Slm kuzlar biz geldik minik derin im 38+2 de epudueal sezeyanla pazartesi günü 10:13 te 50cm 4250 gr olarak dünyaya geldi:)) hala hadtsnedeyiz bugün çıkış yapicaaz ınş
Hayırlısıyla tekrar görüşürüz.
maşallah baya tosuncukmuş şeker kızın gözünüzaydın tatlım allah hayırlı evlat nasip etsin analı babalı büyütsün
canım dün akşam bende sıcak suya oturdum,hurma yedim felan sabah belim ağrıdı biraz hadi sancı gelcek felan derken yine hiç bişi yok
yrn sabah 8 de gidiorum hastaneye..kısmette hangi doğum varsa o olcak(önce ilaçla rahmin açılmasını denicek olmazsa sezeryana alıcak).allahın izniyle bebeğimi kucağıma alıcam yrn :) lütfen benim için dua edin kolay bi doğum nasip etsin rabbim..çok gerginim((
Slm kuzlar biz geldik minik derin im 38+2 de epudueal sezeyanla pazartesi günü 10:13 te 50cm 4250 gr olarak dünyaya geldi:)) hala hadtsnedeyiz bugün çıkış yapicaaz ınş
Kızlar hastaneden geliyorum. moralim çok bozuk. cuma günü %90 sezeryan olacağımı söyledi doktor... bebeğim iri olabilirmiş, reske atmayalım dedi. kendimi hiç hazırlamamıştım sezeryana. hiç bilgim de yok bu konuda...
Sezeryande epidural ve spinal aynı şey mi? genel anestezi mi daha iyi..ben çok korkuyorum. tecrübelerinizi paylaşır mısınız arkadaşlar? sütünüz hemen geldi mi, çok ağrınız oldu mu, kaç günde iyileştiniz...vs..
Kızlar hastaneden geliyorum. moralim çok bozuk. cuma günü %90 sezeryan olacağımı söyledi doktor... bebeğim iri olabilirmiş, reske atmayalım dedi. kendimi hiç hazırlamamıştım sezeryana. hiç bilgim de yok bu konuda...
Sezeryande epidural ve spinal aynı şey mi? genel anestezi mi daha iyi..ben çok korkuyorum. tecrübelerinizi paylaşır mısınız arkadaşlar? sütünüz hemen geldi mi, çok ağrınız oldu mu, kaç günde iyileştiniz...vs..
bugunku gunluk planimi yaziyorum...evi toparladim ve unutulmaz dizisi seyredilecek,sonra hurma satan bir dukkan var ordan hurma alacagim,sonra adacayi ,meryemana otu alacagim eve gelip bunlari yiyip icmeye baslayacagim aksam yatarken sicak dus alinio yatilacak.......hadi bakalim yarina neler olacak...
genel anestezidense epidural daha iyi cnm,spinalde baş ağrısı çok olabiliyor.Benim sütüm iki sezaryende de hemen geldi şükür.Ameliyattan ziyade kişinin vücut yapısıyla ilgili olduğunu düşünüyorum süt olayının.Ağrım çok olmadı,illa ki oldu,ameliyat sonuçta ama kendi işimi kendim yaptım hep,annem 2 gün kaldı zaten,sonra herşey bana bakıyordu,kendim hallettim şükür.Korkulacak bir şey yok cnm,inş seninki de rahat geçer
spinalle epidural aynı şey değil.
omiriliğin etrafında durameter araknoid piamater denilen zarlar mevcut.
en üstte duramater var epidural anestezide duara geçilmeden anestezik amdde boşluğa verilir..spianl anestezide subaraknoid boşluk denilen araknoid ile piamater arasına anestezik madde verilir..
spinalde hemen uyuşma hissedilir, epiduralde biraz sürer 15-20 dk.
spinalde baş ağrısı vs daha çok olabilir çünkü beyin omirilk sıvısı kaybı olabilir.
spianlde uyuşma tek sefer oluyor epiduralde anestezik madde tekrar verilebilir ve sonrasında katater takılıp operasyon bittikten sonra ordan hasta ağrı hissetmesin diye ağrı kesici yapılabilir..
geleleim benim sezaryenime ben spinal ile oldum tek seferde anestezistim girebildi.baş ağrısı çekmedim, hemen uyuştum 8 saat sonra kalktım yürüdüm ..zordu ilk kalkışım ve ilk gundne sonra da doğru düzgün yatmadım aktif ev işi yapmasam da bebeğime bakıyor misafirlerle oturuyordum..
sütüm ilk iki gun azdı mama verdim inat etmeden mama vermelisin yoksa bebeğin sararır zaten 3.gün sütün gelir ve bebeğine yeter..
sorcağın başka bir şey varsa yardımcı olabilirim
Çok sağolun kızlar Allah razı olsun cevaplarınız için...
iclplt çok açıklayıcı olmuş yazdıkların, ne kadar öğrendin bu kadar bilgiyi.. peki sen hangisini önerirsin ya da şöyle sorayım hangisinin yan etkileri daha az?
cnm ben doktorum.
epidurali her el yapamaz bence epidural imkanın varsa olmalısın.
benim kendi hastanem unv hastenesi ama kadın doğumcum özelde olduğu için mecburen özelde oldum.
unv de olsam epiduralim olcaktı ..
ame ben spinalde sıkıntı yaşamadım anestezistim tek seferde yaptı ..
Çok çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için... sabah kan vermiştim,şimdi anestezi uzmanına göstermek için şimdi tekrar hastaneye gidiyorum.. yine de küçük de olsa bi ihtimal var normal doğum için...
hakkımızda hayırlısı olsun...
Galiba kimse Boyle biseyle karsilasmamis guzel
Yeni anneler seize bir sorum olcak bnde bir haftalik anneyim bnde sûrekli aglama istegi var neden sizde Boyle bisey varmi?
bugunku gunluk planimi yaziyorum...evi toparladim ve unutulmaz dizisi seyredilecek,sonra hurma satan bir dukkan var ordan hurma alacagim,sonra adacayi ,meryemana otu alacagim eve gelip bunlari yiyip icmeye baslayacagim aksam yatarken sicak dus alinio yatilacak.......hadi bakalim yarina neler olacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?