kızlar sizlerin işyeri hamile oldugunuzu sigortaya bildirdimi ben sordumda bildirime gerek yok dedi muhasebecii oda hamile :26:
doğum yaptıktan sonra bildirim olucak dimi tatlummmay inşAllah dediğiniz gibi alalım bari
ay harikasın ya valla saol .nese onlarlada yazışırız sonra.ben sana yapayım mı canımm
SAT
beklenen doğum tarihini
ve yazmak isteidğin mesajı yaz tatlımm hazırlayıp sana göndereyim
kızlar doğum iznine sardı ondan görmuyorlar tatlımmm
ay harikasın ya valla saol .nese onlarlada yazışırız sonra.
sat 14 şubat
21 kasım 2012 beklenen doğum tarihi ... ama ben muhtemelen erken doğurcam sezeryan oldu için.saol tekrar.
ay harikasın ya valla saol .nese onlarlada yazışırız sonra.
sat 14 şubat
21 kasım 2012 beklenen doğum tarihi ... ama ben muhtemelen erken doğurcam sezeryan oldu için.saol tekrar.
sigortaya bildirimi soruyoruz şimdi arkadaşla... inşallah alırız ya..
ama devlete benim hamile oldugumu bildirmediler ki bildiirm yok dediler devlet izine ayrılcağım zaman mı bilicek ay kafam karıstı :26:
Sen doktordan raporu alınca devlette ögrenicek canım
sizin muhasebeci onu ssk'ya bildirecek veya sen artık şirketinin sana gösterdiği yolla yapacaksın işlemleri
kızlar , nette okuduğuma göre sırt üstü yatmak iyi değilmiş,sol tarafa yatıldığında plasentaya daha çok kan gidiyormuş, bebek daha iyi beslenip büyüyormuş...
amaaaaaaaaa hep aynı tarafa yatmaya çalışmaktan sırtım ,belim ağrıdı.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz???
oluyor korkma ayaklarını yukarıya kaldırarak biraz uzan dinlen hissedersin..
tatlım maaşın üzerinden veriliyor ama nasıl hesaplanıyor, ne kadar oluyor bilemiyorum...
ohhh iyi yapmış:)
olmazsa tadı olmuyor:)
evet canım maaşn üzerinden veriyor süt parası da tek bi sefere mahsus 70-80 tl arası komik bir rakam diye okudum bi yerde... doğruysa tabi..
valla benim de sırt ağrım çok fazla oluyor ne kadr yan yatsamda bir süre sonra dönmüş olarak uyanıyorum...
bende okudugum ve duydugumu uygulamaya calısıyorum benım bebegım solda konuşlanmıs sekılde olmasına ragmen sola yatıyorum sırtım feci ağrıyor ara sıra dayanamayıp sağa ve sırtustu dönuyorum napım.ben evdeyım yatıyorum zavallı aysunla esra ve dıger calısanlar:)) hep oturuyo kıyamam onlara ben
heyecanla bekliyoruzzzz :18:ya canım benim durumuda sorsaydın işten öçıkarsak diyee ben ilçedekilere sorsam bilmiceklerr geçen gitmiştimde deli ettiler beniii
tamamdır canım aksilik şu ki muhasebecimiz işten cıkıcak dogum için izne ayrılcak onun yerine gıcık sekreter bakıcakkkben kendim yapayım en iyisi
Tatlım burdan da yardım ederiz sana. Hem muhasebecinin senden önce doğum iznine çıkması süper olmuş ilk işlemi o yapar kendi için sonra sana yol gösterir ohh mis gibi
Ben kendim için hesaplattığımda 6.900 tl gibi bir para tuttu ama tam açıklamasını bilmiyorum nasıl hesaplıyorlar bilmiyorum.. Ek bir ödeme daha var sanırım.. Birde benim brüt primim yüksek asgariden yatmıyor. O nedenle bu rakam çıkmıştı.. Tabi para elimize geçene kadar ne ne kadar bilemicez :)
Eğer doğum iznini hak ettiğin tarihe kadar çalışacaksan yani 32. haftaya kadar çalışırsan ve iş yerinden doğum izni adı altında ayrılırsan herhangi bir problem yok. 16 hafta sonra ssk senin adına ptt'den ödemeni yapıyor. (Tabi işlemleri yapıyorsun önce.. ssk'ya bildirim yapıyorsun) 16 hafta sonunda işe dönmedin diyelim. 2 yıllık ücretsiz izin kullanıyorum diyorsun o senin paranı almanda bir engel teşkil değil.. Senin para 16 hafta sonunda sana geri dönüşüm yapıyor... Eğer erken ayrılmak istersende rapor alıyorsun..
Mesela beni kızdırdı işyerim dün, Gıcıklığına 1 aylık rapor alıcam ben baktım olmadıu ardından 2 adet 1'er aylık rapor alıp gelmemeyi bile düşüyorum.. O nedenle araştırıp arkadaşlara hesaplamalar yaptırdım.
mrhaba canım ben 3 haziran 2011 de sigortam başladı doğum tarihi 30 kasım 2012 gibi görünüyor ben aslında eylul gibi işten ayrılmayı dusunuyordum şimdi ben 120 gun sigortm var mı :44: çok karmasık işler bunlar
neyi sormam gerekiyor sen tam net yaz bana ben sorayım arkadaşa bilgisi varsa söyler...
Aaaa benim kocacıkk da aslan burcuu ve iyi ki başka burç olmamış diyorumm. Öyle sevgi dolu şevkatli ki.. gerçi sadece bana değil herkese karşı öyle, çok zarar görüyor garibim ama ne yaparsın... Diktatör oluyorlar evet ama benden fırsat bulamıyor ki aşkımmSeviyom kocacımı ben yaww
cıcıkom hazıran 2011de sskn baslamıs ama kasımda doğurcaksın ocakta bıle doğuruyo olsan sımdıye kadar 6 ayın yatmıs bıle alabılıyosun yanı herhalukarda ama sen bı kontrol et tam yatırmıslarmı sıgortanı tamammı
eğer doğum parası ve izin parası alrsak ballı olucaz kızzzzdua ette alalım oturdugumuza değsinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?