kızlarrr biz çıkıyoruzzzzz
saat 7 de uçağım var... erken çıkıyorum birazcık... çok heyecanlıyımmmmm...
hepinizi ayrı ayrı öpüyorumm yarın bi şey çıkmazsa yine burdayım ama geç girebilirim
allaha emanet olunnnnn, dua edin bana, bizee
Ben bunu çalışman gerek diye biliyordum... Değil doğum izni emeklilik için 5 yılım kaldı (tabi yaş beklicez kader utansın)
Eğer beklemem gerekmiyorsa ben çıkabilirim işte ohh süpermiş valla bunu biilmiyordum
sigortaya ne kadar yatırılıyorsa 3/2 sini devlet sana veriyor. örneğin 900 lira sigortalı olarak çalışıyorsun. tek gebeliklerde doğumdan 8 hafta önce ve doğumdan 8 hafta sonra doktordan onaylı izin kadığı alıyorsun. bu toplamda 16 hafta eder. 16 hafta 112 gün yapıyor.
hesap şöyle diyelim ki 900 lira maaşla çalışıyorsun sigortalı olarak bu 900 liray aylık gün sayısına bölüp, 3/2 sini hesaplayıp sana devlet geri ödeme yapıyor.
900/30=30
30/3=10
10*2=20
20*112=2240 lira alıyorsun devletten
benim bildiğim bu... tabi maaşın ne kadar yüksek olursa o kadar fazla para alıyorsun.
yok hayatım ya ben araştırmadım.. Dedim ya dün beni kızdırdılar burda dedim 3 ay rapor alsam doğum paramı etkilermi 1'er ay olarakmı alayım raporu falan diye konuşurken müşavir bir arkadaşım var o bana bilgi verdi.. SSK işlemlerimide o yürütecek sağolsun.. Yoksa inan düne kadar hiç bir fikrim yoktu.
kızlarrr biz çıkıyoruzzzzz
saat 7 de uçağım var... erken çıkıyorum birazcık... çok heyecanlıyımmmmm...
hepinizi ayrı ayrı öpüyorumm yarın bi şey çıkmazsa yine burdayım ama geç girebilirim
allaha emanet olunnnnn, dua edin bana, bizee
canım ben güzel oturdum yazdım sorularının cevaplarını ama gitmemiş baktım sinir oldum neyse yeniden yazayım.
rumuz özlemix. adımda özlem zaten.
istanbulda oturuyorum
yaşım 29
boyum kilo yüzünden çekmediysem eğer 167 ydi:)
kilom şuan için seksen .doksanı görmeyeceğime söz veremem:)
ikinci bebeğim
sat tarihim 14 şubat zannımca.beklediğim bir gebelik olmadı için tam bilmiyorum.
muhtemel doğum tarihim 21 kasım 2012.
memleket safranbolu. daha önce kaydım var dı silmedilerse.ama işe başladım ve bulantılarım çok aşırı oldu.devam edemedim bırakın nete girmeyi kafamı kaldıramadım.şimdi yeniden paylaşımlarında artacağını düşünerekden aranıza dönmeye karar verdim
sigortaya ne kadar yatırılıyorsa 3/2 sini devlet sana veriyor. örneğin 900 lira sigortalı olarak çalışıyorsun. tek gebeliklerde doğumdan 8 hafta önce ve doğumdan 8 hafta sonra doktordan onaylı izin kadığı alıyorsun. bu toplamda 16 hafta eder. 16 hafta 112 gün yapıyor.
hesap şöyle diyelim ki 900 lira maaşla çalışıyorsun sigortalı olarak bu 900 liray aylık gün sayısına bölüp, 3/2 sini hesaplayıp sana devlet geri ödeme yapıyor.
900/30=30
30/3=10
10*2=20
20*112=2240 lira alıyorsun devletten
benim bildiğim bu... tabi maaşın ne kadar yüksek olursa o kadar fazla para alıyorsun.
Aaaa çok güzel bence tatlımm hadi sen Zeynep Lina koy ben de Zeynep Mina koyayım
Canımmm sen de Allaha emanet ol, kazasız belasız kavuşun inş, kocacığınla gez eğlen enerjini toplayıp gel bizeeeÖptük koccamann
mrhaba canım ben 3 haziran 2011 de sigortam başladı doğum tarihi 30 kasım 2012 gibi görünüyor ben aslında eylul gibi işten ayrılmayı dusunuyordum şimdi ben 120 gun sigortm var mı :44: çok karmasık işler bunlar
yaa kızlar ben zayıfım ama hala hissedemiyorum 18. haftamın içerisindeyim artık, valla gıcık olmaya başladım siz nasıl hissediyorsunuz
bugun zaten sağlık ocağına da gittim 18. haftamın içerisindeyim diyince aaa hani göbeğin hiç yok dedi hem doktor hem hemşire, yattım kalp atışını dinlediler, yatınca iyice içine göçtü zaten göbek falan dümdüz oldu, bebeğin kilosu falan iyi mi nasıl diye sordular, kilosunu bilmiyorum da boyu 16 cm yazıyordu, doktorum gelişimi iyi demişti dedim, çok moralim bozuldu, ne hareket ne göbek valla hamile olduğumu hissedemiyorum
mrhaba canım ben 3 haziran 2011 de sigortam başladı doğum tarihi 30 kasım 2012 gibi görünüyor ben aslında eylul gibi işten ayrılmayı dusunuyordum şimdi ben 120 gun sigortm var mı :44: çok karmasık işler bunlar
valla iyiymiş düşün bence:)
bu net maaş mı brüt maaş mı canım. bir de doğumdan önceki 8 haftayı doğumdan sonraki 8 haftaya atsak haklarda ya da hesaplamada herhangi bir değişiklik var mı canım biliyor musun?
ben de bekliyorum bir müşavir arkadaşımdan haberleri gelince sizlere de aktarırım:)
arkadaşlar internette bu bilgiye ulaştım;
Yazımızda SGK dan ssk dan bağkurdan sigortadan alınan doğum parası hakkında bilgiler bulunmaktadır. Memurlara doğum yardımı Aylık katsayı x Gösterge katsayı (0,066187 X 2500 )= 2012 ocak 165,47 TL . SSK lılara doğum yardımı yoktur. Fakat geçici işgöremezlik ödeneği verilir Halk dilinde Doğum parası yada analık parası doğum yapan bayanlara doğumdan önce ve sonra verilen geçici işgöremezlik ödeneğidir. Doğumdan önceki ve sonraki 8 haftalık süre içinde verilir .Çoğul gebelik halinde doğumdan önceki 8 haftaya 2 hafta daha eklenerek 10 haftalık süre için verilir . Doğum parasının şartları İstirahat başladığında sigortalılık niteliğinin sona ermemiş olması doğumdan önceki bir yıllık sürede 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması istirahatli sürede işyerinde çalışılmaması ve doğum olayının gerçekleşmesidir.Peki ne kadar doğum parasının miktarı ve tutarı nedir.
Geçici iş göremezlik ödeneklerin hesabına esas tutulacak günlük kazanç doğumun olduğu tarihten, önceki on iki aydaki son üç ay içinde 80 inci maddeye göre hesaplanacak prime esas kazançlar toplamının, bu kazançlara esas prim ödeme gün sayısına bölünmesi suretiyle hesaplanacaktır. Sigortalılara hesaplanacak günlük kazancının yatarak tedavilerde yarısı, ayaktan tedavilerde ise 2/3 ü üzerinden hesap edilerek geçici iş göremezlik ödeneği verilecektir.
Tatlımm en iyisi sen işini sağlama al, eylülde işten çıkma ekimde nasılsa izne ayrılabiliyorsun, yok dayanamam diyorsan eylülde rapor al bir aylık, ekimde izne çık, doğumunu yap paranı rahatça al. Doğum sonrasında da iki ay daha izin süren var nasılsa, maaşını al iki aylık, sonra çık işten. En azından 4 aylık maaşın ve doğum paran cepte olurO kadar çalışmışsın hamileyken boşuna mı gitsin??? Gitmesin bence
çok memnun oldum canım bizim gibi hamilelik çizelgesi yapsana
hadi canım gerçek mi buay keşke alabilsek bebeğin doğum masrafları çıkar aradan ama nerdeee bende o şanss
MOONSUN sanırım bitek beni sen dikkate alıyosun teşekkür ederim.bende memnun oldum.ilk çocuğumda yapmıştım çizelge aama unuttum gitti.nasıl yapılıyor hatırlamıyorumki..ufaktan bir tuyo versen:)
ne kadar dogum parasi alirim
Aysuncum bu linkten hesapla istersen.. Birde sen alabiliyorsun tatlım.. O para er yada geç sana gelecek
Yanlız SGK'ya doğum bildirim işlemlerini aksatma yeter
o maaşı devlet mi veriyor işyeri vermiyor mu :26: doğru söyluyorsun canım ama işyeri kabul eder mi doğumdan sonra 2 ay daha olmıcam sigortayı işyeri yatırır mı ki :26:
ne kadar dogum parasi alirim
Aysuncum bu linkten hesapla istersen.. Birde sen alabiliyorsun tatlım.. O para er yada geç sana gelecek
Yanlız SGK'ya doğum bildirim işlemlerini aksatma yeter
o parayı sana devlet veriyor canım işyerinle alakası yok ki... ayrıca mecbur yatırması lazım. yoksa tazminat verip işten çıkartmalı. o da onun işine gelmez inan...
o maaşı devlet mi veriyor işyeri vermiyor mu :26: doğru söyluyorsun canım ama işyeri kabul eder mi doğumdan sonra 2 ay daha olmıcam sigortayı işyeri yatırır mı ki :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?