canım ben de sağa sola döndükçe batma oluyor.bu hafta karnımdaki taşlaşma sıklaştı.geçn hafta gittiğimde nst de sancı yoktu.bir de kalkamıyorum yatınca ve oturunca.
Evet canım, yatakta sağa sola dönmek tam bir işkence. Oturup kalkmak artık beni de çok fazla yormaya başladı. Allah yardımcımız olsun hepimizin.
Benimde bugün kontrolüm vardı,1cm açılmam olmuş ama bebeğin kafası henüz kanala yerleşmemiş normal doğum istediğim için çarşamba gününe kadar beklyeceğiz olmazsa çarşamba sabahı hastaneye gidiyorum sezeryana alacaklar 15.08.2012 kızımın doğumgünü benimde 3.evlilik yıldönmümüm olacak :) inşallah herşey hayırlısıyla olur...
doktorun birşey demediyse sorun yoktur normal yapmaya çalışslm kızlar bugun kontrolum vardı bebek nst falan ıyı cok sukıur ama bende en ufak bır dogum belırtısı yok bayrama gelırseb dr uma ulasamam dıye korkuyorum gunum son gun 15 agustos dr umda bana bıraktı dılersen sezeryan yapbılırız ama bıraz daha bekleyelım dedı ne yapacagımı sasırdım deneyımlı arkadaslara soruyorum boyum 150 cm cıvarı ve kılom 95 fakat 85 le hamıle kaldım bebekte 3600 3800 gorunuyor bunlardan bırı normale engel mı beklemelı mıyım bılemıyorum lutfen cevap yazıp deneyımınızı paylasın benımle yanlıs bır karar vermekte ıstemıyorum bebekte bas gelıs
doguramayanlarla sezaryene gırecekler kaldı topıkteonlarda bebşlere kavusunca bız yapayalnız kalıcazzzzz...depresyona gırmek ıstıyoruuuuummm hatta gırdım bilee
slm kızlar nasılsınız
afacandan dolayı uzunca yazamıycam ama çok şükür 06/08/2012 de cnm oğluma kavuştum
spinal sez oldum çok memnun kaldım çok şükür sıkıntısız geçti ve artık evimizdeyiz
tek sorunumuz göğüs ucu yarası lansinoh işe yaramadı bende ama zeytinyağı birazda olsa çözüm oldu benım için
onun haricinde çok şükür şimdilik bir sıkıntımız yokaklınıza takılanlar olursa doğumla ilgili elimden geldiğince
fırsat buldukça cvplamaya çalışırım hepinizi öpüyorum kocamann
kesinlikle normali bekle derim. insan son günlerde bunalıyor yeter artık bebeğimi görmek istiyorum deyip sezeryan olan arkadaşlarım var. ben önce normal sonra sezeryan doğum yapmış biri olarak normali tavsiye ederim. gün çok güzel denk gelir ama dediğin gibi süprizler...
doktorun birşey demediyse sorun yoktur normal yapmaya çalış
Kesinlikle normal istiyorum zaten bugüne kadar onun için bekledim hatta hamilelikte tansiyon sorunu yaşamama rağmen ısrarla normal istedim ama 15 ağustosta 40.haftam doluyor o yüzden de daha fazla riske atmak istemiyorum ama bu arada da çarşambaya kadar inşallah kızım normal yollarla gelmeyi tercih eder :) tavsiyen için ayrıca çok teşekkür ederim :)
genel anestezi ile sezeryan olanlar????
duyan okuyan var mı bilmiyorum ama ????
1 - ne kadar iç çamaşırı götürdünüz
2- hasta bezimi yoksa ped mi kullandınız ?
3 - sütünüz geliyormu ?
4- ne kadar süre sonra duş alabiliyorsunuz ?
5 - yürümek çok mu zor
6- çorap kullandınız mı ,
7- pijama mı - gecelik mi ?
anneler
ha bu arada bebişlere hemşireler genellikle ne giydiriyorlar ?
mama yada biberon götürüp kullanan varmı ?
bebeğe havlu götüren ve kullanan varmı ?
başka aklıma gelmeyen ayrıntı var mı şunuda götür diyebileceğiniz ????????????
Doğum yapan herkese geçmiş olsun, Allah analı babalı, sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin.
kızlar sizlere sorum olcak;
Doğumdan sonra demir haplarına devam ediyor musunuz?
Hasta bezini bizmi alıyoruz , hastaneden veriyorlar mı?
NST de bebeğin kalp atışı hızlandıkça doğuma az kalmış demektir diye bişi duydum doğru mu?
Sütü gelmeyen anneler, bir yerde duydum 1 gün aç kalırsa birşey olmuyormuş bebeğe sütü beklemek gerek diyordu, mamaya alışınca sütü emmiyormuş diyorlar doğru mu? Doğum yaklaştıkça , nasıl olacak diye korkularım başladı, en çok da normal doğumda perinenin kesilmesinden korkuyorum, inşallah olmaz öyle birşey.
iyi geceler kızlar.birkaç hafta önce geceleri uyuyamayanlar olurdu topicde ama şimdi kimse yok.
ben de bekleyenlerdenim. salı günkü kontrolümde dr bir haftaya kadar doğurursun, bebek iyice aşağıya inmiş, rahim ağzı kapalı bebeği sadece rahim ağzı tutuyor.Yumuşama başladığı an bebek gelecek dedi. İnşallah söylediği gibi olur. Zira bende sabırsızlanmaya başladım. Annem doğum için yanıma geleli iki hafta oldu.Denizli'liyim ben İstanbul'da kimsemiz yok sıkıldı kadın haliyle. Nasıl oyalayacağımı bilemiyorum artık.
Normal doğum bekleyenler; bir an önce sağlıkla gelsin artık meleklerimiz inşallah.
kuzum ben acele etmem aslında.hem dogum ıznım yanmaz. ama doktorum bayramda olmayacak oglus da bayramı beklıyor sanırım oyuzden endıselıyım.bırazda rısklı bır gebelık gecırdım korkular sardı yaniii benikıs dur ayın kaçı daha ayı ortalamadık bile. ben şubat annesiydim 22 şubatta doğurdum. ki topikte 2 veya 3 kişi kalmıştık
allah sagsalım kucagına almayı nasıp etsın canım hayırlı haberlerle gelGünaydın herkese.. 12 agustos pazar gunü Allah nasip ederse sezeryana giricem.. Tuhaf bı duygu var icimde hem çok heyecanlı, hemde çok korku
aaaa sevindim çünkü düşünceyi çok saçma bulup kendimde korkmuştummpeki doğumdan sonra nasıl hissdiyorsun , yabancı gibi görüceğim diye çok korkuyorum benn :18::18:
merhabalar doğuran doğuma hazırlanan ve doğumu benim gibi bekleyen annişler nasılsınız ben iyiyim kızım bir 9 ay daha karnımda duracak gibi kızımın benden ayrılmaya niyeti yok bu arada temizlik yapmaya devam biri beni durdursunn
genel anestezi ile sezeryan olanlar????
duyan okuyan var mı bilmiyorum ama ????
1 - ne kadar iç çamaşırı götürdünüz
2- hasta bezimi yoksa ped mi kullandınız ?
3 - sütünüz geliyormu ?
4- ne kadar süre sonra duş alabiliyorsunuz ?
5 - yürümek çok mu zor
6- çorap kullandınız mı ,
7- pijama mı - gecelik mi ?
anneler
ha bu arada bebişlere hemşireler genellikle ne giydiriyorlar ?
mama yada biberon götürüp kullanan varmı ?
bebeğe havlu götüren ve kullanan varmı ?
başka aklıma gelmeyen ayrıntı var mı şunuda götür diyebileceğiniz ????????????
Doğum yapan herkese geçmiş olsun, Allah analı babalı, sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin.
kızlar sizlere sorum olcak;
Doğumdan sonra demir haplarına devam ediyor musunuz?
Hasta bezini bizmi alıyoruz , hastaneden veriyorlar mı?
NST de bebeğin kalp atışı hızlandıkça doğuma az kalmış demektir diye bişi duydum doğru mu?
Sütü gelmeyen anneler, bir yerde duydum 1 gün aç kalırsa birşey olmuyormuş bebeğe sütü beklemek gerek diyordu, mamaya alışınca sütü emmiyormuş diyorlar doğru mu? Doğum yaklaştıkça , nasıl olacak diye korkularım başladı, en çok da normal doğumda perinenin kesilmesinden korkuyorum, inşallah olmaz öyle birşey.
günaydınnnn...
yorgun bir gecenin sabahından iki prensini görünce iyiki yorgunum diyebilen bir anneden selam olsun tüm cici annelere :)kızlar ben dün akşam bişey yaptım. kendime çay hazırlıyorum diye git suyun içine mama at, birde ilk yudumda da farketmedimartık nasıl bir yorgunluksa
birde doğum yapmış olanlara bir sorum var ???????????????? sütü sağanlar cevaplarsa sevinirim. bu gün 17. günümüz günde 4 kez emzirip 5-6 kezde sağıyorum. ve her sefarinde 100 -120 cc arası süt çıkıyor. sizlerdeki durum nedir ???????? çünkü benim sıpa bununla doymuyor acaba yetmiyor mu beslemiyormu diye düşünmeye başladım. ama beslemese kilo alamaz 17 günde 150 gr aldı ve süt sarı kıvamlı maşallah.fakat onca uğaşın üzerine birde mama vermek gücüme gidiyor doğru çok değil ama günde 1-2 defa 30 cc kaar vermek zorunda kalıyorum yoksa kapanmıyo çenesi aç yani belli.
canım benimki spinaldi ama cevaplar aynı. iç çamaşırı 2,ikiside değil büyük oğlumun bezlerinin kenarlarını keserek kellndım çok daha rahat,sütümün tam gelmesi geceyi buldu. çarşamba sabah 9 da maadaydım cuma akşamı duş aldım.benim için h,iç te zor olmadı ama öncesinde çok yüklü bir ağrı kesici verildi ve yardımsız kalktım yataktan. çorap kışın bile giymem o yüzden buna yorum yapmiyim.gecelik daha ahat her yönden.
iç zıbın, pijama takımı ( üst zıbın, pappalı alt ) eldiven, şapka. mama götürmedim fakat biberon götürdüm.havlu arık istemiyorlar eskiden yıkıyorlardı artık yıkamıyorlar bebişleri. kesinlikle manuel bile olsa bir süt pompası ve göğüs başlığı ( memeyi tutamazsa diye, sütü hemen getirebilmek için. )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?