2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben de sağa sola döndükçe batma oluyor.bu hafta karnımdaki taşlaşma sıklaştı.geçn hafta gittiğimde nst de sancı yoktu.bir de kalkamıyorum yatınca ve oturunca.

Evet canım, yatakta sağa sola dönmek tam bir işkence. Oturup kalkmak artık beni de çok fazla yormaya başladı. Allah yardımcımız olsun hepimizin.

kızlar o ağrılardan bende de var geçen haftada vardı ama bu hafta sanki aralıksız hep ağrı var gibi. hafta başı kontrolüm vardı nst de sancım 40lardaydı ama doktorum açıklık varmı diye bakmadı normal istediğim içinde bekliyoruz artık. ama yatakta dönerken oturup kalkarken hatta yürürken bile kasıklarımda ağrılar oluyor acaba doğum yaklaşıyor mu:26:

kesinlikle normali bekle derim. insan son günlerde bunalıyor yeter artık bebeğimi görmek istiyorum deyip sezeryan olan arkadaşlarım var. ben önce normal sonra sezeryan doğum yapmış biri olarak normali tavsiye ederim. gün çok güzel denk gelir ama dediğin gibi süprizler...

doktorun birşey demediyse sorun yoktur normal yapmaya çalış

doguramayanlarla sezaryene gırecekler kaldı topıkteonlarda bebşlere kavusunca bız yapayalnız kalıcazzzzz...depresyona gırmek ıstıyoruuuuummm hatta gırdım bilee

kıs dur ayın kaçı daha ayı ortalamadık bile. ben şubat annesiydim 22 şubatta doğurdum. ki topikte 2 veya 3 kişi kalmıştık

Merhaba, Allah analı babalı büyütsün. Ben de 7 ağustosta doğum yaptım normal doğum planlarken aynı senin gibi spinal sezeryan olmak zorunda kaldım. Ben de memnun kaldım oğlumun doğuşunu görmek çok güzeldi.Dikişlerim yavaş yavaş iyileşiyor doktor yürü dedi yalnız yürürken dikişlerimin çok az bir kısmında yanma oluyor sende de var mı aynısı yani normal mi anlayamadım.

iyi geceler kızlar.birkaç hafta önce geceleri uyuyamayanlar olurdu topicde ama şimdi kimse yok.
ben de bekleyenlerdenim. salı günkü kontrolümde dr bir haftaya kadar doğurursun, bebek iyice aşağıya inmiş, rahim ağzı kapalı bebeği sadece rahim ağzı tutuyor.Yumuşama başladığı an bebek gelecek dedi. İnşallah söylediği gibi olur. Zira bende sabırsızlanmaya başladım. Annem doğum için yanıma geleli iki hafta oldu.Denizli'liyim ben İstanbul'da kimsemiz yok sıkıldı kadın haliyle. Nasıl oyalayacağımı bilemiyorum artık.
Normal doğum bekleyenler; bir an önce sağlıkla gelsin artık meleklerimiz inşallah.

Doğum yapan herkese geçmiş olsun, Allah analı babalı, sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin.
kızlar sizlere sorum olcak;
Doğumdan sonra demir haplarına devam ediyor musunuz?
Hasta bezini bizmi alıyoruz , hastaneden veriyorlar mı?
NST de bebeğin kalp atışı hızlandıkça doğuma az kalmış demektir diye bişi duydum doğru mu?
Sütü gelmeyen anneler, bir yerde duydum 1 gün aç kalırsa birşey olmuyormuş bebeğe sütü beklemek gerek diyordu, mamaya alışınca sütü emmiyormuş diyorlar doğru mu? Doğum yaklaştıkça , nasıl olacak diye korkularım başladı, en çok da normal doğumda perinenin kesilmesinden korkuyorum, inşallah olmaz öyle birşey.

selam kimsecikler yok gerçi temelli azaldıkmıı daha olmayıp giremiyenler mi vaaarrr bilmiyorum.bnmde annem geldi tam 2 haftam var 2 hafta sonra bugün bebeimi kucağıma almış olucam belkide.işte beklemek bizim işimiz

günaydınnnn...
yorgun bir gecenin sabahından iki prensini görünce iyiki yorgunum diyebilen bir anneden selam olsun tüm cici annelere :)kızlar ben dün akşam bişey yaptım. kendime çay hazırlıyorum diye git suyun içine mama at, birde ilk yudumda da farketmedim artık nasıl bir yorgunluksa

birde doğum yapmış olanlara bir sorum var ???????????????? sütü sağanlar cevaplarsa sevinirim. bu gün 17. günümüz günde 4 kez emzirip 5-6 kezde sağıyorum. ve her sefarinde 100 -120 cc arası süt çıkıyor. sizlerdeki durum nedir ???????? çünkü benim sıpa bununla doymuyor acaba yetmiyor mu beslemiyormu diye düşünmeye başladım. ama beslemese kilo alamaz 17 günde 150 gr aldı ve süt sarı kıvamlı maşallah.fakat onca uğaşın üzerine birde mama vermek gücüme gidiyor doğru çok değil ama günde 1-2 defa 30 cc kaar vermek zorunda kalıyorum yoksa kapanmıyo çenesi aç yani belli.

canım benimki spinaldi ama cevaplar aynı. iç çamaşırı 2,ikiside değil büyük oğlumun bezlerinin kenarlarını keserek kellndım çok daha rahat,sütümün tam gelmesi geceyi buldu. çarşamba sabah 9 da maadaydım cuma akşamı duş aldım.benim için h,iç te zor olmadı ama öncesinde çok yüklü bir ağrı kesici verildi ve yardımsız kalktım yataktan. çorap kışın bile giymem o yüzden buna yorum yapmiyim. gecelik daha ahat her yönden.

iç zıbın, pijama takımı ( üst zıbın, pappalı alt ) eldiven, şapka. mama götürmedim fakat biberon götürdüm.havlu arık istemiyorlar eskiden yıkıyorlardı artık yıkamıyorlar bebişleri. kesinlikle manuel bile olsa bir süt pompası ve göğüs başlığı ( memeyi tutamazsa diye, sütü hemen getirebilmek için. )

Günaydın herkese.. 12 agustos pazar gunü Allah nasip ederse sezeryana giricem.. Tuhaf bı duygu var icimde hem çok heyecanlı, hemde çok korku

Doğumu yaklaşan arkadaşlara Allah kolaylık versin diyorum. Arkadaşlar benim kasılmalar iyice arttı. Özellikle akşamdan sonra daha sert yaşıyorum. Karnım hep taş gibi, bazen çok zorluyor. Bugün itibariyle 38+2 oldum. Gün geçtikçe ağırlaşmaya başladığımı hissediyorum. Baskı hissi de çok rahatsız ediyor. Doğru düzgün oturamıyorum. Bir de bugün ellerim aşırı dercede ağrıyor. Bakalım daha ne kadar bekleyeceğiz, Allah hepimizin yardımcısı olsun, tez zamanda sağlıkla kucağımıza alabiliriz inş bebeklerimizi.

Merhabalar ben geçen yıl 20 Ağustosta normal doğum yaparak oğlumu kucağıma aldım. Başlığı görünce bir göz atayım dedim, heyecanınızı o kadar iyi anlıyorum ki hepinize sağlıklı, sıhhatli doğumlar diliyorum. Bazı arkadaşlar yürürken, yatarken ağrıları olduğunu yazmış, benim son 2-3 haftamda vardı bu ağrılar, telaşlanmayın. Doğumdan sonra yaklaşık 1 ay kadar demir hapına devam etmiştim, kan kaybı olduğu için. Nst de kalp atım hızı ve doğuma az kalmasıyla ilgili bir şey duymadım. Bütün bebekler doğumu takip eden ilk hafta ağırlıklarının %10 unu kaybederler sakın zayıfladı diye endişelenmeyin. Evet ilk günler süt çok az az ve sarı kıvamlı geliyor ama bağışıklık sistemi için çok faydalı bu sütü içirin muhakkak. oğlumun kilo alımı yavaş olduğu için ben günde 60 cc veya 120 cc aptamil1 vermiştim ilk bir ay, fakat sonradan sütüm artınca bıraktım. yani mamaya alışırsa emmez gibi bir durum olmadı. ilk 6 ay sadece anne sütüyle besledim. normal doğumda kesi oldu bende ama inanın hissetmedim desem yeridir zaten o sırada bir uyuşturucu yapıyorlar sanırım. Hamileliğinizin son anlarının tadını çıkarın, bol bol dinlenin, hiçbir şey için endişe etmeyin. Tekrar sağlıklı doğumlar diliyorum sizlere, sevgiler...

Günaydınlar herkeseeeeeeee ,sonunda bu gün doktorumuza randevu alabildik kızlar 4.30da gideceğiz bakalım neler neler diyecek doktor amcamız bize bu arada mantar da oldum offfffff inş çabuk atlatırım bu durumu , güzel haberler ile dönmek dileği ile sevgiyle kalın

aynı durumdayız sanırım seninle.Benim de annem geldi 10 gündür bende.ama kadın artık ben gideyim demeye başladı.Gelmeye niyeti yok bu veletin.Canı da sıkılıyo doğal olarak.Bir an önce gelse iyi olcak artık.Zaten uykusuzluk ağırlık kasılmalar derken bi de üstüne sıcaklar ter vs.hayli zor geçiyor günler.Allah hepimizi bir avazda kolayca kurtarsın inşallah...

kıs dur ayın kaçı daha ayı ortalamadık bile. ben şubat annesiydim 22 şubatta doğurdum. ki topikte 2 veya 3 kişi kalmıştık
kuzum ben acele etmem aslında.hem dogum ıznım yanmaz. ama doktorum bayramda olmayacak oglus da bayramı beklıyor sanırım oyuzden endıselıyım.bırazda rısklı bır gebelık gecırdım korkular sardı yaniii beni

Günaydın herkese.. 12 agustos pazar gunü Allah nasip ederse sezeryana giricem.. Tuhaf bı duygu var icimde hem çok heyecanlı, hemde çok korku
allah sagsalım kucagına almayı nasıp etsın canım hayırlı haberlerle gel

Arkadaşlar ben hala şu yaşadığım kasılmaların nasıl sancı kabul edildiğini anlayamıyorum. Yani kimisi sancı değil diyor, bunlar kasılma diyor. Dün gece o kadar yoğun yaşadım ki, herhalde doğum başladı dedim. Geçen dr a sordum, bunlar sancı işte dedi. Yani doğum sancıları da bu kasılmalara benzer mi olacak, öyle mi başlayacak acaba? Acemilik zor işmiş vesselam

Son düzenleme:
Slm normal doğum yapan arkadaşlara sorum olacaktı.
Dikişleriniz kaç günde iyileşti, birde ben tuvalete çıkamama sorunu yaşıyorum, psikolojikmi anlamadım ama baya sıkıntı oluyor sizlerde de oldumu?

dogum yapanların gozleriaydıın biz daha kızımla karınkarınayız doktorumuz 22 agustosa gun verdi saati vs 16sında belli olacak daha onumuzdee bayram var baya uzun geliyor sanki gunler hiç geçmicek gibi ama hayırlısı tabikii..kilomuzda 2 gun once 3.350ydii bayaa bi tombul cıkacak galibaa

dogumdan sonra aman ben anne oldum diye dusunmedim tatlim ama cok guzel bir ufaklik var kucagimda diye dusundum oyle yabancilamiyorsun sanki hatta hep varmis gibi geliyor korkma o yuzden tatlim :))
aaaa sevindim çünkü düşünceyi çok saçma bulup kendimde korkmuştumm peki doğumdan sonra nasıl hissdiyorsun , yabancı gibi görüceğim diye çok korkuyorum benn :18::18:

canim ne temizligi yahu birak prensens is var diye gelmeyecek dunyaa :))

- 3 tane ic camasiri goturdum
- hastaneden hasta bezi degil ama pamuklu boyle buyukcene bir bez verdiler onu kullandim (hasta bezinden ve pedden daha rahat) 2 gun sonra buyuk boy pede gectim
- sut geliyor , baslarda az ama inatla emzir ya da sag (elektrikli makine tercih et, otekisi cok yorucu olur sen de sıkılıp birakirsin)
- sezaryen sonrasi 4. gun dus almama izin verdiler
- yurumek sikinti degil , oturup kalkmak sikinti
- coraba gerek duymadim
- kesinlikle gecelik

bebeklere icin 20 li hastane cikisi goturmustum gayet yeterli oldu canim , mamayi falan gerekirse hastane veriyor (ama sen evde birtane bulundur) biberonu hastanede kesinlikle verdirmiyorlar zaten en kotu sagdirip kasikla icirtiyorlar bebege
hastaneye cok abartiya gerek yok tatlim aklima gelen bisi olursa yine yazarim

- demir haplari devam ediyor
- hasta bezi degil de pedle hasta bezi arasinda bisiyi hastane verdi
- kalp atisi azaldikca strese giriyor diye biliyorum sadece
- anne sutunu beklemek gerek ama mamaya alisma diye birsey de olmaz (eger dengeli bir sekilde hem emzirip hem de mama verirsen)

ahahah ben de dun gece hic uyumadimm bir biri agladi bir biri kusmalar vs vs gozlerime igneler batiyor su andaa :)) tatlim ben bagirdikca ya meme ya mama veriyorum walla hic hesap yapmadimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…