2012 Aralık Anneleri Paylaşım Alan

canım gözün aydın.maaşallah bebişine kilosu da çok iyiymiş.Allahım sağlıklı hayırlı uzun bir ömür nasip etsin kuzularımıza

Hadi hakkında hayırlısı olsun canım benım inşallah rahat kolay bir doğumla bebeğine kavuşursun

Bende bugun 40+4 oldumm Öğe,leden sonra 13.30 da hastanede olucaz.. Bakalım ne diyecek doktor,bende hiçbi belirti yok.. sinir stress ve sıkıntı dışında tabii

Maşallahh kızınaa iYiki 38+2de almışlar yani yoksaa kimbilir kaç kilo doğacaktı tontişş kızz Direk doğurup okula yollardın artık bana öle diyolar da halen doğurmadın içerdemi büyütüyon diyee de

Kızlar hastaneden geliyorum. moralim çok bozuk. cuma günü %90 sezeryan olacağımı söyledi doktor... bebeğim iri olabilirmiş, reske atmayalım dedi. kendimi hiç hazırlamamıştım sezeryana. hiç bilgim de yok bu konuda...
Sezeryande epidural ve spinal aynı şey mi? genel anestezi mi daha iyi..ben çok korkuyorum. tecrübelerinizi paylaşır mısınız arkadaşlar? sütünüz hemen geldi mi, çok ağrınız oldu mu, kaç günde iyileştiniz...vs..

genel anestezidense epidural daha iyi cnm,spinalde baş ağrısı çok olabiliyor.Benim sütüm iki sezaryende de hemen geldi şükür.Ameliyattan ziyade kişinin vücut yapısıyla ilgili olduğunu düşünüyorum süt olayının.Ağrım çok olmadı,illa ki oldu,ameliyat sonuçta ama kendi işimi kendim yaptım hep,annem 2 gün kaldı zaten,sonra herşey bana bakıyordu,kendim hallettim şükür.Korkulacak bir şey yok cnm,inş seninki de rahat geçer

maşallah prensese,derin ismini de çok beğenirim.

bugunku gunluk planimi yaziyorum...evi toparladim ve unutulmaz dizisi seyredilecek,sonra hurma satan bir dukkan var ordan hurma alacagim,sonra adacayi ,meryemana otu alacagim eve gelip bunlari yiyip icmeye baslayacagim aksam yatarken sicak dus alinio yatilacak.......hadi bakalim yarina neler olacak...

spinalle epidural aynı şey değil.
omiriliğin etrafında durameter araknoid piamater denilen zarlar mevcut.
en üstte duramater var epidural anestezide duara geçilmeden anestezik amdde boşluğa verilir..spianl anestezide subaraknoid boşluk denilen araknoid ile piamater arasına anestezik madde verilir..
spinalde hemen uyuşma hissedilir, epiduralde biraz sürer 15-20 dk.
spinalde baş ağrısı vs daha çok olabilir çünkü beyin omirilk sıvısı kaybı olabilir.
spianlde uyuşma tek sefer oluyor epiduralde anestezik madde tekrar verilebilir ve sonrasında katater takılıp operasyon bittikten sonra ordan hasta ağrı hissetmesin diye ağrı kesici yapılabilir..
geleleim benim sezaryenime ben spinal ile oldum tek seferde anestezistim girebildi.baş ağrısı çekmedim, hemen uyuştum 8 saat sonra kalktım yürüdüm ..zordu ilk kalkışım ve ilk gundne sonra da doğru düzgün yatmadım aktif ev işi yapmasam da bebeğime bakıyor misafirlerle oturuyordum..
sütüm ilk iki gun azdı mama verdim inat etmeden mama vermelisin yoksa bebeğin sararır zaten 3.gün sütün gelir ve bebeğine yeter..
sorcağın başka bir şey varsa yardımcı olabilirim

Allah emeklerini boşa çıkarmasın cnm

Çok sağolun kızlar Allah razı olsun cevaplarınız için...
iclplt çok açıklayıcı olmuş yazdıkların, ne kadar öğrendin bu kadar bilgiyi.. peki sen hangisini önerirsin ya da şöyle sorayım hangisinin yan etkileri daha az?

cnm ben doktorum.
epidurali her el yapamaz bence epidural imkanın varsa olmalısın.
benim kendi hastanem unv hastenesi ama kadın doğumcum özelde olduğu için mecburen özelde oldum.
unv de olsam epiduralim olcaktı ..
ame ben spinalde sıkıntı yaşamadım anestezistim tek seferde yaptı ..

Çok çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için... sabah kan vermiştim,şimdi anestezi uzmanına göstermek için şimdi tekrar hastaneye gidiyorum.. yine de küçük de olsa bi ihtimal var normal doğum için...
hakkımızda hayırlısı olsun...

Diger baslikta cevap verdim bende canim

Galiba kimse Boyle biseyle karsilasmamis guzel

evet canım bende yaşadım bunu kolay değil tabi o kadar bekleyişten sonra bebeğine kavuşman çektiğin acılar vs insanı duygusallaştırıyor bence normal, sen sadece kendini bebeğine adapte et geçiyor zamanla

Yaa bu doktorların sezeryana bu kadar meraklı olmasıı beni çıldırtıyo valllahi yaa Banada bugun diyoki yarın yatıralım senı bebeğin geleceği yok . Gıcık ettii benı . Eğer bekleyebiliyosak 41 in sonuna kadar beklemek istiyorum dedim ve oda evt bekleyebiliriz dedi..

Senın durumuna gelince iri olabilirr ne demek yanı kesin bşy olmadan direk sezeryana mı alacak. İlginç gerçkten.. Benım bebeğimi geçen hafta 3.800 ölçen doktor bugun 3.600 ölçtü.. Ultrasona pek güven olmuyo canım canını sıkma sende ve eğer sende bnm gibi normali istiyosan ilk önce normali dene derim içinde kalmasın

Hadi hayırlısı canım 2mizde nıormal doğum için elimizden gelenı yapıyoruz sanıırım. ARtık rabbim neyi yazdıysa hakkımızda o olacak..

40+4 olarak, Bugun doktor randevumda herşey yolundaydı ve 41.hafta sonuna kadar beklemeye karar verdik..önümüzdeki cumartesi yani 29 aralıkta yatışım yapılacak :26: önce suni ile normal doğumu deneyeceğiz açılma olmazsaa son çare sezeryann :18:..
Allah yardımcımız olsun gerçkten çok stressliyim.. .. Ama yeterkii bebeğimi sağlıklı kucağıma alayım artık çok sıkıldım beklemektennnn.. Hergünn rutinn kişileree doğurmadımm doğurmicam cevabı vermektennn..

İnşallah o güne kalmadan kendi doğal sancımla hastaneye gitmek nasip olur. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…