2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bu sabah saat 10 gibi bir sancı başladı bende adet ağrısı şeklinde belime de vuruyordu.Yattım tekrar saat 1 e kadar devam etti baktım geçmiyor.doktorumu aradım.Hemen hastaneye gel dedi.Eşim de Bursa dışındaydı bende acel tecel bir duş alıp temizliğimi yapıp atladım taksiye hastaneye gittim yalnız.Hemen nst ye bağladılar.ama sancım çıkmadı nst de.Bir zaten hastaneye gittiğimde sancım geçmez mi ? Neyse bir da çatı muayenesi yapalım dedi doktor.Ben bir gerildim ki sormayın.Neyse beni hazırlayan hemşire hiç korkma İsmail beyin eli çok hafiftir hiç anlamıcaksın dedi.Gerçekten de benim acı eşiğim çok düşük olmasına rağmen hiç anlamadım.Hiç acıtmadı sağolsun.! cm kadar açıklık var dedi rahim ağzı da yumuşamaya başlamış dedi.8 saat içinde sancıların başlayabilir başlamayabilir de dedi.Şu an sancın yok.10 gün sonra da gelebilir bebek , önümüzdeki saatlerde de sancın başlayp da gelebilir demez mi ? Çok korktum.Neyse çıktım.Yazık eşim de telaşlanıp hemen döndü ve beni almaya geldi.Eve geldim.ama şu an ara ara sancım var hala.Annem de yazlıkta.annemi çağırdım o gelecek yanıma.En azından bişi olursa yanımda olsun.Eşim sürekli şehir dışına gidip geliyor çünkü.
Bu arada tosuncuğum 3500 gr olmuş.Geçen sefer muhtelemen yanlış ölçmüş makina dedi.Zaten karnın dışardan görüntüsü ve ultrason görüntülari bebeğin kilolu olduğunu gösteriyor dedi.Bir resim verdi bu sefer benim oğluşum o kadar güzelki .Koca yanak yavrum benim Ultrason da ölçülen kilo genelde fazla oluyor ama az olup daha fazla çıkan da var arada dedi.Seninki muhtemelen ultrason kilosundan daha fazla çıkacak gibi dedi.Hayılrlısı akalım.
Bugün böyle bir macera yaşadık.Korkuttu beni....

herkese merhaba 4 gundur bakamıyordum ...
kımler bebegını kucagına aldı aceba meraktayım?

bu arada catı muayenesı oldum cok korkmama ve canımın cok ufucuk olmasına ragmen hıc acımadı ama olmadan oncekı gece sabaha kadar stresten uyumadım ama korktugum gıbı olmadı ...

normL DOGUM gozukuyor ama bu hafta degıl dedı bıraz rahatladım bıraz uzuldum kayınvalıdemde geldı epey erken oldu ama gelmesı napalım... bu arada kızım bıraz kılolu sanırım umarım dogururken sıkıntılı olmAZ kolay yada zor dogurursun dıye bısey soylemedı ama epidurallı normal dogum yapacagım kısmetse.

kızlar yaa benım doktorum sımdıye kadar catı muayenesı filan yapmadııı gecen hafta gıttım en sımdı bıde cuma gunu gıdıcem ınsallah bu gıttıgımde yapar ınsallah sadece sey dedı gunde 4 lıtre su iç bu haftalarda amnıyon sıvıda azalma olur azalma olursa acil sezaryena alırım dedi sanırım bu özel hastaneler de hemen yolunu yapıp sezaryne yöneltiyolar ama el mecbur güvenecez geçmişi okudumda kimine popon dar demiş kimine bilmem ne all bana da suyunda azalma olursa dedi bakalım hayırlısı simdiye kadar hep hayırlısına dua ettim ne derse kabulum olacak yani.. bide benim doktorum bebek kanala girdi mi filan diye de bişi demedi ve benım göbüş hala mideme baskı yapıo alta inmedi daha yani bide ben yürüyüş yapmıyorum wallla hem ayaklarımı uzatıp oturuom ama gunde 4 lıtre su içtiğim için 15 dk da bir wc ye cıkıyorum bayrama kalmadan gelse bebeklerimiz inş..

selam kızlar bizde kontrolden geldik vee perşembe günü sabah 10 da kavuşuyorum inşallah kuzuma..duanızı eksik etmeyin

bundan 4 ay onceydı gunlerce agladım esımın ısı yuzunden ona bellı etmemeye calısarak cok buyuk bır haksızlıga ugramıstı ama sımdı hepsı gectı yaradana sıgın bılıyorum kolay degıl bol dua et bana da aglama yavrunu dusun karnında dedıler ama o an sankı dunya duruyor ama ınan gecıyor bosa uzulmusum dıyorsun rabbım yardımcınız olsun hıc yasanmamıs gıbı olsun sıkıntılarınız.

Özel hastaneleri sezaryene yönlendiriyor diye suçluyorlar ama aşağıdaki haberde de açık ki gerçekten bazı durumlarda sezaryen olması daha mantıklı.

Bazılarımızın yazdıklarını okuyorum çatı muayenesinden korkuyorlar, kansızlar, bebekleri büyük, yaşları 35+, kimi aşılama ya da tüp bebekler yapmış vs vs.

Dediğimi lütfen yanlış anlamayın ama insan canı çok kıymetli, ki hele şu an 2 canlıyız. O kadar çok kişi tanıyorum ki normal diye ısrar edip canı çıkana kadar sancı çeken, 3-5 cm anca açıldığı için sezaryen olan..

Milliyet - Normal doğum ısrarı öldürdü

Sezaryen kolay doğumdur ve tıbbi açıdan istenirse tercih edilebilir birşeyse insanlar neden bu kadar acı çektiriliyor ki hala? Ya da artık doktorlar normal doğum yaptırmayı mı unuttu?

ay canım her an tetıktesın yanı belkı gelır belkı gelmez yavrucak ama hayırlısıyla kurtarsın Rabbım.senden de uzun sure haber cıkmazsa dogurdugunu dusunecegız yanı
ewet yaa bayramdan once gelsınler doktorlar tatılde olacak ben cok endıselenıyorum bu yuzden.bkalım hayırlısı olsun hepımız ıcın
selam kızlar bizde kontrolden geldik vee perşembe günü sabah 10 da kavuşuyorum inşallah kuzuma..duanızı eksik etmeyin

maasallah yaa ne guzel dokuluyor yavrukuslarımız teker teker.allah saglıcakla kavustursun tatlım

Canim bebegin hareketleri nasil benimki esksi gibi kıpır kıpır degil ordan oraya toplaniyo Ama hareketleride yavaş yavaş yapiyo

bizimde öle eskisi gibi çok hareketli değil ama bu normalmiş alanı daraldığı için hareketleride kısıtlanıyomuş bebişin ama günlük hareketlerini takip ediyorum azda olsa hareketli olması lazım olmaması sorun kayyo ordan oraya :) senin kaçıncı haftan

bende bilmiyorum ki ama açılmaya başlaması gerekirdi dedi
ne yapsam acaba devlete gidip bi de orda bi doktora mı muayene olsam

İçin rahat edecekse git canım ama suyunda yada farklı birseyde sorun yoksa bekle yani normal dogum zamanı bile dolmadı gunu gecmiş gibi davranılmasına gerek yok ki. Arkadasımın bebegi dogum kanalına girdi ama inmemişti bilmem kac cm son hafta inmezse su gune kadar sancın olmazsa gibi seyler demişti doktoruda 40haftasının dolmasına 1gun varken dogum yaptı ki ogun akşam konustuk sancı bile yoktu sabahına dogumu oldu.

canım ya sağlıkla doğsun kuzular : )) ben geçen söylediğinden beri perşembeyi bekliyorum acaba nasıl olucak diye epidural mi olucaksın birde doktorla konuştun mu hastaneye bişey istiyorlarmıymış?

Ama sancım yok bişeyim yok nişan gelince hemen doğum olmuyor ki çantam hazır kapının yanında bi duş alıp giderim hemen de acaba hemen mi gitmem gerekiyor ki

Ama sancım yok bişeyim yok nişan gelince hemen doğum olmuyor ki çantam hazır kapının yanında bi duş alıp giderim hemen de acaba hemen mi gitmem gerekiyor ki

Doktorunu ara istersen ama canım nişan gelince hemen gel demiyorlar ayrıca fazla bir kanama yoksa tabi.Sancı sıklıgını takip etmeni istiyorlar daha ziyade

SELAM KISLAR 27 temmuz cuma günü öğlen saat 4 te kızım dünyaya geldi.
3.350 gr. 52 cm.
kırmızı yanaklı bir kız
sezaryen doğum oldu epiduralli.

gözün aydın canım.allah sağlık mutluluk versin kırmızı yanaklı kızına.maşallah.darısı bizim kırmızı yanaklı yaramazlara vaktiyle işallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…