2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
cnm neden gün hemen bitse de olur dedin ki?

evde vakit geçirmek istiyorum da ondan :)

mirayımm sağol canımmm.. evett kaynanadan kurtulduk hihohohohohoo rahat rahat giyinebilicem evde, istediğimiz gibi yemek yiyebilicez, oturup kalkabilicez evimizde

ayy canımmm seninki de mi tosuncukk :) kasım bebişleri hep önden gidiyor yaa çok ilginç...

normalde sabah mı tartılıyodun peki? sabah wc den sonra aç karnına tartıldığın kilo gerçek kilondur bitanem... akşam tartılsam ben de sabahkinden 2 kilo fazla çıkıyorum... zaten o yüzden sabah 8e falan alıyorum randevuyu :):):)

tansiyonun neden yüksek çıktı ki acaba? abartı bişey de yemiyorum diyosun.

kızlar teyzemin görümcesinin yeni bebeği oldu... bebek iki aylıkken ishal oldu ve bi türlü geçmek bilmedi. hastaneye yatırdılar, doktor mikrop kapmış olabilir dedi... durumu çok kötüydü ateş ve ishal sürekli... 1 ay kadar hastanede kaldı. araştırma hastanesine sevkettiler. bir sürü tahlil yapıldı hiç bişey çıkmadı bebekte... yaşamaz diye bakıyolardı bebeğe... sonra anlaşıldı ki anne sütünden kaynaklanmış... anne sütü bebeği zehirlemiş. hastanedeyken de daha kötü olmasın diye sürekli emzirmişti kız. meğersem anne sütü aldıkça bebek daha da kötü olmuş... Rabbim kimsenin başına vermesin.

milona maşallah bebişine cnm benim.

Evet tatlım normalde aç karnıma tartılıyordum, dün terslik olunca akşam 8 gibi gittik doktora ve öyle çıktı kilom. Ama bana da pek inandırıcı gelmedi, doktor da kiloyla ilgili bir şey söylemedi gerçi,,, tansiyonuma ve bebeğin kilosuna daha çok takıldı. Dün tansiyon aleti aldık hemen, gece ve sabah ölçtüm 11-5 civarında hep. Bi sorun yok gibi.

Bu aradaaa,, gözümden kaçmadıııı,,,rahat rahat giyinebilicem evde derkennnnn

Canım peki neden zehirliyormuş anne sütü, onu bulabilmişler mi??? Bir de ilk iki ay sorun yokken neden sonradan çıkmış böyle bişi? Allahım yardımcıları olsun kuzum yaa, ne kadar zordur. Umarım teşhisleri doğrudur da çabucak iyileşir küçük melek...

milona maşallah bebişine cnm benim.
Teşekkürler canımmm
Bu arada beklenen doğum tarihlerimiz aynı gözüküyor tatlım, senin bebiş kız mı erkek mi?

çok geçmiş olsun cnm. Allah kimsenin başına vermesin. peki anne sütünün neden zehirlediğini söylemişler mi?

iyi iyi hayırlı olsun ama artık dur bence kuzum çok aldın sen :)
çok tatlı oluyor izlemeye doyamıyorum
ya varya sanki hiç almamışım gibi geliyo ya..
bide kuponlarım var tarihleri geçiyo onları harcamam lazım alacak bişiy bulamıyom..

oyun halısı yapmayıda düşünüyorum aldığım renkli peluş battaniyeyi düşünüyorum..
senin beyaz ayı baskılı battanıyenı gördum acarda içim gitti...keşke havuzlu handan renkli peluş almasaydım dedim..aklımda o var..
bide burcuya aldığını gördum onunda rengı kalmamış onada içim gitti....

oyun halısı alırsan haber et..

sütyen konusunda saolasın fikir verdiğin iyi oldu bende atlet alayım o zaman...havuzlu hanın en alt katındaki dükkandan mı aldın...çok uygun almışsın...ben bebefox un kını 12-15 arası buldum...malını inecelemek kısmet olmadı..bide göğüsler aşırı büyüyo aklında bulunsun sütyen alırken 2 beden büyük düşün...benım 85 normali doğumdan sonra sağa sağa süt getirmiştik 105 olmuştu nerdeyse...ay şimdi küçücük ya....ama tecrübeli annelere soralım ben emziremedğim için o kadar büyümüş olabilir...

tavşan tulumu canım havuzluda gördüm evde tulum çok diye almadım aklımda kaldı...mevlüt yapmıycam büyük ihtimalle gelenim gidenim olmaz sanmıyom..bide evim küçük..

mervem eksiklerimiz aynı canım..benimde bı tek yün yorgan var oda beşikte nasıl duracak bilmiyom..dr. a soracam emzik biberon olayını..battaniyelerde arkadaş 9 tane var çok lazım oluyo dedi korkuttu beni...örgü olan çok kalın yorgan gibi...gözüm battaniyelerde ya...bide havlusu çok oldu havlularıda battanıye niyetine kullanabiliriz...arkadaşım bambu havlu hedıye etti...battanıyeden yumşak çok güzel...

kızlar bi sorum var...

vücudum acayip su tutmaya başladı.... günde 3 litre su içtiğim halde -afedersiniz- wc ihtiyacım o kadar az oluyo ki... ne yapayım sizce?
canım beyaz ekmeği kes tam tahıllı ekmek ye...kuru kayısı ye...hurma konusu şöyle hurmanın çekirdeği ile kendısı arasındakı bı zar yada madde sunı sancıda kullanılıyo..o yüzden doğumu kolyalaştırıcı etkisi var..hz meryem doğum yaparken hurma dalına tutunmuş...o yuzden gunde 3-4 taneyı gecme....zaten aşırı kalorili..benım dr. um 2 tane yeter diyo...şekerli gıdalarda ödem yaptırır...

ayy bayılıyom o donlara da içime sinen daha bulamadım ama alıcam...

bebeşin maşşşallah tam tosun olacak tombik bebekler çok tatlı oluyo ya...canım sen çoğu kıyafeti yıkama bence eltimin kızı da çok tatlı tombiş 3 aylık bazen 1 yaş kıyafeti bile giyiyo kıyafetlerin kalıplarına göre değişiyo..bende korkuyom bebek ırı mı olacak ufak mı?iri olursa çoğunu giyemez ufak olursa mevsim değişir...sağlıklı olsunlar inşallah...

sağlıklı olsunda miniğin inş.zamanında gelsin....(amin)

benim bebişim kız olacak cnm seninki?

kızlar merhabalar dilerim hepiniz bebeişlerinizle beraber iyisinizdir.valla benim kızım hiç durmuyor.gece öyle tekmeler savurduki uykudan uyandım.dedim ulaaa daha doğmadan uykudan uyandırıyorsun rabbim sonumu hayır eylesin.bu arada ben 7. ayımda dr gidemedim.inş bir sorun yoktur.kötü bişey hissetmiyorum.perşembe günü sağlık ocağına gidecem.

Merhaba arkadaşlar
Ben Aralık annesi olacam inş. siz daha tecrübelisiniz bi sorayım dedim. Ben aniden halsizleşiyorum, nefes darlığı ve çarpıntı da oluyor. bir de karnımın alt tarafı ağırlaşıyor,sertleşiyor. böyle bişey yaşayan var mı? sebebi ne olabilir?

KIZZ neresinee elledinn oğlanınnn gitti pipisiiiii
eşinin yorumunaa 5 dakika falan güldümm burcum yaaa...

oyyy oyyy ağzını yerim, gadalarını alırımm senin tosuncuk kızçenin...maşallahhh mirayım kuzummm
benim kızımdaa en son gittiğimizde 1966 grdı (9 gün öncee) bakalımm kaç kilo doğacakk sıpacıklarr

esraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaevettt yaaaa bendeeee takıldımm aynı lafa....rahat rahat giyinebilcemm derkenn esramm...giyinmee kızzz bence bi süreee öylee dolaşşş cilvelii hatun seni...aysunnn nerdesiin...aysun taşınma işlerinee daldı has odayı falan unuttu

eee zaten ben unutalı 9 ay olduu

Teşekkürler teyzesi, hepimizin innşallahhh
Canım ben pek bişi almadım ki bebişe, ilk aylar çabuk büyür dediler. 3-6 aylıklara biraz daha ağırlık versem iyi olur sanırım.
Sen de perşembe gidecektin doktora değil mi, az kalmış bakalım ne kadar büyümüş oğluşun annesi

benim bebişim kız olacak cnm seninki?
Benim de kız, Defne Alya'm
Sen isim düşündün mü prensesine tatlım???

canım annemde bebekleri ölmüş ölenler için sütüm zehirli diyo..ama ne kadar gerçek çünkü evde doğum yapmış hep...öyle hastane felanda görmemiş kadın..inş.senin duanı edeyim sütlerimiz bol bereketli olsun bebeklerimiz doya doya içsin...sağlıklı olsunlar...alerjileri felan olmasın...

esraa86......ve banyo kuveti vs. soran kızlar....geldi az önce dün sabah sipariş etmiştim..izmirden geliyo ürünler...

mirayım...............sezeryan mı olucan?epidural mi?

Son düzenleme:
Benim doktorum bebeğim doğduktan sonra alerji olmasın astımdan falan korunsun diye her gün kefir içmemi istemişti

Canım halsizlik çarpıntı genelde demir eksikliğinden kaynaklanır, kan seviyen düşüyor çünkü son üç ayda. Karnının alt tarafındaki ağırlık da bebişin büyümesindendir, yukarı doğru çıktıkça karnın sertleşecek ve nefes darlığın artacak. Ama sen yine de doktoruna bir danış, kan seviyene de baktır kesinlikle
Allahım sağlık sıhhatle kucağına almayı nasip etsin inşallah

Teşekkür ederiz hilalimmm, güzel arkadaşım benimm Kesinn tombik olacak bizim kızçeler, sağlıklı olsunlar da.

Bu arada giyinme öyle dolaşş mı dedinnn, kuzumm hiç mi acımıyorsun esrama, hasta masta olur mazallahh
Has oda bizim de kapalı puff, hele bir de bebiş erken gelecek diye korktu kocacık, kardeş kardeş uyuyoruz

valla kızar gece bende kızımın bir tarafını elledim hissettim emin değilim ama ya dizi idi yada dirseği çünkü yumruk gibi ve sertti.

bundan sonra haftada yarım kilo alıcaz... amannn düşünseneee yuvarlana yuvarlana gidicez hastaneye hakkaten
yediklerine bağlı olarak ta tansiyon çıkmış olabilir canım... evde baktığın normalmiş, bi dahaki gittiiğinde söyle bunu doktora...

ayy kötü manaya çekmeyin yaaa ben çok utangaç bir insanım bak

çok geçmiş olsun cnm. Allah kimsenin başına vermesin. peki anne sütünün neden zehirlediğini söylemişler mi?

çok şükür bebek hastaneden çıktı, daha iyi artık... anne sütünü kesiyolar yavaş yavaş... kız öyle bi alıştırmış ki sürekli göğsüne yapışık geziyolarmış bebekle... emzik yerine annesini istiyomuş hep. kız da üzülüyo şimdi süt veremicem diye...
neden zehirlediğine bakmışlar mı bilmyiorum canım. örenk alıcaklardı sütten ama ne oldu hiç bilmiyorum.

esraaa ne zaman kavuşma

haftaiçi bekliyorum betüşüm

havuzluhana girişte sağdaki ilk gecelik satan dükkandan gecelikleri almıştım, atletleri de hemen karşısında sığ bi yerde küçük bi dükkan var, bayan satıcı var başında.ordan almıştım canım.
85 105e mi çıktı.. Aman Allahım

beyaz ekmek bi dilim yiyorum sadece o da her zaman değil...
kuru kayısı alıyım ben en iyisi...
çekirdeği ile hurma aynı değil ki ama canım... bazı besinlerde böyle bi durum var, çekirdeği zehir meyvesi panzehir oluyor. aklıma gelmedi şimdi örnek veriyim.... zaten oturup 10-20 tane yemek doğru değil... şekeri yüksek bir gıda.. dediğin gibi 3-5 tane yeter zaten.

selam canım... benimki geceleri güzel uyuyor artık. gndüz durmuyor hiç. uykusu düzene girdi sanırım :):):)
sen neden gitmedin doktora?

diyorum hiloşum burda ama neden yazmıyo hala :):):):):) meğer konusunu bekliyomuş

tabiiii ben çıplak geziyim dimi koca göbeğimle

evde sütyen giymemeye alıştım hiloşum yaaa şimdi kadın gelse mecbur giyicem... e bide sabah kalk üstüne üsturuplu şeyler giy, rahat rahat tv karşısında uzanma, kocamı özlemişim istediğimiz gibi hareket edememe falan bi sürü sıkıntıydı bana... o yüzden dedim ben :) yoksa hiçç art niyetim olur mu benim

aysunun hali kalmamıştır, kocası da seviniyodur bu haline

bu arada doktora sordunuz mu kızlar ilişki konusunda bişey dedi mi??? ben sormadım da

Canım ben normal düşünüyorum ama epidural olmaz sanırım çünkü fıtık riskim vardı. Doktorla da konuşmadım, sezeryan olmaz inşallah.

Cicilerinizi güle güle kullanın, gerçekten çok hızlılarmış

Benim doktorum bebeğim doğduktan sonra alerji olmasın astımdan falan korunsun diye her gün kefir içmemi istemişti
Aslında mantıklı canım, hem kalsiyum açısından da zengin. Ama tadı çok yumuşak geliyor bana, sevemedim bir türlü

Ay çok hoşsun sudem eksik diye yazdığına bak, tavşan kostümü, ayılı don:)) Ya insan herşeye özeniyor ilk bebekte ama bloglarda orda burda bangır bangır bağırıyor anneler, gereksiz birsürü şey alınıyor diye, bebeklerimiz doğduktan sonra da alabiliriz, hem üstlerinde deneyip, tenlerine bakıp değil mi? Bu kadar stres yapmayalım ya birbirimizden gaza geliyoruz:)

Bende de oluyor sanki birşey batırmışlar gibi sağ kalçaya, kilitleniyor falan, bacağı kasıyor. Tek sorun magnezyum eksikliği. Kızlar magnezyum takviyesi alıyorsanız bile bebeklerin çok ihtiyacı olduğu için bizdekini alıyorlar biz magnezyumsuz kalıyoruz. Ve magnezyum alabileceğimiz çok az besin kaynağı var. Eskiden çeşme suları içildiğinde içinde magnezyum olurmuş ama şimdi herkes hazır su tüketiyor ve bu suların içinde magnezyum yok denecek kadar az. Yine de içeriğinde magnezyum olan yiyecekleri araştır ve bol bol tüket derim ben.

Bunu da ilk defa duydum, anne sütü bebeği zehirler mi, neden zehirler, hemen araştırıyorum, çok merak ettim. Sen de gelişmeleri haber ver esracım lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…