2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

Ben bunu çalışman gerek diye biliyordum... Değil doğum izni emeklilik için 5 yılım kaldı (tabi yaş beklicez kader utansın)
Eğer beklemem gerekmiyorsa ben çıkabilirim işte ohh süpermiş valla bunu biilmiyordum

Aaaa benim kocacıkk da aslan burcuu ve iyi ki başka burç olmamış diyorumm. Öyle sevgi dolu şevkatli ki.. gerçi sadece bana değil herkese karşı öyle, çok zarar görüyor garibim ama ne yaparsın... Diktatör oluyorlar evet ama benden fırsat bulamıyor ki aşkımm Seviyom kocacımı ben yaww

r

Tatlımm korkma her zaman hareket edecek diye bi kural yok ki belki uyuma düzeni değişmiştir ya da uslu uslu duruyordur anneciğinin karnında Bakma kocacığına senn,, ooooh tatlı da yemişsin birazdan hareketlenir bebişin merak etme

nasıl doğum parası veriyor canım ne kadar veriyorlar ve ne zaman veriyorlar bn mesela alabilirmiyim onu eylulde ayrılsam normalde yasal doğum iznim ekim başında:44:
Canım bildiğim kadarıyla ekim başında doğum iznine ayrıldın ya, doğum yapınca belgeleri sgkya gönderiyorsun doğum parası yatırılıyor, bir de emzirme parası duydum ama tam bilmiyorum detaylarını ,,ayrıca yasal izin hakkını kullandığın sürece de sgkdan maaşını almaya devam ediyorsun. Ücretli izin durumunda alamıyorsun bir tek.

Ben bunu çalışman gerek diye biliyordum... Değil doğum izni emeklilik için 5 yılım kaldı (tabi yaş beklicez kader utansın)
Eğer beklemem gerekmiyorsa ben çıkabilirim işte ohh süpermiş valla bunu biilmiyordum

naciyeeee
tamma tamam olmazz

tebrikler canım bizlere göre atanmanız baya kolaymış canım bizde 90 almak gerekiyorrr artı sözlü kurum sınavları vs vs

çok da tınnnn kız benim değil mi ben doğurmıcakmıyımmm iki isim koyarız

zeynep lina meselaa onlar zeynep desin ben linaaa

ange koy ilk ismini ange lina

atanmamız hiiç te kolay değil şekerim.... 22 ders 12 si hukuk kazık bir sınavdan geçiyoruz... ha bi de sözlüden sonra torpili de bulmak zorundasın....
ama tabii ki mühendis kadrosuna alımlar çok az yoksa sizin tek sınav yetiyo ama o da 90 işte...

allahhhımm erkeğe söylenmesi gereken en son şey :)

ama bence haklıymış kadın... ben de hep düstur edinmişimdir "küs kavga et ama o yatağa küs girme ayrı yatma esra" diye... kavga etsek odaya almasam da gece salondan toplayıp getiriyorum yatağa onu

allahımmmm kıyamam ben yaaaa... kızım sen de ne kötüsünn

aysun bence sen bunu ssk kurumuna git sor.ben doğum parası aldım ama doğum parasını almak için çalışıyor olman yada yukarda ellem arkadaşın dediği gibi 120 günlük prim varsa yeterlimi emin değilim.ben 2010 da 1600 almıştım ama normalde bu 2000 falandır ben 2 hafta geç rapor aldığım için öyle oldu.

valla sen iyi araştırmışsın kuzum maşallah

ortalama ne kadar alıciiizzz???

sigortaya ne kadar yatırılıyorsa 3/2 sini devlet sana veriyor. örneğin 900 lira sigortalı olarak çalışıyorsun. tek gebeliklerde doğumdan 8 hafta önce ve doğumdan 8 hafta sonra doktordan onaylı izin kadığı alıyorsun. bu toplamda 16 hafta eder. 16 hafta 112 gün yapıyor.
hesap şöyle diyelim ki 900 lira maaşla çalışıyorsun sigortalı olarak bu 900 liray aylık gün sayısına bölüp, 3/2 sini hesaplayıp sana devlet geri ödeme yapıyor.

900/30=30
30/3=10
10*2=20
20*112=2240 lira alıyorsun devletten

benim bildiğim bu... tabi maaşın ne kadar yüksek olursa o kadar fazla para alıyorsun.

canım ben sana 2-3 sayfa once kendini tanıtmanı istedim çizelgede yaparsan aklımızda daha iyi kalırsın benim ara ara devam ediyor bir kaç kişi dısında hemen hemen herkes öğrendi

canım ben güzel oturdum yazdım sorularının cevaplarını ama gitmemiş baktım sinir oldum neyse yeniden yazayım.
rumuz özlemix. adımda özlem zaten.
istanbulda oturuyorum
yaşım 29
boyum kilo yüzünden çekmediysem eğer 167 ydi:)
kilom şuan için seksen .doksanı görmeyeceğime söz veremem:)
ikinci bebeğim
sat tarihim 14 şubat zannımca.beklediğim bir gebelik olmadı için tam bilmiyorum.
muhtemel doğum tarihim 21 kasım 2012.
memleket safranbolu. daha önce kaydım var dı silmedilerse.ama işe başladım ve bulantılarım çok aşırı oldu.devam edemedim bırakın nete girmeyi kafamı kaldıramadım.şimdi yeniden paylaşımlarında artacağını düşünerekden aranıza dönmeye karar verdim

hmm anladım canım sağool :)

valla sen iyi araştırmışsın kuzum maşallah

yok hayatım ya ben araştırmadım.. Dedim ya dün beni kızdırdılar burda dedim 3 ay rapor alsam doğum paramı etkilermi 1'er ay olarakmı alayım raporu falan diye konuşurken müşavir bir arkadaşım var o bana bilgi verdi.. SSK işlemlerimide o yürütecek sağolsun.. Yoksa inan düne kadar hiç bir fikrim yoktu.

ben cinsiyetini henüz öğrenemedim.üç kez gittim .cihaz düzgün değil bacak arası karanlıkda kalıyor dedi amaa erkek gibi dedi ezberemi dedi bilemiyorum.en soın gidişimde de aynı şeyi dedi.ilk çocum erkek onu hemen bilmişti.bunu bilemedi.beş aya yaklaştım merak ediyorum.sizler ne yaptınız benim gibi olan varmı aranızda.ben erkek dediğği için şimdilik bir çift isim beğenmiş bulunmaktayım kesin olmamakla beraber düşüncelerinize göre değişebilir.

erkek dediği için çağın göktuğ düşünüyoruz.güzelmii?

kızlarrr biz çıkıyoruzzzzz

saat 7 de uçağım var... erken çıkıyorum birazcık... çok heyecanlıyımmmmm...

hepinizi ayrı ayrı öpüyorumm yarın bi şey çıkmazsa yine burdayım ama geç girebilirim

allaha emanet olunnnnn, dua edin bana, bizee

benim bildiğim doğumdan 1 sene öncesine ait 120 günlük çalışmışlığın varsa ve bu çalışmışlığın sigorta da ispatlıysa yani sigortan 120 günlük yatmışsa eğer 7 ay boyunca çalışmana gerek yok. zamanını beklemene gerek yok biliyorum ben ama yeni bir değişiklik yoksa bu böyle canım.

mrhaba canım ben 3 haziran 2011 de sigortam başladı doğum tarihi 30 kasım 2012 gibi görünüyor ben aslında eylul gibi işten ayrılmayı dusunuyordum şimdi ben 120 gun sigortm var mı :44: çok karmasık işler bunlar

eğer arada girdi çıktı yapmadılarsa 120 günlük sigortan var demektir canım. bebeğin hayırlı olsun inş bu arada. bebeğin doğum tarihi 30 kasım 2012 ise; 30 kasım 2012 - 30 kasım 2011 tarihleri arasında 120 günlük çalışmış olarak yatırılan sigortan varsa istersen şimdi bile işten ayrılabilir doğum paranı alabilirsin. benim bildiğim bu canım....

çok da tınnnn kız benim değil mi ben doğurmıcakmıyımmm iki isim koyarız

zeynep lina meselaa onlar zeynep desin ben linaaa

Aaaa çok güzel bence tatlımm hadi sen Zeynep Lina koy ben de Zeynep Mina koyayım

Canımmm sen de Allaha emanet ol, kazasız belasız kavuşun inş, kocacığınla gez eğlen enerjini toplayıp gel bizeee Öptük koccamann

birde nette okudum doğum parasını alabilmek için devlette anlasmalı bir hastanede dogum yapmak gerekiyormş doğrumudur sizcee benimki tamamen özel çünkü :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…