2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

canım anlamadım ben işten ayrılırsam bu haktan yararlanamıcakmıyım :44: doğum bahanesiyle ayrılcam zaten ama devam etmicem yinede yararlanamam mı

canım ben sana 2-3 sayfa once kendini tanıtmanı istedim çizelgede yaparsan aklımızda daha iyi kalırsın benim ara ara devam ediyor bir kaç kişi dısında hemen hemen herkes öğrendi

canım yüzde seksenimiz öğrendi... benim kızım oluyor... isim sare lina düşünüyorum... bulantım olmadı pek. :)

naciyeeee
tamma tamam olmazz

tebrikler canım bizlere göre atanmanız baya kolaymış canım bizde 90 almak gerekiyorrr artı sözlü kurum sınavları vs vs

evet bunu biliyorum özellikle bebeğin güzel olması için elma çok iyiyiymiş.hoş rabbim hepsini bir başka güzel yaratıyo adına kurban olduğum.

Ah bi de sevebilsem şu elmayı,elma hariç bütün meyveleri severim...

ne ettin kız adamada ağlattın ben başlrım sen beni sevmiyorsun artık die sitem etmeyee inciler dökülür aşkım seni çok seviyorum walla diyeee

Kız çok derin bi darbe vurdum dilimle dövdüm adamcağızı ama sonra çok pişman oldum..Zaten çok şükür ayda yılda bir tartışırız o da ağır oldu işte,ama şu yatak odası sağolsun her derde deva

Hee o beni sevmiyorsunlar ayrı seanslar

yaşlı bir nine vardı hep şundan bahsederdi " kızım evlilik önemlii karı kocayı barıstıran şey yatak diyee" kadın haklıymışş yahuu ay ben bunu kocişe dedim demez olaydım ne zaman kussekkkk hooopppp

valla bende eşime çok yapardım bu beni sevmiyorsun artık seanslarını evleneli 5 yıl olacak adam artık yemiyo bide tersine döndü bana kızınca artık sevmiyorum seni diyo.

kızlar , nette okuduğuma göre sırt üstü yatmak iyi değilmiş,sol tarafa yatıldığında plasentaya daha çok kan gidiyormuş, bebek daha iyi beslenip büyüyormuş...
amaaaaaaaaa hep aynı tarafa yatmaya çalışmaktan sırtım ,belim ağrıdı.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz???

uzanırsan hissedersin canım korkma bişey olmaz ben her hafta sonu yer siliyorum.

canım benım üzülme cok yorulduysan bebekte dinlenmeye cekılmıs olabılır bıraz dınlen cok kafana takıyosan bı görün doktora için rahat etsin

desteğiniz için saolun kızlar...

daha önce erken doğum yapıp bebeğimiiz kaybettiğimiz için eşim de bende çok korkuyoruz...

hiç iş yapmasam desem kadın hafta içi gelemiyo,hafta sonu eşim evde istediğim kadını her dakıka ayarlayamıyorum....

yatıyım birazdan inşallah dinlerim...

öpüyorum hepinizi...

oluyor korkma ayaklarını yukarıya kaldırarak biraz uzan dinlen hissedersin..

nasıl doğum parası veriyor canım ne kadar veriyorlar ve ne zaman veriyorlar bn mesela alabilirmiyim onu eylulde ayrılsam normalde yasal doğum iznim ekim başında:44:

tatlım maaşın üzerinden veriliyor ama nasıl hesaplanıyor, ne kadar oluyor bilemiyorum...

ohhh iyi yapmış:)

olmazsa tadı olmuyor:)

evet canım maaşn üzerinden veriyor süt parası da tek bi sefere mahsus 70-80 tl arası komik bir rakam diye okudum bi yerde... doğruysa tabi..

valla benim de sırt ağrım çok fazla oluyor ne kadr yan yatsamda bir süre sonra dönmüş olarak uyanıyorum...

canım anlamadım ben işten ayrılırsam bu haktan yararlanamıcakmıyım :44: doğum bahanesiyle ayrılcam zaten ama devam etmicem yinede yararlanamam mı

canım merhaba

benim bildiğim şu şekilde. doğumdan 1 yıl öncesine kadar 120 günlük kendine ait ödenmiş sigortan varsa doğum yapınca doğum kağıdınla birlikte sgk ya başvurup doğum parası alabiliyorsun. doğumdan önce ya da sonra ister çalış ister çalışma doğum yaptığın tarihten 1 sene öncesine kadar 120 günlük kendine ait ödenmiş sigortan varsa doğum paranı devletten alabilirsin...

ortalama ne kadar alıciiizzz???

Ben kendim için hesaplattığımda 6.900 tl gibi bir para tuttu ama tam açıklamasını bilmiyorum nasıl hesaplıyorlar bilmiyorum.. Ek bir ödeme daha var sanırım.. Birde benim brüt primim yüksek asgariden yatmıyor. O nedenle bu rakam çıkmıştı.. Tabi para elimize geçene kadar ne ne kadar bilemicez :)

Eğer doğum iznini hak ettiğin tarihe kadar çalışacaksan yani 32. haftaya kadar çalışırsan ve iş yerinden doğum izni adı altında ayrılırsan herhangi bir problem yok. 16 hafta sonra ssk senin adına ptt'den ödemeni yapıyor. (Tabi işlemleri yapıyorsun önce.. ssk'ya bildirim yapıyorsun) 16 hafta sonunda işe dönmedin diyelim. 2 yıllık ücretsiz izin kullanıyorum diyorsun o senin paranı almanda bir engel teşkil değil.. Senin para 16 hafta sonunda sana geri dönüşüm yapıyor... Eğer erken ayrılmak istersende rapor alıyorsun..

Mesela beni kızdırdı işyerim dün, Gıcıklığına 1 aylık rapor alıcam ben baktım olmadıu ardından 2 adet 1'er aylık rapor alıp gelmemeyi bile düşüyorum.. O nedenle araştırıp arkadaşlara hesaplamalar yaptırdım.

Hahaha teyze haklı valla gerçekten tartışma sonrası hemen değil de biraz sinir geçince harbiden iyi oluyo
senin kocişte iyimiş hee,hadi küselim sonunda nasılsa yatak hoop

valla bende eşime çok yapardım bu beni sevmiyorsun artık seanslarını evleneli 5 yıl olacak adam artık yemiyo bide tersine döndü bana kızınca artık sevmiyorum seni diyo.

farklı bi silah bulman gerek o zaman canım

ortalama ne kadar alıciiizzz???
canım ben oglumda yanı 2 sene önce 5000 küsür almıstım ama bızım kurum maası kesmedıgı ıcın o parayı kuruma verdım tekrar bakalım bunda ne kadar olur bılmıyorum sımıd 7000 fılansa sen 10000 alırsın bence
canım vaktınden once ayrılırsan belkı alamayabılrıısn tam bılmıyorum ama bı arastır ıstersen zaten onun ıs yerınle alakası yok ssk verıyor onlara bı sor

evet canım sırt üstü yatmak ıyı deıl bebege gıden oksıjen baya bı azalıyormus ben oglumdan alsıtıgım ıcın sola yatıyorum genelde ama tabı uykuda bazen uyusunca sağa da dönüyorum

aysun bence sen bunu ssk kurumuna git sor.ben doğum parası aldım ama doğum parasını almak için çalışıyor olman yada yukarda ellem arkadaşın dediği gibi 120 günlük prim varsa yeterlimi emin değilim.ben 2010 da 1600 almıştım ama normalde bu 2000 falandır ben 2 hafta geç rapor aldığım için öyle oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…