Mrb arkadaslar.dun yazmistim okuyanlar bilir.cati muayenesi olmustum bugun de baska bir dr a gittim.dunku 3600 demisti normal icin fazla kilolu dahada gelmeye niyeti yok demisti.bugunku ise 3200-3400 arasinda dedi .kafam karisti bu gercekse tabi daha ii.3600 oldugunu zannetmiyorum dedi.AMA 14 gunumuz kalmasina ragmen bebek HALA kanala girmemis.1 parmak aciklik da var AMA kanala girmezse yine de sezeryan yapmak zorunda kaliriz dedi. Bu haftaya kadar kanala grimes gerekirdi AMA time de bekleyelim dedi.offff cok zor durumdayim kanala girmeyen normal dogumu bekleyen arkadaslar varmi aramizda.ne yapayim hanimlar?bi netlesseydi keske dogum sekli de ona gore kafM Rahat olsaydi.aciilllll yardiiiimmm
tmm canım sağol sıkmam bende :18: ama görürgörmez ağlamaya başladım zaten bu gün doktor moralimi bozmuştu normal doğurman çok zor diye kanı da görünce tepe taklak oldum ama şimdi daha iyi gibiyim. hem zatn doktoruma da gitmicem kızdım ona gecen hafta verdi gazı bu hafta fazlasıyla geri aldı. Devlete gidicem zaten bebiş oldukça iri çıkıyor ultrasonda gitsem hemen sezeryan yapar bende devlete gidicem
Sezeryanmı olacak canım?
Neye dayanarak söyledi, bizim doktor gayet rahatta, çatı muayenesi bile yapmadı, neyseki bebeğin kanala yerleştiğini öğreneildik...
Kızlar bu sabah saat 10 gibi bir sancı başladı bende adet ağrısı şeklinde belime de vuruyordu.Yattım tekrar saat 1 e kadar devam etti baktım geçmiyor.doktorumu aradım.Hemen hastaneye gel dedi.Eşim de Bursa dışındaydı bende acel tecel bir duş alıp temizliğimi yapıp atladım taksiye hastaneye gittim yalnız.Hemen nst ye bağladılar.ama sancım çıkmadı nst de.Bir zaten hastaneye gittiğimde sancım geçmez mi ? Neyse bir da çatı muayenesi yapalım dedi doktor.Ben bir gerildim ki sormayın.Neyse beni hazırlayan hemşire hiç korkma İsmail beyin eli çok hafiftir hiç anlamıcaksın dedi.Gerçekten de benim acı eşiğim çok düşük olmasına rağmen hiç anlamadım.Hiç acıtmadı sağolsun.! cm kadar açıklık var dedi rahim ağzı da yumuşamaya başlamış dedi.8 saat içinde sancıların başlayabilir başlamayabilir de dedi.Şu an sancın yok.10 gün sonra da gelebilir bebek , önümüzdeki saatlerde de sancın başlayp da gelebilir demez mi ? Çok korktum.Neyse çıktım.Yazık eşim de telaşlanıp hemen döndü ve beni almaya geldi.Eve geldim.ama şu an ara ara sancım var hala.Annem de yazlıkta.annemi çağırdım o gelecek yanıma.En azından bişi olursa yanımda olsun.Eşim sürekli şehir dışına gidip geliyor çünkü.
Bu arada tosuncuğum 3500 gr olmuş.Geçen sefer muhtelemen yanlış ölçmüş makina dedi.Zaten karnın dışardan görüntüsü ve ultrason görüntülari bebeğin kilolu olduğunu gösteriyor dedi.Bir resim verdi bu sefer benim oğluşum o kadar güzelki.Koca yanak yavrum benim Ultrason da ölçülen kilo genelde fazla oluyor ama az olup daha fazla çıkan da var arada dedi.Seninki muhtemelen ultrason kilosundan daha fazla çıkacak gibi dedi.Hayılrlısı akalım.
Bugün böyle bir macera yaşadık.Korkuttu beni....
arkadaşlar benim çok moralim bozuldu bugün halen kendime gelemiyorum, 37+0 haftamızdayız bugün ilk kez nts ye girdik normalde oğlum çok hareket etmesine rağmen nts de hareketleri çıkmadı , çikolata yedim bol bol, meyvesuyu da içtim , 2 kez girdik ikisi de aynı çıkınca birkaç saat sonra tekrar girdik ama yine de istediğim gibi değil dedi doktorum, eğer nts düzgün çıkmazsa bebeğin yeterince oksijen alamamasına işaretmş, haraket çıkmaması bebekte problem olabileceğini gösterirmiş, cuma günü yine çağırdı, inşallah herşey nrmal çıkar... Bu konuda bir bilgisi olan ya da benzer durumla karşılaşan arkadaşlar var mı ?
Amin inşallah canımbende devlete gitcem..inşallah gönlümüze göre olur..
hastane yakın canım en fazla 15 dk sürer o yüzden rahat takılıyorum azcık kan geldi işte nişan denilen olay yani bunda telaş yapacak bişey yok bence doktoru arasam hemen cık gel der kesin ve hemen sezeryan yapar
aynı dertten muzdaribim..bende bugün kontrole gittim suyu falan herşey normal ama kanala girmemiş nst'de sancı çıkmadı bişeyler yedim bi daha girdim az çıktı bu sefer.sonra alttan muayene etcem dedi iyi dedim baktı açılma yok dedi..azcık kanama oldu dr bir iki gün lekelenme olabilir korkma muayeneden dolayı dedi...(başına gelen var mı doğrumudur?) bol bol yürüyüş ve hareket et dedi 41.haftaya kadar bekleriz bişey olmazsa suni sancı verip doğurtcaz dedi..artık muayenelere sabah gel yatış gerekirseymiş...ben zırıl zırıl ağlarım niye böle oluyor.eşim devlete gidelim önerisinde bulundu..sezeryan istemiyorum suni sancı da herşey doğal yoluyla olsun istiyorum ama hastaneyede doktorada güvenemiyorum malum sezeryan düşkünü oluyorlar...bende devlete hast. gidicem mutlaka bakalım o ne diyecek...en azından kafam rahatlar yaaaa.
arkadaşlar benim çok moralim bozuldu bugün halen kendime gelemiyorum, 37+0 haftamızdayız bugün ilk kez nts ye girdik normalde oğlum çok hareket etmesine rağmen nts de hareketleri çıkmadı , çikolata yedim bol bol, meyvesuyu da içtim , 2 kez girdik ikisi de aynı çıkınca birkaç saat sonra tekrar girdik ama yine de istediğim gibi değil dedi doktorum, eğer nts düzgün çıkmazsa bebeğin yeterince oksijen alamamasına işaretmş, haraket çıkmaması bebekte problem olabileceğini gösterirmiş, cuma günü yine çağırdı, inşallah herşey nrmal çıkar... Bu konuda bir bilgisi olan ya da benzer durumla karşılaşan arkadaşlar var mı ?
SELAM KISLAR 27 temmuz cuma günü öğlen saat 4 te kızım dünyaya geldi.
3.350 gr. 52 cm.
kırmızı yanaklı bir kız
sezaryen doğum oldu epiduralli.
Merhaba canım, hakkında hayırlısı olsun, Rabbim gönlüne göre versin inşherkese merhaba 4 gundur bakamıyordum ...
kımler bebegını kucagına aldı aceba meraktayım?
bu arada catı muayenesı oldum cok korkmama ve canımın cok ufucuk olmasına ragmen hıc acımadı ama olmadan oncekı gece sabaha kadar stresten uyumadım ama korktugum gıbı olmadı ...
normL DOGUM gozukuyor ama bu hafta degıl dedı bıraz rahatladım bıraz uzuldum kayınvalıdemde geldı epey erken oldu ama gelmesı napalım... bu arada kızım bıraz kılolu sanırım umarım dogururken sıkıntılı olmAZ kolay yada zor dogurursun dıye bısey soylemedı ama epidurallı normal dogum yapacagım kısmetse.
Kızlar karnım cok sert oluyo ve migdem bulaniyo bu nedir şimdi noluyo?sizce
canım ya sağlıkla doğsun kuzular : )) ben geçen söylediğinden beri perşembeyi bekliyorum acaba nasıl olucak diyeepidural mi olucaksın birde doktorla konuştun mu hastaneye bişey istiyorlarmıymış?
Doğum belirtisi olabilir mi? Kasılmalar mı başladı acaba? Hadi hayırlısı
canım bildigim ve yakın zamanda bir arkadasımına doktorunun dediğide bolbol yuruyus yapması gerektigi hiç boyle seyler demediler mi arkadasımınkide kanala girmemişti yuruyus yaptı kanala girdi ilgisi oldugnu dusunuyorum cunku cogu doktor yuruyus oneriyor bu konuda
Bilmiyorumki karnım cok sert oluyo ve migde bulantisi oluyo karnım yumusayinca kesiliyor migde bulantisi dun gece belli
Agirdi kasliklarima vuruyordu birde kalçamada agri girip çıkıyordu bilmiyorum artık canim dogum belirtisimi neyse yarın ebeye sorarım artık bu gece dogurmasam:)
Hayırlısı canım, inşaallah doğum belirtisidir.
aynı dertten muzdaribim..bende bugün kontrole gittim suyu falan herşey normal ama kanala girmemiş nst'de sancı çıkmadı bişeyler yedim bi daha girdim az çıktı bu sefer.sonra alttan muayene etcem dedi iyi dedim baktı açılma yok dedi..azcık kanama oldu dr bir iki gün lekelenme olabilir korkma muayeneden dolayı dedi...(başına gelen var mı doğrumudur?) bol bol yürüyüş ve hareket et dedi 41.haftaya kadar bekleriz bişey olmazsa suni sancı verip doğurtcaz dedi..artık muayenelere sabah gel yatış gerekirseymiş...ben zırıl zırıl ağlarım niye böle oluyor.eşim devlete gidelim önerisinde bulundu..sezeryan istemiyorum suni sancı da herşey doğal yoluyla olsun istiyorum ama hastaneyede doktorada güvenemiyorum malum sezeryan düşkünü oluyorlar...bende devlete hast. gidicem mutlaka bakalım o ne diyecek...en azından kafam rahatlar yaaaa.
amin inşallah sağlıcakla doğsunlar...epidural olucak canım.hastane özellikle birşey istemiyor herşey bildiğimiz gibi.sen ne alemdesin herşey yolundadır inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?