Kendini nasıl rahat hissedeceksen balım bu durumda önemli olan rahatın biliyosunepidural değilde spinal yapıyomuş doktorum ama ben yapabilirmiyim bilmiyorum cesaret meselesi çünkü doktorum bana bıraktı eğer ameliyat sırasında konuşup sohbet edebilirim heyecan yapmam diyosan spinal ama yapamam diyosan genel ol derim dedi
canım benim bebiş de aynı seninkisi gibi acık tombik ama doktor 4 kiloyu geçmedikten sonra normalde sıkıntı olmaz dedi. tabii bir de çatının elverişli olması lazımama benim daha pelvis kontrolüm yapılmadı bakalım ne olacak. bana çok ayakta durma da bebek az daha dursun iyice başını dayamış baskı yapıyor pelvise dedi. bir de ne kadar doğru bilemiyorum ama bşraz kilosu olursa bebekler kendini dışarı daha kolay itiyormuş doğum daha rahat oluyormuş...
hakkımızda hayırlısı olsun canm benm de daha çatı kontrolüm olmadı. ayın 5 inde olacak. ama çatı kontrolü doğumu tetikliyormuş diye duydum, tetiklesede 38 i geçmiş olucaz zaten:))
doktorumda öyle dedi normal yapmaya çalışsan hem sen hemde bebeğin çok sitrese giriceksiniz bide bebeğin kafası yada omuzları felan sıkışıcak çıkarken buda tehlikeli dedi ne yapayım hakkımda sezeryan hayırlısıymış demekten başka bişey yok oğlum sağlıklı olsun da önemli olan o
Aramızdan biri normal doğum yapmış olsaydı da bir de şöyle az sancılı kolay bişey olsaydı bizde ondan biraz destek ve fikir alabilseydik öylece bekliyoruz bakalım neler olacak dr en son gıttıgımde bana sancılarına bak bakalım olmazsa gelecek pazartesi seni sezeryana alırız dedı :) annemde yanımdaydı gülümsediler falan :) daha önce de anlatmıstım sıze ..1 hafta gectı yarın cuma .. cumartesi günü yine randevum var ,, sabaha karsı 5,6 gibi yatakta uyurken ragl sancılarına benzer sancılarım oluyo ama fazla uzun sürmüyo kesiliyo ve ara ara gün içinde devam ediyo ama çok şükür abartı şeyler hissetmedim sanki Allah kolaylığını bir şekilde veriyor.Şimdi soracağı şeye ne cvp vereceğimi düşünür durumdayım,, normal mi sezeryan mı ..Aklıma ilk gelen normal tabii .. bakalım..Allah hepimize kolaylık ve sabır versin inşallah..Yüzdük yüzdük kıyısına geldik...Duyguların en yoğun ve karmaşık olduğu zaman belki ama en dayanıklı olmamız gereken zaman aynı zamanda ...Önerisi olan ?? Yorumu olan var mı ???
Canım benim çevremde de yakın zamanda hiç normal doğum yapan yok kime sorsam sezeryan aynı şeyi bende merak ediyorum dikişi ağrımayanlar sezeryan yap rahat diyor dikişi ağrıyanlar yananlar normal yapmaya çalış diyor bakalım zaman bize ne gösterecek?
benm çevremde 2 si de var kızlar. kısaca duduklarımı anlatayım. sezeryan yapan arkadaşlarım rahat ettiklerini söylediler. sadece ilk günler oturup kalkmaları zor oluyormuş aynı son haftalarımız gibi yataktan destekle kalklıyorlar karnı acıdığı için. ama hiç pişman olan olmadı çevremde. normal doğum yapan arkadaşım ise, memnun olduğunu , her şeyi görmenin tarifnin olmadığını söylüyor, alttan di,kişi olduğu içinh o dikişleri tyemiz ve kuru tutması gerektiği için onun biraz zor olduğunu söylüyor. onun dışında 2 taraf da memnun hep gördüklerimden.
Ne kadar guzel anlatmıssın böyle bi pozitif desteğe ihtiyacımız var hakikaten fikrini aldiklarım korkutmaktan başka bisey yapmadılar ama kulaklarımı tıkadım ben normal yapmak istiyorum Allah nasip ederse ama doğum esnasında dr kızım olmuyo hadi sezeryan derse itiraz etmicem . Rabbim hepimize bizim ve evladımız icin hayırlı ne yazdıysa onu yaşamayı nasip etsin inşallahAramızdan biri normal doğum yapmış olsaydı da bir de şöyle az sancılı kolay bişey olsaydı bizde ondan biraz destek ve fikir alabilseydik öylece bekliyoruz bakalım neler olacak dr en son gıttıgımde bana sancılarına bak bakalım olmazsa gelecek pazartesi seni sezeryana alırız dedı :) annemde yanımdaydı gülümsediler falan :) daha önce de anlatmıstım sıze ..1 hafta gectı yarın cuma .. cumartesi günü yine randevum var ,, sabaha karsı 5,6 gibi yatakta uyurken ragl sancılarına benzer sancılarım oluyo ama fazla uzun sürmüyo kesiliyo ve ara ara gün içinde devam ediyo ama çok şükür abartı şeyler hissetmedim sanki Allah kolaylığını bir şekilde veriyor.Şimdi soracağı şeye ne cvp vereceğimi düşünür durumdayım,, normal mi sezeryan mı ..Aklıma ilk gelen normal tabii .. bakalım..Allah hepimize kolaylık ve sabır versin inşallah..Yüzdük yüzdük kıyısına geldik...Duyguların en yoğun ve karmaşık olduğu zaman belki ama en dayanıklı olmamız gereken zaman aynı zamanda ...Önerisi olan ?? Yorumu olan var mı ???
Hay Allah ondan razı olsun yaBu arada normal doğum yapan bir arkadaşım var ıkı cocuklu bana korkma sancın oluyo ama doğum anında bıtıyo hepsı dedı hersey yasadıgın hersey o an son buluyo dedı zaten dogum anı da en fazla 20 dk sürüyor dedı ...O ana kadar sadece sancı olayı var ..geciyor ... zaman dedi ..
güçü olcaksın dedi ....bana güç verdi ...
Ne kadar guzel anlatmıssın böyle bi pozitif desteğe ihtiyacımız var hakikaten fikrini aldiklarım korkutmaktan başka bisey yapmadılar ama kulaklarımı tıkadım ben normal yapmak istiyorum Allah nasip ederse ama doğum esnasında dr kızım olmuyo hadi sezeryan derse itiraz etmicem . Rabbim hepimize bizim ve evladımız icin hayırlı ne yazdıysa onu yaşamayı nasip etsin inşallah
Bu arada normal doğum yapan bir arkadaşım var ıkı cocuklu bana korkma sancın oluyo ama doğum anında bıtıyo hepsı dedı hersey yasadıgın hersey o an son buluyo dedı zaten dogum anı da en fazla 20 dk sürüyor dedı ...O ana kadar sadece sancı olayı var ..geciyor ... zaman dedi ..
güçü olcaksın dedi ....bana güç verdi ...
evet dünüşüm ya sorma heralde normal doğumu çok istediğimiz için böyle oldu demekki bişeyi bukadar çok istersen olmuyormuşya dünüşüm kadarlerimiz aynı baksana yaa gelinim ne yapıyo nasıl oldun
Nasılsın canım bebeğin nasıl?
annelik çok güzel bi duygu kızlar anlatama sürekli kızımın yanındayım hep emişyoruz ,bugünde banyomuzu yaptık hemen uyuduk maşallah çok uslu bi kızım var allah sizlerede nasip etsinnasıl gidiyor annelik???
canım ya ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum eminim çok zordurkızlar moralim bozuk göğüslerim taş gibi oldu resmen ama kızım ememiyogöğüs ucum yok die..annemlerde zorla emzir mamaya alışmasın mamada verdirmedi diye çocuk da beslenemedi sarılık başlangıcı oldu ,,siz siz olun dinlemeyin süt veremıosanız mamasını mutlaka verin çok moralım bozuk maviş gözlümü göz göre göre hasta ettiler....
oy masallah o göbüşeeeeeeeeeeeeeeeee de içindekinedeeeeeeeeeeee
güle güle kullan sın yatagınıııı bebeğin cnm
yavrusss canımmm sagolll epeydir vardıdaa azıttıı su aralar napcaz işte az kaldı sıramıza beklyruz
müsait olunca anlatsanaa nasılsınn
nasıı geçtiiii dogum
bebişin nasıııı
meraklandırma biziii
Aramızdan biri normal doğum yapmış olsaydı da bir de şöyle az sancılı kolay bişey olsaydı bizde ondan biraz destek ve fikir alabilseydik öylece bekliyoruz bakalım neler olacak dr en son gıttıgımde bana sancılarına bak bakalım olmazsa gelecek pazartesi seni sezeryana alırız dedı :) annemde yanımdaydı gülümsediler falan :) daha önce de anlatmıstım sıze ..1 hafta gectı yarın cuma .. cumartesi günü yine randevum var ,, sabaha karsı 5,6 gibi yatakta uyurken ragl sancılarına benzer sancılarım oluyo ama fazla uzun sürmüyo kesiliyo ve ara ara gün içinde devam ediyo ama çok şükür abartı şeyler hissetmedim sanki Allah kolaylığını bir şekilde veriyor.Şimdi soracağı şeye ne cvp vereceğimi düşünür durumdayım,, normal mi sezeryan mı ..Aklıma ilk gelen normal tabii .. bakalım..Allah hepimize kolaylık ve sabır versin inşallah..Yüzdük yüzdük kıyısına geldik...Duyguların en yoğun ve karmaşık olduğu zaman belki ama en dayanıklı olmamız gereken zaman aynı zamanda ...Önerisi olan ?? Yorumu olan var mı ???
hakkımızda hayırlısı olsun canm benm de daha çatı kontrolüm olmadı. ayın 5 inde olacak. ama çatı kontrolü doğumu tetikliyormuş diye duydum, tetiklesede 38 i geçmiş olucaz zaten:))
Ne kadar guzel anlatmıssın böyle bi pozitif desteğe ihtiyacımız var hakikaten fikrini aldiklarım korkutmaktan başka bisey yapmadılar ama kulaklarımı tıkadım ben normal yapmak istiyorum Allah nasip ederse ama doğum esnasında dr kızım olmuyo hadi sezeryan derse itiraz etmicem . Rabbim hepimize bizim ve evladımız icin hayırlı ne yazdıysa onu yaşamayı nasip etsin inşallah
inşlhh gecer canım yaaah canım kıyamam yaa göğüs pompası kullanarak göğüslerini rahatlatmalısın yoksa senin göğüsler de hasta olur. sarılığı da çok dert etme eğer derecesi çok yüksek değilse çünkü o yenidoğan sarılığıdır hafiftir eminim.
aynen 30. hafta o sezaryen gibi görünüyor dediğinden beri ne kadar stres oldum anlatamam hergün dua ettim kızıma ve rahmime pozitif enerji yolladım hergün kızımla konuştum hadi hanım kızım kafanı doğru yere sok dedim. plasentamla konuştum bak canım dedim bu zamana kadar bebeğimi beslememde bana çok yardımcı oldun sende bir zahmet kızımın yolundan çekil dedimvalla deli gibi böyle konuştum kendi kendime
evet dünüşüm ya sorma heralde normal doğumu çok istediğimiz için böyle oldu demekki bişeyi bukadar çok istersen olmuyormuş
neyse artık hayırlısı diyelim sende rahatla canım damadımı üzme
annelik çok güzel bi duygu kızlar anlatama sürekli kızımın yanındayım hep emişyoruz ,bugünde banyomuzu yaptık hemen uyuduk maşallah çok uslu bi kızım var allah sizlerede nasip etsin
canım ya ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum eminim çok zordur
benim pamuğumda sarılık oldu normalmiş yarın kontrole gitcez inşallah atlatırlar bende sürekli emziriyorum
benimde göğsüm çok küçüktü önceden ama şimdi iyi çok şükür ama emzirirken canım çok yanıyor keşke göğüs kremine başlasaydım daha önce
canım anlatıcam bugün banyo yaptık yoğunduk şimdi emme saatimiz geldi onuda atlatalım yazcam inşallah
canım ben neticede Allah'ın bizim için en hayırlısı neyse onu nasip edeceğini düşünüyorum. bakıyorum da buradaki hiçbir hamişin illaki sezaryen illaki normal diye hiç bir inadı yok. maşallah tevekkül etimişiz hepimiz. bekliyoruz işte :) Rabbim hiçbir kuluna taşıyamayacağı yükü vermez. ama kul kendi ısrar ederse kendisi için hayırlı olmayan da o da kulun çektiği kendi cezası denir ya odur yani... sezaryen ya da normal pırt diye doğurucaz. her ikisinde de komplikasyon olabilir bu da yine bizim için hayır olandır diye düşünüyorum hayırlı demek hiç acı sıkıntı çekmemek değildir ki. belki de o eza ve cefa bizim ahiretimiz için şifa olacaktır :) çok konuştum pöffffff bana
Canım benim çevremde de yakın zamanda hiç normal doğum yapan yok kime sorsam sezeryan aynı şeyi bende merak ediyorum dikişi ağrımayanlar sezeryan yap rahat diyor dikişi ağrıyanlar yananlar normal yapmaya çalış diyor bakalım zaman bize ne gösterecek?
annelik çok güzel bi duygu kızlar anlatama sürekli kızımın yanındayım hep emişyoruz ,bugünde banyomuzu yaptık hemen uyuduk maşallah çok uslu bi kızım var allah sizlerede nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?