- 19 Mart 2008
- 7.459
- 12
- 358
kızlar yaa oglusumu emzırırken aglıyorum kendımı sıka sıka ıkı buklum oluyorum ter ıcınde kalıyorum.sutumde daha dun yanı 3.gunde gelmeye basladı.ama bu yaralar benı olduruyor.denemedıgım yontem kalmadı.sogan karbonat lansinoh,garmastan,zeytınyagı,ılık dus...............ne yapacagım nasıl gececek hem emzzırırken bu yaralar ıyılesırmı acaba.
kızlar yaa oglusumu emzırırken aglıyorum kendımı sıka sıka ıkı buklum oluyorum ter ıcınde kalıyorum.sutumde daha dun yanı 3.gunde gelmeye basladı.ama bu yaralar benı olduruyor.denemedıgım yontem kalmadı.sogan karbonat lansinoh,garmastan,zeytınyagı,ılık dus...............ne yapacagım nasıl gececek hem emzzırırken bu yaralar ıyılesırmı acaba.
Même uclari yara olan anneler même plastik uclari varya onlari kulanin ben ilk gun d'en onlari kulaniyorum hic yara olmadi
yok canım normal dogum oldu.3.gun geldi sutum suan gayet ıyı ama yaralar yuzunden emzırmek cok canımı yakıyor.gunduz neysede gece uykusuzlukda eklenınceBenimde yaraydi hala yara ama ilk günlere göre daha iyi sütün varmı ? Benim 11 gün oldu sütüm gelmiyor yinede elimden geldiğince emziriyorum gece mama takviyesi yapıyoruz sütün varsa dua et bence suan yara olmasini tercih ederdim bide anladığım kadarıyla sezaryen galiba. En kısa zamanda duzelir inşallah
mumarım canım kısa surede gecsın dayanamıyorum sutumu suryorum hersey denıyorum bakalım.bugun bıde evıtamını kapsulu deneyecegım.gogus kalkanıda denedım ama markası onemlı olabılırgeçmiş olsun gerçekten çok zor oluyor.bende herşey denedim.emzirdikten sonra kendi sütünü meme başına sür canım.bide ben hep gögüs pedi kullanıyorum 1 hafta sonra düzeldi umarım kısa sürede geçer.
bide bir aradaş yazmıştı meme uçları oluyormuş.çok rahat ettiğini yazmış.geçmişi bir oku istersen marka ismide vermişti.
ınsallaah benımde kısa surede gecer canım.aynen kan oturdu ıkısınede.benimde ilk gun kan oturmuştu uçlarına yara olmuştu ama emzirdikçe geçiyor. ben sadece lansinoh surdum o kadar. bir haftada zaten alışıyor meme uçları, bende oyle oldu umarım sendede geçer.
aynı problem bndede var cnm..o kadar çok acıyo ki ağlaya ağlaya emziriyorum..kendimi öle sıkılyorum resmen dikişlerim patlıcak gibi hissediyorum
bigün geççekmi geççekse ne zaman geççek..çok zor durumdayım iştahım bile kesik bu yüzden..neşem yok hiç..her emzirme bi işkence saat başı yani
canım markası ne bebegın gogsunu emer gıbımı emıyorcanım bende aynen onu kullanıyorum silikon göğüs ucu çok rahat ettim herkese tavsiye ederim. bende ilk günler zor emziriyordum çok canım yanıyordu krem falan kullanıyordum ama yinede çok faydasını görmedim. bi de göğüs uçlarım küçük olduğu için bebeğim almakta zorlanıyodu bende hastanedeki ebenin tavsiyesi üzerine aldım
Gözünüz aydın hayrlı olsun birşey sorcam hangi hastahanede doğum yaptınız acaba ?Eveeeeeettt,uzun bir aradan sonra herkese merhaba :)) Bebeğim bugün tam 2 haftalık oldu, alt değiştirme,emzirme,gaz çıkarma derken doğum hikayemi yazmaya ancak fırsat bulabildim. 6 ağustos günü 39+1 de düzenli olmamakla birlikte adet sancısına benzer ağrılarım yüzünden gün boyu hep huzursuz dolaştım. Ertesi gün kontrolümüz vardı, bir an önce sabah olsa da gitsek doktora diyodum, gece h,iç uyuyamadım, lavaboya gittiğimde iç çamaşırımda çok hafif pembemsi lekelenme gördüm hiç telaş yapmadım nasılsa sabah kontrole gidecektik. Bi o yana bi bu yana döne döne sabahı zor ettik ve kontrole gittik, önce rutin olarak nst'ye bağlandık fakat karnım tok olmasına ve tatlı da yememe rağmen hareketler çok zayıf hatta hiç yoktu. Doktorum seni bu NST sonucuyla eve gönderemem,yatışını yaptır bugün doğurtucam seni dedi :)) tabi biz hiç beklemiyorduk o gün olacağını.Saat 13.30 gibi yatışımız yapıldı ve NST'ye bağlandım, normal doğum istediğimiz için ve doktorum da herşeyin normal seyrinde olması gerektiğini söylediği için önce lavmanım yapıldı,10 dk sonra ben pırrrrrrrr soluğu tuvalette aldım :))) suni sancı vermeye başladılar. İlk başlarda sancılar çok hafif ve düzensizdi pek bişey hissetmiyordum, o arada ebe alttan açıklığa baktı ve henüz açılma yok dedi ve bebek kanala tam girmemiş dediler. Sancılar zaman ilerledikçe artmaya başladı,arada bir rahatlıyor 1-2 dakika sonra tekrar geliyodu ama çok dayanılmaz değildi. Ebe tekrar muayene ettiğinde canım çok yandı, ben de kendimi çok kasmıştım( yine açılma yok dedi, sancı vermeye devam ettiler, bu esnada eşim bebeğin eşyalarını almaya gitti, geldiğinde beni güldürmeye başladı, o anda suyum geldi :))) şarıl şarıl akıyo ben bi yandan gülüyorum :)) sancılar şiddetlenmeye başladı ve ebe son bi kez daha bakıcam eğer açılma yoksa sezeryana alcaz dedi, yoooooooookkk istemem muayene falan, sezeryana alın hemen dedim çünkü 4 saat suni sancı çektim ve artık umudumuz kalmamıştı, doktorum da daha fazla diretmeye gerek yok dedi ve hemen beni ameliyathaneye götürdüler.Epidural sezeryan için ekip çoktan hazırdı bile, o kadar işini bilen, güven veren ve her aşamayı anlatan bir ekip vardı ki hiç korkmadım. Kateter takılırken hiçbir şey hissetmedim, kalçalardan parmak ucuna doğru önce ısınma sonra karıncalanma hissettiğinde söyle dediler, söyledikten sonra masaya uzandım. Dokunuşları hissediyordum ama acıyı hissetmiyordum, enteresan bir his :)) Hala çok rahattım ve doktorumu bekliyordum, eşimi içeri almadılar, bakanlıktan uyarı geldiği için eşleri almıyorlarmış, fotoğraf makinesini hemşirelere vermiş :) Hepimiz hazırdık ve doktorum geldi, şimdi seni muayene edecek dediler, karnıma dokunduklarını hissediyodum ama ağrı sızı yoktu, derken 5 dk bile geçmeden bi baktım benim güzel kızım havada bana bakıyo :))))))) o an şok oldummmmmmmmm, bu kadar çabuk beklemiodum, hemen ağlamaya başladı ve tabiki ben de :)) resimlerimizi çekip beni kısa süreliğine uyuttular, gözümü açtığımda odama çıkarılıyordum :)) Kızım saat 17.45'de ve 3310 gr ağırlığında doğdu veeeeeeeeeeee dünyalar güzeli bişeydi... Babamıza götürmüşler kızımı, 15 dk sonra da ben çıktım odamıza,hemen bebeğimi kucağıma verdiler emzirmek için :)) kuzum memeye öyle bir saldırdı ki babası da ben de hüngür hüngür ağladıkkk :)) Doktorum deriye hiç dikiş atmamış, estetik olmuş. 3-4 saat sonra pansumanımı aldılar ve ertesi sabah ben idrarımı yapıp gaz çıkarınca taburcu olduk ve eve gidip yıkandım. Hastane ekibi son derece ilgili ve odamız da çokkk güzeldi, her anlamda rahat ettik. Evde de ilk günden ayaktaydım, sokaklarda fıldır fıldır geziyorum hala :))) İşte bizim hikayemiz de böyleeeee :)))))) epidural sezeryanın bu kadar kolay olabileceğini bilmiyordum, tavsiye ederim :)) darısı hala bekleyenlerin başınaaaaaa
Eveeeeeettt,uzun bir aradan sonra herkese merhaba :)) Bebeğim bugün tam 2 haftalık oldu, alt değiştirme,emzirme,gaz çıkarma derken doğum hikayemi yazmaya ancak fırsat bulabildim. 6 ağustos günü 39+1 de düzenli olmamakla birlikte adet sancısına benzer ağrılarım yüzünden gün boyu hep huzursuz dolaştım. Ertesi gün kontrolümüz vardı, bir an önce sabah olsa da gitsek doktora diyodum, gece h,iç uyuyamadım, lavaboya gittiğimde iç çamaşırımda çok hafif pembemsi lekelenme gördüm hiç telaş yapmadım nasılsa sabah kontrole gidecektik. Bi o yana bi bu yana döne döne sabahı zor ettik ve kontrole gittik, önce rutin olarak nst'ye bağlandık fakat karnım tok olmasına ve tatlı da yememe rağmen hareketler çok zayıf hatta hiç yoktu. Doktorum seni bu NST sonucuyla eve gönderemem,yatışını yaptır bugün doğurtucam seni dedi :)) tabi biz hiç beklemiyorduk o gün olacağını.Saat 13.30 gibi yatışımız yapıldı ve NST'ye bağlandım, normal doğum istediğimiz için ve doktorum da herşeyin normal seyrinde olması gerektiğini söylediği için önce lavmanım yapıldı,10 dk sonra ben pırrrrrrrr soluğu tuvalette aldım :))) suni sancı vermeye başladılar. İlk başlarda sancılar çok hafif ve düzensizdi pek bişey hissetmiyordum, o arada ebe alttan açıklığa baktı ve henüz açılma yok dedi ve bebek kanala tam girmemiş dediler. Sancılar zaman ilerledikçe artmaya başladı,arada bir rahatlıyor 1-2 dakika sonra tekrar geliyodu ama çok dayanılmaz değildi. Ebe tekrar muayene ettiğinde canım çok yandı, ben de kendimi çok kasmıştım( yine açılma yok dedi, sancı vermeye devam ettiler, bu esnada eşim bebeğin eşyalarını almaya gitti, geldiğinde beni güldürmeye başladı, o anda suyum geldi :))) şarıl şarıl akıyo ben bi yandan gülüyorum :)) sancılar şiddetlenmeye başladı ve ebe son bi kez daha bakıcam eğer açılma yoksa sezeryana alcaz dedi, yoooooooookkk istemem muayene falan, sezeryana alın hemen dedim çünkü 4 saat suni sancı çektim ve artık umudumuz kalmamıştı, doktorum da daha fazla diretmeye gerek yok dedi ve hemen beni ameliyathaneye götürdüler.Epidural sezeryan için ekip çoktan hazırdı bile, o kadar işini bilen, güven veren ve her aşamayı anlatan bir ekip vardı ki hiç korkmadım. Kateter takılırken hiçbir şey hissetmedim, kalçalardan parmak ucuna doğru önce ısınma sonra karıncalanma hissettiğinde söyle dediler, söyledikten sonra masaya uzandım. Dokunuşları hissediyordum ama acıyı hissetmiyordum, enteresan bir his :)) Hala çok rahattım ve doktorumu bekliyordum, eşimi içeri almadılar, bakanlıktan uyarı geldiği için eşleri almıyorlarmış, fotoğraf makinesini hemşirelere vermiş :) Hepimiz hazırdık ve doktorum geldi, şimdi seni muayene edecek dediler, karnıma dokunduklarını hissediyodum ama ağrı sızı yoktu, derken 5 dk bile geçmeden bi baktım benim güzel kızım havada bana bakıyo :))))))) o an şok oldummmmmmmmm, bu kadar çabuk beklemiodum, hemen ağlamaya başladı ve tabiki ben de :)) resimlerimizi çekip beni kısa süreliğine uyuttular, gözümü açtığımda odama çıkarılıyordum :)) Kızım saat 17.45'de ve 3310 gr ağırlığında doğdu veeeeeeeeeeee dünyalar güzeli bişeydi... Babamıza götürmüşler kızımı, 15 dk sonra da ben çıktım odamıza,hemen bebeğimi kucağıma verdiler emzirmek için :)) kuzum memeye öyle bir saldırdı ki babası da ben de hüngür hüngür ağladıkkk :)) Doktorum deriye hiç dikiş atmamış, estetik olmuş. 3-4 saat sonra pansumanımı aldılar ve ertesi sabah ben idrarımı yapıp gaz çıkarınca taburcu olduk ve eve gidip yıkandım. Hastane ekibi son derece ilgili ve odamız da çokkk güzeldi, her anlamda rahat ettik. Evde de ilk günden ayaktaydım, sokaklarda fıldır fıldır geziyorum hala :))) İşte bizim hikayemiz de böyleeeee :)))))) epidural sezeryanın bu kadar kolay olabileceğini bilmiyordum, tavsiye ederim :)) darısı hala bekleyenlerin başınaaaaaa
Eveeeeeettt,uzun bir aradan sonra herkese merhaba :)) Bebeğim bugün tam 2 haftalık oldu, alt değiştirme,emzirme,gaz çıkarma derken doğum hikayemi yazmaya ancak fırsat bulabildim. 6 ağustos günü 39+1 de düzenli olmamakla birlikte adet sancısına benzer ağrılarım yüzünden gün boyu hep huzursuz dolaştım. Ertesi gün kontrolümüz vardı, bir an önce sabah olsa da gitsek doktora diyodum, gece h,iç uyuyamadım, lavaboya gittiğimde iç çamaşırımda çok hafif pembemsi lekelenme gördüm hiç telaş yapmadım nasılsa sabah kontrole gidecektik. Bi o yana bi bu yana döne döne sabahı zor ettik ve kontrole gittik, önce rutin olarak nst'ye bağlandık fakat karnım tok olmasına ve tatlı da yememe rağmen hareketler çok zayıf hatta hiç yoktu. Doktorum seni bu NST sonucuyla eve gönderemem,yatışını yaptır bugün doğurtucam seni dedi :)) tabi biz hiç beklemiyorduk o gün olacağını.Saat 13.30 gibi yatışımız yapıldı ve NST'ye bağlandım, normal doğum istediğimiz için ve doktorum da herşeyin normal seyrinde olması gerektiğini söylediği için önce lavmanım yapıldı,10 dk sonra ben pırrrrrrrr soluğu tuvalette aldım :))) suni sancı vermeye başladılar. İlk başlarda sancılar çok hafif ve düzensizdi pek bişey hissetmiyordum, o arada ebe alttan açıklığa baktı ve henüz açılma yok dedi ve bebek kanala tam girmemiş dediler. Sancılar zaman ilerledikçe artmaya başladı,arada bir rahatlıyor 1-2 dakika sonra tekrar geliyodu ama çok dayanılmaz değildi. Ebe tekrar muayene ettiğinde canım çok yandı, ben de kendimi çok kasmıştım( yine açılma yok dedi, sancı vermeye devam ettiler, bu esnada eşim bebeğin eşyalarını almaya gitti, geldiğinde beni güldürmeye başladı, o anda suyum geldi :))) şarıl şarıl akıyo ben bi yandan gülüyorum :)) sancılar şiddetlenmeye başladı ve ebe son bi kez daha bakıcam eğer açılma yoksa sezeryana alcaz dedi, yoooooooookkk istemem muayene falan, sezeryana alın hemen dedim çünkü 4 saat suni sancı çektim ve artık umudumuz kalmamıştı, doktorum da daha fazla diretmeye gerek yok dedi ve hemen beni ameliyathaneye götürdüler.Epidural sezeryan için ekip çoktan hazırdı bile, o kadar işini bilen, güven veren ve her aşamayı anlatan bir ekip vardı ki hiç korkmadım. Kateter takılırken hiçbir şey hissetmedim, kalçalardan parmak ucuna doğru önce ısınma sonra karıncalanma hissettiğinde söyle dediler, söyledikten sonra masaya uzandım. Dokunuşları hissediyordum ama acıyı hissetmiyordum, enteresan bir his :)) Hala çok rahattım ve doktorumu bekliyordum, eşimi içeri almadılar, bakanlıktan uyarı geldiği için eşleri almıyorlarmış, fotoğraf makinesini hemşirelere vermiş :) Hepimiz hazırdık ve doktorum geldi, şimdi seni muayene edecek dediler, karnıma dokunduklarını hissediyodum ama ağrı sızı yoktu, derken 5 dk bile geçmeden bi baktım benim güzel kızım havada bana bakıyo :))))))) o an şok oldummmmmmmmm, bu kadar çabuk beklemiodum, hemen ağlamaya başladı ve tabiki ben de :)) resimlerimizi çekip beni kısa süreliğine uyuttular, gözümü açtığımda odama çıkarılıyordum :)) Kızım saat 17.45'de ve 3310 gr ağırlığında doğdu veeeeeeeeeeee dünyalar güzeli bişeydi... Babamıza götürmüşler kızımı, 15 dk sonra da ben çıktım odamıza,hemen bebeğimi kucağıma verdiler emzirmek için :)) kuzum memeye öyle bir saldırdı ki babası da ben de hüngür hüngür ağladıkkk :)) Doktorum deriye hiç dikiş atmamış, estetik olmuş. 3-4 saat sonra pansumanımı aldılar ve ertesi sabah ben idrarımı yapıp gaz çıkarınca taburcu olduk ve eve gidip yıkandım. Hastane ekibi son derece ilgili ve odamız da çokkk güzeldi, her anlamda rahat ettik. Evde de ilk günden ayaktaydım, sokaklarda fıldır fıldır geziyorum hala :))) İşte bizim hikayemiz de böyleeeee :)))))) epidural sezeryanın bu kadar kolay olabileceğini bilmiyordum, tavsiye ederim :)) darısı hala bekleyenlerin başınaaaaaa
canım ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN BEN DE EPİDURAL OLDUM VE ACI HİSSETMEDİM.PRENSES DOĞUM DİYORLAR EPİDURALE.BİR DE BENİ UYUTMADILAR DİKİLİRKENEveeeeeettt,uzun bir aradan sonra herkese merhaba :)) Bebeğim bugün tam 2 haftalık oldu, alt değiştirme,emzirme,gaz çıkarma derken doğum hikayemi yazmaya ancak fırsat bulabildim. 6 ağustos günü 39+1 de düzenli olmamakla birlikte adet sancısına benzer ağrılarım yüzünden gün boyu hep huzursuz dolaştım. Ertesi gün kontrolümüz vardı, bir an önce sabah olsa da gitsek doktora diyodum, gece h,iç uyuyamadım, lavaboya gittiğimde iç çamaşırımda çok hafif pembemsi lekelenme gördüm hiç telaş yapmadım nasılsa sabah kontrole gidecektik. Bi o yana bi bu yana döne döne sabahı zor ettik ve kontrole gittik, önce rutin olarak nst'ye bağlandık fakat karnım tok olmasına ve tatlı da yememe rağmen hareketler çok zayıf hatta hiç yoktu. Doktorum seni bu NST sonucuyla eve gönderemem,yatışını yaptır bugün doğurtucam seni dedi :)) tabi biz hiç beklemiyorduk o gün olacağını.Saat 13.30 gibi yatışımız yapıldı ve NST'ye bağlandım, normal doğum istediğimiz için ve doktorum da herşeyin normal seyrinde olması gerektiğini söylediği için önce lavmanım yapıldı,10 dk sonra ben pırrrrrrrr soluğu tuvalette aldım :))) suni sancı vermeye başladılar. İlk başlarda sancılar çok hafif ve düzensizdi pek bişey hissetmiyordum, o arada ebe alttan açıklığa baktı ve henüz açılma yok dedi ve bebek kanala tam girmemiş dediler. Sancılar zaman ilerledikçe artmaya başladı,arada bir rahatlıyor 1-2 dakika sonra tekrar geliyodu ama çok dayanılmaz değildi. Ebe tekrar muayene ettiğinde canım çok yandı, ben de kendimi çok kasmıştım( yine açılma yok dedi, sancı vermeye devam ettiler, bu esnada eşim bebeğin eşyalarını almaya gitti, geldiğinde beni güldürmeye başladı, o anda suyum geldi :))) şarıl şarıl akıyo ben bi yandan gülüyorum :)) sancılar şiddetlenmeye başladı ve ebe son bi kez daha bakıcam eğer açılma yoksa sezeryana alcaz dedi, yoooooooookkk istemem muayene falan, sezeryana alın hemen dedim çünkü 4 saat suni sancı çektim ve artık umudumuz kalmamıştı, doktorum da daha fazla diretmeye gerek yok dedi ve hemen beni ameliyathaneye götürdüler.Epidural sezeryan için ekip çoktan hazırdı bile, o kadar işini bilen, güven veren ve her aşamayı anlatan bir ekip vardı ki hiç korkmadım. Kateter takılırken hiçbir şey hissetmedim, kalçalardan parmak ucuna doğru önce ısınma sonra karıncalanma hissettiğinde söyle dediler, söyledikten sonra masaya uzandım. Dokunuşları hissediyordum ama acıyı hissetmiyordum, enteresan bir his :)) Hala çok rahattım ve doktorumu bekliyordum, eşimi içeri almadılar, bakanlıktan uyarı geldiği için eşleri almıyorlarmış, fotoğraf makinesini hemşirelere vermiş :) Hepimiz hazırdık ve doktorum geldi, şimdi seni muayene edecek dediler, karnıma dokunduklarını hissediyodum ama ağrı sızı yoktu, derken 5 dk bile geçmeden bi baktım benim güzel kızım havada bana bakıyo :))))))) o an şok oldummmmmmmmm, bu kadar çabuk beklemiodum, hemen ağlamaya başladı ve tabiki ben de :)) resimlerimizi çekip beni kısa süreliğine uyuttular, gözümü açtığımda odama çıkarılıyordum :)) Kızım saat 17.45'de ve 3310 gr ağırlığında doğdu veeeeeeeeeeee dünyalar güzeli bişeydi... Babamıza götürmüşler kızımı, 15 dk sonra da ben çıktım odamıza,hemen bebeğimi kucağıma verdiler emzirmek için :)) kuzum memeye öyle bir saldırdı ki babası da ben de hüngür hüngür ağladıkkk :)) Doktorum deriye hiç dikiş atmamış, estetik olmuş. 3-4 saat sonra pansumanımı aldılar ve ertesi sabah ben idrarımı yapıp gaz çıkarınca taburcu olduk ve eve gidip yıkandım. Hastane ekibi son derece ilgili ve odamız da çokkk güzeldi, her anlamda rahat ettik. Evde de ilk günden ayaktaydım, sokaklarda fıldır fıldır geziyorum hala :))) İşte bizim hikayemiz de böyleeeee :)))))) epidural sezeryanın bu kadar kolay olabileceğini bilmiyordum, tavsiye ederim :)) darısı hala bekleyenlerin başınaaaaaa
kızlar oğlumun vücudu kıpkırmızı oldu, sebebi ne olabilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?