kızlar iyi geceler,
Allah hepinizin bebeklerini hayırlısıyla kucağına almanızı ve hepinize de kolay doğumlar nasip etsin inş..
ben 2012 aralık annesi adayıyım Allah izin verirse, siz benden 1 ay daha tecrübelisiniz, bir konu hakkında yardım isticem sizden eğer bilginiz varsa,
geçen hafta detaylı ultrasona girdim ben, bebeğimin plasentası önde ve baş aşağı pozisyonda duruyor,henüz doktora da gidemedim, bu hafta gitcem inş..
aranızda böyle bir durum yaşayan varmı,araştırıyorum internetten plasentanın önde olması Allah korusun erken doğuma neden olabiliyormuş galiba..:44::44:
valal canım benim haftam senden ileri bende 2 ay olcak nerdeyse hergün 4 defa delip deşiyorum parmaklarımı ..
ilk zamanlar kolay ama sonraları zonklamaya bile başlıyor parmaklar...
senin şekerin kaçki diyetle insüline ramen kontrol altında durmuyor ?
benim 50 lik yüklemem de 240 çıkmıştı bir diyete başladım o diyetle düşmedi 2. diyete başladım onlada düşmezse insülin demişti doktor bana ozaman 2. diyetle şimdilik iyi gidiyor bakalım ..
dr gebeliğin sonuna kadar ölçeceğiz şekerini dedi bıktım açlıktanda şeker ölçmektende ..
sabretmekten başka çaremiz yok ..
yanlız şunu söylemeliyim benim normalde şekerim yok ilk gebeliğimde çıktı dr bana doğumdan 6 ay sonra şeker yükleme baktır demişti meğerse gizli şekerim varmış(
sende bence doğum sonrası mutlaka baktır şekerine...
plesentanın aşağıda olması o dediğiniz durumu yapar .. erken doğumu yani ..
raporunuzda plesenta ön duvar yerleşimlimi yazıyor ? eğer öyleyse sorun yok demektir..
benim plesentam az aşağıdaydı kanamalarım vardı haftam ilerledikçe yukarı çıktı plesentanın tam aşağıda olma durumunda kanamayla çok erken haftalarda doğum olabiliyor ...
benim dopplerde ön duvar yerleşimli yazıyordu bende dr a sordum yeri şuan iyi bir sıkıntı yok demişti ...
ya ben günde altı kere deliyorum.şekerim tokluklar 150 180 nde seyrediyor.günde iki kerede insülin yüzünden ya bacaklarımı ya kollarımı deliyorum artık acımasada acıyo anladın sen onu? ilk gebelikde varmış muhtemelen ama dr müdahele etmemiş abidin nolcak.bizde bilmiyoruz ya öle kalmış.şimdiki doktorum güldeniz hanım başkentte kadın didik tiftik ediyo herşeyi.ama sen haklısın kesinlikle seker olup olmadını anlamak için doğumdan sonra gidip baktırmalıyım çok iyi fikir.böle şüpheye yaşanmaz dimi. gizli şeker çıkınca nasl tedavi uyguladılar sana peki????????
Raporda 'plasenta yeri : Ön' şeklinde yazıyor. Bu aralar adet sancısı şeklinde sancılarım da çok fazla, o yüzden endişe ettim acaba olumsuz bişey yaşarmıyım diye,çok şükür şuana dek kanama yaşamadım hiç,ama korkuyorum da daha doğum için çok küçük bebeğim..
valla senin işinde zor şuan insüline ramen öyle çıkıyorsa ki benim 145 i geçen tokluğum yok şuan mesela bu akşamki 108 di
eminim çok canın yanıyordur sabretmekten başka çaren yok .. belki diyetle düşseydi benim gibi okadar delip deşmeyecektin...
mutlaka doğum sonrası şeker yükleme yaptır şart oldu bence san..
gizli şekerimdede böyle dr tokluk açlık ölçümümü istedi glukofen 1000 mg başlamıştı bitane .. şekeri kestirdi bazı şeyleride yasakladı başta havuç az tüketmek lazımmış pirinçte öyle ...sonraolmadı 1000 mg glukofenle onu 2 ye çıkarttı ozaman normale döndü .. tatlı yasak çok tatlı meyve yasak börek çörek( ama hamile değilken canım çektimi yiyordum..
aklına kötü şeyler getirme inşallh olmayacak öyle birşey ..
benim plesentam aşağıdayken ben 20 . haftama kadar yattım hep ..
zaten kötü bişey olsa sana bunu söylerdi drun ve zaten erken doğum riski olanlara kalkmadan yatak istirahati veriliyor..
dr una nezamaan gideceksin sor için rahat etsin .. o sancılar bizdede var normalde oluyor zaten bazı gebeliklerde ilkte yoktu benim bunda var ...
canım benim yazdım sonra çıktım hemen bakamadım cevapına hiç :) ama kaplıca tarafına gittik oralarda dolandık bayaa sonra oradaki köylü pazarına gittik çok güzel ürünler aldık ev yapımı sonra evde kocişim yaptı yemeği bütün lokanttalara 5 basar şekilde :ooo baysalcıgım şımdı kıskandım bak cnm cektı hahah
cnm benım kaplıcalfrın oldugu taraflar guzel yemek ıcın otelını tavsıye ederım
hayırdır kızlar uzundur yazamıyorum diye küstükmü yaws kimse bana bişi yazmamış.herkesin şekeri normalmi fikri olan yokmuuu.
kızlar vip dükkanda kundak satıyorlar kundaklar kullanışlı mı tavşanlı fln var ya ondan
Gunaydin herkesee
Nasilsinz kizlar benim raporum bitti bugun32 hafta raporumu alicamkendi doktorum geldi sonundaizinden randevum 10:50de bakalim inshersey yolundadir
Bu arabencok duygusalim yaasanirim beklentim fazla cevreden ve istedigim i
Giyi goremeyince basliyorum agamaya kimse benim kadar heyecanli istekli deil sanki onu goruyorum napim Saglik olsun diyorumartik
hayırlı olsun kuzucum resim isteriz geldiğinde yada nette varsa o da olabilir :) yorma kendini kuzucumGÜNAYDIN CANLARIMMMİYİHAFTALARRR...
nasıl geçti haftasonu ? bebişler, aşklar, sizler iyisiniz di mi ?
ben cook mutlu ve heyecanlıyım cünküüü bebek odası takımımızın dün sparişini verdik
19 eylülde teslim edilecek odamız, sıra perde, avize ve halı beğenmemize kalıyorr:87:
hepimize iyi çalışmalar ben bugün cok yogun olabilirimmm:126:
hasta değilsin dimi kuzuucm neden raporlusungünaydınlar herkese ben raporluyum bu hafta evdeyim ve mutluyum evde olmak süper :)))
kimse sen gibi olamaz bitanem bende öyleyim güzelim etrafta benim kadar ilgi görmediğim zaman kötü oluryorumGunaydin herkesee
Nasilsinz kizlar benim raporum bitti bugun32 hafta raporumu alicamkendi doktorum geldi sonundaizinden randevum 10:50de bakalim inshersey yolundadir
Bu arabencok duygusalim yaasanirim beklentim fazla cevreden ve istedigim i
Giyi goremeyince basliyorum agamaya kimse benim kadar heyecanli istekli deil sanki onu goruyorum napim Saglik olsun diyorumartik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?