2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Suyunda azalma olsa idi onu direkt olarak gelişim geriliği diye nitelendirecekti,bizim oyle cunku bir aydır suda azalma var ve zayıf gelişim geriligi olarak geciyor surekli kayıtlara birkac doktorda aynısını dedi.Bizde zaten 4kilo bir bebek beklemiyorduk :) cunku eşimde bende minyonuz. 2500kilo olması zor diyor doktor bakalım zayıf cocuk cabuk toparlar diye endise etmiyorum zaten sadece gelişimi geriden geldigi için ciger gelişimi tamamlansın yeter bize :) dısarda yavas yavas alır kilo ne yapalım :)

kızlar bir yerde okudum kuşburnu çayı doğumu tetikliyormuş,ben denıycem bayramdan önce hayırlısıyla doğurmak ıstıyorum

Canim benimde dun feci sancılarım vardi belden başlayıp asagi inen bir ara gercek sancimidir dedim sabaha kadar uyumadım dun cok ayakta kaldım ondanmiydi yada yalancı sancimiydi bilmiyorum

Doguma giriyorum dua edin

Amanıııın kız durun bi ya sırayı niye bozuyorsunuz bizi strese sokuyorsunuz :) şaka bi tarafa hayırlı doğumlar nasip etsin Mevla güzel haberlerini bekliyoruz Allah yardımcın olsun canım, şimdi bi nostalji yapmak gerekirdi sana ilk hamile olduğunu öğrenipte topiğe girdiğin zamanları hatırlamak gibi, hey gidi diyelim gitsin....

18 yaşında genç bir kızımızın ilk doğumuydu. Sabah 9:00’da gördüğümde doğum bölgesinde 6 santim açıklık vardı. Kendine inanan yüzüyle ve doğumu kabullenişi ile ebelerin gözünde de şimdiden farklı biri olmuştu.

“Çok iyi gidiyormuş doğumun.” dedim. “Biliyorsun doğum senin işin ve kendini bırakırsan bedenin ne yapacağını biliyor.”. Beni tanımadığından sadece “Evet” diyerek cevapladı. Akşam vizitinde yanındaydım. 14:15’te güzel bir doğum yapmış. Yüzü gülüyordu. “Nasıl geçti?” diye sordum. “Aynen sizin dediğiniz gibi.” dedi. “Kendimi bıraktım ve çok kolay oldu.”

Asıl hikaye bundan sonra başladı. Yan yataktaki, yine o gün doğum yapan bir hamilenin annesi söze karıştı. 4 çocuğunu da evde doğurmuş bu teyzemiz içinden gelerek, “Olmamış meyveyi taş veya sopayla düşürmeye kalkarsan dalı kırarsın, oysa olgunlaşmasını beklersen ağacı azıcık sallamanla kucağına düşer.”. Resmen büyülendim. Belki uzun bir açıklama ile anlatacağım şeyleri teyzemiz bir cümleyle özetlemişti. Hem de benden daha iyi bir mesaj vererek. Doğumun kendi başlaması gerektiği bundan daha iyi nasıl anlatılabilir ki

aaaa sen cidden yağmurdan bahsetmişsin. ben de suyun gelmesi falan şeklinde anlamışım sözünü uçmuşum yaaa

bizim doktor silkelemeyecek, direkt dalı kesecek

kızlar hurma yiyin bol bol doğumu kolaylaştırıyormuş.Ben bugün doktora gittim herşey normal bekliyoruzzz oğlumu.13 Ağustos diyo doktor ama bakalım.Bekliyorum sabıtsızlıkla.Her karın ağrısını sancı sanıyorum:)

meraba kızlar herkes iyidir umarım,yeşilimsi doguma gidiyorum demiş yeni okudum allah yardımcısı olsun ,haber varmı ondan merak ettim durumu nasıl aceba sezeryan mı normal mi oldu

yeşilimsi hayırlısıyla sağlıkla al kucağına yavrunu.

24 saat oldu sağıyorum ve gelmedi. Cok da yara oldu. Yarin dus alabilirmisin o iyi gelir insallah cay ve sogana da yarin baslicam. İnsallah gelir sutum.
cnım sakın sıkma kendini ve üzme süt için baş düşmanıdır sütün bunlar sen üzüldükçe o meret gelmez. sabahlarıda kalktığın gibi bol su iç ve sağarken yanından ayırma.
canım sancıdan korkuyorsan sakın sezeryan olma benden tavsiye. normalin sunisi bile sezeryanınkinin yanında hiç kalıyo. bak üçünüde görmüş biri olarak söylüyorum bunu. yok asıl korkun kesi vs. ise o zaman tamam. ayrıca doktorun inatlaşıyorsa seni anlamamakta onunda çaresi var hasta hakları denen bir şey var. yok yine mi anlamadı o zamanda anlaşma imzalamasını iste normale girerim ancak herhangi bir sebepten dolayı başımıza bir şey gelirse şöyle tazminat vs. gibi ( iş yokuşa sürülürse kullanılabilcek bir yöntem )
yani desene Türkler koca kafalı oluyo benim sıpanın gene burnu büyük gözüküyodu hakketten öle surat küçücük burun patlıcan ortaada

gerçekten öle canım bak benim eh eh 2440 doğdu 4. günün sonunda 2500 dü. ama doyurucam diye canım çıkıyo. sağıyorum ayrı emiyo ayrı mama takviyeliyorum ayrı.şu anda bir göğsümden gelebilecek süt miktarı en fazla 40 cc miş ( çapa göre ölçüyorlar ) yani ikisinden alabileceği en fazla 80 ediyo ama benim eh eh 100 cc den aşağıyla doymuyo böyle olunca iki saatte bir zaten emiyo geceleri 3 saat aralıksız uyuyo o arada bir saatliği hafif sağıyorum sabah olunca öğlene kadar sömürüyoda sömürüyo en son artık 60 ta mama verip anca uyutuyorum ondan sonrada yapamıyom diye basıyo yaygarayı eeee doymak bilmezsen yapamazsın tabi

korse işini ne yaptınız arkadaşlar. doğumdan sonra sürekli takınca göbek falan kalmıyormuş. internetten araştırdım biraz. yeni incinin bir modeli var, önden kancalı (Yeni İnci Mideli Toparlayıcı Korse 9405) nbb marka varmış. marks&spencer da birsürü korse var fakat onlar çok pahalı. ben bir tanesini beğenmiştim 120 civarıydı almadım o yüzden. toker ya da ebebekte bir model görmüştüm. bambu kumaşından, fiyatı da daha uygundu ama henüz araştırma yapmadığım için almamıştım.

sezaryen sonrası bazı doktorlar 10-20 gün sonra kullanımı önermiş, bazıları kesinlikle yasak, olmaz demiş.

beden olarak da doğumdan önceki bedenimiz ne ise onun bir beden küçüğünü kullanmayı öneriyorlar. tabi ödemi fazla olanlar ya da fazla kilo alanlar başlangıçta bir önceki bedeninin aynısını alsın diyorlar.

benim saptadıklarım bunlar. korse alan ya da bu konuda ek bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

canım ben korseyi dün çıkardım ilk defa. doğumdan 2-3 saat sonra bir taktırdım ( önce lastik korse ilk üç gün ) sonra elastik korseler duş hariç hiç çıkarmadım. hem içinin kolay temizlenmesini sağlıyo hemde kolay yatıp kalkıyorsun. hemde çabuk kurtuluyorsun göbekten üstelik küçük çatlaklardan vs. den arındırıyor. ben kesinlikle tavsiye ederim.

yaaa o kadar çabuk mu? benim okuduklarım 2-3 ay takmışlar korseyi. ama onlar sezaryen sonrası tabi, seninki yanlış hatırlamıyorsam normal doğum olmuştu değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…