2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
heheheh deli kızz gülme komşuna gelir başına toplamda 17-18 le bitirsen normal işteee.. ben de 12-13 olurum die düşünüyorum. amannn valla aslnda kafaya takmaya degmez. herşey normal ya daha ne olsun diimiiii
a aaaaaa tebrik ederimmmm kocişine kavusuyosun yani? nasıl oldu tayin falan mı? ayy valla cok sevndm cok muzdariptin bu konuda. bak Allah ım gönlüne göre vermiş. hadi bakalım herşey daha iyi olsun inşallah.... bebek odasıyla alakalı daha hiç bişi yapmadık canım ya. eşimin bazı sıkıntıları var son zamanlarda. oda yapalım die üstüne varmıyorum. kendi derse güzel bi o da yapcam inşallah bebeğime.nasıl olsa hemen kullanılmıyo. daha hiiiç bişi almadım inanırmısın. sadece gecenlerde eşim beşiktaşlı hastane cıkışı aldı bi de annem ablam oyle begendikce alıyolar bana. ama ben daha başlamadım. sizi gördükçe geç mi kaldmkii? diyorum. büyük şeyleri için bayramdan sonra ankaraya gidip alşveriş yapcam inşallah. sonra ufaak tefekleri de burdan hallederim. sen napmayı düşünüyosun. odası için yaptınmı bişiler??
kıza benziyor ama erkek de olabilirmiş tatlım dün radyoloji görevlisi öyle söyledi
hayırlısı neyse o olsun inşş sen nasılsın bayadır gözükmüyordur
hadi yaaa kesin değil hala öyle mi??? çok şaşırdım canım yaa hayırlısı bakalımmm... valla senin bebiş pek gizemli çıktı.. ben de iyiim işte canım.. ev taşıdık da o yuzden giremedim bayadır. netim bağlanmış dün gece aktif oldunu farkettim vee hemen girip bakim size dedim. hepinzi özledimm

evet canım benim sıpam gizemi seviyor böylesi daha heyecanlı galiba
iyi yapmışsın canım inşş şimdiden sonrasında ayrı kalmayız yeni evinde huzurlu mutlu otur inşşş
MİLONA DÜN CANIN SIKKINDI SENİN ŞİMDİ NASILSIN CANIM ODUN KOCİŞİN NEDEN ÜZDÜ SENİİ

Tatlım valla doğum paramı aldıktan sonra dönmeyi düşünmüyorum ben, temelli çıkıcam işten. En zor zamanlarımda üze üze bi hal ettiler beni ya, Allahıma havale ediyorum hepsini

Mervee hoşgeldiniz tatlım oğluşunlaa Nasılsınız, başladı mı tekmelemeye dönmeye bebiş, isim düşündünüz mü bakalımm???

off Rabbim ailesine sabır versin... ben bakamıyorum öyle gördükçe.

bulemsu cuumun bebişin cinsiyeti daha belli değil mi yaa?????

Kız mı erkek mi bilmem ama acayip gizemli ve nazlı bir bebek olacak bu annesi....

aynen öyle olacak ve ben bir kova burcu olaraktan gizem çözmeye bayılırımmm

topiğimizin en gizemli bebeği :)
fatma kız olursa gizem olsun adı

Allah akıl fikir versin ne diyim...

evet canım, tayini çıkıyo inşallah bayrama kadar... muzdarip olmam mı hiçç.... ne yaşadığımı bi ben bilirim
dediğin gibi oda için acele etmene gerek yok, bizim de ya son zamanda ya da doğumdan sonraya kalıcak gibi görünüyor oda takımımız.
hiç te geç kalmadın canım. alınanlar bile yeter

Amaan kuzumm bu iş olayı yüzünden sinirimi bozdu; normalde kayınpederle aynı şirkette çalışıyoruz. İzin olayını anlattım böyle böyle diyorlar bana dedim. "İyi o zaman sabret biraz daha rapor filan alırsak şimdi babamı sıkıntıya sokabilirler, hem babam da kızabilir kendi kafanıza göre niye iş yapıyorsunz diye dedi
Ben de açtım ağzımı, sanki ben keyfi olarak ayrılıyorum izne, ne kadar zorlandığımı en yakından sen görüyorsun halen babanı düşünüyorsun dedim Bişi diyemedi ben de konuşmadım bayaa bi, enem baktım bu da trip atıyor bana sanki haklıymış gibi Sonracıma hani yemek topiğine bi tatlı yapıyor yazmıştım yaa, 750 ml sütle yapacağı yerde gitmiş 1lt sütle yapmış o da su gibi olmuş Gelmiş bunu başka bişi yapabilir miyiz diye bana soruyor ye öylece dedim çok biliyordun yaa

Ama kıyamadım yine de oruçlu diye yemek yaptım getirdim önüne, tabi bizimki yine pişman olup mart kedisi kıvamında dolandı ama çok kırıldım (daha doğrusu kızımla birlikte kırıldık babasına ). Aah ahh bu kocaları ne yapıcaz böyle bilmiyorum

Kızlarr hani ben de birden kilo aldım diyordum yaa, sanırım sebebi kullandığım vitamin hapıymış. İki haftaya yakın bir zamandır içmiyorum ve kilomda düşüş oldu desem??? En son tartıldığımda 65 civarıydım ve şimdi 63,8-64 gösteriyor tartı. Tekrardan 24. haftamdaki kilom kadarım nerdeyse

Vitamin kullanmıyorum ama bol bol da meyve tüketiyorum dip not olarak belirteyim şekerlerrr

canım ne vitamini alıyodun?? söyle de topikçe bırakalım

daha durrr... kocaman bi top olucak deseydinn :):):):):)

evet yaaa o zaman pilates topu olurzzz

bulemsu cuumun bebişin cinsiyeti daha belli değil mi yaa?????

canım radyologa gitti oda erkekte olabilir demişşş pozisyonundn dolayı belli değil

sende az almışsın heee bizi kandırıyorsun burdaaa

bende çok uzunum anlatamam 168 cm

yok kız kıyamam ben kocamaa onu öper sarrarımmm sarmalarım

evet gitmez miiii sende var mı çatlaklar

canımm kesinlikle katılıyorum sanaa

bende ferrum demir hapını 3 gundur içmiyorum kilom 900 gram fark etti kilo mu aldırıyorlar ne

oy canım yazık günahh kıyamam sanaa

biz de buraya aylarca geldik cumartesileri akşamları geç çıktık mesai vermediler

inş 17 yi geçmem canımmm aynen hamd olsun sağlıklı olsunlaraa

Kızlar ben geldim

2. şeker yüklememi yapamadılar malesef.. Labaratuardaki gereksiz kan alamadı damarlarımda hal kalmadı ağlattı beni doktorda iptal edin bayılacaksınız dedi...

cumartesi başka hastanede deniyecem inşallah

canım ne vitamini alıyodun?? söyle de topikçe bırakalım

Elevit kullanıyordum tatlım. Parmaklarımda uyuşmalar vardı ya, onlar için doktor B vitamini verdi ,eleviti bırak dedi ve böyle oldu
Bu arada omuzlarımda ve kollarımda küçük küçük kırmızı kabarıklıklar da vardı, sivilce gibi ; onlar da geçti :44: Acaba diyorum vitamin yüzündenmiydi ki???

bende ferrum demir hapını 3 gundur içmiyorum kilom 900 gram fark etti kilo mu aldırıyorlar ne

canım demir hapı bırakılır mı hiç????? doktorun tahlillerde eksik görürse ikiye çıkarıcak sonra sayısını.. hamilelikte en çok görülen vitamin eksikliği bu. bebeğin kas ve kemik gelişimi annedeki demir rezerviye ilgili.

hoşgeldin canım. offf boşu boşuna da aç kaldın yaa.

Demir Eksikliği
Dünyada en sık rastlanan besinsel eksikliktir. Bunun sonucunda da:

Kansızlık oluşur. Demir eksikliği anemisi denilen, kandaki alyuvarların hem ebatça küçülmesi (=mikrositer) hem de içlerinin boşalması (=hipokrom) özelliği gösterir. Bu durum kan sayımı tetkikinde anlaşılır. Günümüzde kan sayımı cihazları tetkikleri otomatik olarak yapmaktadır. Bu sonuçlarda yazılan Harflerin anlamları; MCV ( =ortalama hücre hacmi), MCH (=ortalama hücre hemoglobini), MCHC (=ortalama hücre hemoglobin konsantrasyonu). Demir eksikliğine bağlı kansızlıkta bu üç değer de düşük olacaktır. Kesin tanı serum demirinin düşük olduğunu görmekle mümkündür. Buna bağlı olarak total demir bağlama kapasitesi de artmış olacaktır.

Halsizlik, kalp çarpıntısı, nefes darlığı ve iştahsızlık en sık olarak hekime başvuru şikayetidir.

Okul çağındaki çocuklarda öğrenme zorluğu diğer sık olarak görülen yakınmadır.

Baş ağrısı, kilo kaybı, kabızlık, hastalıklara karşı direncin düşmesi meydana gelir.

Kansızlığın sonuçlarında deri ve diğer dokuların renginin solukluğu,
Saç dökülmesi, kaşıntı, saç ve tırnaklarda çatlamalar ortaya çıkar.

Çocuklarda Pika denilen aslında yenilmeyen toprak, kömür, duvar sıvası gibi maddelerin yenmesi hali demir eksikliğinin bir başka sonucu olabilir.

Bu satırların yazarı olarak ben yıllardır muayene ettiğim hastaların yapılan kan sayımı tetkiklerinde ideal değerlere sahip olanını çok nadir gördüm. Ülkemizde çocuklarda ve kadınlarda demir eksikliği son derece yaygındır. Bunun olası nedenleri

Günlük beslenme ile yeterli demir alınmaması

Sindirim kanalından emilimin bozulması

Kan kayıpları

Gebelikler

Ek Bilgi:
ABD' deYaklaşık 25 bin kişinin kanındaki demir düzeylerini ölçen büyük bir alan çalışmasında, her 10 kadın ya da küçük çocuktan 1'inde demik eksikliği saptanmıştır. (Journal of the American Medical Association (JAMA), 26 March 1997). Bu da milyonlarca kişinin demir eksikliğine bağlı kansızlık riski ile karşı karşıya olduğu anlamına gelmektedir.

Bu ana maddeler altında yazılan nedenler açılacak olursa şunlar yazılabilir.

Yiyeceklerin içersinde demir açısından zengin olanlar et gibi pahalı gıda maddeleridir. Ekonomik sebeplerle daha az tüketilmektedir.

Yenilen gıdalarla birlikte ve kısa süre sonrasında alınan diğer yiyecek-içecekler emilimi olumsuz etkilemektedir. Örneğin et ile yoğurt yenilmesi, yemekte süt içilmesi veya yemeğin üstüne çay-kahve içilmesi barsaklardan demir emilimini bozmaktadır.

Kadınların adet kanaması ile kan kaybetmelerine karşın bunu takviye edecek demiri almamaları.

Burun, diş eti, yaralanma, hemoroid, gizli sindirim sistemi veya başka olaylar sonucu oluşan kanama kayıplarının yerine konulmaması.

Bebeklerin demir depoları annelerindeki yetersizlik nedeniyle dolu olmadan dünyaya gelmeleri. Daha dünyaya gözlerini açtıkları anda demiri eksik olan çocuklarda sonra da beslenme ile yeterli demir almamaları ve ilaç olarak da kullanmamaları sonucunda demir eksikliği yerleşmektedir.

Midede gaz, şişkinlik, yanma gibi şikayetler nedeniyle antiasit denilen çiğneme tableti ve şuruplarının ayrıca içersinde emilimi etkileyen maddeler bulunan maden sularının sık olarak içilmesi demirin alınamamasına yol açar.

Kağan Kocatepe

Boşuna aç kaldığımamı yanayım, o kadar can acısınamı yanayım, işyerinden bugünlerde zor izin alıyorum onamı yanayım bilemedim...

Boğacaktım kızı

Aynen tatlımm ben de hem demir hem de vitamin içiyordum ikisi birlikte acayip kilo yapıyor daaa üç günde 900 gr ne kadar çok öyle tatlım benimm??? Doktoruna bi danışsan??
He hehh beni de görenler ne kadar kilo almışsın seen diyorlar Oysa ki yediklerimde bi değişiklik yok fazladan hiçbir şey yemiyorum ve abur cuburu da kestim. Allah yardımcımız olsun vermemizde

Kuzummm kıyamam sana, madem alamıyor neden ağlatana kadar uğraşıyorsa? Çok kızdım bak şimdi, böyle beceriksizler de kan alırım diye ortaya çıkıyorlar

bebeğm bugün yine içicem ama doktora sorucam bakalım :26:

kansızlık yok bende şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…