2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

var var öğlenler aktif olruum

aysunum sımdı okudumda uzulme sakın agla agla rahatla sonrada onların ıcabına bak cnm ısyerınden alacagın paranın yanında sskdan doğum paranı alabılıyorsun hemen sskya gıt ve neler gerektıgını sor oldumu cnm

nasıl ssk dan dogum paramı alıyorum canım vermezlerkii sigortam bitirilecek

Çatlak mı o da ne haritayım ben bee..... kollarımda bilem var, eskiden de vardı zaten çok da umursamıyorum...

canımm kesinlikle katılıyorum sanaa

bende ferrum demir hapını 3 gundur içmiyorum kilom 900 gram fark etti kilo mu aldırıyorlar ne

Ay cuma doktora gittiğimde eleviti bırakayım mı desem acaba?????
20 günde 3 kilo almak akla zarar...:18::18::18::18:

tatlım bol bol zamanın olacak git sor sgk'ya son 3 ayına bakıyorlar zaten senin doğum iznine de 1.5 ay kaldı alman lazım diye düşünüyorum.. hiç değilse yatarak tedavi paranı alırsın tatlım

bıkere daha bahsetmıstım ya doğumdan 1 sene öncesınden ıtıbaren yanı 2011 kasımla 2012 kasım arasında en az 4 ay sskn ödendıyse doğum parasını alabılıyorsun arkadasım arastırmıstı kendısı ıcın.bunu ıhmal etme sakın hatta hemen netten bul ssknın telefonunu durumunu anlat yardımcı olsunlar sana hıcbısey ımzalama ısten cıkarken de

bıde aklıma ne geldı ıskuru da ara de hamıleyım ısten cıkarılıyorum belkı ıssızlık maası bıle alabılırsınn heryerı araa sor cuma gunune kadar butun haklarını ögren

Yok artık.....
Bu nasıl iş yaaa....
Nasıl olsa doğumu var uzun zaman olmayacak diye düşünüp kurnazlık mı yapıyorlar yoksa....
Araştır hakkını bırakma canım....
Çıkarıyorlarsa tazminat vermek zorundalar...
Doğum parasını da tüm ssklılar alabiliyor diye duymuştum....

boşver hiç takma kafana kuzum, insanlık sende kalsın. herkes ettiğini bulur.

Tatlımm, o isg uzmanı da yeni gelmişti değil mi? Demek ki taa ne zamandan yapmışlar planı, uzmana da sormuşlar işler yürür mü diye.Dediğin gibi valla insanalrda ne şeref kalmış ne de haya,, senin sekreter de kına yaksın bi yerlerine artık.
Amaan şimdik düşünüyorum da keşke beni de çıkarsalardı, en azından tazminatımı alır rahat rahat da dinlenirdim

hadi yaaa bak yaramaza oyuncak sandıı heralde

benimki de geçen gün babası ileri konuşurken çenesine vurduu

göbeğime dayanmştı, çok masraflı bu oğlan felan derken bir çaktı çeneyeeeeeeee koptuuukk

Kızlar Lavinya nerede ?

Bilen varmı ? Erken doğum riski vardı bişey olmasın sakın

canım bu ne güzel dua...vallahi içim titredii özeliiklee şu cümlende "evlatlarımızı öyle güzel yaratsın ki( onun yarattığı herşey güzeldir) evlatlarımıza bakınca bunu bu kadar güzel yarttın kim bilir sen ne güzelsin mevlan deyip rabbimize yönelmeyi nasip etsin bize"

aysunumm herşeyde vardır bi hayır...hakkını sonuna kadar ara bebeğim...hiç ağlama gözyaşlarına kıyamayızz hiç birimiz..zaten ayrılacaktın inşallahh tazminatını ve diğer haklarını söke sökee alırsınn onlar çıkardıkları için...hiçbişey imzalama, eşinle iyice araştırın kuzum...

Benimkide deniyorda daha tekme yemişliği yok, ama kaşınıyor yani yakında yer
Geçen akşam elini karnıma koymuş tekmelerini hissetti " oğlum napıyosun !! anne o futbol topu değil o kadar vurulurmu?" diyor

Bak hele sennn, babasının dedikleri hoşuna gitmedi tekmeyi atıverdi demeeek
Şimdinin çocukları çok alem anacımm

şim SSK’lı olup, 20 Ocak’ta doğum yapacak. Şu an 32. haftada ve doktordan çalışabilir raporu aldık. Doğum parası için ne koşullar aranıyor? Merak ettiğim SSK alacağımız parayı aylık mı, yoksa 4 ay sonra SSK’dan mı alacağız? Süt parasını nasıl alırız? Koray Kaya

4-1/a kapsamındaki (SSK) sigortalı kadının gebeliğinin başladığı tarihten itibaren doğumdan önceki ilk sekiz haftalık (çoğul gebelik halinde ise ilk on haftalık) süreye kadar olan gebelik ve analık haliyle ilgili rahatsızlık ve özürlülük halleri analık hali kabul edilmektedir. Sigortalı kadının isteği ve hekimin onayı ile doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışılması halinde, doğum öncesi kullanılmayan bu süre doğum sonrası istirahat süresine eklenir.

Öncelikle doğuma 3 hafta kalınca, doktor raporuyla doğum izninin başlatılması gereklidir. Buna göre, 4-1/a bendi kapsamındaki (SSK) sigortalı kadının analığı halinde, doğumdan önceki bir yıl içinde en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması şartıyla, doğumdan önceki ve sonraki sekizer haftalık sürede, çoğul gebelik halinde ise doğumdan önceki sekiz haftalık süreye iki haftalık süre ilave edilerek çalışmadığı her gün için geçici iş göremezlik ödeneği verilir.

Doğumla ilgili istirahat parasından yararlanmak için doğumdan bir yıl içinde en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması yeterlidir. Doğum öncesi ve sonrasındaki çalışılmayan süreler için işverenlerin, İşveren Vizite Kağıdı ve Çalışamazlık Belgesi Girişi yapmaları gereklidir.

İlgili sağlık kuruluşunun düzenlediği raporun SGK müdürlüğüne ulaşmasını müteakip bir hafta içerisinde ödemeler PTT aracılığıyla gönderilecektir. Gecikme olması halinde raporun hastaneden SGK müdürlüğüne gönderilip gönderilmediğini araştırmanızda yarar var. Ayrıca her rapor için ayrı ayrı ödeme yapılacaktır. Analık sigortasından sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe, 4/ (a) ve 4/(b) bentleri kapsamındaki sigortalılardan; kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadına ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine süt parası denilen emzirme yardımı verilmesi hükme bağlanmıştır.

Sosyal güvenlik reformu ile yaşaması şartıyla her çocuk için doğum tarihinde geçerli olan ve SGK Yönetim Kurulu’nca belirlenip Bakan tarafından onaylanan tarife üzerinden emzirme ödeneği verileceği hükme bağlanmıştır. Buna göre SGK tarafından verilmesi gereken emzirme ödeneği 2009 yılı için 70.00 TL olarak belirlenmiştir. Emzirme ödeneği verilebilmesi için, 4-1/a bendi kapsamında olanlar (SSK) için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması şarttır.

Bende dün oturdum yusuf suresi'ni okudum.güzel olurmuş bebişlerimiz aman sağlıklı olsunlar da gerçi güzellik 2.planda kalsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…