ben de sancı gelmesini beklicem sonra sıklığına bakıcam yani hastaneye gitmeyi düşünmüyorumDoktorunu ara istersen ama canım nişan gelince hemen gel demiyorlar ayrıca fazla bir kanama yoksa tabi.Sancı sıklıgını takip etmeni istiyorlar daha ziyade
ben de özelde çalışırken mide sorunlarım başlamıştı az-çok biliyorum.ama bu özel değil.ona rağmen torpiller oluyor.amin canım ama en kızdığım şey de iş sevmeyen,anlamayan,yapmayan kişilerin göreve getirilmesi.fazla fedakar olunca hep kaybediyorsun.eşimi hep gözlemliyorum çok fedakar.öğlen mesaisi bile yok adamın ama değmiyor.allah hepimize hayırlısını versin elbet bunların hakkı sorulacak.hak yemek çok günah.allaha havale ettiğim o kadar kişi var ki.en azından eşimin takmamasını sağlarsam en büyük kar o olur.
haklısın bazen insanın o kadar gücüne gidiyor ki,kırılmamak üzülmemek elde değil , öyle çekip te gidemiyorsun da sorumluluklar var , sen nasıl davranıcağın bilirsin muffin cim , ama aklından çıkarmaki her şey yerini bulur o nedenle sıkma canını hiç
teşekkür ettim moral için canım adamcağzın keyfi yerine gelsin diye revani yapcam deli miyim nebir de içine yoğurt koyuyor musunuz kızlar?bazı tariflerde var bazısında yok.kafam karıştı
ben de sancı gelmesini beklicem sonra sıklığına bakıcam yani hastaneye gitmeyi düşünmüyorum
Ama sancım yok bişeyim yok nişan gelince hemen doğum olmuyor ki çantam hazır kapının yanında bi duş alıp giderim hemen de acaba hemen mi gitmem gerekiyor ki
sağol canım.Allah haksızlığa uğratanları bildiği gibi yapsın.hafifledim biraz sizlerle konuşunca.allah herşeyin hayırlısını versin diyorum.kul hakkı yemek çok günah.bundan 4 ay onceydı gunlerce agladım esımın ısı yuzunden ona bellı etmemeye calısarak cok buyuk bır haksızlıga ugramıstı ama sımdı hepsı gectı yaradana sıgın bılıyorum kolay degıl bol dua et bana da aglama yavrunu dusun karnında dedıler ama o an sankı dunya duruyor ama ınan gecıyor bosa uzulmusum dıyorsun rabbım yardımcınız olsun hıc yasanmamıs gıbı olsun sıkıntılarınız.
ah canım hayırlısıyla gelsin yaramazın.aman telefonlarınız vb açık olsun.tedarikli olmakta fayda var.eşini de tembihle.Kızlar bu sabah saat 10 gibi bir sancı başladı bende adet ağrısı şeklinde belime de vuruyordu.Yattım tekrar saat 1 e kadar devam etti baktım geçmiyor.doktorumu aradım.Hemen hastaneye gel dedi.Eşim de Bursa dışındaydı bende acel tecel bir duş alıp temizliğimi yapıp atladım taksiye hastaneye gittim yalnız.Hemen nst ye bağladılar.ama sancım çıkmadı nst de.Bir zaten hastaneye gittiğimde sancım geçmez mi ? Neyse bir da çatı muayenesi yapalım dedi doktor.Ben bir gerildim ki sormayın.Neyse beni hazırlayan hemşire hiç korkma İsmail beyin eli çok hafiftir hiç anlamıcaksın dedi.Gerçekten de benim acı eşiğim çok düşük olmasına rağmen hiç anlamadım.Hiç acıtmadı sağolsun.! cm kadar açıklık var dedi rahim ağzı da yumuşamaya başlamış dedi.8 saat içinde sancıların başlayabilir başlamayabilir de dedi.Şu an sancın yok.10 gün sonra da gelebilir bebek , önümüzdeki saatlerde de sancın başlayp da gelebilir demez mi ? Çok korktum.Neyse çıktım.Yazık eşim de telaşlanıp hemen döndü ve beni almaya geldi.Eve geldim.ama şu an ara ara sancım var hala.Annem de yazlıkta.annemi çağırdım o gelecek yanıma.En azından bişi olursa yanımda olsun.Eşim sürekli şehir dışına gidip geliyor çünkü.
Bu arada tosuncuğum 3500 gr olmuş.Geçen sefer muhtelemen yanlış ölçmüş makina dedi.Zaten karnın dışardan görüntüsü ve ultrason görüntülari bebeğin kilolu olduğunu gösteriyor dedi.Bir resim verdi bu sefer benim oğluşum o kadar güzelki.Koca yanak yavrum benim Ultrason da ölçülen kilo genelde fazla oluyor ama az olup daha fazla çıkan da var arada dedi.Seninki muhtemelen ultrason kilosundan daha fazla çıkacak gibi dedi.Hayılrlısı akalım.
Bugün böyle bir macera yaşadık.Korkuttu beni....
canım dua ederız tabı nedemek .allah hakkınızda hayırlı olan neyse onu versın.sızı cok ıyı anlıyorum insan bu haksızlıklara hıc tahammul edemıyor.ama basımızda bulunan ınsanlardan kaynaklanıyor bu torpıl ıslerı.allah onlara akıl fıkkır vesın ıslah etsınkı boyle seyler yasamayalım.neyse allah tez zamanda feraha cıkarsın canım sızı.bu arada kontrolden donunce bana yaz olur mu merak edıyorum doktorun ne dıyecek.çatı muaynesını ne zaman yapacak bıde.
Özel bir takip durumun yoksa tabi erkenden gitmene gerek yok cunku nisandan sonra uzun sure olmayabiliyor dogum. En genel bilgi 48 saat içinde gercekleşir diye sanırım ama değişiyor oda ona gorede kendini sıkma şimdi :)
Özel hastaneleri sezaryene yönlendiriyor diye suçluyorlar ama aşağıdaki haberde de açık ki gerçekten bazı durumlarda sezaryen olması daha mantıklı.
Bazılarımızın yazdıklarını okuyorum çatı muayenesinden korkuyorlar, kansızlar, bebekleri büyük, yaşları 35+, kimi aşılama ya da tüp bebekler yapmış vs vs.
Dediğimi lütfen yanlış anlamayın ama insan canı çok kıymetli, ki hele şu an 2 canlıyız. O kadar çok kişi tanıyorum ki normal diye ısrar edip canı çıkana kadar sancı çeken, 3-5 cm anca açıldığı için sezaryen olan..
Milliyet - Normal doğum ısrarı öldürdü
Sezaryen kolay doğumdur ve tıbbi açıdan istenirse tercih edilebilir birşeyse insanlar neden bu kadar acı çektiriliyor ki hala? Ya da artık doktorlar normal doğum yaptırmayı mı unuttu?
tmm canım sağol sıkmam bende :18: ama görürgörmez ağlamaya başladım zaten bu gün doktor moralimi bozmuştu normal doğurman çok zor diye kanı da görünce tepe taklak oldum ama şimdi daha iyi gibiyim. hem zatn doktoruma da gitmicem kızdım ona gecen hafta verdi gazı bu hafta fazlasıyla geri aldı. Devlete gidicem zaten bebiş oldukça iri çıkıyor ultrasonda gitsem hemen sezeryan yapar bende devlete gidicem
Özel hastaneleri sezaryene yönlendiriyor diye suçluyorlar ama aşağıdaki haberde de açık ki gerçekten bazı durumlarda sezaryen olması daha mantıklı.
Bazılarımızın yazdıklarını okuyorum çatı muayenesinden korkuyorlar, kansızlar, bebekleri büyük, yaşları 35+, kimi aşılama ya da tüp bebekler yapmış vs vs.
Dediğimi lütfen yanlış anlamayın ama insan canı çok kıymetli, ki hele şu an 2 canlıyız. O kadar çok kişi tanıyorum ki normal diye ısrar edip canı çıkana kadar sancı çeken, 3-5 cm anca açıldığı için sezaryen olan..
Milliyet - Normal doğum ısrarı öldürdü
Sezaryen kolay doğumdur ve tıbbi açıdan istenirse tercih edilebilir birşeyse insanlar neden bu kadar acı çektiriliyor ki hala? Ya da artık doktorlar normal doğum yaptırmayı mı unuttu?
bizimde öle eskisi gibi çok hareketli değil ama bu normalmiş alanı daraldığı için hareketleride kısıtlanıyomuş bebişin ama günlük hareketlerini takip ediyorum azda olsa hareketli olması lazım olmaması sorun kayyo ordan oraya :) senin kaçıncı haftan
Canim benim haftaya Çarşamba son dogum gunü.yarin son kontrolum var
kızlar son bir haftadır eşimin işyerinde bir sıkıntı var.hakettiği halde hakkı yenecek gibi bir durum var göreviyle ilgili.çok uzatmayım.torpilli ve dayısı olana öncelik verilecek diyeyim siz anlayın.bu durumu eşim anlattı belli etmiyor ve üzülüyor.tam da doğuma az zaman kalmışken.bizim için hakkımızda hayırlı olması adına bir dua eder misiniz kızlar?üzülüyorum ben de ona belli etmeden.çok sağolun.allah hepimize hayırlı olanı versin.amin
bence riske atma bır ara doktorunu sen elınden gelenı yap canım.hayırlı haberler al ınsallahKızlar sanırım nişanım geldi :18:
ben haftada 1gıdıyorum canım.benımde onumuzdekı hafta bakar sanırım catıya.bazı arkadaslar hıc canım yanmadı dıyor bazısı basbasbagırdım dıyor bız be yapacagız bakalım:18::18:surda douracagz altıust:18:u catı muaynesınden korkuyoruz cok mu buyuttum ne.sağol gülsüncüm.amin canım.huzur gibisi yok.kontrol perşembeye çatıyı ne zaman yapcağını soruyorum söylemiyo.hemşireye de sordum daha var diyorlar.her gittiğimde soruyorum adam çatı delisi sanıcak.bir de 10 güne bir gel artık dedi.her hafta gelmemiz gerek miyor mu?malum dönüşü olmayan bir yola girdik
Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Ama halk arasında sezaryen olduğu zaman insanın yarımlaştığına dair bir inanç var. Bir arkadaş normal doğum için gitti, ama ufak tefek bir kızcağızdı ve karnı kocamandı, yani bizim tahminimiz bebeğin 4 kilo civarında olduğuydu. Doktor suni sancı vs vermiş ama açılma yok, sezaryene almak istemiş kocası üstüne yürümüş ama en sonunda canı tehlikeye girince mecbur razı olmuş sezaryene. Kendi çıkartacak ya kocaman çocuğu gerizekalı (Kusura bakmayın). Evine ziyarete gittiğimizde kocası ve kayınvalidesi zır zır konuşup duruyorlardı yarım insan oldu, kesildi vs diye. Şükür etmiyorlar da sağ salim olduğuna bebeğin. Biz de söylenmiştik onlara, kimbilir nasıl kızmışlardır bize :)
Hem normal doğumda hem sezaryende risk var tabii ama yolda yürürken de risk var sonuçta, iki dakika sonrasına senedimiz var mı ne olacağına dair.
Allah hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar versin sezaryen ya da normal...
Günümüz haftaya çarşambamı doluyor yaa, beni niye cuma çağırdı...
kızlar son bir haftadır eşimin işyerinde bir sıkıntı var.hakettiği halde hakkı yenecek gibi bir durum var göreviyle ilgili.çok uzatmayım.torpilli ve dayısı olana öncelik verilecek diyeyim siz anlayın.bu durumu eşim anlattı belli etmiyor ve üzülüyor.tam da doğuma az zaman kalmışken.bizim için hakkımızda hayırlı olması adına bir dua eder misiniz kızlar?üzülüyorum ben de ona belli etmeden.çok sağolun.allah hepimize hayırlı olanı versin.amin
Canim bana ayın 9 u dedi en son
benım evımle hastane arası mesafe 1 saat oldugu için ben riske atmam hemen giderim ki doktorumda aynısını dedi kanaman olur suyun gelirse hemen geliyoosun dedii bence de bı doktoruna sor ama yakınsa hastane sen bilirsin rabbım hayırlısıyla kucagına almayı nasıp etsınnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?