2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

boza, malt içecekleri, sütü sağmak ve çok su içmek benim direk arttırdığını hissettiğim şeyler. Her emzirme sırasında kocaman bardak su içiyorum.Evden biri su içiyorsa bana da getiriyor. Göğsün iyice boşalmadığını hissediyorsam sağıyorum. Sağdıklarımı bebişin emme durumuna göre takviye olarak arada veriyorum.
Lansinoh manuel süt pompası süpermiş rahatsız etmeden iyice boşalıncaya kadar sağmayı sağlıyor. Uçları büyütüyor. İlk zamanlar acıdığında emzirmeden azıcık sağıyordum uçları alıştırıp sütü getirince bebişe verdim, acımayı çok engelledi.

Eşim doğum yaptı hanımlar. :) bu siteye çok giriyor diye biraz hayıflanırdım eşime ama şimdi çocuğumuzu görünce heyecanını daha iyi anlıyorum, yavrumuz normal doğumla 3700 gr ağırlığında doğmuştur. Darısı tüm bekleyenlerin başına. :)

40+1 olduk ve yarın sabah 8 de epidural sezeryana giriyorum kısmetse heyecan ve endişe içiçe Hayırlısıyla kolaylıkla Allah tüm bekleyenleri evlatlarına kavuştursun inşallah

canım çok keyifli geçecek.bebeğini göreceksin ağrı sızı olmayacak ağrı kesici işe yarıyor.doğum yaptığına inanamayacaksın hatta bu kadar kolay mıydı diyeceksin.bende öyle oldu.birtek ilk gün yürümek biraz zor anestezinin etkisi geçince parmaklarımı oynattım alışsın diye.ilk yürürken yataktan kalkarken refakatçin boynundan destek versin işe yarıyor birden kalkma yavaş yavaş.gerisi kolay allahın izniyle.bir de o ilaçların etkisiyle cırcır oluyorsun hasta bezi çok işe yarıyor.ufacık ped ilk 2 gün işe yaramıyor hastane çıkışında işe yarıyor.keyfini çıkar bebişini acısız sızısız ilk kez göreceksin o an çok güzel keşke tekrar yaşayabilsem.inanamadım biliyor musun?bu benim mi diye.ilk kez görünce anlatamam duygularımı çokkkk güzel.demedi deme bana hak vereceksin.bir de süt gelmezse mama ver.bebişin kan şekeri düşmesin biz süt gelene kadar öyle yaptık.ilk 2 gün 3-4 damla süt geldi düşün.moralini bozma.önemli olan bebeğin kendini toplayana kadar aç kalmaması.emmeyi bile bilmiyordu yavrum.sarılıktan kurtulduk şükür.mama asla vermem diye düşünen biriydim ama mecbur kaldım.

kızlar süt gelmesi için kaynayan yarım lt suya(içme suyu) 8-10 incir atıp kısık ateşte ağzı yarım kapalı pişirin 5-10 dk.sonra kapatın dinlensin.ılıyınca için.işe yarıyor.bir de göğsünüzü kaba ılık su koyup içinde yüzdürün.

1. Yenidoğan sarılığı:

Yetişkinlerde görüldüğünde önemli bir hastalığa işaret eden sarılık yenidoğan bebeklerde doğumdan hemen sonra görülebilir. Ciltteki ve göz aklarındaki bu sararma çok aşırı miktarlarda olmadığı takdirde normal olarak değerlendirilebilir. Yenidoğan sarılıkları hakkındaki ayrıntılı bilgiyi Yeni Doğan Sarılığı sayfamızda bulabilirsiniz.

2.Yenidoğan'ın toksik eritemi:

Doğumdan hemen sonra bebeğin cildinde kırmızı lekeler oluşabilir. Bu lekeler vücudun çeşitli yerlerinde zaman zaman belirir ve kaybolurlar. Bazen ortalarında sarı-beyaz başlı sivilcemsi yapılar oluşabilir. İlk hafta içinde herhangi bir zamanda belirebilirse de daha çok ikinci günde ortaya çıkar.Yaklaşık iki-üç hafta sürer ve kendiliğinde kaybolurlar.

3.Kırmızı idrar:

İdrarın kırmızılaşması yetişkinlerde görüldüğünde genellikle anormal olarak kabul edilir ve bir kanamadan şüphelenilir. Yeni doğmuş bebeklerde ise idrarın içerdiği fazla miktardaki ürat kristalleri idrarı renklendirebilir ve bebek bezinde sanki tuğla tozu bulaşmış gibi pembe-kırmızı bir renk oluşturabilir.

4.Yenidoğan 'da yalancı adet kanaması:

Kız bebeklerde doğumdan sonraki birkaç gün içerisinde bir iki gün sürebilen yalancı adet kanamaları oluşabilir.Anneden placenta yolu ile geçen hormonlar anne karnındaki bebeğin uterusunda büyüme etkisi yapar. Doğumla birlikte bu hormonlar aniden kesilince yetişkinlerde görülen kesilme kanamaları benzeri yalancı adet kanamaları oluşabilir.

5.Yenidoğan 'da göğüs büyümesi:

Hemen bütün kız ve erkek bebeklerde görülebilir. Placentadan geçen anaç hormonların etkisi ile oluşur. Bu hormonların etkisi doğumdan hemen sonraki birkaç gün içerisinde en yüksek noktaya ulaşır ve 2-4 haftada ise tamamen kaybolur. Normaldir.

6.Yenidoğan 'da göğüsten süt gelmesi:

Bazı kız bebeklerde göğüslerden damla tarzında süt gelebilir. Bu da anneden gelen hormonlara bağlıdır ve normaldir.

7.Aksırma

Yenidoğanlar burun yollarını temizleyebilmek için sık sık aksırırlar. Bu herhangi bir soğuk algınlığına bağlı değildir ve normaldir.

8.Hıçkırık

Yenidoğan da hıçkırık sık görülür.Sık ve hafif sıcak beslenme bazen faydalı olabilmektedir.

9.Yenidoğan'da kusma:

Bebek doğum esnasında anne karnında yuttuğu kanlı yapışkan sıvıları ve amniyon sıvısını doğumdan kısa bir süre sonra kusabilir. Birçok bebek emdiği sütün bir kısmını geriye çıkarır. Bunun şiddeti bazı bebeklerde fazla olabilir ve 9-12. aya kadar sürebilir. Kusma için önemli olan yanında herhangi bir hastalık belirtisinin görülüp görülmediğidir. Bebeğin büyüme ve gelişmesi normalse, sağlıklı görünüyorsa bu kusmalar normaldir. Ancak kusma beyin kanamalarına, mide barsak kanalı tıkanıklıklarına, fıtık vs hastalıklara da bağlı olabilir. Ayırıcı tanısının iyi yapılması gerekmektedir.

10.Gözlerde kayma:

Göz kaymaları birçok bebekte görülebilir. Genelllikle 3-4. aya kadar normaldir. Kaymanın süresi uzar, 4 ayı aşarsa bir göz muayenesi yapmak gereklidir.

11.Düz tabanlık:

Hemen tüm bebekler düz tabandır. Ayak kavisi 4-6 yaşa kadar tam olarak gelişemez. Bu yüzden bu düztabanlık normal kabul edilir.

Son düzenleme:

canım benimkinin dün gazı vardı sıcak su torbası koydum.beze iyice sardım ayağı yanmasın diye.7 saat uyudu.uyanır diye saat kurmadık.bugün alarm kurucam.biz de genelde 3 saat ama bazen 4 saat oluyor.inşallah zararı olmaz

canım benim doğum dr um bugün dedi ki gerçek gülsuyuna ayva çekirdeği at beklet jöle gibi olur onu sür dedi

canım pompadan çekince avent ya da dr brown biberonla veriyorum.kaşık genzine kaçırır diye vermedin.biberon içen anneyi emmez diyorlar ama benimki emiyor maşallah.anne gögsüne yakın biberonlar sanırım ondan.yalnız dr brown da süt çok damlıyor gibi geldi.

Bozayi denicem. Gunde4 lt su iciyorum caylar kompostolar haric. Bos da olsa emiyor die sagmayi erteliyordum bugun onada yeniden basladim onsallah artacaktir. Yoksa 30cc napar yavruya. Zamanla onla ugrasmayida birakir doe korkuyorum.
Kizlar Anne sutunu artirmaya karpuzda iyi geliyo

Soguk pek yemiyorum ama arada tiketiyoeum. Cok bi fark olmadi

Herkese slm taze anneler.
Sanırım benim gibi doğurmayan kalmadı.
Ben yarın 41. haftayı bitiriyorum fakat hala açılmam yok.Dr. cuma sabahtan gel dedi suni sancı verelim olmaz ise sezeryana döneriz dedi.
Benim durumum gibi olan varmıydı aranızda...
Sezeryanda hemen süt geliyor mu. Süt sağmak için en iyi marka nedir yada en kullanışlısı. Biberon olarak hangi markayı önerirsiniz.
Hastanede unutmamam gereken aklınıza gelen detaylar var mı yardımcı olursanız çok sevinirim..

.Anne sütü nasıl artar? Anne sütünü arttırmak için ilk yapılacak şeyler düzenli ve dengeli beslenmek ve bol su içtiğinizden emin olmaktır. Süt içmek de oldukça faydalıdır. Bunun yanında, bebeğiniz her istediğinde ve doğru emzirme şekliyle bebeğinizi emzirmek önemlidir. Bebek memeyi doğru ve iyi kavrayamazsa yeterince süt ememeden yorulup memeyi bırakacaktır. Ayrıca, bebek memeyi iyi kavrayamayınca daha fazlahava yutacağı için gaz sancısı artacaktır.

.Anne sütünü arttıran besinler:
Anne sütünü arttıran besinler tüm dünyada, yüzyıllardır kullanılmaktadır. Anason, çemen otu, rezene, ısırgan otu, tarçın, fesleğen, nane, maydanoz ve susam gibi bitkiler anne sütünü arttırıcı olarak bilinen bitkilerin başında gelmektedir. Bu bitkilerden salatalar hazırlayıp yiyebileceğiniz gibi çaylarını da hazırlayabilirsiniz. Çay için ölçü ortalama bir su bardağı kaynamış suya 1-2 çay kaşığı kadar kuru bitkidir. Siz damak tadınıza göre bu oranları ayarlayabilir ve birkaç bitkiyi karıştırarak lezzetli çaylar elde edebilirsiniz. Böylece emzirmeden dolayı artan sıvı ihtiyacınızın da bir kısmını karşılamış olursunuz.

Göğüs ve karın bölgenize masaj yapmak da süt bezlerinizi uyararak ve kan akışını düzenleyerek anne sütünüzü arttırmanıza yardımcı olacaktır. Bunun için günde 2-3 kez 1-2 dakika masaj yapabilirsiniz.

--------------------
http://www.anneoluncaanladim.com/2/dogum/1503/iste-anne-sutunu-arttirmanin-yollari
HANGİ GIDALAR SÜT YAPAR?..

Aslına bakarsınız, sütünüzün artmasını sağlayan ya da kalitesinde büyük oranda değişim sağlayan mucize bir besin yoktur. Araştırmalar, savaş yılarında bile, bebeklerin annelerini emdiğini ve bu emişle de büyüdüğünü, fakat yeterli beslenemeyen annelerin kendi depolarından tükettiğini, özellikle de kemik kayıplarının yoğun olduğunu göstermiştir. Yine de annenin kendi sağlığı ve bebeğinin sağlığı için yeterli ve dengeli beslenmesi şarttır.

Hamilelikte hazırladığınız yağ depolarınız doğum sonrası süt yapılması için enerjiye dönüşür, ancak bunun yanında sizin ekstradan 250-300 kalori almanız ve ayda 1 (şişmanlarda 2) kilodan fazla verecek şekilde diyet yapmamanız gerekir.

Emziren anne susadıkça su içmeli, günde en az 3 litre su, günde en az 3 porsiyon süt ve süt ürünü tüketmeli, yani süt, yoğur, peynir gibi süt ürünlerini almalıdır. Protein gereksinimini karşılamak için kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kuru baklagiller; et, tavuk, balık gibi yiyeceklerden her öğünde yemelidir. Tabii, bol bol sebze ve meyve de ihmal edilmemelidir. Özellikle A vitamini yönünden zengin havuç, ıspanak, pişmiş yeşil sebzeler tavsiye edilir.

Ayrıca sütünün az geldiği düşüncesinde olan annelerin pekmez, bal gibi gıdalar tüketmesi tıbben tam kanıtlanmış olmamakla birlikte faydalı olduğu yönündedir.
Su tüketmeyen annelere ayran, süt, taze sıkılmış meyve suyu, çorba ve komposto gibi sıvılar önerilir. Ancak bu sıvılar kalori içerir ve almanız gerekenden fazla kalori almanıza neden olabilir. Ayrıca, hamilelik şekeri olan annelerin doğum sonrasında şeker kontrollerini yaptırmaları ve buna göre beslenmeleri gerekir. Rezene çayı ve ısırgan çayının da tıbben kanıtlanmamış olmakla birlikte, annelerin tecrübeleri, süt üretimine katkısı olduğu yönündedir.

İbrahim Saraçoğlu'nun sitesinden alıntı:

Hamile bayanların, bebeklerini emziren annelerin mevsiminin dışında yetişen hormonlu ve ebter tohumlu sebzeleri tüketmemelerini özellikle belirtmek isterim. Ayrıca, mevsiminde olsun veya olmasın ebter tohumdan üretilen sebzelerin tüketilmemesini öneririm. Transgen (genleriyle oynanmış) tohumlardan elde edilen ve ülkemizde de görülmeye başlayan bu ürünleri, örneğin mısır, hamile bayanların ve bebeklerini emziren annelerin özellikle tüketmemeleri gerekir.

Aşağıda birbirlerinden farklı birkaç tane kür önermiş bulunuyorum. Bu kürlerin tamamı anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir. Özellikle, incir-havuç kürü ve taze beyaz dut oldukça güçlü galactogoguedur (anne sütünü artırıcı). Bebeklerini emziren annelere öncelikle incir-havuç kürünü uygulamalarını öneririm.

· Taze beyaz üzüm
· Dereotu
· İncir (taze veya kurutulmuş)
· İncir-havuç
· Taze beyaz dut
· Haşlanmış taze beyaz dut kurusu

Bunların dışında diğer yardımcı kürlerse şunlardır:

· Anason
· Kereviz
· Taze kereviz yaprakları
· Bal kabağı
· Çilek
· Kıvırcık salata
· Sumak
. Rezene çayı

Kür 1: Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcıdır.

Kür 2: Sabah-akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.

Kür 3: Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içebilirsiniz. Sekiz-dokuz adet kuru inciri yarım litre klorsuz suda en fazla on dakika haşlayınız. İkiye böldüğünüz suyu sabah-akşam olmak üzere günde iki kere tüketiniz.

Kür 4:Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine sekiz – dokuz adet kuru inciri ikiye bölüp atınız. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız.. Beşinci dakikadan sonra içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika daha kaynatınız. Ilıyınca süzünüz. Yirmibir gün boyunca öğleden önce ve öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.

Not : Bu kürler aynı anda uygulanmaz. İncir-havuç kürü hariç, uygulama süresi bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulama bırakılır. Bir hafta uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrarlama ihtiyacı duyarsanız bu defa başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örneğin, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktınız. Daha sonraki bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu veya kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.

Son düzenleme:
efenim uyanan annelere ve adaylarına günaydınlar uyuyanlara tatlı ruyalar :) celisimiz hala doğum yapamadı hala diyorum çünki normalde iki aydır gelecem die tutturan kızımız şuan nazlanma modunda sanırım sancısı mancısı yok anca içerde volta atıo anne kız sağlıkları iyi fekat biz artık sabırsızlanıyoruz tabi kardeşimde sıkıntılanıyor artık .. evelsi gün doktora gittik gün doldu fakat sancı yok durumlar normal gidin yarın bi gun gelin dediler ..bugunde özel bi hastaneye gitcekler.. işlh en kısa sürede sağlıkla hayırlısıyla gelsin bebişimiz.. anneside bizde an be an bekliyoruz elimiz yüreğimizde sizde dualarınızı eksik etmeyin selamlar sevgiler ...

ben varım kuzum merak etme.. Bende son günüm normalde cuma günü yani yarın.. 40 bitiyor ama.. Bebeğim büyük büyümeyede devam ediyor maaşallahı var yani.. 27 sine yatış verdi. önce rahmin içinden rahim yumuşasın ve açılmaya kolaylık olsun diye bir ilaç veriliyormuş ( arkadaşımda yapıldı burdan gözde ye onda kendi sancıları başladı bu ilaç ile.. ) o işe yaramaz ise suni sancı .. O da olmazsa malum sezeryan.. Hayırlısı bakalım. Bende bunlara gelmeden kendi sancılarımın gelmesi için dua ediyorum. Birde bugün ilkkez karnım o kadar gerildi ve bebişim öyle büyüdü ki karnım acıyor resmen sancı ağrı değil acı yani.. çatlaklarım dahada çatladı geriliyorum yırtılcam diye korkuyorum adeta :)

hakkımızda hayırlısı olsun... Deryamert arkadaşımızda şu an sancı çekiyor suni sancı ile deniyorlar.. önce ilaç verildi olmamış suni sancı takmışlar daha az bişey almasına rağmen çok sancısı varmış , dua edin arkadaşlar ...

40+1 olduk ve yarın sabah 8 de epidural sezeryana giriyorum kısmetse heyecan ve endişe içiçe Hayırlısıyla kolaylıkla Allah tüm bekleyenleri evlatlarına kavuştursun inşallah

canım sezeryana karar verme sebebiniz nedir canım ? benimde yarın 40 bitiyor biz p.tesi suni ile deneyelim dedik sancım gelmezse ? ne bileyim tedirginim bende fikirleri alıyorum :)

harika bir eşsiniz.. Birbirimize ne kadar bağlı olduğumuzu anlayan benim eşim gibi eşler olduğunu görünce çok mutlu oldum.. Rabbim sağlıkla huzurla byütmeyi nasip etsin inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…