2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ya arkadaslar bebekleriniz nasil uyuyor? Yagiz ana kucaginda dizlerde sallanarak uyuyor ama artik agirlastigi icin sorun oluyo ve dahada buyuyceni dusununce napicami bilemiyorum. Ayakta alistirayim dedim evi yikacakti... Kendi kendine uyuyan var mi ALlah askina merak ediyorum

ayakta sallamaya alıştırırsan rahat edersin canım. biz de hep kolumuzda sallıyorduk ama ağırlaştıkça ben uyutamaz olmuştum babası uyutuyordu artık ayağımızda sallıyoruz ilk başta karşı çıkıyorlar ama alışıyorlar. ellerini tutmayı denedin mi sallarken?
bu arada kendi kendine uyuyan bebek var mıdır ben de merak ediyorum ve varsa biz neden onlardan doğuramadık onun da merak ediyorum:44:

Sabah 7,30-8 gibi emzirip çıkıyorum , 11-11,30 gibi sütünü içiyor , 14,30-15 gibi tekrar süt içiyor ,akşam 18,30-19 gibi tekrar emziriyorum ,genelde akşam uykusuna yatıyor (son günlerde biraz geç oluyor bu saat ) ,gece de 1 kez uyanıyor emziriyorum ,sabah tekrar aynı döngü...Yavştan ekgıdalara başladık,ana öğünlerimiz bunlar ,henüz meyve vermedim,bugün vericek annem.2 haftadır sebze püresi yiyor,ana öğünlerin yanında tadımlık,onu yediği zaman 90-100 cc süt içiyor,birkaç kaşık da sebze.Günlük rutinimiz bu şekilde...

kızlaar yine misafir bu akşam eşimin akrabaları yabancı diil ama misafir işte
Benim için en misafir ,eşimin akrabaları

Emzirerek uyutuyorum direnemiyor ozaman sızıp kalıyor.
Meme sevdalısı değil artık benimki,eskiden saatlerce kaldığı oluyordu ama artık sütünü çekip bırakıyor,oyun oynamak daha cazip geliyor

3.ayın sonuna kadar emerek uyudu,artık ayakta sallayarak uyutuyoruz...Birkaç arkadaş Ferber yöntemi uygulamıştı sonuçlarını bilmiyorum ama istikrarlı olunursa başarılı bir yöntem gibi.

Güya en kalınını seçmiştik, pehh alsınlar gözlerine soksunlar ürünlerini.
Ben mahkemey versem tazminat alırımıyım acep :)
Ben avukatlığını yapabilirim:) Ama ispatlamamız biraz zor olabilir..
Şaka bir yana belki hamilelik hormonların daha tam sıfırlanmamış olabilir, bence yeniden test yaptır. Değerin düşük geldi bana. Benim Ela'dan önce öyle birşey başıma geldi, değerim düşüktü, sonra da düzensiz arttı. Dış gebelik şüphesi ile ameliyat oldum, ama dış gebelik değilmiş, kimyasal gebelikmiş, boşuna ameliyat olmuşum. Yapan da riskli gebelik uzmanı profösördü.. Seninki de hamilelik olmayabilir..

Benimki emerek uyuyor. Çook nadir olarak, emdikten sonra uyanırsa, ninni söylüyorum öyle yatıyor. Hiç sallamıyorum, kendi kendisine yatmaya alışır umuduyla ama henüz başaramadım.

kendi kıyafet dolabım salı pazarı gibi, hanfendininkini düzenleyene kadar canım çıktı- daha %70i bitti. bi de daha makinede çamaşırları var yıkanıyo analık fedakarlık diyenler az söylemiş valla

akşama yemek düşünmekteyim harıl harıl :44:

Kızlar dün yazmıştım bakıcıyla herşey iyi gidiyor diye nazar değdirdim sanırım.
Şu anda evde beraberiz o yüzden her yaptığını gözlemliyorum, ee çocuğu emanet edeceğim için de en küçük hareketi bile kafam da acabalar oluşturuyor.
Dün akşam saat 5 gibi Ela uyudu, benim de işim yoktu, eşimde aradı çıktım geliyorum diye. Ben de siz gidebilirsiniz diye yolladım kadını, tüm iyi niyetimle. Normalde 18:30'a kadar duracak. Sabahları da 9 diye anlaştık baştan ama şu anda ben evdeyim eşim de evden 9:30 gibi çıkıyor, o yüzden ben işe başlayıncaya kadar 9:30'da gelin dedim. Ama bu sabah 9:45'te geldi. Normalde 15 dk'yı sorun etmem ama daha başlayalı 3 gün oldu, dün erken yollayınca yüz mü buldu diye düşünüyorum..
Bir de sabahları deodorant sıkıyordu, çocuğa kokusu siniyordu. Bugün deodorant sıkmamasını rica ettim, tamam dedi..
Ela ile güzel oynuyor, yüzüme karşı çok güler yüzlü, tüm işleri ben demeden güzelce yapıyor. Ama bazen ben kızı emzirip içerden geldiğimde onu yanlız otururken görüyorum ve o an yüzünde bitse de gitsem ifadesi oluyor.. Beni görünce hemen güler yüzlü olmaya devam..
Ayy ne bileyim ya, çocuğu emanet etmek çok zor.. Herşeyi gözlemliyorum.. Daha yorum yapmak için acele etmemeliyim sanırım..

Oğluma püre yaptım, marketlerdekiyle aynı oldu. Tek farkı ben nişasta yerine irmik kattım.
Havuç ve elmayı kaynattım, içine biraz daha havuç suyu ekledim.
Birazda irmikle pişirip rondodan geçirdim, oğlum çok beğendi...

Aynen yaaa ,yemek hariç kalan kısım ortak...Yemeği annem yapıyo sağolsun

Benzer şeyleri ben de yaşıyorum sanırım ; benim işyerim çok yakın ,annem de evde marta kadar ,dedik ki ;annem varken çok erken gelmene gerek yok ,ama hatun 10 - 10,30 gibi geliyomuş ,ben zaten 9-9,30 arası çıkıyorum.Emdikten sonraki uykusuna annem yatırıyo mecburen kadın gelene kadar,e zaten annem yapamayacağı için bakıcı buldum ben.Akşam 16 -16,30 gibi en geç evdeyim ,ilk günler annem onu erkenden gönderiyodu.Sabah uyuttuktan sonra zaten 2 kere daha uyuyo ben gelene kadar,zor olan çocuğu uyutmak zaten,gerisi bir şekilde oluyo.Uyardım ben " bundan sonra normal saatinde geliyosun ve gisiyosun ,annem bakamayacağı için seni bulduk ama sana pek bişey kamlıyo bu saatlerde gelip gidince" o günden sonra normal saatinde gelip gidiyo.Bizimki de Umay'la iyi oynuyo ama işte hep yanında biri var,annem gidince dinleme cihazı alıcam...

Burda yazılan tarifleri okuyunca ben çok mu yavan yediriyorum diye düşünüyorum ya, iki sebzeyi haşlayıp ezip zeytinyağı katıyorum sadece.Topiğin en büyük bebeklerinden biriyiz ama hala bu kadar yalın takılıyoruz.Çok beceriksiz gördüm kendimi ya

afeyet olsun cnm bebısıne bende elmayla kayısıyı haslaıyorum tadı cok guzel oluyo ırmık denememıstım deneyım ama ben blandır artık kullanmıyorum azar azar pururlu verıyorum ogrenıyorlar cıgnemeyı

sen yine iyisin, ben tek çeşit veriyorum, o da 2 kaşık. tattır dedi diye tek tada alışması için yapıyorum ama doğru mu yapıyorum bilmiyorum. gerçi Umay büyük bizden yaklaşık 3 hafta o nedenle sanki azıcık daha besleyici hale getirebilirsin. örneğin yoğurt veriyorsan ve meyveyi de tattıysa ikisini karıştırarak vermende bi sakıncası olmaz diye düşünüyorum.

ben çalışıyorum o yüzden bir gün annem geliyo birgün kayınvalidem iki erkek benimkilerde
cnm sut verıyormusun beslenmenz nasıl sensız duruyorlarmı
benımde bı tanıdıgı mın kızı asla elle carsafta sallamadan uyumuyordu bende besıklerıne alıstırdım mızırdanınca hemen gorurup ıkı sallıyorum uyuyorlar

aynı sorun bizde de var. ben işe başlamadan 1 ay önce başladı bakıcımız. normalde 7:30-18:30 diye konuştuk ama ben evdeyken 8de gel demiştim. akşam da 18:00 gibi çıkacaktı. ama o bir ay boyunca bir gün bile 8de gelmedi hep 8:30u buldu. işe başladığımda da 7:30da gelmesi gerekirken en erken 7:50 gibi geliyordu. hatta 7:30da gelemiyorsun farkındasın dimi ben de işe geç kalıyorum senin gecikmen yüzünden dediğim günün ertesinde 7:50de telefon açıp uyuyakaldığını söyledi:95: ben o gün tam yarım saat geç kaldım işe. sonra da bu konuyu tekrar açtığımda o zaman ben işten ayrılayım diyor:99:dedim ki bunun çözümü senin işten ayrılman değil evden 10 dk erken çıkman. neyse o günden beri en kötü 5-10 dk gecikmeyle geliyor.
ama sizde de aynı sorunlar olduğunu görünce demek ki hepsi aynı diyorum.. biz iş yerimize iki gün üst üste geciksek ne suratlar ne laflar çekeriz.
bir de dün sgk istediğini, ev almak için kredi alacağını söyledi ki bunları hiç konuşmamıştık. ben de şu an maddi olarak bunu yapamayız diyince yine ben ayrılırım o zaman belki dedi:88:
kızıma çok iyi bakıyor, titiz, düzenli, evi çekip çeviriyor ben işe başladığımdan beri gözüm arkada değil. o da yavaş yavaş vazgeçilmez olduğunun farkında sanırım o yüzden talepleri artıyor. ayyy ne kadar dolmuşum kızlar

ayy ne sgksı ya ew alacaksa paraya ihtiyacı war tamam sen bilirsin de paşa paşa otursn totosunun üzerine.. ay benimkine annem ve kv bakıyor Allahtan öyle derdim yok.. ama kv bakarken bizim bakıcı da yatılı kalıyor o da beni geriyorr

valla ben de hiç umursamadım, sen bilirsin düşün taşın karar ver dedim. zaten bir dünya para alıyor. en kötü basarım istifamı oturur bakarım kızıma napıyım. blöf mü yaptı naptı anlamadım ki o günden sonra açmadı bi daha konuyu. kv bakmasının da ayrı sıkıntıları var ablamın da kızına kv bakıyor ve yatılı ordan biliyorum

bakıcı sorunlarını okudukça bir gerildim:26:

şu an ücretsiz izindeyim.mayısta başlayacağım işe...ve ben bakıcı bulamadım arkadaşlar( annem bakamaz,rahatsız.kv şehir dışında.hoş şehir içinde olsada ondan birşey istemem.biri var eve istiyor.her sabah ben nasıl götürüp getireyim.??kendimi mi hazırlayayım kızı mı?eşim ben erken çıkıyorum sen bırakırsın diyor.kapıcının karısı ben bakarım dedi ama onuda gözüm pek tutmuyor...

iyi işe yaramıs blöf yapmısdır belki ya paranla bile rezil oluyosun işde.. war war olmazmı istemesemde böyle 2 yasına kadar iki yasında direk kreş walla daha fazla dayanamam

canım benim annem ve kayınvalidem ortaklaşa bakıyor kv ewe geliyor anneme de ben getiriyorum sabahları inan çok zor oluyor uykusu bölünüyor husursuz oluyor soğuk da biz üşüyoruz küçücük bebişim dısarı çıkıyor zor yani ewde bakacak birini bul bnce.. bulursun belki basayana kadar iyi birini

hiç gözüm kesmiyor zaten.hadi yürüse neyse de... sen adanada mısın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…