2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

valla geçen arkadaşımı arsadım.. 3 ay oldu doğalı bebek daha odasının kapısını yatmak için açmadık o nedenle almak için hiç acele etme dedi.. Bende acele etmiyorum belki doğduktan sonra bile bakabilirim.. Çünki evdeki hesap uymuyormuş bebeğe.. biberon vs.. gibi şeyleri de onlar doğumdan önce almışlardı.. Bebek emmemiş gitmişler sil baştan alışverişe.. yanı bilinmez bir denklem bakalım düşünmekteyim halen

canlarım merhaba,
anneannemizin bağ evindeyizz kızçemlee...serin serinnnn püfürr püfürr oturuyoruzz..güzelce uyku çektik sabaha kadar...gece 1 yatmış olmama rağmen 6:20de uyandım...hemde dinç bi şekildee... ki ben gibi uykuyu seven biri bileee uyanabiliyorr yaniii

dün babaannemizlee alışverişimizi yaptık...eve gidince aldıgımız cicileri fotograflayıp size göndercem inşallahh hastane çantamız için bebeğimin hiç bi eksiği kalmadı, bayramdan sonrada benim için öarşıya çıkıcazz gecelil sabahlık pijama falan alcak kayınvalidemm...

haa bide hastaneye ve eve gelecek misafirlere dagıtmak ıcın bi çeşit babaannesi şeker yaptıracakmış onunda siparişini vericez...gözüm değmesin maşallahhıı var anneciğiminn küvetimizi, yıkama filemizi, alt açma, başlıklı havlu ıvır zıvırr aldık bişeyler...bide lullaby çantaa aldırdımm fotosunu yollarımm

şimdi okumam gereken 40 sayfa kadar geçmiş var..beysalı merak ettim...kızçemi geliyorr pipiloşmuu biri bana söylesinn:44:

ben her konuda cok rahata düşkün bi tipim ve bu konu da da öle oluo
annem ve kayınvalidem birer birer herseylerini alıolar bizim bebecigin
sen ne aldın dersen hiç bişicikkk
cünkü gerek kalmıo onlar tamamlıyor herseyi
ben cok ıvır zıvır almaktanda yana degilim cünkü bebek cok cabuk büyüyor
daha cok ihtiyacı olan seyler alınsın yeter şimdilik
diye düşünüorumm
dogduktan sonra da zaten ben durmıcam biliorum kendimi

maşallah baya bi halletmişsiniz tatlım ah sorma teyzoş biz yine muallaktayız önce kız olabilir dedi sonra erkekde olabilir dediler muallaklar içindeyiz meleğim gössterdi ama doktor amcamız anlayamadı

hoşgeldin canım göstermedi beyselın miniş hala meraktayız

maşallah baya bi halletmişsiniz tatlım ah sorma teyzoş biz yine muallaktayız önce kız olabilir dedi sonra erkekde olabilir dediler muallaklar içindeyiz meleğim gössterdi ama doktor amcamız anlayamadı

bulemsunun bebişeee döndü seninkidee kuzum yaaa...kızıda erkeğide bir ama muallakta kalmakdaa zorrr...hayırlısı olsunn bebeğimmm

Esracım banada dr.browns yenidogan cam biberonu tavsiye ettiler bir tane aliim diyorum inşallah gerekmez tabi de :)emzikte de aventi tavisye ettiler onu aldım.

ben sayılı bir şekilde çıtçıtlı badi, alt,battaniye 4 ad. (2 tanesini annem yaptı) 4 takım tulum, alt açma bezi, hastane çıkışı, 7 -8 tane iç zıbın (bu illaki kullanılıyormuş çok gidiyormuş), Eldivenler (annenemiz dikti çoğunu :) ), şapkalar (annemiz dikti çoğunu) :) , banyo küveti, banyo filesi, banyo süngeri, Hırkalar, Yelekler El örmesi.. 1 tane hafifi penye mont, 1 tane hafif penye hırka, 6-7 çift çorap, uyku arkadaşı kuzucuk, puset takımını aldım.. Şimdilik rüzgarın kıyafetleri bunlar.. Beşiği ve Karyolası /veya park yatak kaldı.. Biberonlarını ve emziğini daha almadım... Eee bende bitirmişim dimi ? az bişi kalmış

He birde şampuan krem vs.. gibi şeyleri eksik.. Benimse hiç bişeyim yok.. Ne pijama ne gecelik allah korusun ama bugün hastaneye yatıyorsun deseler, Uzun elbisem var onu giyer giderim o derece kendimi düşünmedim bu süreçte :))))

Son düzenleme:

ya benim arkadaşımda daha 2 aylıkken yatırıyordu yerine valla, bebişinde maşallahı var, mırın kırın etmiyor yatırıyor odasına bebefonu koyuyor biz oturuyoz orda burda mutfakta sesi gelince çıkıyoruz.

mrb tatlım, ay maşallah sana çantasıda hazır, o çantanın içindeki herşeyi tek tek yazarmısın kzuum :) birde ftolarını at, valla ben nasıl çanta ypıcam bilmiyorum fikr olsun :)

Esracım banada dr.browns yenidogan cam biberonu tavsiye ettiler bir tane aliim diyorum inşallah gerekmez tabi de :)emzikte de aventi tavisye ettiler onu aldım.Eki Görüntüle 472456

BPA içermemesi çok önemliymiş plastik ürünlerin...

seninde bitmiş kuzum bişey kalmamış...

Son düzenleme:

Canım hoşgeldinn.....
öncelikle maşallah kayınvalideciğineeee Allah nazarlardan saklasın... Aman sakın bişeye karışmasın da böyle verici olsun hep :) İnşallah iyi yüzünün altından başka bişi çıkmaz

Ne güzel.. bitirmişsiniz alışverişleri.. En çok senin aldıklarını merak ediyorum canım. Çok meraklı ve beceriklisin çünkü

Güzel bi ara tatil oldu sana valla...
Topic olarak toplanıp sizin bağ evine mi gelsek ne yapsak

Esracım banada dr.browns yenidogan cam biberonu tavsiye ettiler bir tane aliim diyorum inşallah gerekmez tabi de :)emzikte de aventi tavisye ettiler onu aldım.Eki Görüntüle 472456

canım cam biberon ve kauçuk emzikli al... Ben Nuk'un kini buldum onu alıcam....

Emzik için de kauçuk emzik çok daha sağlıklı.... O da Nuk ta var. Bir çok ödül almış bi emziği var. onu düşünüyorum.

BPA içermemesi çok önemliymiş cam ürünlerin...

seninde bitmiş kuzum bişey kalmamış...

ya resim koyucam koyucam bir türlü çekemiyorum deli oldum.. Eve gidiyorum hemen düşüyorum elden ayaktan.. Rüzgar'ın eksileri şampuan krem vs.. gibi şeyler kaldı ama benim hiç bir şeyim yok.. Ben açıkta kaldım

kızlar fiyatını sordum, tamamen o netteki takımın tamamı 3 kapılı dolap felan 4.750 tl diyor pazarlık payı var diyo ve 250 tl de nakliye ücreti varmış kendi elemanları gelip monte

ediyorlarmış, çok şeker bir bayanla görüştüm şenay hanım diye öyle işte.. ama en çok satılan ürünüymüş bu 12 yaşına kadar o yatakta yatabiliyormuş 45 günde teslim ediliyormuş ingiliz

tasarımcılarına aitmiş bu modeller :)

Elma Erkek Bebek Odası

bitmiş bitmiş :) baya almışsın gıı

sessiz ve derinden gittim ben bitirdim olayı

4.250 pahalı değilmi tatlım ? nakliye dahil 4.500 TL..... Ayırdığın bütçeyi bilmiyorum ama, bana çok pahalı geldi..

ben de aynı diyorum çekeyim resimlerini ama halim olmuyor.. benimde onlar kaldı kendi pijama atlet vslerimi de aldım.. bakalım sıra onlarda...

kendimizede emzirme sütyeni, göğüs pedi, gerekiyorsa pompa (bence ihtiyaca göre) bir kaç kat pijama takımı ve 1 tane elbise penye gecelik, hastanede dolaimaya terlik, pijamalara göre süslü kurdeleli taç göğüs ucu kremi, başkaaaaaaaa ımm ne kaldı ? bunlar lazım

yenidoganlarda silikon emzik diyor bu yazıda kafam karışıyor :44:

http://VİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİRÜSVİR...ksel_gelisim/kaucuk_mu_yoksa_silikon_emzik_mi

Emziğin Seçiminde ve Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu Sadıkoğlu ise kauçuk ya da silikon emzik tercihi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıralıyor: “Emzikler kauçuk ve silikon olmak üzere iki maddeden yapılırlar. Kauçuk doğal bir maddedir, elastik ve dayanıklıdır. Özellikle diş çıkartan bebeklerde kauçuk emzik kullanmak uygun olur. Ancak kauçuk emzikler, suyu içlerine emdikleri için çabuk bozulur. Silikon da silisyumdan üretilir. Silikon emzikler kolay bozulmaz, ancak diş darbelerine karşı dayanıklı değillerdir. Bu yüzden silikon emzikler henüz diş çıkarmamış bebekler için daha uygundur.“

Yenidoğanlarda silikon diş çıkardıktan sonra ise kauçuk emzik kullanılması gerekiyor. Grup Baby’den Emre Büyükkuşoğlu yenidoğan bebekler açısından silikon emziğin avantajlarını şöyle sıralıyor:

• Silikonun tadı ve kokusu olmadığı için bebek emzik, anne göğsü veya biberon arasında kolayca geçiş yapabilir.
• Silikon emzikler şeffaf olduklarından temizlemesi daha kolaydır.
• Silikon çok yumuşaktır, pürüzsüz yüzeye sahiptir ve ısıya karşı dirençlidir.
• Silikon emzikler buharda steril edilebildikleri gibi kaynatmaya da dayanıklıdırlar.

kuzum çok pahalı ya bunu 6-7 yıl sonra kullanamayacak bile... bir de nakliye için ücret almayan yerler var diye biliyorum hatta bir çoğu öyle ama sen bilirsin tabi...:26:

lohusa pijaması geceliği aldınız mı kızlar???

bir de doğum çantasına terlik koymayı da not edin bi kenara :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…