herkes dertli anlaşılan

salıncaklar genelde geniş oluyor cnm ufak bişey görmedim ben hiç

merhabalar kızlar.........
umarım beni unutmamışınızdır.....
eeeeeee şöyle 4-5 ay olduda girmeyeli, evde net yok ancak anneme gelince, o da oğluşum Mehmet Işık rahat vermiyor sağolsun....
ama hepinizi çok ama çok özledim....
bebeğim ALLAH'a şükürler olsun çok iyi hemen hemen hiç hasta olmadı, bir ara burnu tutuldu hafif öksürdü ama hemencik geçti...
geçen ay kilomuz 9,5 kg boyumuzda 74 cm,di... bu ay gitmedik nisan ayında kontrole gidicez bakalım...
bu arada ben hala evde bebeğime bakıyorum, ücretsiz izinimi bu sene ekim -kasım ayına kadar kullanmayı düşünüyorum İNŞALLAH...
HEPİNİZİ KOCAMAN KOCAMAN ÖPÜYORUM....

bizde 15 temmuzluyuz...erken çıktı 5.5 ayda ilk 2 si çıktı. 1 haftadırda diğer 2 si çıkmaya çalışıyor. bizde huysusuz kollarımızın altından tutup biri yürütsün istiyoruz hep.
benim oğluşumda aynen böyle, diş durumuda, yürüme azmide aynı.....

SARIPAPATYA arkadaşım, nane ve tarçın hiç denemedim, tarhanada belli belirsiz nane var ama yok desek yeridir...

geçmiş olsun arkadaş, buna benzer bişey bizimde başımıza geldi.....
artık çok daha hareketlendiler...
slm kızlar nbrsiniz.....günaydın........

esra benimkide emeklemeden yürücek bende öyleymişim....
esra ve SARIPAPATYA benim oğluşum Mehmet Işık'ta hiç ama hiç emeklemiyor, ama kendini sürekli yere atmak ve yardımla yürüme alıştırmaları yapmak istiyor...

bebişine afiyetler olsun.....

aaaaaaa eğer öyleyse ayıp yahu...
daha diyecek bir laf bulamadım açıkcası arkadaş.....
umarım böyle bir şey yoktur sen yanılmışındır, ne biliyim bir kaza falan olmuştur İNŞALLAH....

günaydın hanımlarrrrrrrrrrrrrr

dün 8 ay üstüne ilk kez adet oldum
karın ağrısı bel ağrısı mide bulantısı geri döndü eskisi gibi
çok feci bel ağrım var

bi dr. 18 saat açlığa dayanabileceğini söyledi nekadar doğru bilmiyorum yemeğe itiraz eden çocuklar için bırakın acıktığında yesin dedi ama tabi anne olarak insanın canı sıkılıyo çok fazla aç kalmasına
inş. düzelir eymen de gece 6 saat kalıyo bazen daha fazla kalıyo

biz kullanıyoruz gündüz çok sevmiyo oturmyaı onda mutfakta işim varda oturtum kemerini takıp çizgi film açıp bi kaç dakka bırakıyorum
akşam karnını doyurup ona yatırıyorum
huysuzluğu yoksa 3-5 reklamda sallanırken uyuyo
tabi her akşam bu şekilde değil genelde uyumak için çok uğraşıyoruz

günaydın hanımlar...
biz iyileşmeye başladık teyzeleri. dün ateşimiz çıkmadı çok şükür gece de iyi uyuduk.
biraz öksürüğümüz var bir de burnumuz akıyor tabiki
ancak biraz olsun yerine gelen iştahımız gitti yemek istemiyor ben de zorlamıyorum hasta canı istemiyordur diye.

maşallah kızınaneler de yaparmış
benim kuzunun alkıştan baybaydan falan anladığı yok. ortalık çekmece karıştırsın. bir de bulaşık makinesine bayılıyor içine girecekmiş sıpa.

canım çok takma bence düzelir inşallah dönem dönem oluyor böyle. benimki de bir kere emiyor gece o da doyasıya değil hemen bırakıyor.
kalkınca yiyorsa tamamdır.

günde 500 ml olayını anlamıyorum ben nasıl ölçecekmişiz acaba. firmalar mama satmak için böyle diyorlar gibi geliyor bana. herkes az emiyor diye devam sütü versin onlar da para kazansın.
bir ara sütüm azaldığında verdim ben bir iki defa aldı sonra içmedi istemiyor
bence aldığı kadarı yetiyordur dr sen emzirmeye devam et yeter dedi.
salıncak bende düşünüyorum ama araştırmadım daha dışarda gördüklerim çok hantal. dediğin gibi az yer kaplasa çok iyi olur.

canım gözün aydın mı desem ne desem bilemedim ki
sıkıntılı dönemler geri geldi demekki
benim çok şükür sancılı geçmiyor adet dönemlerim normal yaşantıma devam ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…