2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun canım ama dişlerdendir diyorum ben. önce gaz sorunları artık bu saatden sonrada diş sorunları olur artık. 2 gün öncesine kadar bizde aynıydık sadece emme saatlerce emme hiç bu kadar emdiğini bilmem emmesede meme ağzında rahatlıyordu. tabi sadece su gibi süt ishalde yaptı bu durumda. zorlandı iyice ilerleyen günlerde ateş en fazla 38.9 a çıktı. geceleri ne istediği belli olmadı ağlıyor ama neden bazen emdi bazen değişik 2 jel var birini daha sevdi o nu sürdüm bazen salonda beşik var geldim salladım mutlaka 3ünü denedim. kaşığı hep reddetti. yoğurt verirken bile ekmeğine batırıp verdim hep öyle biraz aldı. ama kaşığa tahammülü yoktu. deneme yanılma yöntemi ile ihtiyaçlarını bulucaz artık canım.kolay gelsin sana.

canım çok gecmiş olsun bu ateş berbat bişi 3 gun yasadık ins geri gelmez onun için teteikteyim bence sende gece kontrol et calpolun etkisi 4-6 saat suruyo sonra yine bak bide surerse dolvenle donsumlu kullan dolven i yarım ölçek ver calpole alışınca yaramıyo bide 37.8 i gecen ateş dişten olmayabilirmiş surerse cocuk enfeksiyon bölümlerine götür bence birde bi< ögrüdk 40 ı sakın korkma sakinlik cok önemli hemen ılık banyoya al sakın soğuk olmasın normalden az daha soğuk olsun ve 10 dk suyun içinde tut titremeye başlarsa al ateşi düşmüş demektir. bunlara alışmamız lasım galiba bugunlerde tum bebişler nerdeyse böyle

canım dişten bence huysuz benimkininde iştahı kesildi zaten kilosu yoktu sevdiği bişiyi bulmakta zor oluyo napcam bende bilmiyorum

sanada geçmiş olsun canım. ben normalde diğer konularda sakinimdir ama en çok korktuğum şey ateş. allah korusun havalenin çok ciddi sonuçları var. allah yardımcısı olsun bebişlerimizin. hala patlamadı melet. dokundurmuyorda hemen mızıklıyor. bir nazlar bir nazlar. bana hiç bu kadar sarılmamıştı valla. kurbağa gibi yapışıyor gögsüme

amin canım. rabbim bütün bebişleri korusun:109:

saol canım inşallah valla çaresizlik çok beter bişey

doktor geldiğinde ateşi biraz düşmüştü 37,4 tü. koltuk altından baktı. ben her yerinden ölçtüm. ilaçları verdim suya koydum sirkeli su yaptım falan yattı. bi kalktı çocuğum ateşle 39,5 olmuş şok oldum. hemen suya koydum tekrar sirkeli bez yaptım fitil verdim. geçti. bu günde saat 4 e kadar bişi yoktu 4 ten sonra yine başladı ateş ama dünki gibi değil allaha şükür şu anda 38,3 lerde seyrediyor... kontrol ediyorum arada çok kızıyor bana ama ne yapiim zorlada olsa ölçüyorum ateşini not alıyorum bi patlasa rahatlayacak patlamadı bir türlü... jel sürüyorum onu bile sürdürmüyor zorla ağlata ağlata yapıyorum acıyor galiba yavrum annemi her gün birkaç kez arıyorum tecrübe ya 3-4 gün sürer dedi bakalım...

bak sen şuna büyümüşte neler yapıyormuş geçmiş olsun canım. kilosununda maşallahı var tosunun. gerçi benimkini daha bilmiyoruz. amway ürünleri gerçekten çok güzel bende türkiyeye gittiğimde almayı düşünüyorum deterjanından oldukçada tasarruflu deterjanları yengem yapıyordu bir aralar...

canım dişten yapıyordur büyük ihtimal benimkide sadece biberon maması yiyiyor kaşık mamasını istemiyor. allah yardımcın olsun...

merhaba hanımlar herkese iyi haftasonları.
erenden sonra ben de hasta oldum ama idare ediyorum mecburen. başım ağrımasa iyiyim aslında ama sinüzit var bende. kafam sanki 10 kilo. üç günde bir mutlaka baş ağrım oluyor ameliyatı bile düşünüyorum ilaç tedavisine cevap vermiyor ağrı kesiciler bir işe yaramıyor. ameliyat sonrası iyileşme süresi uzunmuş bilmiyorum valla.

bir de bir bilgi paylaşayım arkadaşım söyledi. bebişlerin diş ağrıları için karanfili kaynatıp kayattığımız suya havuç veya elma artık ne vermek istiyorsak batırıp çıkarakmışız...rahatlatıyormuş...
arkadşım jellerin hiç faydasını görmemiş. normalde de kullanılıyor karanfil diş ağrılarında. denemedim bakalım belki işe yarar.

denizcim karanfil mantıklı denemek lazım..iştahı düzeldimi?yemiyormu bişey hala?belkide yemek yedirdiğin yeri değiştirmelisin ..bebek arabasında yedirmeyi denedinmi hiç?bide ben geçen yer sofrası kurdum oturduk üçümüz yedik,kızımaa arada çorba verdim pırasa yemeğinden verdim elinede bi havuç ..sanırım bütün bebeklerin gözü bizim yediklerimizde bu ara kendi yediklerinden ver tuzsuz?pilav yap elinle yedir yer belki...dünden beri sana cvp yazayım diyorum aklımdasın ama fırsat yok..büyüdükçe bakmakda zorlaşıyor aslında..

papatyacım daha iyi yemesi. önceden yediğinden daha az yiyor ama en azından kaşığı görünce ağzını kapatmıyor. denedim canım farklı yerlerde yedirmeyi özellikle biz yemek yerken yedirmeye çalışıyorum bizi görüp yer diye ama etkisi olmuyor. bizim yemeklerin tuzsuzunu denedim onun da pek faydası yok. tuzlu yemek istiyor ayranı çok seviyor mesela tuzsuz yaptım istemedi. biraz da olsa veriyorum ne yapayım ağzının tadını biliyor kuzu. elimle yediriyorum pilav türü şeyleri ama az yiyor tadımlık hep karnı doymuyor gibi geliyor bana.
geçen üst komşuya gittiğimde iki yaşında çocuğu olan biri daha vardı. ben hiç tuzsuz vermedim bizim yemeklerden verdim hep dedi. şaşırdım dr demedi mi acaba hiç. benim etrafımdaki herkes bir yaşına kadar tuzsuz veriyor.

herkese merhabalar
kimsecikler gelmemiş hava güzel olunca evde durmak istemiyor insan.
biz de dün çıktık dışarı hava aldık iyi geldi.
bugünse temizlik günü sabahtan beri şimdi oturdum daha yemek yapılacak

teyzeleri size bir haberim var. benim kuzunun günlerdir süren huzursuzluğu ve yemek yememesinin neticesini aldık.
ikinci diş göründüçok şükür rahatladım. bugün güzel kahvaltı yapmıştı sanırım düzelecek artık.
burnumuz da açıldı rahat rahat nefes alıyor kuzum.
maşallah babasıyla çok güzel oynadılar ben temizlik yaparken üzmedi babasını hiç.

günaydın hanımlaaaaaaaaar

herkesin pazarı iyi geçmiştir inşallah
biz aile ziyareti yaptık sonra gezdik
oğluma üstünde ışıklar yanan ileri geri giden bi yere çarpınca dönen bi oyuncak aldık
hani ışıklı sesli falan emeklemesine yardımcı olur peşine gider diye
ama bizim sıpa korktu nası kaçıyo bize saklanıyo elini değdirmedi bile
çok komikti

erendeniz maşallah 2. geldi ya inş. bizimde gelir hala gelmedi:44:

merhabalarrrrrrrr hanımlarrrrrrrrrrrrrr....

herkesler nerde bugün huysuz gelmiş bir tek.
ben de ancak yazabiliyorum eren hiç durmuyor yerinde arkasında geziyorum sürekli. tutunup ayağa kalkmayı çok iyi yapıyor da inmeyi tam öğrenemedik ama çok azimliyiz. düşecek diye yanındayım hep.

canım ne sıkıntı bu dişler çocuklar perişan sen perişan. er ya da geç çıkacak bu dişler de üzülmese kuzular...
ay bu oğluşlar bir alem benimkinin de oyuncak umrunda değil kablo peşinde. elektrikçi mi olacak acaba diye dalga geçiyoruz biz de.

Bizimkide ayni canim emekleyip hep kablolara gidiyo takmis bicimde ttunup kalkiyo dedigin gibi ama dusucek diye cok korkuyorum bizde diyoduk bu cocuk elektrikcimi olcak diye

slm hanımlar..
bugün bendede temizlik vardı...dün gezmeye gittik bugüne kaldı..
biz ilk defa avm ye gittik gezmeye durunun giderken kamyonlardan,kedilerden,kuşlardan korkmasını görmeliydiniz...boynuma sarılıyor...gelirkende kollarımda uyudu tatlı şey..
havalar çok güzel herkes attı kendini tabi dışarı kimse yok...

slm hanımlar..
bugün bendede temizlik vardı...dün gezmeye gittik bugüne kaldı..
biz ilk defa avm ye gittik gezmeye durunun giderken kamyonlardan,kedilerden,kuşlardan korkmasını görmeliydiniz...boynuma sarılıyor...gelirkende kollarımda uyudu tatlı şey..
havalar çok güzel herkes attı kendini tabi dışarı kimse yok...Eki Görüntüle 371194

slm kızlar ya sabah bi kalkıyorum akşama kadar kzıım sağolsun canımı cıkarmış oluyo birde dişler geldi sormayıon gitsin sürekli kucaktayız annemde burda sağolsun ateşlenince cağırmıştım oda olmasa bilmiyom napcam gerci gecen defa giderken uzulmuştum napcam diye sonra ateşten cağırdık neyse inş birdaha bu sebepten gelmez sağlık üzere gitsin gelsin cumartesi gitcek çünkü sonrada hava guzel olursa biz kızımla gitcez yanına kurtulamıcak bizden yani ama eşime kıyamıyorum gelip yalnız kalcak evde diye ama napim bende sıkılıyorum akşama kadar neyse bakalım
benim kızda kablocu ya aynen kemircek tavşanım biri demişit telefon kablosu varsa ver bayılıyolar diye ama olmayınca diğerlerine sarıyo ,anne olmak zormuş gercekten ilk olunca birde carpıyo bence hamilelere önce bunun alıştırmasının yapılması lazım bol bol telkinde bulunmak lazım mış ben laylay lom hamişlerdendim ama gelince gördüm nasılmış neyse Rabbim sağlık sıhhat versin yokluğunu göstermesin boşuna cennet ayak altında olmuyo çilemizse çekeriz ama aileden birinin yakınında olmak varmış bunu anladım eltim cennette kv bakıyo çocuğuna yemeği hazır gelince işten ben daha işe bilem başlayamadım kızımı bakıcıya bırakmamak için annem bakmıcak gibi görünüyo gelip yanımda kalmak ağır geliyo soramadım bile 1 yaşını gecerse bakarmısın diye negatif cevap alırsam naparım davranısım değişirmi kendime guvenemyorum neyse ya girmeyeyim ben daha fazla dertler derya ben sandal misali

normal yemek vermeye başladınızmı karışık yedirmeye calışıyorum alışşın diye ama dişten iştahıda yok pek ateslenince zaten 3 gun de kilolarda gitti eridi yavrucak

günaydı hanımlar 2 gecedir uyumuyoruz dişlerini kaşıyo sürekli pazar günü ananemize kahvaltıya gittik ordada ikeaya mama sandalyesi baktık çok kalabalıktı dü akşam üzeride biraz çıkardım dışarı rüzgar esmiyodu egemen totosuu kaldırmaya başladı azcık kedi yüz üstü döerse ağlamıyo ben yatırıyım yüz üstü başlıyo ağllamaya bu sefer düden beri sesler çıkarmaya başladık veve dede baba gibi bişeyler söylemeye çalışıyo büyüdükçe dahada tatlı oluyo bu sıpalar ya rabbim nazardan korusun hepsini

selam kızlar bebişler iyidir umarım... allaha şükür ateş mateş kalmadı bizde ama çıkmadı bir türlü melet... çok huysuz herşeye ağlıyor. oyuncak ses çıkarmıyor diye ağlıyor. elinden düşüyor ağlıyor. canımı çıkarıyor valla... 2-3 gündür kafasında küçük nokta nokta kızarıklık vardı. ağlayınca kafası hep kızarırdı acaba alerjimi dedim sonra yok ya ağladığındandır dedim. hafif gövdesindede çıkmaya başladı. herhalde alerji diye düşünüyorum. hele bu sabah bir baktım ne göreyim kıbkırmızı yavrumun gövdesi. kafasının içinde boynunda sırtında var. kollarda bacaklarda yok... dişi için kullandığım jeli keseceğim bu gün bakalım ondanmı... annem kızamık olmasın dedi. ama ateşi yok belkide kızamıkçıktır. eşimde yok. bunların dilindende anlamıyorum. doktora gidemiyorum. inşallah kötü bişi olmaz. yavrum rahat edemedi bir türlü.

allaha emanet olun. allah dert vermesin bebişleriniz hep sağlıklı olsun

ayy ne güzel annen yanında. keşke benimde yanımda olsa. ben telefonla yetiniyorum. gerçi bazen bıkıyor benden
benim kızda kablocu. televizyonun HDMI kablosunu kemirmiş. kırılmış galiba kablo arada bir görüntü gidiyor...
ben kendimize yaptığımız yemeklerden veriyorum yanlız önce baharatsız tuzsuz pişiriyorum ona ayırıyorum ocağı kapatmadan tuv ve baharatını atıyorum. bayılıyor. bıktı artık püre muhallebi yoğurt falan. hep gözü tabaklarda. yanlız bazen çiğneyemiyor sanırım bütün bütün çıkarıyor geçenlerde mantar tattırdım olduğu gibi çıkarmış mantarları allahtan zxorlanmıyoruz cork çıkarı veriyor fıstık
birde maddi durum müsaitse çalışma 3 yaşına kadar ozaman anaokuluna verirsin. çalışırsın. gerçi benim işim anasınıfı öğretmenliği bende türkiyeye döndüğümde bebeğimle birlikte gitmek istiyorum.
allah yardımcın olsun... ateş falan zor beni bir kere dürttü...:112:

bu senin kızmı tatlım maşallah yürüyecek yakında galiba. bizimki yuvarlanmakla meşgul tam olarak kaç aylık seniki canım. küçük bacakları çok tatlı ya benimkide yüz üstündeyken oturmayı öğrenmiş fazla yapamıyor çok zorlanıyor ama mücadele var bakalım
tatlım bende alerji olarak düşünüyorum. yedikleri aynı şeyler ama ilaçtan diye düşünüyorum bu gün jeli vermeyeceğim bakalım nasıl olacak. offf.. alerjiden nefret ederim kendimde alerjik bir bünyeyre sahibim çok çektim bundan. benimki fazlasıyla var kabarık kaşınma astım falan. inşallah benim gibi olmaz...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…