canım merhaba
benim bildiğim şu şekilde. doğumdan 1 yıl öncesine kadar 120 günlük kendine ait ödenmiş sigortan varsa doğum yapınca doğum kağıdınla birlikte sgk ya başvurup doğum parası alabiliyorsun. doğumdan önce ya da sonra ister çalış ister çalışma doğum yaptığın tarihten 1 sene öncesine kadar 120 günlük kendine ait ödenmiş sigortan varsa doğum paranı devletten alabilirsin...
aysuunn baak duygudum 15+4 de onada 170 gün kaldı diyo.
Valla benim kocişte çok duygusaldır,aslan burcu biraz diktatör ama
çok romantiktir...Çiçeğini,hediyesini ihmal etmez çok şükür
Geçenlerde tartıştık bayağı bi baktım bu ağlıyoay o iri yarı adamın gözyaşlarına boğulması nasıl içime oturdu anlatamam,artık nasıl edepsizlik ettiysem
rcanım çok sıkkın....
sabahtan beri bebeğin hareketlerini hissetmedim her sabah hissederdim normal mi....sizde de oluyor mu....
Allahım çok korkuyorum bişey olacak diye...
lokum ve hurma yedim inş. bişey yoktur hissederim dün yerleri sildim sadece eşim korkuttu hemen beni bişey olursa sorumlusu sensın dıye ....
dua edin bana...
Canım bildiğim kadarıyla ekim başında doğum iznine ayrıldın ya, doğum yapınca belgeleri sgkya gönderiyorsun doğum parası yatırılıyor, bir de emzirme parası duydum ama tam bilmiyorum detaylarını ,,ayrıca yasal izin hakkını kullandığın sürece de sgkdan maaşını almaya devam ediyorsun. Ücretli izin durumunda alamıyorsun bir tek.nasıl doğum parası veriyor canım ne kadar veriyorlar ve ne zaman veriyorlar bn mesela alabilirmiyim onu eylulde ayrılsam normalde yasal doğum iznim ekim başında:44:
canım merhaba
benim bildiğim şu şekilde. doğumdan 1 yıl öncesine kadar 120 günlük kendine ait ödenmiş sigortan varsa doğum yapınca doğum kağıdınla birlikte sgk ya başvurup doğum parası alabiliyorsun. doğumdan önce ya da sonra ister çalış ister çalışma doğum yaptığın tarihten 1 sene öncesine kadar 120 günlük kendine ait ödenmiş sigortan varsa doğum paranı devletten alabilirsin...
naciyeeee
tamma tamam olmazz
tebrikler canım bizlere göre atanmanız baya kolaymış canım bizde 90 almak gerekiyorrrartı sözlü kurum sınavları vs vs
çok da tınnnnkız benim değil mi ben doğurmıcakmıyımmm iki isim koyarız
zeynep lina meselaa onlar zeynep desin ben linaaa
yaşlı bir nine vardı hep şundan bahsederdi " kızım evlilik önemlii karı kocayı barıstıran şey yatak diyee" kadın haklıymışş yahuu ay ben bunu kocişe dedim demez olaydım ne zaman kussekkkk hooopppp
Ya bende şok oldum baktım yatağın üstüne uzanmış ay hem üzüldüm hem de çok güldüm "benden mi gördün yatak üzerinde ağlamayı"dedimsonra hallettik,allahım geçim versin eşlerimizle sağlık versin..
aysuunn baak duygudum 15+4 de onada 170 gün kaldı diyo.
Ben kendim için hesaplattığımda 6.900 tl gibi bir para tuttu ama tam açıklamasını bilmiyorum nasıl hesaplıyorlar bilmiyorum.. Ek bir ödeme daha var sanırım.. Birde benim brüt primim yüksek asgariden yatmıyor. O nedenle bu rakam çıkmıştı.. Tabi para elimize geçene kadar ne ne kadar bilemicez :)
Eğer doğum iznini hak ettiğin tarihe kadar çalışacaksan yani 32. haftaya kadar çalışırsan ve iş yerinden doğum izni adı altında ayrılırsan herhangi bir problem yok. 16 hafta sonra ssk senin adına ptt'den ödemeni yapıyor. (Tabi işlemleri yapıyorsun önce.. ssk'ya bildirim yapıyorsun) 16 hafta sonunda işe dönmedin diyelim. 2 yıllık ücretsiz izin kullanıyorum diyorsun o senin paranı almanda bir engel teşkil değil.. Senin para 16 hafta sonunda sana geri dönüşüm yapıyor... Eğer erken ayrılmak istersende rapor alıyorsun..
Mesela beni kızdırdı işyerim dün, Gıcıklığına 1 aylık rapor alıcam ben baktım olmadıu ardından 2 adet 1'er aylık rapor alıp gelmemeyi bile düşüyorum.. O nedenle araştırıp arkadaşlara hesaplamalar yaptırdım.
ortalama ne kadar alıciiizzz???
canım ben sana 2-3 sayfa once kendini tanıtmanı istedim çizelgede yaparsan aklımızda daha iyi kalırsınbenim ara ara devam ediyor bir kaç kişi dısında hemen hemen herkes öğrendi
sigortaya ne kadar yatırılıyorsa 3/2 sini devlet sana veriyor. örneğin 900 lira sigortalı olarak çalışıyorsun. tek gebeliklerde doğumdan 8 hafta önce ve doğumdan 8 hafta sonra doktordan onaylı izin kadığı alıyorsun. bu toplamda 16 hafta eder. 16 hafta 112 gün yapıyor.
hesap şöyle diyelim ki 900 lira maaşla çalışıyorsun sigortalı olarak bu 900 liray aylık gün sayısına bölüp, 3/2 sini hesaplayıp sana devlet geri ödeme yapıyor.
900/30=30
30/3=10
10*2=20
20*112=2240 lira alıyorsun devletten
benim bildiğim bu... tabi maaşın ne kadar yüksek olursa o kadar fazla para alıyorsun.
valla sen iyi araştırmışsın kuzum maşallah
Ben bunu çalışman gerek diye biliyordum... Değil doğum izni emeklilik için 5 yılım kaldı (tabi yaş beklicez kader utansın)
Eğer beklemem gerekmiyorsa ben çıkabilirim işte ohh süpermiş valla bunu biilmiyordum
canım merhaba
mrhaba canım ben 3 haziran 2011 de sigortam başladı doğum tarihi 30 kasım 2012 gibi görünüyor ben aslında eylul gibi işten ayrılmayı dusunuyordum şimdi ben 120 gun sigortm var mı :44: çok karmasık işler bunlar
çok da tınnnnkız benim değil mi ben doğurmıcakmıyımmm iki isim koyarız
zeynep lina meselaa onlar zeynep desin ben linaaa
Canımmm sen de Allaha emanet ol, kazasız belasız kavuşun inş, kocacığınla gez eğlen enerjini toplayıp gel bizeeekızlarrr biz çıkıyoruzzzzz
saat 7 de uçağım var... erken çıkıyorum birazcık... çok heyecanlıyımmmmm...
hepinizi ayrı ayrı öpüyorumm yarın bi şey çıkmazsa yine burdayım ama geç girebilirim
allaha emanet olunnnnn, dua edin bana, bizee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?