2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ilk bir iki hafta bizm içnde zor geçiyor gerçkten..
insan rahat uyuyamıyor.
emzirmem lazm diye fırlıyorm yataktan...
emmeyince altını açıp altını silmek en iyisi onun hissiyle öyle bir uyanıyolarkii
dene istersen

kızlar göğüs ucu yarası olanlara 2gündür deneyip beni rahatlatan bi tarif vereyim 2yemek kaŞIĞI saf zeytinyağını iyic kızdırn sonra soğumaya bırakın daha sonra 2yemek kaşığı su ilave edip çırpıp krem haline getirin ve sürün ben bayağa rahatladım.benimde en büyük problemim bebeğşm sürekli ağlıo bi tek memede sak,nlşio göğüs ucumda yara olduğunda işkence oluo resmen ne gece ne gündğz uykumuz var kolik bebek mi acaba çok korkuyoruminş değildir

Ahh canım neler deniyorum. Altını acıyorum siliyorum hemsirenin gosterdiği sekilde hırpalıyorum burnunu sıkıyorum cenesini ayagını durtuyorum :) İki yudum alsa uyku arasında geri puskurtuyor inat gibi :)

Ahh canım neler deniyorum. Altını acıyorum siliyorum hemsirenin gosterdiği sekilde hırpalıyorum burnunu sıkıyorum cenesini ayagını durtuyorum :) İki yudum alsa uyku arasında geri puskurtuyor inat gibi :)

o zman bırak uyusun annesi kuzucuk..
belliki uykuya daha çok ihtiyacı var.
acıkınca seni rahatsz eder nası olsa

ayy canım heyecanlandım bak şimdi :) benimde bugün 1 2 sancım oldu belime ağrı girip çıkıyor ama hafif hafif.. bakalım bugün doktor kontrolüm var akşam üzeri.. 40. haftamda cuma günü doluyor.. doktorum suni demesin kendi sancım gelsn istiyorum hakkında hayırlısı olsun.. sağlıkla kolayca doğumun olsun inş. canım benimmm

hadi hayırlısı bakalım sanırım cuma günü son günüm doktorum banada bunu önerebilir.. Ki önerecek biliyorum. Bende hiç bir belirti yokken suni sanıc ile korkuyorum.. Hayırlısı :)

Bebis oldugundan beri girip takip edemiyorum. Ara ara okuyabiliyorum bir iki sayfa yazini gorunce dayanamadim. Benimde 20 gundur sutum yok. Gelmedi. Digdugundan beri mamayla besleniyo yavrum. En basinda benimde yara oldu cok aci verici ama bende senin gibi gunde bir ogun olsun yavrumu doyurabilecek kadar sutum olmasini tercih ederdim.

2 sayfa bile geriye gidemdim , hemen aklıma gelen bir kaç şeyi paylaşmak istedim ,
eve geldiğim ikinci gün hasta bezi kullanayım rahat ederim dedim , pişik yaptı (hani numune istemiştik ya ) bebiş in kremini çalıp çalıp tuvalate gidiyorum , sebamed pişik kremini onayladım böylelikle, niveanın numunesi gelmişti, önce onu kullandım bebiş in kine ortak olmıyayım diye ama işe yaramadı , sebamed 2-3 sürüş te farkettirdi :))

doğumun ilk günü uyuyor diye uyandırmadığım bebiş imin açlık tan şekeri düşmüş diye uyuduğunu söylediler, mama vermişler, sonraki 3 saat boyunca bu seferde çok tok diye uyanmadı , bende şimdi evde besledikten sonra 2 saat e alarm kuruyorum ,uyandırıp besliyorum , maşallah altını temizlerken felen uyanıyor, olmadı kendisi de uyanıyor bebiş im,
ilk banyosunu da yaptırdık , hatta 2.sinide ,

doktorum a saçlarımı boyatayım dedim , sütüne geçer dedi, o da yalan oldu , korse çok sıkmayacak nefessiz kalmayacağım kadar bir şey kullanabilirsin dedi ,valla hamileyken günde bir kahve içiyordum şimdi o bile yok , gebelik şekerim vardı, doğumdan sonra dondurma yiyeceğim dedim, olmadı , kısaca gaz yapmayalım diye, soğuk olan yiyecek içecek ten , kahve salata, süt, yoğurt , ayran vb. yiyeceklerden uzak duruyorum , ayaklarımda da çorap var :) daha ne olsun ...

abi ve albaların ellerinden kardeşlerin gözlerinden öper , gelecek bebişleride hasretle ve sağlıklısı ile beklediğimizi belirtmek isterim

canım her şeyi tam olarak anlayıp bilemiyoruz bu çok normal bir durum. bütün dr lar 3 saati geçmeyin diyor. ben de özellikle lilk 10 gün buna çok dikkat ettim. ama 1,5 2 saat olmuş huzursuz aranır durumdaysa da emzirdim. abartmamak takıntı yapmamak bebişin huzuru için de bizim huzurumuz için de bazen yemeden içmeden önemli diye düşünüyorum ben.
bence sen gayet iyi idare ediyorsun, kolay gelsin, bol bol süt gelsin :)

pişik için ''sudokrem' isminde bir krem kullanıyorum anında geçiriyor.

20 gun oldu hala dogum hikayemi yazicam. Bebeyle hayat biraz zormus ama keyifli bir zorluk bu. Butun derdimiz gaz ve sut. Gaz sorununu bebek kendi cozmek zorunda ama sut! Ne yapicagimi sasirdim artik. 30cc zar zor sutum geliyor. Mamayla besliyorum. Uzulmemeye calisiyorum olan da gitmesin die... Gercekten cok etkili bi cozumunuz vatmi? Benim gibi sut sıkıntısı ceken var mi aranizda

bende aynı durumdayım mama vermesem oğlum doymuyor çok üzülüyorum bu duruma..söylenen herşeyi yaptım ama arttıramadım sütümü :2:

bende aynı durumdayım mama vermesem oğlum doymuyor çok üzülüyorum bu duruma..söylenen herşeyi yaptım ama arttıramadım sütümü :2:

Burada bi arkadas BOZAyı onermişti onda cok işe yaramış denemediyseniz denemekte fayda var.İnşallah yararı olurda biran önce kuzularınıza bol bol süt gelir

Merhaba arkadaslar, dogumumun uzerinden 3yil gecmesine az kala yazdiklarinizi okuyup eski gunleri animsadim. Hem cok guzel bir telas hemde garip bir korku vardi icimde, dogumum nasil olacak, bebegim nasil olacak, ben nasil bir anne olacagim..bitmek bilmeyen bir merakla cok sukur aldim afacan oglumu kucagima. Simdi sizlerin dogum emzirme besleme hakkinda yazdiklarinizi gorunce elimden geldigince yardimci olmak istedim.
Emzirme olayini 20 ay devam ettirmis bir anne olarak sizlere ilk tavsiyem umutsuzluga kapilmamaniz. Hani susunce gucu derler ya ben buna bizzat sahit oldum.
Surekli pozitif dusunun sutum gelecek bebegim doyacak seklinde telkinler verin kendinize. Inanin bu en etkili sey. Birde sakin manken/ sarkici vs lerin soledikleriyle sadece su iciyorum cok sutum oluyo soylemlerine takilmayin.
Elbette sivi alimi cok önemli ama inanin kesinlikle yeterli deil, sadece su icmeyle su gibi sutu oluyor insanin o surunde besleyiciligi az oluyor.
En cok tahin helvasini oneririm sizlere, o kadar cok tukettimki bu kadar zaman gecmis olmasina ragmen hala gorunce bi hos olurum mutfak masasinin uzerine kareler halinde kestigim helvayi gelip gecerken agzima atar uzerinede bolca su icerdim. En com sut yapan yiyecegin bu olduguna inandim hep.halada ona inanirim.
Ayva kompostosuda cok iyidir, birde dere otu cayi ( 1 bardak kaynamis sicak sutum icine bir tutam dere otunu koyup 5 dakika bekletip dereotunu cikari icin) cok igrenc bir tadi ve kokusu vardir ama cok ise yarar
Kuru incir, marul ve biraz zeytinginda kaveulmus kuru sogan.. Bunlar benim enn cok kullandiklarim oldu insallah sizlerdede ise yarar. Rezene cayini da unutmayin birde yemeklerinize biraz kimyon eklemeyi (gaz probleminde cok ise yaryor)

Gogus ucu yaralarina gelince, normal dogum yapmama ragmen hemen cok miktarda sut gelmediginden ve henuz emzirmeye vakit olamadigimdan bende baslarda yasadim bu sorunu hatta ilk gunlerde aglayarak emzirdigimi bilirim, ne lansinoh ne de baska birsey en cok isime yarayan gogus kalkani oldu. Denize dusen yikama sarilir misali birde bunu deneyeyim dememle buldugum gogüs kalkani sanirim en cok kullandigim sey oldu , emzirme sutyeninin icine takip neredeyse hic cikarmadim, bu gogus ucunuun hava almasini saglayip bir an once iyilesmesine yariyor, kesinlikle tavsiye ederim.
Pisikler icimde daha once bir arkadasimizinda yazdigi gibi sudokrem , mucizevi krem diye gecer eskiden yurtdisina gidenlere siparis verilirdi artik eczanelerde bulunuyor, sadece pisik icin degil yanik, tahris olma.. Akliniza ne gelirse ise yariyor.

Simdilik aklima gelenler bunlar. Insallah benim isime yarayanlar sizlerinde problemlerine care olur.
Akliniza takilan bisey olursa elimden geldigince yardim etmek isterim. Size yavrularinizla saglikli ve mutlu uzun bir dilerim..

Merhaba kızlar
Oğluşum da bugün 9 günlük oldu.Ve bugün göbeğimiz düştü.İlk banyosunu da bugün yaptırdk.2 - 3 defa sadece saçını yıkamıştık.Ama bugün banyodan sonra bir rahatladıki uyuyup durdu...
Hepimiz şu an yaşıyoruzdur bu duyguyu mutlaka.evlat sevgisi bambaşka bir şeymiş onu koklamak saatlerce seyretmek bu benimmi diyerek mucizeye inanamamak anlatılamaz bir duygu.Allah herkese bu duyguyu nasip etsin inşallah.İnsanın resmen dünyası değişiyor.Her bakışımda yüzlerce binlerce şükrediyorum allahıma.
Herkese iyi akşamlar , sütünüzle kalın

İnsallah bir caresini buluruz. Rabbim verir rizkini yavrularimizin.
Burada bi arkadas BOZAyı onermişti onda cok işe yaramış denemediyseniz denemekte fayda var.İnşallah yararı olurda biran önce kuzularınıza bol bol süt gelir

Boza denemedim ama denicem en kisa zamanda.

Merhaba hanımlar. İsmim Filiz. Benim de 18 ağustos'ta kızım dünyaya geldi. 3.040gr 50cm. BDT 4 eylüldü fakat 37 haftalıkken normal epidural doğum ile kızımız evimizi erkenden şenlendirdi :)

4 gün oldu doğalı ama ağırlığının %8ini kaybetmiş. Ben sadece anne sütü vericem diye ısrar ettim. Sütüm de erken gelmedi sanırım o yüzden. Ama dün sütüm geldi. Şu an göğüslerimin ağrısından duramıyorum. Bebeği iki saate bir uyandırıp emziriyorum ancak biraz rahatlıyorlar. Artık inşallah kızım kilo almaya başlar da mama takviyesine gerek kalmaz.Kakası hardal renginde. Bu anne sütünü içtiği anlamına geliyor sanırım. Bebeğim fazla ağlamıyor açıkçası o yüzden aç mı tok mu anlamıyorum. Üşüdüğünde ya da altı pis olduğunda ağlıyor ama sonra yine uyuyor. Aç olsa ağlar diye tahmin ediyorum.
Görüşmek üzere kızlar. Bebişleri öpüyorum.

40+1 olduk ve yarın sabah 8 de epidural sezeryana giriyorum kısmetse heyecan ve endişe içiçe Hayırlısıyla kolaylıkla Allah tüm bekleyenleri evlatlarına kavuştursun inşallah

40+1 olduk ve yarın sabah 8 de epidural sezeryana giriyorum kısmetse heyecan ve endişe içiçe Hayırlısıyla kolaylıkla Allah tüm bekleyenleri evlatlarına kavuştursun inşallah
Allah yardımcın olsun bugece uyuyamazsın artık acaba bende o günleri görebilecekmiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…