2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

aklımdayken şunuda yazayım yemek yapmaya başlıcam
bi arkadaş vardı kendi yemeklerinizle karışıkmı veriyorsunuz diye sormuştu

uygun yemek olursa veriyorum ben ama genelde ayrı pişiriyorum çorbasını vs.1 yaşına kadarda bu şekilde yapmayı düşünüyorum..

bide deniz tuz sormuştu komşusu tuzlu vermiş hep ...iyi halt etmiş...bilmiyomuymuş tuzu böbreklerin tam olarak süzüp atamadığını birikme yaptığını vücutta ve ilerde kalp damar hastalıkları riskini artırdığını...ben arasıra kaçırıyorum tuzlu şeyler tattırıyorum 3-4 kaşıkda sonra tüh vermeseydim diyorum..
benim kaynanamda geldiğinde herşeyine tuz at tuzada ihtiyacı var demişti...boşver...eski kafalar...sebzelerden vs. alıyorlar tuzu zaten gerek yok..hiçbir faydasıda yok sonuçta tuzun..

haımlar hava çok güzel burda eşim geldi öğle yemeği için okuldan gelince gezmelere götürecek bizi. ay çocuk gibi sevindim. oğluşum da güneş görsün biraz.
papatyacım fotoğraf koymayı bilmiyorum ben eşime söyleyeyim o yapsın.
benim kuzu bana sardı bugün yere koyuyorum mutfakta işim oluyor kendi kendine oyalansın diye. paçama yapışıyor resmen ayağımın üstüne kafasını koyuyor bacaklarımdan tutup ayağa kalkıyor kucağıma gelecekmiş sıpa.
bir de ne oldu çok güldük babası bana sarılınca bir bakışı var ne oluyor orda der gibi kıskanacak mı beni ne

15 temmuzuz biz tek başına duramıyor bende bırakıyorum öyle zaten kendiside koltuğu oturduğu yerden tutmaya çalışıyor kalkmaya çalışıyor ama duramıyor. daha parmak uclarında duruyor çoğunluklada. tam basamıyor düzgün :)

hahahah vay uyanık erkek çocuklarındada bu var dimi?
iyi gezmeler size..

bu sabah 11 gibi bende sağlık ocağına tarttırmaya götüreyim dedim arabayı indirdim,duruyu giydirdim kendim hazırlandım hem dolaşırız biraz dedim..ana yıktı yıktı kapıdan çıktığımız gibi bağırmaya başladı yapıştı sıkı sıkı bana gömdü kafayı boynuma için için ağlıyo...aşağı indik devam etti...ay herkes çıktı ne oluyor diye..

antalyadada hava çok güzel kızlar. bende oğluşumu aşağıda salladım geldim uyuttum ama 45 dk anca uyudu malesef. biz hergün iniyoruz zaten kapıyı görünce ağlıyor bebeğim açınca susuyor :)

yürüteçe koyuyormusun? biliyormusun 1 haftadır çok güzel adımlıyor yürüyordu düzgün düzgün bugün aynı yürüteçte gibi bırkıp salıyor kendini..bende yürüteçe daha az koymaya karar verdim ..zaten günde 20 dk koyardım artık daha az bırakıcam..
yürüteç iyi olmuştu 1.5 aydır onla oyalıyodum ama bugün öyle yapınca anladım zararını..

MAŞALLAAAAAHHH
CANIM ÇOK TATLI DURU YERİM ONUN TOTOSUNU BEENN BENİM ELADA DİKELİYO AMA İDE YÜRÜMEYE ÇALIŞMASA SANARSIN KOŞACAK EVDE OLAN ANNELER ÇOK SANŞLISINIZ GERÇEKTEN BEN YARIŞ ATI GİBİ OLDUM ELAYLA TAM ANLAMIYLA İLGİLENSEM EV KALIYO EVİ DÖRT DÖRTLÜK YAPSAM ELAAA KALIYO NAPICAM BEEN

papatyaa herkesin bebişi dışarı diye ağlar seninki çıkmayalım dıye
bizimki odaya girmek istemıyo bile hep gezsin
bide arabasına oturunca öyle kibirliki hiç kimseye pas vermıyo ciddi ciddi duruyo
eşim diyoki tamm suratı değişti hizaya getirdim hadi sürün gidelim

Merhaba tuz sormuşsunuz ben atmıyorum yemeklerine daha hiç yemekte vermedim bizim yediklerimizden vermiorum hep ayr yapıyorum kahvaltısını bulamaç vermiyorum ayrı ayrı veriyorum bir bardağada devam sütü koyuyorum ama inanın bir yaşına gelseydi die dua ediyorum çünkü bişey vericem kahvaltıda tuzlu öteki şekerli geriye bi labne peyniri bide üzüm pekmeziyle yumurta kalıyo dünde bıldırcın yumurtası yedirdim sevdi yedi hepimiz ne yediriyorsak paylaşsak fikir olur aslında

açıkcası canım istedim çok ama aması var işte. evde bir ablamız var 7 yaşında ondan korktum açıkcası almadım hiç. ablamız jimnastikci olduğu için havada taklalar atar bu en basiti yani bilirsin o tipleri işte ondan korktum. birde bir arkadaşın çocuğunun yürütece ananesi düşmüştü yürüteç katlanıp çocuğun bacağı kırılmıştı ondan korktum.olmazda ya olursa diye. adımlarımız iyi hızlı ama parmak uclarında.

ayyy bizimkide aynı bi oto koltuğuna oturunca bid bebek arabasına binince allahım kontes gibi bi hava bi havaa yırtınsan bakmıyoo

antalyadada hava çok güzel kızlar. bende oğluşumu aşağıda salladım geldim uyuttum ama 45 dk anca uyudu malesef. biz hergün iniyoruz zaten kapıyı görünce ağlıyor bebeğim açınca susuyor :)

burda hava bebeişle dışarı çıkack kadar güzel değil güneşli ama ayazda var ısınsın artık kızımla parklara gitmek istiyorum

ben ayrı ayrı veriyorum yumurta sarısı labne pekmez zeytin ezmesi onlarıda tahıllı karışık çavdarlı ekmeklerle. doktor böyle dedi. karıştırma şimdide ayrı ayrı yesin dedi. ekmeğide o söyledi.

teşekkürler canım..elanın maşallahı var zaten o bi başka uzaydan gelmiş..4 ay falan önden gidiyor gelişimi maşallah maşllah tütütü...evet sanırım öyle isteyince dinlenebiliyosun evde ama aynı zamanda sıkıcı biraz iyiki kızım var..

napsın çocuk yabanileşmiş çıkmaya çıkmaya

evet paylaşalım..mesela ben öğlen haşlanmış kıyma yedirdim ceviz kadar..çorbaya katmadım ayrı verdim elimle dişsiz dişsiz çiğnedi...yumurtayıda ayrı elimle veriyorum öyle daha güzel yiyo aslında ama bulamaç şeklinde sanki daha çok yiyor gibi..çok yesin isteriz ya...

aa evet hatırlıyorum hep aklıma geliyo benimde ya öyle katlanırda elini kıstırırsa diye..bide yere bişey düşünce yürüteçteyken eğilip almaya çalışıyor takla atacak yürüteç komple diye korkuyorum...gözüm hep üstünde..zaten mümkünmü hele bi bakma 2 dk ann annn diye çağırıyo bakıncada gülüveriyo..

ben tuzsuz lor aldım..arada ondan veriyorum elimle onuda yiyo ama kahvaltıda labne veriyorum bende...
bi fikrim var
tuzsuz lor ile çırpılmış yumurtayı ızgarada yada fırında pişirsek yani yağsız omlet gibi..yumuşak oluyor..küçük küçük elimizle yedirsek nasıl olur?biyerde okumuştum öyle yapıyomuş..

bilemiyorum ben iyi pişirirsen mi olur acaba çünkü sadece katı iyi pişmiş yumurta yiyebiliyorlar ya. ama güzel de olabilir bilemiyorum :)

yumurta bize alerji yapıyo haftada bir veriyorım bi çay kaşığı kadar labne peynir çevdarlı mısırlı bebelacın kahvaltı mamasından biraz hazırlıyorum biraz taze meyve suyu tam tahıllı ekmek içinden bi kaç parça zeytin yağına batırılmış ekmek veriyorum

sıcacıktır şimdi oralar ne güzel ama yazı çekilmiyordur.
burası gayet iyi eskişehirdeyim ben. kar hiç yerden kalkmayacak gibi geliyordu çok şükür ısındık biraz.

benim kuzu yumurtayı sevmiyor zorla da olsa vermeye çalışıyorum. lorla karıştırıp pişirmeyi deneybilirim belki o zaman sever.

fırında değilde tavada yapsak nasıl olur acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…