kıslar 11/08/2012 de kızım epidural sezeryanla dünyaya geldi..3.890 kilosu baya iyi yani..karnım çok büyük değilken okdr bi bebek beklemiyodum şaşırdım:)normal doğum yapabilecekken korkudan sezeryanı tercih ettim. Geceden sancılarım çoktu 10 dk.bir giriyodu sabaha kdr çektim..hastaneye gittiğimde 3 cm.açılma vardı doktor dedi normal deneyelim bn kabul etmedim attım imzayı girdim sezeryana..çok korkuyodum.sonda takılcak dediler çok korktum ama acımadı kasmamak gerekiyo sadece.ameliyathaneye girdim başımda 10 kişiden fazla vardı..spinal yapalımmı dedi doktor tamam dedim..iğneyi belime yaptı uyuşmadı..bikaç defa denedi yine uyuşmadı epidural yapalım dedi tabi yine iğne...allahtan iğneler acıtmıyo..uyuşmam uzun zaman aldı yani kişinin anotomik yapısıyla ilgili dedi doktor neyse sonra ztn uyuşunca başladılar..başımdaki kızla soıhbet ederken birden bi ağlama sesi bebeğimi gördüm çok güzeldi..doğum fotoğrafçısı istemiştim flaşlar patlıyo fln süperdi :) odaya çıktığımda bebeğim beni beklliyodu öle güzeldiki :) .. 6 saat sonra sondanı çıkarcaz ayağa kaldırcaz dediler sonda kolay çıkıyo ztn..ayağada kalktım ama yürüyemedim..sağ bacağımdaki uyuşukluk geçmemişti 1 gün boyuncada geçmedi ztn sekerek yürüttüler en sonunda.. Dikiş yerlerim acıdı ama ağrı kesici iğnelerler çok hafifliyo bazen hissetmiyosun bile.. Benim asıl sıkıntım emzirmeye başlayınca başladı...meme uçlarım daha ilk gğünden yara oldu şşu an resmen paramparça ve ben o şekilde emzirmeye çalışıyorum...öyle ızdırap verici bişey ki anlatamam...tarif edilmez bi acı anlatılmaz yaşananır yani...
Sezeryan doğum hiçbişi değilmiş yaa dikiş ağrısı bile hiç bişey değil...ama meme uçlarının yara olması ve öle emzirmek zorunda kalmak öyle acı verici ki hiç bi ağrıya benzemiyo...lansinoh lanolin krem sürüyorum teeee en başından beri sürüyorum ama nedense hiç bi faydası yokzeytinyağıda sürüyorum oda fayda etmiyo....silikon meme ucu aldım hiç güzel değil kocaman ucu var biberon başlığından beter bebeğim ağzına alırken zorlanıyo ve istemiyo....napıcağımı biilemiyorum
Arkadaşlar, bugün doktor kontrolüm vardı. Muayene sonrası doktorum çatımın dar olduğundan bi daha emin olduğunu ve bebeğimin zorlanacağını söyledi. Yarın sabah epidural sezaryenle bebeğime kavuşuyorum inş. Dualarınızı eksik etmeyin. Şimdi heyecan bastı beni, mutluluk ve endişe bir arada. Ameliyat nasıl geçicek, heyecanlanır mıyım acaba? Sezaryen sonrası nelere dikkat etmeliyim? Bebeğime odaklanıp endişemi atmaya çalışıyorum.
canım hadi hayırlısı olsun, yarın bebeğine kavuşacaksın ne mutlu sana..
sakin ol inan herşey çok güzel gececek, ben de sezaryenden çok korkuyordum hep normal olsun istedim ama kısmet değilmiş, ameliyata girerken de çok korkarak girdim ama hiç gerek yokmuş, herşey biranda olup bitiyor inan, zaten bebeğin doğduktan sonra artık gözün başka bişey görmüyor, o da hepi topu 5-10 dk.lık bişey..
sana tavsiyem ameliyattan sonra seni yürütmeye kaldırdıklarında bol bol yürü ve birdaha yatmamaya çalış.. inan beni kaldırdıklarında kalkış o kalkış oldu birdaha yatmadım, hep yürüdüm ya da biraz oturdum aralarda, 3. gün hiç ameliyat olmamış gibiydim, zaten kimse inanmadı sezaryen olduğuma
Sağol canım, inşallah dediğin gibi olur, güzel geçer. Eşim girecek ameliyata o ayrıca rahatlatıyor beni. Tavsiyene uyup bol bol yürümeye çalışacağım. Sezaryen sonrası süt gelmiyor diyorlar ya ondan da korkuyorum. Gerçi benim ara ara göğsümden geldi süt şu ana kadar. İnşallah bebeğimle süt sıkıntısı yaşamam.
kıslar 11/08/2012 de kızım epidural sezeryanla dünyaya geldi..3.890 kilosu baya iyi yani..karnım çok büyük değilken okdr bi bebek beklemiyodum şaşırdım:)normal doğum yapabilecekken korkudan sezeryanı tercih ettim. geceden sancılarım çoktu 10 dk.bir giriyodu sabaha kdr çektim..hastaneye gittiğimde 3 cm.açılma vardı doktor dedi normal deneyelim bn kabul etmedim attım imzayı girdim sezeryana..çok korkuyodum.sonda takılcak dediler çok korktum ama acımadı kasmamak gerekiyo sadece.ameliyathaneye girdim başımda 10 kişiden fazla vardı..spinal yapalımmı dedi doktor tamam dedim..iğneyi belime yaptı uyuşmadı..bikaç defa denedi yine uyuşmadı epidural yapalım dedi tabi yine iğne...allahtan iğneler acıtmıyo..uyuşmam uzun zaman aldı yani kişinin anotomik yapısıyla ilgili dedi doktor neyse sonra ztn uyuşunca başladılar..başımdaki kızla soıhbet ederken birden bi ağlama sesi bebeğimi gördüm çok güzeldi..doğum fotoğrafçısı istemiştim flaşlar patlıyo fln süperdi :) odaya çıktığımda bebeğim beni beklliyodu öle güzeldiki :) .. 6 saat sonra sondanı çıkarcaz ayağa kaldırcaz dediler sonda kolay çıkıyo ztn..ayağada kalktım ama yürüyemedim..sağ bacağımdaki uyuşukluk geçmemişti 1 gün boyuncada geçmedi ztn sekerek yürüttüler en sonunda.. dikiş yerlerim acıdı ama ağrı kesici iğnelerler çok hafifliyo bazen hissetmiyosun bile.. benim asıl sıkıntım emzirmeye başlayınca başladı...meme uçlarım daha ilk gğünden yara oldu şşu an resmen paramparça ve ben o şekilde emzirmeye çalışıyorum...öyle ızdırap verici bişey ki anlatamam...tarif edilmez bi acı anlatılmaz yaşananır yani...
sezeryan doğum hiçbişi değilmiş yaa dikiş ağrısı bile hiç bişey değil...ama meme uçlarının yara olması ve öle emzirmek zorunda kalmak öyle acı verici ki hiç bi ağrıya benzemiyo...lansinoh lanolin krem sürüyorum teeee en başından beri sürüyorum ama nedense hiç bi faydası yokzeytinyağıda sürüyorum oda fayda etmiyo....silikon meme ucu aldım hiç güzel değil kocaman ucu var biberon başlığından beter bebeğim ağzına alırken zorlanıyo ve istemiyo....napıcağımı biilemiyorum
benim eşim de girmişti gerçekten çok destekleri oluyor, zaten biz eşimle sohbet ederken birden bebeğimin sesini duydum
sütümdeaynen senin gibi 7. aydan beri sızıntı şeklinde vardı, doğumdan sonra da geldi, hemen emzirmeye başladım amailk 3gün az az geldi, 4. günden sonra normale döndü, şimdi gayet iyi
Ben de hemen emzirmeye çalışıp, ısrarla devam etmeyi düşünüyorum. Sütün daha da bollaşsın seninde, bebişine yarasın canım, darısı benim başıma.
aminn canım, hep söylüyorum bol su iç, humana still tea iç, yeşil üzüm ye ve sık sık emzir
Canım ayrıca merak ettiğim bişey var. Sonda olayı, mutlaka takılıyor mu, takılıyorsa can yakıcı bir işlem mi?
ayy 2 saattir gülüyorum
oğlumun altını değiştireyim dedim, açmamla ortalığa kaka yaptı, yeni bezini koyduğum gibi ona yine kaka yaptı, 3. bezi koymaya kalmadı bir de çiş yaptıaltını açmamı bekliyomuş meğer zıpır
merhaba güzel anneler ve anne adayları. bizimde bugün 13. günümüz oldu kızımla. artık yavaş yavaş birbirimize alışmaya başladık. evlat meğerse ne tatlı şeymiş insanın içi gidiyor bakarken. allah bütün isteyenlere versin inşallah. kızlar eğer bir engeliniz yoksa mutlaka normal doğum yapın o kadar rahat ki ertesi gün ayağa kalkıp herşeyimi yapabildim. herkesin saatlerce sürcek diye bişiy yok benim üç saat içinde hiç açılma yokken 10 cm açıldı allah yardım eder bol bol dua edin yeterki. gelelim süte:) hamileyken hiç sütüm akmadı benim bu yüzden çok endişeliydim doğumdan sonra gelirmi diye. ilk gün çok az ağız sütü denen sarı sütüm geldi ama gerisi yoktu. anca 3. gün çoğaldı ama bir çoğaldı bütün göğüslerimden aktı durduramadım. size tavsiyem bol bol sıvı tüketin bir de ılık duşa girin çok faydası oluyo. göğüslerinizi ılık suyla yıkayın bir yandan da hafif masaj yapın. inşallah hepimizin bol bol sütü olur ve yavrularımıza yarar.
ahh canım benim oğlun çok tatlı maşallah aynı benim zilli kızım gibi desene. kaç defa bez değiştiriyorum günde. tam açtığım sırada ya kakasını yapıyo ya da çişini çok denk geldi bizde de çok yaramaz bunlar :))
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin canım.canım o göğüs ucu derdini yaşayanlardan biride bendim ve daha öncede yazdım medelanı göğüs uçları bu konuda gerçeten ilaç gibi bir sorunu vvar yanlız piyasada bulunmuyor netten bulabildim bende ve biraz pahalı piyasaya göre ama emin ol değiyor bu gün 3. gün kullanıyorum emzirmenin tadına vardım tavsiye ederim kesinlikle.
ayy 2 saattir gülüyorum
oğlumun altını değiştireyim dedim, açmamla ortalığa kaka yaptı, yeni bezini koyduğum gibi ona yine kaka yaptı, 3. bezi koymaya kalmadı bir de çiş yaptıaltını açmamı bekliyomuş meğer zıpır
biz halen beklemedeyiz ben en sona kalıcam galiba bizim kızın gelmeye niyeti yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?