2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım hayırlı olsun allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inş.

banada dr. m genel anes. önerdi ama kafam çok karışık normal doğum derken sezeryan spinal yada epdr. derken genel anest.
karmakarışığım. sende genel anes. olmuşsun önereceğin yada hk. bahsedebileceğin bişeyler var mı ?

Son düzenleme:
kızlar nasılsınız ben de yüzde 90 yarın sezeryana giriyorum.bebeğin kilo alımı durdu çünkü.hr şey hazır ama ben değilim!!! korkuyorum..ilkinde çok stres yaşadığım için yine travma yaşarım diye tedirginim.
dua edin bana nolur bu gece hayırlısıyla yarın sabah kuzumu alayım kucağıma

Benim kasılma falanda yok canım karnım normal sertliği sadece kızım şişiriyor taş gibi oluyor öteki türkü tık yok cnm

Canım o bebek şişiriyor dedigin sertlik sancı bende o şekilde dusunuyordum ama nstde cıkınca sancın var dediler bende onu bebek hareketi sanıyordum demiştim :)
Doktor sancıyı osekilde takip etmemi soylemişti sıklıgını takip et

gözün aydın canım hayırlısıyla al yavrunu kucağına inşallah

merhaba güzel anneler 41+0 haftalık olan kızım irem 10 ağustos cuma günü aramıza katıldı. sonunda geldi güzel kızım. darısı bekleyen herkesin başına :)

Hayırlı sabahlar kızlar

Listede eksik olan var mı acaba, topicten takip edebildiğim kadar edip,doğum yapanlara denk gelince ekliyorum bilgileri ama gözümden kaçanlar olmuş olabilir..

canım bizim bilgilerde eksikler var.
İsim : Alkan
Doğum şekli :sezeryan
Haftası : 40+0

selam kızlar bu arada. umarım herkes iyidir geçmişe bakamadım. göğüslerden yana çekim bitmicekmi derken hiç ağrısız ve acısız emzirme yöntemini ir tavsiye üzerine denedim. iki gündür dünya varmış diyorum. hem çocuk mutlu emmekten hem ben mutluyum. benim göğüs uçlarım hiç yok, üstelik çokta hassaslar bir emse iki sağmak zorunda kalıyordum çünkü kanıyorlardı. hemen patlama apıyor. benim gibi olanınız varsa işte çözüm Medela'nın göğüs uçları. yok pozisyon deniliyor yok vs. alakası yokmuş onu kullanınca anladım.iki gündür ne patlak ne çatlak emzirmek ne güzel şeymiş meğer.

sütü az gelenler,mama takviseyini ne kadar yapıyosunuz? hergün mü,aray lamı,kaç cc koyuyosunuz. tam sütüm gelmedği için bebeğim aç kalıo ya,mama yapıorumhemen yıyıp uyuyo.. artık gelsın sutumuz

sütü az gelenler,mama takviseyini ne kadar yapıyosunuz? hergün mü,aray lamı,kaç cc koyuyosunuz. tam sütüm gelmedği için bebeğim aç kalıo ya,mama yapıorumhemen yıyıp uyuyo.. artık gelsın sutumuz

canım ben önce emzirip, sonra sağdığım varsa kenarda onu verip hala açsa 30 cc 30 cc veriyorum.bakıyorum ki verdim doymadı yine ekleme yapıyorum yani. kimi gün sütle idare edebiliyor kimi gün gerekiyor onu bebeğine göre sen ayarlamalısın. aç olduğunu anlamanın en güzel yolu ise küçük parmağını yanağına hafifçe değdir aranıyor ve alıp iştahla emiyorsa doymamaış yada açtır. yk haifif hafif çekeliyor yada hiç aramıyor ama uyumuyor yada bağırıyorsa emme iç güdüsünü tatmin edememiştir.

cok eglencelı yazmıssın canım hatta dokturmusuun...maasallah kızına allah bagıslasın
allah yardımcın olsun canım.amın rabbım hepımızın yar ve yardımcısı olsun
canım benımde aklımdan gecıyordun bugun uzun zamndır gırmıyordun acaba dogummu yaptı dıyordum.allah saglıklıca kavustursun yavruna

40lara karıştık sonunda iyi mi? :) bugünleri görebileceğimi hiç heseba katmamıştım kendime inanamıyorum :)

Rabbim şu mübarek gece hürmetine hepimize hayırlı doğumlar hayırlı evlatlar nasip et...

Herkese iyi geceler,

Nihayet sabah 08:30 da hastaneye gidiyoruz ve inşallah minik kızımız Derin ile evimize döneceğiz,yarın 3.evlilik yıldönümümüz ve en güzel hediyemiz geliyor darısı tüm isteyenlerin ve bekleyenlerin başına,bu zamana kadar mesajlarınızla dostluğunuzu esirgemediniz bugünde dualarınızı esirgememenizi umuyorum... :)

Meraba güzel anneler. Bebeğini kucağına alan ve alacak olan herkese şimdiden hayırlı olsun, herkesinki her yönden sağlıklı olsun inşallah. Bende karnımda sertlik hissediyorum bebekten sanıyordum, yazılarınızı okuyunca sancı olduğu kanaatina vardım. daha önce bahsettiğim burun kanamam bugünde oldu. artık perşembe günü doktora gittiğimde söyleyeceğim. ilk zamanlar olan kusmalarda nedense bende ba ay çok oldu, Bende herşey tersine mi işliyor nedir!!
Elimde sağlıklı hamilelik diye bir kitap var ondaki bilgileri sizlerle paylaşmak istedim, doğum anı için; 3 evre var demiş.
1-ilk evrede düzenli ağrılar ve rahim ağzının açılmasıyla başlar 10-14 saat sürer rahim ağzı 10 cm genişliğine kadar açılır, belirli aralıklarlada rahim ağzı kontrol edilirmiş.
2- ikinci evre 45dk - 2 saat arası olurmuş, kasılmayla birlikte bebeği aşağı doğru ittirmek gerekiyormuş,Her kasılmada 3-4 kere ıkınacakmışız. Bebeğin başı vajina girişine baskı yaptığında cild gerilmesi ve yanma olur. başı doğduktan sonra vücudu doğacaktır.Sonra bebeğin kordonu kesilir.
3-üçüncü evrede bebek çıktıktan sonra kasılmalarla bebeğin eşi dışarı itilecek 15 dk sürer,
Kızlar bunun yanında her kişi nasıl rahat ediyorsa öyle daha kolay doğururmuş( oturur, ayakta, çömelerek, sandalyeye binme gibi)
Bunların yanında doğumdan sonra 5-6 kilo kaybedilir. Ortalama 2 hafta sonra rahim legen kemiği içine yerleşir. 4 hafta sonrada hamilelik öncesi halini alırmış. Doğum sonrası loğusalık akıntısı 5-6 hafta sürermiş. ilk 3-4 gün kırmızı sonra açıklaşırmış, Vajina doğumda 10 cm açıldığı için 1 hafta sonra eski haline dönermiş. Dolaşım sistemi 2 hafta içinde eski haline dönermiş.Böbrek fonksiyonu ise 6 hafta sonra eski haline dönermiş. Oturarak değil ayakta yıkanılmalıymış. ilk yumurtlama 10 hafta sonra olabilirmiş. Birde kanamalar bitmeden cinsel ilişkiye girmek iltihaplı hastalıklara davetiye çıkarırmış.Kanamadan ötürü mikrop üremesi çogalırmış. Birde doğum esnasında yırtlma iyi değilmiş, kesilmesi daha iyiymiş.

bilgiler için teşekkürler canım.bu güne kadar hangi hafta ne olacak diye çok araştırdım okudum ama artık okuyacak bişeyde kalmadı doğumu beklemekten başka

Valla bende kızım rahat durmuyor oynayıp canımı yakıyor sanıyorum sıklığı var canım ama bakalım yarın dr kontrolüm var ne dicek dr rabbimden duam bian önce kurtulmak çok zor çünkü ankıyorsundur benide

aminnnnn canım yaaaa amiiinnn
allah saglıklıca kavustursun canım.sende bızlerı dualarına katmayı unutma biz hala beklıyoruz

bilgiler için teşekkürler canım.bu güne kadar hangi hafta ne olacak diye çok araştırdım okudum ama artık okuyacak bişeyde kalmadı doğumu beklemekten başka

aynen yaa arrtık gınaaa geldi valla bakalım okuduklarımız dogumda ıse yarayacak mı.doktorum yaramayacagını soyluyor ben ne dersem onu yapacaksın dıyor.arkadasım da bol bol normal dogum vıdeosu ızle dedı ben ıkınmayı bılmıyordum cok zorlandım dedı.doktoru dogum anında cok türk filmi izlemıssın sen ordakı oyuncular gıbı ıkınıyorsun demişşş

bende aynı dertten muzdaribim.sütüm daha yeni yeni çok gelmeye başladı.ama arada mama veriyorum yoksa doymuyo yavrum.önce 30cc veriyorum sonra doymazsa bi 30 daha.bende bebeğim aç kalıyo diye çok üzülüyorum.allah bol bol sütlenmeyi nasip etsin bizlere

selam kızlarr

doktordan geldik, maşallah herşey yolunda, oğlum 3880 gr olmuş, 1 haftada 310 gr almış, dr.umuz mamaya gerek yok anne sütün gayet yeterli gelişimi ve kilo alımı çok iyi dedi

yine de içim rahat değil ben arada mama veririm gibi geliyor bana

bugün 16 günlük olduk ve d vitaminine başladık, büyüyoruz yahuuuuuuu

maşallah paşana canım.bizimde bugün kontrolümüz var bakalım ne dicek dr amcamız.bende mama vermezsem doymuyo sanıyorum.annelik nasıl bir duyguymuş böyle

maşallah paşana canım.bizimde bugün kontrolümüz var bakalım ne dicek dr amcamız.bende mama vermezsem doymuyo sanıyorum.annelik nasıl bir duyguymuş böyle

inşallah siz de çok güzel haberlerle geleceksiniz
gerçekten annelik acaip bişeymiş, aslında gayet güzel doyuyor, beslenme düzeni falan da çok güzel ama ne bileyim sanki arada mama versem ona daha iyi gelecekmiş gibi hissediyorum, dr. ısrarla şuan gerek yok verme diyor ama gel de anla

kıslar 11/08/2012 de kızım epidural sezeryanla dünyaya geldi..3.890 kilosu baya iyi yani..karnım çok büyük değilken okdr bi bebek beklemiyodum şaşırdım:)normal doğum yapabilecekken korkudan sezeryanı tercih ettim. geceden sancılarım çoktu 10 dk.bir giriyodu sabaha kdr çektim..hastaneye gittiğimde 3 cm.açılma vardı doktor dedi normal deneyelim bn kabul etmedim attım imzayı girdim sezeryana..çok korkuyodum.sonda takılcak dediler çok korktum ama acımadı kasmamak gerekiyo sadece.ameliyathaneye girdim başımda 10 kişiden fazla vardı..spinal yapalımmı dedi doktor tamam dedim..iğneyi belime yaptı uyuşmadı..bikaç defa denedi yine uyuşmadı epidural yapalım dedi tabi yine iğne...allahtan iğneler acıtmıyo..uyuşmam uzun zaman aldı yani kişinin anotomik yapısıyla ilgili dedi doktor neyse sonra ztn uyuşunca başladılar..başımdaki kızla soıhbet ederken birden bi ağlama sesi bebeğimi gördüm çok güzeldi..doğum fotoğrafçısı istemiştim flaşlar patlıyo fln süperdi :) odaya çıktığımda bebeğim beni beklliyodu öle güzeldiki :) .. 6 saat sonra sondanı çıkarcaz ayağa kaldırcaz dediler sonda kolay çıkıyo ztn..ayağada kalktım ama yürüyemedim..sağ bacağımdaki uyuşukluk geçmemişti 1 gün boyuncada geçmedi ztn sekerek yürüttüler en sonunda.. dikiş yerlerim acıdı ama ağrı kesici iğnelerler çok hafifliyo bazen hissetmiyosun bile.. benim asıl sıkıntım emzirmeye başlayınca başladı...meme uçlarım daha ilk gğünden yara oldu şşu an resmen paramparça ve ben o şekilde emzirmeye çalışıyorum...öyle ızdırap verici bişey ki anlatamam...tarif edilmez bi acı anlatılmaz yaşananır yani...

sezeryan doğum hiçbişi değilmiş yaa dikiş ağrısı bile hiç bişey değil...ama meme uçlarının yara olması ve öle emzirmek zorunda kalmak öyle acı verici ki hiç bi ağrıya benzemiyo...lansinoh lanolin krem sürüyorum teeee en başından beri sürüyorum ama nedense hiç bi faydası yok zeytinyağıda sürüyorum oda fayda etmiyo....silikon meme ucu aldım hiç güzel değil kocaman ucu var biberon başlığından beter bebeğim ağzına alırken zorlanıyo ve istemiyo....napıcağımı biilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…