kızlar geçende biriniz erkek annesi olmak ile ilgili bir paylaşım yapmıştı da bunun kız versiyonu yok mu demiştik ya, 2013 ağustos annelerinden bir arkadaş paylaşmış geleceğimizibuyrun:
Kız annesi demek....
Dört yaşındaki küçükhanımın caddedeki bütün incik boncukçuları tanımasına hayret etmemek demek...
Kız annesi olmak demek...
Birinci sınıfa giden cadıya hergün farklı şaç modeli yapmak zorunda olmak demek...
Bir damlacıkken tv de nerden uyduysa daha çok uzar diye kaşını kirpiğini kesmesine kızamamak demek...
Kız annesi demek...
Kaşları uzayana kadar kaşlarına göz kalemiyle minik rutüşlar yapmak demek...
Koca makası nasıl tuttu, gözüne sokmadan nasıl kesti demek...
Kız annesi demek...
Pazara onsuz gittiğinde ona bir çöp bile alamadan dönmek demek, yanılıpta aldığında bir hafta boyunca ne kadar büyüdüğüne, ne alacağına kendisi karar vereceğine dair nutuk dinlemek demek...
Kız annesi demek...
Pazara yollayıp 2 demet maydanoz 1 kilo domates almasını istediğinizde, 3 penye tişört, 5 lastik toka alıp gelmesine kızmamak demek...
kız annesi demek...
Evin altındaki bakkala giderken bile ayna karşısında 2 saat süslenmesine alışmak demek...
Kız annesi demek...
Sabah 6 da kalkıp 8 e kadar ayna karşısında kalmasına şaşırmamak demek...
Okula giderken hazırmısın dediğinde, çantasına bakıp rujüm,rimelim,kalemim...tamam hazırım... demesine alışmak demek...
Kızlarla gittiği kuaförde kızın kaşlarını alırken verdiği şekle kızıp ağlayan zilliye hak vermek demek...
O kaşlarla sokağa çıkamayacağına inanan küçük hanım için okulu arayıp bin kaplan gücündeki anne olarak bir kaç gün izin almak demek..
Bütün gün yorgan altından çıkmamasına aynaya bakmamasına gülmemek demek...
Masum suçlarına ortak olmak demek...
Mezuniyet balosunda prenses halini görünce bir köşede gizli gizli ağlamak demek...
O üniversite hazırlık testi çözerken saçlarını sarmak demek...
Kızının elinden bir bardak sıcak çay içmenin nasıl tatlı olduğunu öğrenmek demek...
Kız annsei olmak demek...
Minik bebeğinin ne zaman bu kadar büyüdüğünü anlayamamak demek...
Kız annesi demek....
Kız annesi olmak ise,
Kızıyla gurur duyuyor olmak demek...
Tatlim tazminat isi yas adamlar isten siyiracak bir yolunu bulur
bakıcı sorunlarını okudukça bir gerildim:26:
şu an ücretsiz izindeyim.mayısta başlayacağım işe...ve ben bakıcı bulamadım arkadaşlar( annem bakamaz,rahatsız.kv şehir dışında.hoş şehir içinde olsada ondan birşey istemem.biri var eve istiyor.her sabah ben nasıl götürüp getireyim.??kendimi mi hazırlayayım kızı mı?eşim ben erken çıkıyorum sen bırakırsın diyor.kapıcının karısı ben bakarım dedi ama onuda gözüm pek tutmuyor...
kuzum alıntı yapamadım da sız bu cocugu nasıl yaptınız da boyle uyuyor yaa...bız nerde hata ettık:44:gozlerım yanıyor ellı kere kalk pıspısla emzir...sabahın korunde oyun oyna sarkı soyle gangam dansı yap
bakıcı sorunlarını okudukça bir gerildim:26:
şu an ücretsiz izindeyim.mayısta başlayacağım işe...ve ben bakıcı bulamadım arkadaşlar( annem bakamaz,rahatsız.kv şehir dışında.hoş şehir içinde olsada ondan birşey istemem.biri var eve istiyor.her sabah ben nasıl götürüp getireyim.??kendimi mi hazırlayayım kızı mı?eşim ben erken çıkıyorum sen bırakırsın diyor.kapıcının karısı ben bakarım dedi ama onuda gözüm pek tutmuyor...
Bakıcı olayı zormuş, başlamadan önce de zor olacağını biliyordum ama üç günde moralim bozuldu. Biraz önce de yemek yedik. Annem, bakıcı ve ben. Ela'yı da mama sandalyesine oturttuk. Yemek yerken Ela huysuzlandı, ben ve annem şarkı filan söylüyoruz, kadın hiç sallamadı. Sonra Ela iyice ağladı, yine kadından ses yok, yemek yemeye devam ediyor. Annem sinirlendi, artık yemek yiyen kadına da alsana kızı diyemedi tabi, aldı kucağına, bundan sonra ayrı ayrı yiyelim böyle olmuyor dedi, aldı Ela'yı içeri gitti. Kadınla ben yemeye devam ettik.. Bir sessizlik içinde. Anladı mı bilmiyorum.. Off ya sinir oldum. İçime sinmedi, başkasına mı baksam diye düşünmüştüm hemen ama şimdi burda sizin yazdıklarınızı okuyunca, başkasını bulsam onlarda da sorun olacak büyük ihtimal, onun yerine bunu mu konuşarak düzeltmeye çalışsam bilmiyorum.. Bir de ben kendi iş yerimde bir sürü insanla çalışıyorum ve herkesle mesafemi çok iyi korurum, beni sayarlar, birazda korkarlar.. Ama evde çalışanlara öyle yapamıyorum nedense. Temizlikçi ile de öyleydim, kadına şunu yap vs. diyemem, o da sonunda tepeme çıktı. Şimdi bakıcıya da bir laf söylemekte zorlanıyorum, sanki ayıp olacak gibi..
Allahtan annem var, en kötü ihtimal ona götürürüm.. Gerçi onun da ayrı derdi var, üşüyecek vs..Off ya sıkıldım..
Bakıcı olayı zormuş, başlamadan önce de zor olacağını biliyordum ama üç günde moralim bozuldu. Biraz önce de yemek yedik. Annem, bakıcı ve ben. Ela'yı da mama sandalyesine oturttuk. Yemek yerken Ela huysuzlandı, ben ve annem şarkı filan söylüyoruz, kadın hiç sallamadı. Sonra Ela iyice ağladı, yine kadından ses yok, yemek yemeye devam ediyor. Annem sinirlendi, artık yemek yiyen kadına da alsana kızı diyemedi tabi, aldı kucağına, bundan sonra ayrı ayrı yiyelim böyle olmuyor dedi, aldı Ela'yı içeri gitti. Kadınla ben yemeye devam ettik.. Bir sessizlik içinde. Anladı mı bilmiyorum.. Off ya sinir oldum. İçime sinmedi, başkasına mı baksam diye düşünmüştüm hemen ama şimdi burda sizin yazdıklarınızı okuyunca, başkasını bulsam onlarda da sorun olacak büyük ihtimal, onun yerine bunu mu konuşarak düzeltmeye çalışsam bilmiyorum.. Bir de ben kendi iş yerimde bir sürü insanla çalışıyorum ve herkesle mesafemi çok iyi korurum, beni sayarlar, birazda korkarlar.. Ama evde çalışanlara öyle yapamıyorum nedense. Temizlikçi ile de öyleydim, kadına şunu yap vs. diyemem, o da sonunda tepeme çıktı. Şimdi bakıcıya da bir laf söylemekte zorlanıyorum, sanki ayıp olacak gibi..
Allahtan annem var, en kötü ihtimal ona götürürüm.. Gerçi onun da ayrı derdi var, üşüyecek vs..Off ya sıkıldım..
hiç gözüm kesmiyor zaten.hadi yürüse neyse de... sen adanada mısın?
Merhaba kızlar , valla bu bebeklerin kakasıydı sümüğüydü kilosuydu derken ben 30 kilo olup çıkacam4. ay kilosu az almış diye 15 gün sonra getir ek gıda işe yarıyormu takip edelim dedi , götürdüm bu gün 5,800 olmuş 15 günde sadece 100 gram almış neymiş efendim daha çok yedirecekmişim suratına vurasım geldi direk sanki çocuğun önünden yemeği kaçırıyorum da ben .. aptallar ya dayanamadım en sonunda dedim anne minyon baba minyon bu çocuğun kaç kilo olması lağzım dedim .. bunun da bünyesi demekki bu yani dedim boyu 63 cm gelişimi normal , çok hareketli bir bebek yerinde durmuyor günde 2-3 kakalı bezi oluyor doymayan az yiyen bebek afedersiniz ama mıçar mı yani her gün böyle ... çıldırdım vallahi ben zaten doğum yaptığım gün 48 kiloydum şimdi benim çocuğumun böyle olması çok mu anormal
Allah'ım Ya Rabbim ek gıda mı??? bende bu atak dönemi ne kadar uzun sürdü diyorum. nedeni ek gıdamıymış??? benim oğlan tadımlık istemiyorki baya baya yiyor. elma püresi armut püresi yoğurt hatta ve hatta bizim yediğimiz ymeklerin suyundan deli gibi istiyor bir iki kaşıkta kesmiyor veledi vermezsem ağlıyor... gece de bin defa bölüyor uykumu sinir oluyorum cinnet kıvamına geliyorum duvardan duvara vuracağım şimdi seni diyorumBenim abimin cocuguda ek gidaya gecince yatmaz oldu.bende acele etmiyorum alti ayligiz nerdeyse daha on kasik yogurttayiz.daha yeni yeni sevmeye basladilar meyve filan
kızlar bebişleriniz herkeze gülüyomu benimki herkeze gülüyo ya mesela kimi bebek anne arkasından ağlar benimkinde hiiiiiiiç yok
Merhaba kızlar , valla bu bebeklerin kakasıydı sümüğüydü kilosuydu derken ben 30 kilo olup çıkacam4. ay kilosu az almış diye 15 gün sonra getir ek gıda işe yarıyormu takip edelim dedi , götürdüm bu gün 5,800 olmuş 15 günde sadece 100 gram almış neymiş efendim daha çok yedirecekmişim suratına vurasım geldi direk sanki çocuğun önünden yemeği kaçırıyorum da ben .. aptallar ya dayanamadım en sonunda dedim anne minyon baba minyon bu çocuğun kaç kilo olması lağzım dedim .. bunun da bünyesi demekki bu yani dedim boyu 63 cm gelişimi normal , çok hareketli bir bebek yerinde durmuyor günde 2-3 kakalı bezi oluyor doymayan az yiyen bebek afedersiniz ama mıçar mı yani her gün böyle ... çıldırdım vallahi ben zaten doğum yaptığım gün 48 kiloydum şimdi benim çocuğumun böyle olması çok mu anormal
Allah'ım Ya Rabbim ek gıda mı??? bende bu atak dönemi ne kadar uzun sürdü diyorum. nedeni ek gıdamıymış??? benim oğlan tadımlık istemiyorki baya baya yiyor. elma püresi armut püresi yoğurt hatta ve hatta bizim yediğimiz ymeklerin suyundan deli gibi istiyor bir iki kaşıkta kesmiyor veledi vermezsem ağlıyor... gece de bin defa bölüyor uykumu sinir oluyorum cinnet kıvamına geliyorum duvardan duvara vuracağım şimdi seni diyorumtabi babiş uyumuyormuş bizi izliyormuş sabah diyo ne uyuduğumdan bişey anlamıyorum kaç gecedir die. bende dedim kolay değil oğlun acaba bu gecede sabahı görebilecek mi diye endişeleniyorsundur dedim gülerek merak etme ben ona kıyamam gece uykusuzluğun verdiği sinirle herşeyi derim ama yapamam sen rahat rahat uyu dedim :82:
benim ki de herkese gülüyor çok cana yakın olacak diyorlar hiç yabancılığı yok ama kime giderse gitsin onların kucağından bana binbir şeeklik yapıyor almam için el atıyor bana uzanıyor mızık mızık mızıklıyor. gülüyormu ağlıyor mu karma karışık bir halle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?