2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

Kızlar şurada 10 gün kaldı benim ağrılar hafifledi kendimi iyi hissetmeye başladım çok şükür...
Oğlumun verdiği ağırlık bile aktif olmama engel olmuyor...
Yarın kontrolüm var bakalım ne diyecek sezeryan mı normal mi daha karar veremedik ben normal istiyorum doktor sezeryan yapma taraftarı daha mı kolay geliyor acaba doktorlara sezeryan yapmak bu konuda ne düşünüyorsunuz?

son günlerin güzel geçiyordur işte,ne güzel cnm,peki dr niye sezaryen istiyor,sordun mu?

ay ne güzel cnm benimde yeni yeni başladı ağrılarım inşallah geçer sırt ve bel ağrısı çok oluyo napıcam bakalım arada kasıklarıma sancı giriyo çürüğe çıktım yani :) valla beni dr da normal deyip duruyo ama kendi ağzıyla dedi artık çoğu meslektaşım sezeryan yapıyo günü saati belli olunca işlerine geliyomuş normal yapman için engel yoksa normalde diret biraz :)
selamlarrrrrrrr ben geldimm nasılsınız doğuran var mı

seni bekliyoz tutuyoz guguşları içeride merak etme :)

son günlerin güzel geçiyordur işte,ne güzel cnm,peki dr niye sezaryen istiyor,sordun mu?

Doktorum normal doğumun dezavantajlarından bahsediyor kolay olmadığını kendimi öncellikle koşullamam gerektiğini söylüyor ve 40 yaşından sonra idrar tutmada zorluk yaşanacağından bahsediyor ama ben yine de sancıyı bekleme taraftarı olduğumu söyledim yarın da oğlumda herhangi bir sıkıntı yoksa sancıyı bekleyeceğimi söylüycem...

bende aynı fikirdeyim benimde doktorum bebek iri olcak gibi diyip sezeryan diyo ama ben güvenemiyorum bi türlü

canım benim bebiş de aynı seninkisi gibi acık tombik ama doktor 4 kiloyu geçmedikten sonra normalde sıkıntı olmaz dedi. tabii bir de çatının elverişli olması lazım ama benim daha pelvis kontrolüm yapılmadı bakalım ne olacak. bana çok ayakta durma da bebek az daha dursun iyice başını dayamış baskı yapıyor pelvise dedi. bir de ne kadar doğru bilemiyorum ama bşraz kilosu olursa bebekler kendini dışarı daha kolay itiyormuş doğum daha rahat oluyormuş...

evet canım doktorların çoğu için sezaryen daha az riskli hele ki bir de epidural yada spinal anestezi çıktı keyiflerine diyecek yok. genel anestezi de riskli çünkü. onlara hava hoş valla ama bence eğer sağlık açısından sorun yoksa normal doğum muhakkak denenmeli. bu sağlık sorunlarına annenin normal doğumdan çekinmesi de dahil edilmeli. boş yere çok strese girmemeli anne. yazık değil mi korka korka doğuma girmek çok feci olur

Benimde geçen hafta bacağıma kramp girmişti yürüyemiyordum bile çok ağrım vardı heryerim dökülüyordu sanki ama bu 39.hafta rahat geçiyor binlerce şükür...
Benim doktor eşime kızkardeşime bile sezeryan yaptım diyor başka doktorada nasıl gitmek doğru olur mu ki bu saatten sonra karar veremedim?

kızlar moralim bozuk göğüslerim taş gibi oldu resmen ama kızım ememiyogöğüs ucum yok die..annemlerde zorla emzir mamaya alışmasın mamada verdirmedi diye çocuk da beslenemedi sarılık başlangıcı oldu ,,siz siz olun dinlemeyin süt veremıosanız mamasını mutlaka verin çok moralım bozuk maviş gözlümü göz göre göre hasta ettiler....

oy masallah o göbüşeeeeeeeeeeeeeeeee de içindekinedeeeeeeeeeeee
güle güle kullan sın yatagınıııı bebeğin cnm

yavrusss canımmm sagolll epeydir vardıdaa azıttıı su aralar napcaz işte az kaldı sıramıza beklyruz

müsait olunca anlatsanaa nasılsınn
nasıı geçtiiii dogum
bebişin nasıııı
meraklandırma biziii

ayyy aklını karıştırmak gibi olmasın da buna resmen yolunu yapmak denir ya benim doktorum da daha 30 haftalık bebek için pozisyon almamış sezaryen demişti. daha çok döner dediğimde bi ihtimal demişti. şimdi bebeğin başı aşağıda pozisyonu almış ve ben artık 37 haftayı doldurdum 18 aralık son tarih... dün dedim bebek artık bu pozisyonda kalır mı diye bu sefer de bunların sağı solu hiç belli olmaz dönebilir dedi

ben de içimden esas senin sağın solun belli değil dedim

bende aynı fikirdeyim benimde doktorum bebek iri olcak gibi diyip sezeryan diyo ama ben güvenemiyorum bi türlü

Kime güveneceğimizi şaşırdık benim arkadaşı iki hastaneye birden gidiyordu biri sezeryan biri normal dedi... Normal diyene devam etti son dakika risk var dediler yine sezeryan yaptılar...

Sezeryan olmak bana nedense daha ürkütücü geliyor :18:

Geçmiş olsun canım tavsiyen için tşkr...

Aynen benimkide normal görünüyor ama yine de belli olmaz dedi

Canım sen yine de pes etme emzirmeye çalış sürekli moralinide yüksek tut geçer elbet sarılığı...

Canım sen yine de pes etme emzirmeye çalış sürekli moralinide yüksek tut geçer elbet sarılığı...

elektrikli süt sağma pompası alıcam bugun,, sütüm çok göğüs ucum yokk göğsü küçüklerde bu sorun oluyomuş
teşekkür ederim canım dünden beri ağlıyorum çok kötü bi duygu allah kimsye yaşatmasın
plastik pompalar bir işe yaramıyor

ah canım kıyamam yaa göğüs pompası kullanarak göğüslerini rahatlatmalısın yoksa senin göğüsler de hasta olur. sarılığı da çok dert etme eğer derecesi çok yüksek değilse çünkü o yenidoğan sarılığıdır hafiftir eminim.

Sezeryan olmak bana nedense daha ürkütücü geliyor :18:

aynen 30. hafta o sezaryen gibi görünüyor dediğinden beri ne kadar stres oldum anlatamam hergün dua ettim kızıma ve rahmime pozitif enerji yolladım hergün kızımla konuştum hadi hanım kızım kafanı doğru yere sok dedim. plasentamla konuştum bak canım dedim bu zamana kadar bebeğimi beslememde bana çok yardımcı oldun sende bir zahmet kızımın yolundan çekil dedim valla deli gibi böyle konuştum kendi kendime

Aramızdan biri normal doğum yapmış olsaydı da bir de şöyle az sancılı kolay bişey olsaydı bizde ondan biraz destek ve fikir alabilseydik öylece bekliyoruz bakalım neler olacak dr en son gıttıgımde bana sancılarına bak bakalım olmazsa gelecek pazartesi seni sezeryana alırız dedı :) annemde yanımdaydı gülümsediler falan :) daha önce de anlatmıstım sıze ..1 hafta gectı yarın cuma .. cumartesi günü yine randevum var ,, sabaha karsı 5,6 gibi yatakta uyurken ragl sancılarına benzer sancılarım oluyo ama fazla uzun sürmüyo kesiliyo ve ara ara gün içinde devam ediyo ama çok şükür abartı şeyler hissetmedim sanki Allah kolaylığını bir şekilde veriyor.Şimdi soracağı şeye ne cvp vereceğimi düşünür durumdayım,, normal mi sezeryan mı ..Aklıma ilk gelen normal tabii .. bakalım..Allah hepimize kolaylık ve sabır versin inşallah..Yüzdük yüzdük kıyısına geldik...Duyguların en yoğun ve karmaşık olduğu zaman belki ama en dayanıklı olmamız gereken zaman aynı zamanda ...Önerisi olan ?? Yorumu olan var mı ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…