neyi sormam gerekiyor sen tam net yaz bana ben sorayım arkadaşa bilgisi varsa söyler...
alcanız kzıım zaten bu sıcakta oturdugunuza degcek gercı sen klımalı odada oturuyosundr ohhhhhhhhhhh
kızlar doğumdn sonra 8 haftalık izin sürem bittiğinde işten ayrılsam çok ayıp olur mufabrika sahibi babamın arkadaşıda
siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlerdiniz
ayy ne güzel yaa nerden bulup alıyorsunuz raporu ben sıkıssam 2 günlük bıle bulamıyorum kı pers ve cuma ıcın almam lazım ugrasıyorum bakalım :26:
ama kenıdmı sımdıden cok kaptırdım ızne ayrılcam dıye o yzuden eylüle kadar vakıt gecmıyo bana helekı bu sıcaklarda rapor olsa ne süper olurdu yaa benımd oktorum fılanda karsı rapora vermıyor
alcanız kzıım zaten bu sıcakta oturdugunuza degcek gercı sen klımalı odada oturuyosundr ohhhhhhhhhhh
haftasonu ızmır ve samsundan judocu kankı canpınglerım gelıyor cok mutluyum merve sana suprız yapcaz da durmadan tasındıgın ıcın yapamıyoruz cumartesı gelcez dıolar 2 gun kalcaklar cok mutluyum belkı kocısı kandırırsammmm şileye göturrr bızııı
ne ayıp olcak bee sen dınlenemezsın zaten o arada bıde bıdışlını görunce bırakasın gelmez babamın arkadası amca cocuguguma 2 sene bakmak ıstıyorum kusura bakma 2 sene sonra gelcem ama dersın
canımm sorularım şu
1- ben doğum izninden önce işten ayrılsam doğum parasından yararlanabilir miyim
2- ben doğum iznim başladıgında işten ayrılsam doğum parasından yararlanabilirmiiyim
Allah razı olsunnnn
Tatlımm alamazsın iki durumda da
doğum parası sana yatırılan sigortayla alakalı olduğu için sgkdan alıyorsun. İşten çıkarsan kocanın üstüne geçer sigortan; sadece o eş ve çocuk yardımı alır.
Doğum iznin başladığında ayırlırsan alamama nedenin de, doğumdan sonra belgelerini gönderiyorsun yaa çalışıyor gözükmen gerek. Sen beni dinleeee eylülde rapor patlat bir aylık, sonra ekimde izne çık doğumunu yap paranı da maaşını da koy cebine.
İş yeri sahibin de babanın arkadaşıymış ya bebeğime bakıcam çok küçük bırakamam dersin olur biter için rahat olsun
ayy benım odada klımada yok yaa temmuz agustosu düşünemiyorum eksin rapor almam lazım benımama nerden
doktoruna söyle yazsın canımm
hımm mantıklı canım eşimle konusayım bakalımdoğumdan ne kadar sonra göturuyoruz acaba evrakları evrakları teslimettikten paramı aldıktan sonra ayrılırım o zaman
doğum izninde doğuma 3 hafta kalana kadar çalışılabiliyo doktor raporuyla
kullanılmayan 5 hafta doğum sonuna ekleniyo
doğum izninden önce işten tamamen mi ayrılıyo yoksa doğum içinmi ayrılıyp
ben: doğum için
ama sonrasında da çalışmayabilirim diyo
Elif: doğum sonrasında 6 aya kadar ücretsiz izin alabiliyo
işveren vermek zorunda
doğum süreleri boyunca doğum parası alabilir
öncesinde çıkarsa ücretsiz izin sayılır
doğum raporunda süre ne zaman başlıyosa ona göre rapor parası alır
direk senin sorularının cevabı kuzum
Tatlımm doğum belgesi hemen çıkıyor nasılsa,ama sen mi götürüyorsun yoksa hastane mi yolluyor tam bilmiyorum öğreniriz onu da...İşte ne kadar çabuk sgkya ulaşırsa o kadar çabuk ödemeni alırsın. Sgk belge eline ulaştıktan 15 gün içinde ödemeyi yapmak zorunda sana
Fıstıklarrr hepiciğinizi öpüyorummm,, benim mesai tükendi bugün deKendinize ve meleklerinize cici bakınnn
ayy benım odada klımada yok yaa temmuz agustosu düşünemiyorum eksin rapor almam lazım benımama nerden
canım bu durumda bıraz oyunculuk yetenegını kullan özeldekı doktorun hemen verır hıc olmadı ara sıra saglık ocagından alırsın kötuyum agrım var v.s dersın:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?