- 16 Haziran 2011
- 4.328
- 19
- 108
dayanamadım söledim anneme böyle düşünüyorum diye
canım benım ya mecburen doğurcaksın yanında olmıcakmıyım diye içerledi
bende dedm seni düşünüyom olsun dio torunumu görcem bişicik olmaz bana dio
ne bilim annem benım için çok değerli
heycan yapar tansiyonu yükselir die korkuyorum
ama demesemde üzülcek bunu anladım
magnezyum kasılmalara kramplara falan kullanılıyor ya rahminde kasılmalarını engeller diye vermiyorlar canım sen içme boşver dayan öyleyahu magneznumda vermıyo doktor nasıl geçecek bu agru ya,topallıyoru mresmen yavrum ya. evde var magnezyum içsem nolur
bende aynı dertten muzdaribim acaba doktora gitsemmi diye düşünürken nette doğumdan önce olabileceği yazısını okudum ve bıraktım (kabız olmaktan bin kat iyidirya kızlar ayıptır söylemesi çok fena ishal olmuşum, bazı yerlerde okumuştum doğum öncesi olabilir diye, ondan mı acaba:26:
bende aynı dertten muzdaribim acaba doktora gitsemmi diye düşünürken nette doğumdan önce olabileceği yazısını okudum ve bıraktım (kabız olmaktan bin kat iyidir)
Kızlar sizce normal doğum yapanlar epidular yada spinal veya bölgesel anestazi yaptırmadan normal doğurmak istese doğum esnasında çok mu acı çeker? çevrenizde böyle doğum yapmış olanlar var mı?
Canım nasılsın,nasıl gidiyor annelik,bebik nasılKızlar kilot seklinde giyinen hasta bezleri cok kullanışlı . Kayma çıkma derdi yok. Ben tavsiye ederim.
Canım buradan tekip edebilirsin doğum yapanlarıGunaydin akimler dogurdu acaba yaa cok meraka ediyorum. Giremiyorum surekli
YeniBahar gözün aydın canım, Rabbim analı babalı büyütsün, darısı bizim başımıza..Slm kizlar ayin 19 da alta kuzum dunyaya geldi simdilik hersey cok normal 38+0 da 3550 gr dogdu:) umarim
Herkes iyidr cok sik takip edemesemde Aklim
Hep sizde
Kızlar sizce normal doğum yapanlar epidular yada spinal veya bölgesel anestazi yaptırmadan normal doğurmak istese doğum esnasında çok mu acı çeker? çevrenizde böyle doğum yapmış olanlar var mı?
işte tam da istediğim bu, tecrübe etmek nasip olursa ne kadar acı çektiğimi söylerim size
Son zamanlarda etrafımda da herkes sezeryan oluyor bir sebeple. Bir arkadasım normal yaptı gecen sene ve bu sene iki defa. İlkinde epidural falan almadı ikincide istedi doktoru acıkca gereksiz zaten 4cme kadar cekiyorsun sonrada gec gelsen hastaneye 8cmi gecince vermiyoruz ilk dogumun olsa belki onerirdim ama ben gerek gormuyorum dedi oda vazgecti. Normal yaptı onuda tabi sorsak zor der ama herkesin bunyesi farklı
Yani açılma olmadığı zamanlar mı bu yöntemler kullanılıyor? 10 cm açıldıktan sonra epidurale gerek yok o zaman, tabi acı eşiği önemli ben biraz yapı itibariyle çekingen olduğum için sanki gıkımı çıkaramam gibi geliyor nazım bir tek eşime :)
Açılma baslıyor sonra 4cm oldugunda epıdural yapılıyor diyelim ki hastaneye gittin acılman 8cm olmus ozaman vermiyorlar zaten işe yaramaz artık diye ee 8-10cm oldugunda zaten dogum baslıyor bi ıkınma kalıyor :)
Ay ne güzel anlattın bir solukta, doğum yapasım geldi evde sancıyı çekip hastanede bir ıkınmayla çocuğu alıp eve gelesim geldi
Canım yeni konustum sezeryan olan bir arkadasımla sabah 9 gibi ameliyata girdi mesela gece 12den itibaren yeme içme suda dahil içmeden gitmiş. Sonra oglen 3 gibi su içmesine musade etmişler akşam 6gibide yemek ama cay biskuvi gibi seyler :) Yani o caylarıda hemen içemiyormuşuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?