2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar birde bebişlerinize çay kasığının ucuyla yemek suyu verin ek gıdaya geçtiğinde yemek yediremiyorum derdi yasamazsınız yemek konusu rahat olur

cnm öncelıkle hayırlısı olsun.kım olursa olsun kımsenın mudahele etmesıne ızın verme bu senın ve bebegının hayatı buna sen karar verırısın,doğru olanı sen hıssedersın.başkalarının mutsuz etmemek için susup kabullenıyıım deme,sonra üzülen sen olursun.doktorum bana normal doğuma herseyın musait dedi,fakat zamanı gelınce nolur bılemeyız dedı bır aksılık cıkar ve sezeryanada dönebılırız dedı her ana kendını psıkolojık olarak hazırla dedı,epudurallı normal doğum içinde geldıgın de belkıde 8 cm acıklıgın olucak dedı agrı esıgın yuksek olucak dedı bu durumda epudural yaptırmanında bı anlamı yok dedı,acılman yavas olursa cok agrılı olursa acılman 4 cm olunca epudural yaparız dedı.sonuç olarak hersey bır anlık,sen oluruna bırak kımseyı takma annen,baban,kocan bıle olsa

haydi hayırlısı allah bır nefeste kurtarsın ıns. mubarek ay ve mubarek bır gunde gıdıyorsun bak ne güzell

İnşallah açılman vardır da sağlıklı bir şekilde doğumunu yapar, yavrunu kucağına alırsın. Ben de pazartesi 40.haftayı bitiriyorum ama hala açılma yok

olmadı malesef. nst de hiç sancı çıkmadı 1 hafta daha beklicez dedi doktor. cumaya kadar olmazsa yatışını yapıcaz dedi. Gün saymak yine iyi arkadaşlar gün geçince daha bi bunalıyorsunuz işte günüm bitti ama hala beklemedeyim.

ah ah ben takmamda bakalım osancıları cekerken beni takacaklarmı ay bir doğurayımda bitsinde bu tur seyleri artık dinlemeyeyim valla daral geldi zaten benim dışımda herkes bir nazlı ben milleti teselli ediyorum yanlıs anlasılmasın teselli edilmesi gereken kişi bendimmm

cnm benım allah sabır versin,ben şimdiden sabırsızlanmaya başladım :44: benim günüm bu ayın 20 sınde doluyor,yanlız doktorum gunune kadar doğmazsa ayın 22 sınde sunı sancı verıcem dedı,acılman olmazsada mecburen sezeryana dönerız dedı,bebeğin gününü geçirtip sitrese sokmak ıstemıyorum dedı,ama tabıkı son kararı sen verıceksın dedı,bende doktoruma guvendıgım ıcın tamam dedım beklıyorum işte hayırlısı olsun

Sezeryan epidural mı spinal mi diye dusunuyordum ve en cok bas agrısı sikayeti duyuyordum,bu okudugum yazıda spinalin yan etkisi olarak yazılmış bas agrısı

Baş ağrısı: Spinal anestezi uygulamaları sonrası ortaya çıkabilir. Epidural anestezinin yan etkisi değildir, genellikle işlem sırasında hareket edildiğinde veya çok deneyimli olmayan ellerde uygulandığında dura zarının kaza ile delinmesi sonucu nadiren görülebilir. Dura zarının delinmesine bağlı dura dışına sıvı kaçmasıyla oluştuğu düşünülür. Hareket edince, ayağa kalkınca çoğalan bazen oldukça şiddetli olabilen karakteri vardır. Bulantı da eşlik edebilir. Çok sıvı ve kafein içeren içecekler alınarak, batın içi basıncı artırıcı uygulamalarla, olabildiğince yatak istirahatı ile ve gerekirse çeşitli ilaçlarla yok edilir.

Olurda butur bir bas agrımız olursa gercekten aklımızda olsun herkesin doktoru bilgi vermeyebiliyor yada ulaşım zor olabiliyor bebekle ugrasmaktan: Kafeinli içeçekler özellikle Türk kahvesi o agrılara iyi geliyormuş.

bak sana 2 gün demiş. benim 1 hafta. normalmi acaba yaa kafam çok karışık

benim annem de ısrarla kendi aldığı kundağı getirecek.kundak yapmayı düşünmüyordum ama hazır cırtlı penye kundaklar var.güven mi veriyormuş ne.yapmaya karar verdim.annem tutturmuş o iyi değil benimki iyi diye.ay çıldırtır.çok bişey alma dağıtırım millete dedim.bir de dikkat etmeden alıyor polar vb almış tulum.hayatta polar giydirmem bebeğime.anlamıyor işte.ne renk konusunda ne kumaş konusunda.

haklısın cnm keşke bunu çevremızdekılerde görebilse

o zaman epidural spinalden 1 adım önde.benim hastanede epidural spinalden 200 tl pahalı demekki daha mı iyi?anlamadım gitti

merhaba kızlar. bende nihayet dün doğum yaptım. saat 14.25 de dünyalar güzeli kızım ipeği kucağıma aldım. hiç doğum belirtileri yoktu. dün sabah aniden hafif sancılarım başladı. hastaneye gittiğimizde 3 cm açığım vardı. 2 saat içinde doğum gerçekleşti çok kolay açılma oldu allahıma şükürler olsun ilk bebek olduğu halde herkes şaşırdı. ve asıl bomba yüzyılın doğumunu yapmışım bebek kafasıyla değil yüzüyle çıktı dışarı hastane herkes şokta:)))

sorma canım yaa bir alıngan bir alıngan mesela istemediğim birşeyi soyleyecem ondan once kırılmasın diye bir suru açıklama yapıyorum gına geliyor artık ben anneme en basta dedim çok sey yapma erken buyuyorlar yazık emeğine kullanamam diye ayy nasıl olduysa ona alınganlık etmedi sukur kundak konusuna glince il hafta sar bence evet bebek kendini guvende hissediyor ve uyku duzeni oluyor cunku ilk basta dunyaya geldiklerinde yerleri genişlediği için elleri kolları surekli hareket halinde oluyor ve uykularını boluyorlar buda ieriki uyku duzenini etkiliyor eğer annem kundak yaparsa karısmam

haklısın cnm keşke bunu çevremızdekılerde görebilse
evet sanki çok sey istiyormusuz gibi birazcık herkes cenesini tutup anlayıs gosterecek o kadar

Maşallah
Allah herkese oyle dogum nasip etsin canım benim bebeginede saglıklı hayırlı omurler :))

bak sana 2 gün demiş. benim 1 hafta. normalmi acaba yaa kafam çok karışık
cnm senı korkutmak istemem,doktorum benım ısrar etmedı ıstersen 1 hafta bekleyebılırız dedı gunu gecınce,ama benım tercıhım cok uzatıp rıske atmamak,sende ıstersen dıye sordu bana,doktordan doktora degısebılır,ben doktoruma guvendıgım ıcın kabul ettım,sende guvenıyosan suphe etme,sonucta ısın uzmanı onlar dıye dusunuyorum,takıntılı olmak ıstemedım.

canım adına cok sevindim gulumsedim yazını okurken masallah daha ilk anda yapacağını yapmış nazar değmesin annesinin babasının birtanesi allah analı babalı buyutsunn

cnm çok sevındım senın adına,darısı bizim başımıza inşallaaaah

çook teşekkür ederiz tezeleri darısı sizlere inşallah. ben doğum sabahı bol bol merdiven inip çıktım onunda faydası oldu sanırım. bi de bundan bi kaç ay önce bir gün içersinde 500 ayetel kürsı okudum kolay doğum yapmak için hiç böle kolay açılma olucagını zannetmedim ama oldu allahıma şükürler epidural olucaktım ama çok hızlı ilerlediği için yapmadılar. kızlar size tavsiyem bol bol merdiven inip çıkın.

Maşallah canım
İnşallah lohusalıgınıda busekilde guzel atlatırsın hiç bi sıkıntı yasamazsın. Tosbanda uyku duzeni olan sakin bi tosba olur :) Gerci biraz farklı gelmiş farkı usluluk olur inşallah :))

cocuk öyle sıkılmışki karanlıktan kafasının çıkmasını bekleyemedi direk yüzden cıktı. ışığa hasret kaldı demek. allah sağlıkla sıhhatle buyumesini nasip etsin inşallahhhh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…