Benim kızım 5. ayda 350 gr almıştı ama doktorumuz gayet iyi, moral bozmayalım, bundan sonra zaten az alır dedi. Doktorun bakış açısı da önemli. Ayrıca genetik faktörleri dikkate almak lazım tabiki. Ben 160-48 kiloyum, eşimde zayıf, bizden de selvi boylu, tombiş birşey olmaz herhalde..
Bebek için geldi tabi ki..
Bence de bir çağır canım ya, hatta imkanın varsa bir hafta çalıştır. Hem ev işlerini, yemeyini yapar, hem de gözlemlersin nasıl biri olduğunu. birlikte zaman geçirince çok farklı oluyor herşey.
Senin kızın ilk başlarda güzel kilo alıyordu, sonrada durdu demek. Benimki de öyle oldu. 2645 gr. doğmuştu ilk 3 ay 1300 gr aldı hep, ama sonra yavaşladı, son ay 350 gr. aldı..
İstanbul'dayım canım ben. Daha çok yabancı müvekkilleri olan büyük bürolardan birindeyim. İsim verip deşifre olmayayım:):) Sen nerdesin?
Benimki de ah-eh vs. diyor. Bir de agu konusunda kendisini iyice geliştirdi.. Farklı makamlarda aguuuu, agu gu gu gibi şeyler söylüyor:)
Merhaba kızlar , valla bu bebeklerin kakasıydı sümüğüydü kilosuydu derken ben 30 kilo olup çıkacam4. ay kilosu az almış diye 15 gün sonra getir ek gıda işe yarıyormu takip edelim dedi , götürdüm bu gün 5,800 olmuş 15 günde sadece 100 gram almış neymiş efendim daha çok yedirecekmişim suratına vurasım geldi direk sanki çocuğun önünden yemeği kaçırıyorum da ben .. aptallar ya dayanamadım en sonunda dedim anne minyon baba minyon bu çocuğun kaç kilo olması lağzım dedim .. bunun da bünyesi demekki bu yani dedim boyu 63 cm gelişimi normal , çok hareketli bir bebek yerinde durmuyor günde 2-3 kakalı bezi oluyor doymayan az yiyen bebek afedersiniz ama mıçar mı yani her gün böyle ... çıldırdım vallahi ben zaten doğum yaptığım gün 48 kiloydum şimdi benim çocuğumun böyle olması çok mu anormal
Bakıcı olayı zormuş, başlamadan önce de zor olacağını biliyordum ama üç günde moralim bozuldu. Biraz önce de yemek yedik. Annem, bakıcı ve ben. Ela'yı da mama sandalyesine oturttuk. Yemek yerken Ela huysuzlandı, ben ve annem şarkı filan söylüyoruz, kadın hiç sallamadı. Sonra Ela iyice ağladı, yine kadından ses yok, yemek yemeye devam ediyor. Annem sinirlendi, artık yemek yiyen kadına da alsana kızı diyemedi tabi, aldı kucağına, bundan sonra ayrı ayrı yiyelim böyle olmuyor dedi, aldı Ela'yı içeri gitti. Kadınla ben yemeye devam ettik.. Bir sessizlik içinde. Anladı mı bilmiyorum.. Off ya sinir oldum. İçime sinmedi, başkasına mı baksam diye düşünmüştüm hemen ama şimdi burda sizin yazdıklarınızı okuyunca, başkasını bulsam onlarda da sorun olacak büyük ihtimal, onun yerine bunu mu konuşarak düzeltmeye çalışsam bilmiyorum.. Bir de ben kendi iş yerimde bir sürü insanla çalışıyorum ve herkesle mesafemi çok iyi korurum, beni sayarlar, birazda korkarlar.. Ama evde çalışanlara öyle yapamıyorum nedense. Temizlikçi ile de öyleydim, kadına şunu yap vs. diyemem, o da sonunda tepeme çıktı. Şimdi bakıcıya da bir laf söylemekte zorlanıyorum, sanki ayıp olacak gibi..
Allahtan annem var, en kötü ihtimal ona götürürüm.. Gerçi onun da ayrı derdi var, üşüyecek vs..Off ya sıkıldım..
ayy okurken bizim kızı anlatıyorr dedimcanım hatırlar isen bizdede aynı dert war pzrtsi de ben götürecem 15 gün geçmiş oluyor bakalm ne oldu benmkide 3 saattte bir yedir çok zayıf diyor yemiyo emmiyo ben ne yapim ya bizimde ben değilim ama baba ve tüm ailesi minyon ve zayıf belki onlara çekmişdir diyorum aynısııı canım bizim Lina hanımdada var bzmkide çok hareketli uyurken bile kımıl kımıl et mi tutar
ayy o dün bendede olduu kv ye gülüyor sewgiyle falan gözleri ışıldıyor sinir oldum neden beni değilde herkesi sewiyor diye neyse sadece ben değilmişm böyle düşünen
Bakıcı araştırırken ilk söyledikleri şey ; herşeyi baştan konuşmanın ne kadar önemli olduğuydu,haklılarmış.Baştan konuşup analşıcaksın,hiçbir kıvırma payı kalmıycak.Biz bunlara erken gelmene gerek yok dedikçe öğlen geliyolar maşallah...Bir de dün benimki dolaptaki bütün sütü zorla içirmiş,daha önce de uyarmıştım ; 180 cc en fazla verme demiştim,dolapta 220 cc vardı,hepsini dayamış yavruya ,biberonun altında 20 cc kadar kalmış.Ulan zaten sütü zorla çıkarıyorum o ayrı,bi de bu çocuk çatlar be o kadar sütle.Bayağı azarladım ,sen unutuyo musun yoksa ciddiye mi almıyosun dedim beniÖzür diledi ,belki içer diye vermişmiş,verme dedim,ben ne diyosam onu yap !!!! Herşeyi açık açık konuşmak şart,hatta gerekiyosa belli aralıklarla tekrar etmek...
Nasil vazgecirdin canim ayrintilariyla anlatir misin kac gun surdu? Delirecem artik eklemlerim iflas etti ana kucagiyla 15 kilo oluyo bide hoplatilmakda istiyo. Geceleri uyandiginda besiginden al koy kaldir salla ... Gecen bi denedim ayakta yikti evi gozlerinden yas geldi kiyamadim biraktim ama o bana kiyiyo valaa:)
Var hatta anniiiii ve bubaaa diye agliyo
Ben ankaradayim kamuda calisiyorum izne ayrildim canim
bu gidişle öyle olacak, bi 2-3 gün gözüm üzerinde.
canım korkuyor olsa tek göz sürekli yapmazdı bence
umarım yapmaz yoksa o daha büyük bi sorun olacak, offf ağlıcam valla.
hakkaten göz tembelliği belirtisi olabilir mi?başka neden kısacak ki kız gözünü?
Ben o kızlara güvenemedim pek ya.. Bir kere çok gençler çoğusu, tecrübesiz, erkek arkadaş vs. de olabilir.. Ne bileyim tecrübbeli, yaşı büyük biri daha iyi olur diye düşündüm hep.
Ben de 8 aylık oluncaya kadar evdeyim. Ücretsiz aldım gibi birşey oldu yani.. Ama sonrasında işi bırakamam, o kadar sene boşuna mı okuduk, hem işimi de çok seviyorum. Ela'yı da güzel okullarda okutmak, gelecek hazırlamak için para lazım.. Sen hangi okul mezunusun?
Kamudaysan izin hakkın çok ne güzel..Ben 6 aylık ücretsiz iznin bile hepsini kullanamadım, işler bayağı yoğun, büroyu da sıkıntıya sokmak istemiyorum..
Uzulme yoktur insallah birsey. Yagmurada ilk dogfugunda goz yasi kanalinda sorun var 6 aya kadar bekleyelim gecmezse acatiz demislerdi gecti. En guzeli hemen goz dr git. Yoksa 2 gun gozlemliceksin diye omrunden 2 yil gider. Git rahatlat icini.
biz burdan ne desek bos iyi bir göz dr götür bence wakit kaybetmeden yarın falan.. benim kuzenimin kızındada wardı bunun gibi bişe o da gözünü açmıyordu tek gözü açıktı hep açıncada ağlıyor sulanıyordu tırnağıyla cizmiş 2 ay damla kullandılar geçdi 2 yasında şimdi kızı.. yani korkma baska bişede olabilir temennimiz bişe olmaması tabi
Nolduki yanlis hatirlamiyorsam onceden bu topige giriyordun. Birine mi darildin karakiz?
Ankara mezunuyum sen hangi okuldansin.bende birakmam isi yarin cocuklar buyuyunce oyle kalcam.
Evet canim iki sene bebeklerimle beraberim gerci o zamana bende hukuk diye bisey kalmayacak zaten hmuk filan da degisti uygulamayi gormeden ayrildim.kamuda zaten koreliyorduk iyice isten kopacagim olsun bakalim hayirlisi
akşam bi de babası baksın da bakıcaz artık.
yok canım bizimki kapalı değil sadece kısıyor 2 sn o da. ama tek gözü olunca dikkatimi çekti.umarım kötü birşey yoktur ya...
boşver canım öle bişier
benim finllerim var ondanbda girmiyorum benim kız durmuyor herşeye elini uzatıyor zabdetmesi çok zor
Ilk defa duydum. Bilmedigimiz daha ne cikacak bakalim.kızlar bişey diyecem size yeni doğan bebeklerde sırt dikeni diye bişey vrmıs banyoda avucunuzun içiyle iki kürek kemiğinin arasına biraz sampuanla hafif sert ellerinizi dairesel şekilde masaj yaparak çıkarıyormussunuz bebek o cıkıkıncaya kadar rahat edemezmiş gerçi zamanla elbiselere surtunerek cıkıyormus bizim bebişlerde kalmısmıdır bilemem ama duydunuz mu boyle bişey dun kız kardesim dedi bana sasırdım
kızlar bişey diyecem size yeni doğan bebeklerde sırt dikeni diye bişey vrmıs banyoda avucunuzun içiyle iki kürek kemiğinin arasına biraz sampuanla hafif sert ellerinizi dairesel şekilde masaj yaparak çıkarıyormussunuz bebek o cıkıkıncaya kadar rahat edemezmiş gerçi zamanla elbiselere surtunerek cıkıyormus bizim bebişlerde kalmısmıdır bilemem ama duydunuz mu boyle bişey dun kız kardesim dedi bana sasırdım
kızlar bişey diyecem size yeni doğan bebeklerde sırt dikeni diye bişey vrmıs banyoda avucunuzun içiyle iki kürek kemiğinin arasına biraz sampuanla hafif sert ellerinizi dairesel şekilde masaj yaparak çıkarıyormussunuz bebek o cıkıkıncaya kadar rahat edemezmiş gerçi zamanla elbiselere surtunerek cıkıyormus bizim bebişlerde kalmısmıdır bilemem ama duydunuz mu boyle bişey dun kız kardesim dedi bana sasırdım
şimdi baktım cidden varmış böle bişey canı görüntülerine bile baktım ama her bebekte oluyomu bilmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?